Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Tuesday, December 30, 2008

::: Grand Livina Vs Innova :::

Mana satu pilihan anda..?????



TOYOTA INNOVA

ATAU....????

NISSAN GRAND LIVINA

aritu ada borak2 ngn asben pasal keta... pilihan kitorang adalah keta MPV... memandangkan sekarang kami pakai keta compact sajer.., rasa mcm tak baper praktikal la.. rasanya memerlukan keta lebih besar lagi.. iyerla, dengan bonet yg kecik, tempat penumpang yang terhad, jadi rasa mcm sempit ajer... walaupun kami ada 3beranak ajer... tp, rasa masih tak praktikal sebab kalo nak balik sg besar, barang iman ajer da penuh satu bonet... belum campur ngn barang2 kami lagi... sumtimes penuh dengan sit belakang.... lagi satu, memandangkan kami duduk dengan family aku lagi, jadi keta compact nie la banyak berjasa.. then, kami slalu juga berulang alik ke sg besar... sumtimes nak pie mana2 keta nie mesti penuh.. kalo nak pegi jalan2 kena bawa 2 keta pulaks... rasa mcm tak praktikat langsung... jadi, ntah macamana kitorg terbincang pasal perkara nie... asben pun menanyakan pilihan antara dengan TOYOTA INNOV A dgn NISSAN GRAND LIVINA, mana satu menjadi pilihan...??? ini adalah pilihan yang kami mampu la.. aku jawab, aku lebih tertarik dengan grand livina sebab design dia lebih lawa ckt.... innova nie kalo yang model lama tak lawa.. model baru lawa la... kalo takder spoiler tak lawa... ada spoiler baru lawa... hehehehe mcm nak beli ajer kan..?? mmg nak beli tapi bukan sekarang la.. ekonomi sekarang belum stabil lagi.. insyallah ada rezeki nanti adalah keta baru.. hehehehe.. sajer jer bincang2 ngn asben kalo mampu, kitorg da beli da...

kalo korang lah mana satu menjadi pilihan..????


ESTIMA

Tapikan, kalo ada pilihan lain.., aku nak keta estima.. baru puas hati.. aku suka model yg lama.. kat atas nie model yang baru.. aku tak baper minat.. aku lebih minat model yg lama... harganya mahal la.. yang nie memang tul2 tak mampu lagi.. mungkin 10thn lagi mungkin mampu agaknya... berangan ajer la dulu.. hehehe :-)

Friday, December 26, 2008

:::- iman jumpe doc -:::

Arini 26 Disember 2008, jam 8.00pg iman ada appointment dengan paed HKL...
follow up pasal kes last week.., batuk berkahak.. alhamdulillah lepasn dapat ubat antibiotik yang doktor bagi tempoh hari..., nampaknyer batuk berkahak iman da berkurangan.. nafas nya pun berjalan dengan lancar.. tak dengar lagi seperti dada sempit.. saranan doktor arini, supaya ubat tersebut terus diberi serta dihabiskan.. hopefully batuk iman akan terus hilang... sian pulak bila dengar dia batuk berkahak... kita dengar pun rasa mcm seksa dia nak bernafas ketika itu... semoga iman cepat sembuh... :-)


iman dalam keta masa on d way.. tgh khayal dengan mainan nyer itu..

selepas pendaftaran.., ke bilik timbang... berat iman jadi 7.6kg..


selepas itu.., kena tunggu giliran untuk masuk ke bilik doc... nie la tempat menunggu tue..

ini pula tempat menunggu iman.. hehehe.. letak ajer dlm tue terus nak meniarap..
nak pegang jer tak larat da.... hehehehe..

ini lah bilik doktor.. sekarang nie no 2... giliran iman no 3... selepas ini yer...

arini selesai jumpe doc dlam pukul 9.45pg.. tak lama.. sekejap ajer.. mungkin sebab iman da baik..so, doc kata tak payah buat fisio... x-ray pun tak yah wat lagi.. so, nampaknya semua ok.. boleh balik.... jumpa lagi nnt... thanx a lot doktor... :-)




Wednesday, December 24, 2008

::: carrier untuk iman :::

walopun arini da ari rabu.. nie aku nak citer sikit pasal aktiviti last weekend...
ari sabtu lepas, family aku semua ker Kedah menghadiri majlis perkahwinan.. disebabkan aku malas nak pi.. sebab nnt penat isnin aku kena keje... kami tiga beranak pie la jalan2 kat ampang waterfront sebab aku dapat tau ada kedai baby baru buka kat situ.. aku nie pantang dengar ada kedai baru buka.. mst nak pi... hehehe..!!~~~ ada dua kedai baby baru pi.. kedua-dua aku pie.. satu kedai babyjaya satu lagi kedai manjaku... kat kedai babyjaya aku beli baby carrier untuk iman memandangkan carrier yg sedia ada tak best.. hehehe beli murah jer... carrier yg nie rasa comfortable sikit la.. lembut n mudah nak pakai.. janji iman selesa cukup la... RM49.90 ajer pastue ada less 10%.. kira ok la tue.. then, aku beli spectra silicone gaks..


selepas tue.., kami ke kedia manjaku pulaks... disebabkan baru buka, ada gaks la barang yg sale... ingatkan taknak beli pape.. disebabkan ada yg murah.. sempatla aku grab botol avent n pampers huggies... botol avent 4oz nie murah ajer RM12.90.. mula2 pelik gaks naper murah jer botol nie.. ape bezanya.. tanya kat staff situ.. dia kata botol2 yg ada kat dalam tue tengah offer.. ooo.. gitu... aku igtkan botl tak ori.. kalo tak ori, mst takder pamplet dlm botol tue kan.. pampers kat situ pun ada yg tgh promosi mcm huggies dan mamypoko.. mcm tak percaya ajer mamypoko RM34++.. tp, iman tak pakai mamypoko.. amik huggies jer.. harga lebih kurang ajer...

keesokan arinya... untuk test carrier iman tue.., kami 3beranak ker IKEA.. sajer jalan2 ujung minggu... disebabkan iman sumtimes tak nak duk dalam stroller, itu yang belikan carrier yg lebih comfortable... busan kot ayik baring ajer... itu yg tak mau duk dalam stroller tue...sabor ajer la.. sumtimes kalo pegi tempat yang crowded ngan orang, senang la sikit nak kendong iman.. takda la rasa sakit badan2... jom layan pic la... :-)

inilah baby carrier nyer.. nengok tue, ada tanda harga skali...

iman muka ngantuk da....

iman di kendong oleh ayahnya...


::: Muhammad Zulqarnain :::

siapakah MUHAMMAD ZULQARNAIN???
panggilan mesranya NAIN.. erm.. inilah sorang-sorangnya anak buah .. merangkap cucu pertama mak and ayah aku.. dia dilahirkan pada 13 ogos 2007.. sekarang umurnya 16bulan or 1thn 4bln.. beza setahun ajer ngn iman.. apa yang aku nak citerkan pasal nain nie.., nain nie dilahirkan tidak cukup bulan.. awal sebulan dia telah dilahirkan.. sekarang nie ayahnya yang menjaganya sebab mamanya ada di perak, lecturer di utim sri iskandar.. almaklumla baru dpt posting... kemana2 saja la dorang anta.. nak taknak kena la ikut... sekarang nie mamanya sedang sarat mengandung 8bulan.. ujung januari nnt nain bakal dapat adik la... kebarangkalian akan dapat adik boy... haa??? boy lagik..?? hehhehehe abisss la umah mak aku nnt penuh ngn baby boy.. hehehe ngn si nain, iman lagi n bakal adik nain lagi... hahahaha semuanya hero2 belaka... kalo semuanya jenis macam nain.., kelam kelibut la umah..

Nain nie seorg budak yg sgt aktif... dia tak pernah kenal erti penat.. ada jer benda dia nak wat.. sesapa yg menjaga dia, tau la ligatnyer mcm mana.. dia tak nak nakal tp dia seorg yg sgt aktif.. tangga kat umah tue, sehari 10kali dia leh ulang alik.. kalo orang masak dia pun sibuk ker dapur.. kat umah tue kalo kemas.., sekejap ajer akan jadi tongkang pecah... semua benda akan digapainya kemudian akan dicampaknya... tangan dia teramat la tangkas.. kita pegang tgn sebelah.., tgn lagi sebelah sempat mengapai benda lain.. sabo ajer la..

dengan iman.., dia tersangat la geram... kalo suruh sayang.., pandai dia sayang.. lepas tue dengan sepantas kilat tgn dia mst akan melepuk si iman.. ada sekali tue dia terlampau geram, dia gigit si iman yg tgh nyenyak tido.. iman terus menjerit... selain itu.., dia juga suka mengigit org jika dia terlampau seronok... nain nie mmg ligat org nya.. bak kata paksu nyer " kalo la dapat nain 10 org, tak tau la camner.. nak jaga dia sorang pun da pengsan" hahahaha!!~~ bayangkan kat umah tue ada 7org... lepas sorg2 jaga dia semuanya pengsan lepas tue.. dia jer yg tak pengsan2 lagi... kalo lik dari mana2.. semua penat akan rehat dan tido... yg nain nie leh lagi wat macam2 keje... adusss...!!~~
sabo ajer la...

Yang best tentang nain nie.. orang tengok muka dia mst kata dia anak mat salleh.. ahahahaha!!~~ mat salleh mana agaknya..?? mat salleh malaysia ajerk.. hehehe... mcm2 org kata pasal dia... ada yg kata mak nyer berkenan ngn mat salleh la.. tanya makan aper dpt anak putih n rambut merah... kawan aku laks leh kata yg kitorg warna kan rambutnyer.. hehehe takder keje nak warnakan rambut dia.. memang semulajadi la... ada tue yg pregnant, leh laks amik aura nain masuk ke perutnye.. nakkan anak muka mcm nain... sabor ajer la... yg paling best skali.., siap ada yg speaking lagi ngn nain nie.. nak jadikan citer, masa pi raya kat umah sedara ayah aku raya yg lalu.., kebetulan anaknya yg kawin ngn azizah arifin tue ada skali..., so, anak2 dia ajakla nain main2 pastue dorang leh speaking lagi ngn nain... jgn katakan speaking.., nak ckp pun nain tak tau.. alih2 yang kuar dari mulut dia adalah ATOK!!! hehehe tergelak diorang dengar...
budak2 tue ingatkan nain nie anak mat salleh...

paperpun.. dengan kehadiran nain memang sangat menghiburkan kami sekeluarga sebab kat rumah tue memang takder budak kecik.. sejak nain lahir, dialah menjadi tumpuan semua orang termasukla nenek-nenek sedaranya.... bak kata atoknya "nain nie leh jadi pelawak la" lagi kita suka lagi la dia buat mcm2 lawak dengan lagaknyer... ~~~

inilah MUHAMMAD ZULQARNAIN BIN MUSZAILI..

nain n iman.. nampak iman lagi besar... nain nie mmg kecik ajer orgnya.. berat pun baru 8.5kg wpn da 1thn 4bln... hampir berat ngn iman da..


beginilah nain kalo da geram ngn iman..


dua org cucu mak n ayah aku... iman dan nain.. nama panggilan nak dekat sama2.. selalu tersasul antara iman dan nain...

Tuesday, December 23, 2008

::: apa masalahnyer..??? :::

hi geng....
da 6 ari aku tak update myblog nie... apa kes..??? actually disebabkan last week sibuk sikit.., so, xdpt laa aku nak update blog nie disamping ada perasaan M nie.. hehehe.. start semalam aku try la nak upload pic untuk mengupdatekan blog aku nie..
tetapi dengan dukacitanya tak dapat nak upload... aku sendiri tak pasti kenapa sebabnya... ada tak sesapa yg mengalami masalah yg sama..??? confuse pulak rasanya.. sebab bila aku surfing website lain ok ajer...erm.. naper la gamak nyer jadi gitu..

nak citer pasal iman sikit... semalam iman dan ayahnya balik kg lagi... tinggal lah aku sendiri lagi.. busan laks rasanya bila balik umah iman takde.. tak bole nak main2 ngn dia.. semalam akuy lik keje, dlm kul 6 da tido sampaila pukul 12mlm.. 12mlm aku tersedar yg aku dah tertido begitu lamanya.. dengan tak makan nya.. nasibla aku cuti semayang.. kalo ikutkan, lik semalam aku tgh kelaparan.. mungkin terlampau penat, tue yg aku tertido sampai tak sedarkan diri.. almaklumla ari isnin mmg ramai public.. bangkit kul 12mlm, aku tak leh nak lelapkan mata da... mcm biasa time nie nyusukan iman.., tue sebab aku tersedar agaknya... so, aku tgk bakul ada baju2 iman yg belum dilipat, aku pun menjalankan tugas melipat kain baju tue.... pas sudah tue, aku memproses susu pulaks.. terpaksa la aku menjalankan proses susu nie memandangkan iman takde...

disebabkan ari kamis cuti krismas.., esok rabu petang asben aku akan dtg ambil aku untuk bawa pulang ke kampung sebab kawan dia akan bernikah pada 25 disember nie... kawan baik dia merangkap pengapit kitorg masa kawin tahun lepas.., so, mst kena pergi majlis dia nie...
lepas menghadiri majlisnya kami 3beranak akan pulang semula ke ampang.. sebab pada keesokan arinya (jumaat) iman ada appmnt dengan paed di HKL... untuk follow up kes last week... memandangkan last week aku terpaksa amik EL disebabkan abis appmnt sampai tengahari.., so, minggu nie aku terus apply cuti untuk memudahkan keje nnt if abis lewat sampai tghari lagi.. aku malas da nak keje jika da masuk tengahari nie.. almaklum la.. nak drive ke putrajaya tgahri rasa jauh pulaks... lagi2 tgh panas buta nie...

erm... takpe la.. lain kali aku update lagi blog aku nie dengan picas2.. kalo tak busan gaks kalo takder picas kan..??? jgn la korang busan2 lawat blog aku yang tak seberapa nie.. hehehe merendah diri laks..... so, enjoy!!~~~

Tuesday, December 16, 2008

::: iman suk 4 bulan da :::

Tggl 13 disember.., genap la iman 4bulan.. semalam check up kat klinik ampang.
4bulan nie tak de kena cucuk paper.. cuma.., aku minta nak jumpa doc untuk buat kan surat reference ke GH.. aku nak wat follow up kat GH pasal batuk iman da 3bulan tak benti lagii...
aku riso if boleh memudaratkan iman.. sebab batuk iman batuk berkahak.. sumtimes aku dengar dada nyer berat bile bernafas.. mcm byk kahak dlm dada dia.. then..,kdg2 tgh malam dia batuk2 smp termuntah.. tue yg merisokan aku n asben aku.. kena sentiasa be alert walopun time tido..
takut muntah termasuk idung or telinga.. ;agipun atuk iman ada asma.. kebarangkalian iman dpt asma mungkin ada..., so, sku nak gaks check kat GH nnt... disebabkan arini kami tak dpat gie.., sebab asben aku keja.., so, kitorg decide gie ari khamis nnt... hopefully iman tak dapat asma la..

semalam timbang iman naik hanya 200gm dr bulan lepas.. so, berat iman hanya 7.2kg.. kira ok la.. aku takut gaks kalo iman terlebih berat laks.. nnt jadi obes.. susah aku kena dietkan iman nnt... alhamdulillah naik tak banyak... mungkin sebab perkembangan nyer yg semakin mantap..
hehehehe.. iyerla masa iman 0-3bulan dia cuma banyak tido n minum susu ajer.. kuat minum susu... then, masuk 3bulan lebih iman da pandai main2 n susah nak tido... dia juga blajar mengiring n meniarap... skang semakin aktif nak meniarap.. tido pun semakin lasak skang.. bayangkan dia tido atas katil tp ada lapik ngn tilam dia.. pastue bedung dia n pakaikan kelambu payung tu.. tgh2 mlm aku tgk dia tido beralih tempat... bedung ntah kemana, kelambu pun da senget2 yg si iman nie laks da terkuar dr tilam dia.. kat mana dia rupanyer..??? kat belakang aku rupanya... bahaya tul la iman nie.. takut terjatuh dr tempat katil dia jer... sabo ajer la...

aku nak tepek ckt picas iman 3bulan...


mula masuk 3bulan.., iman da pandai menyembur2... iman mmg kuat menyembur smp leh kena org....
tgh duk ngiringkan badan.. kdg2 tido pun ngiring...

nie laks tgh meniarap.... skang makin ligat nak meniarap.. kaki pun da mula berenang2..

niela tempat tido iman.. still berbedung lagi sebelum tido.. nnt tgk bgn tido bedung ntah kemana.. hahaha..!!~~

ha... yg nie laks abdullah fahmi.. sepapat iman.. sebaya ngn iman.. mcm kembo laks.. berat laks lebih kurang sama tahannyer... hehehe..!!~~

Friday, December 12, 2008

::: B'white or Soy Collagen :::


semalam aku tak dpt post apa2 sebab tgh duk survey produk untuk kecantikan kulit... survey punya survey aku tertarik dengan produk b'white n soy collagen nie.... kedua-dua produk nie ada kelebihan tersendiri... korg mst nak tau sebab apa aku duk cari produk nie kan..???

hahahahaha... masa aku pregnant tempoh hari.., aku kena demam campak masa tgh sarat 9bulan.. disebabkan campak itulah kulit badan aku menjadi tak sekata n meninggalkan kesan...so.., sebab itulah aku tgh duk menyurvey apa2 produk yg boleh mengembalikan kulit aku yg sebenar.. hehehe... aku sgt2 tertarik dengan testimonial kedua-dua produk nie.. tp, skang aku confuse nak amik yg mana satu... masing2 ada kelebihannyer...

disebabkan aku pun confuse..., nak tanya la.. ada tak sesapa yg pernah pakai kedua-dua produk ini..?? camner keberkesanan nyer... aku lebih tertarik pada b'white sebab keberkesanan nya cepat tp b'white aku tak dapat pastikan kalo nyusu bdn leh amik ker tak.. kalo soy collagen nyusu badan mmg leh amik.. yg pregnant pun leh amik tp keberkesanan nya lambat ckt la...
erm.. camner yea...???? batula sesapa yg leh bantu...

kpd yg tak baper tau pasal produk nie.., xper aku pastekan kat sini kelebihan produk nie....


b'white

B'White didapati juga efektif untuk:-
- proses penuaan kulit
- masalah jerawat dan parut jerawat
- kedutan pada kulit
- vena verikos (urat timbul)
- rekahan kulit (stretch marks)
- sakit pinggang
- rhumatoid atritis (penyakit sendi/tulang)
- bengkak sendi
- menambahkan keanjalan dan ketegangan kulit
- melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
- menguatkan otot
- menguatkan tulang
- melawan `multiple sclerosis� dengan membina semula lapisan protin pada saraf
- membantu proses terapi hormon kepada wanita yang mengalami menopause.
+ menambahkan keanjalan dan ketegangan kulit
+ melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
+ menguatkan otot
+ menguatkan tulang
+ melawan "multiple sclerosis" dengan membina semula lapisan protin pada saraf
+ membantu proses terapi hormon kepada wanita yg mengalami menopause

soy collagen

Minuman yang difomulasikan daripada kombinasi soya dan kolagen boleh melawan garis-garis halus yang timbul, kedut, kulit kusam dan tidak sekata yang berpunca dari umur yang meningkat, stress, pencemaran, terdedah kepada cahaya matahari dan lain-lain faktor yang merosakkan kulit anda.


Formula asli ini akan mengembalikan keanjalan kulit anda dalam masa 15 hari untuk melawan tanda-tanda penuaan dan kulit pramatang disamping secara perlahan-lahan memutihkan dan melembutkan kulit. Hasilnya kulit anda akan kelihatan lebih sihat dan lebih cerah. Minuman ini sesuai untuk wanita semua peringkat umur. Sangat sesuai untuk wanita yang mengandung. Produk ini mengandungi 2 ramuan utama:

Soya - Berfungsi sebagai bahan semulajadi untuk memutihkan kulit dan melembutkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan paras kolestrol dan suhu badan dan memberi tenaga yang diperlukan oleh tubuh kita.

Kolagen - Kolagen ialah bahan semulajadi yang mengeluarkan cecair dalam tubuh kita untuk membekalkan struktur pada organ yag berbeza. Kolagen memainkan peranan untuk menjadikan kulit kita kelihatan sihat, muda, lembut, dan sekata. Berpunca dari faktor-faktor seperti peningkatan usia proses-proses pengeluaran kolagen berkurangan dalam tubuh kita. Dengan kolagen hasilnya garis-garis halus dan kedut-kedut akan berkurangan dan menampilkan wajah yang sihat. Sekaligus menghalang proses pengeluaran kedut-kedut dan garis-garis halus yang baru.


::: akak aku kawen lagi..??? :::


uikss..!!! thanx a lot sayang..... (nengok post kat bwh nie)...
dari kejauhan dikau smpkan untuk isterimu ini.... xsabar nyer nak lik petang nie..
iman pun balik gaks.... rindu ler.. malam kang kalo iman xtido lg..,
leh la kita dating anak beranak...

okla.. berbalik pada title di atas..., biar betul akak aku nak kawen...
iyerla tgh duk sarat nak meletup tue.., xkan la dia nk kawen lagi.. hehehehe...
tajuk jer gempak kan.. takder la.. sajer je letak.. bukan aper.., semalam aku lik keje...,
aku nengok ada set barang hantaran berwarna ijau..
igtkan set untuk saper.. rupa2 nya akak aku wat hantaran tue untuk abanag ipar nyer..
abang ipar nyer nak nikah esok.. tue yg dia tolong watrkan.. tak banyak..
antaran nyer patut 7.., tp yg da siap 6 saja sebab lagi satu kek ajer..
xsangka akak aku pandai wat decoration utk hantaran nie.. iyer la..
sebelum nie tunang n nikah nyer aku gaks yg tolong2 watkan...
dia kata dulu tgn tak creative nak wat nie semua..
tup2 jadi mak buyung nie pandai la pulok...

so..., jom la kita layan apa yg telah dibuat nyer....

set perfume


untuk letak wang hantarn


untuk letak cincin nnt...


telekung.. (sebiji mcm telekung aku)

hantaran kain...

bakul untuk letak buah nnt..

Thursday, December 11, 2008

> dedicated for my wife <



TERIMA KASIH CINTA

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku
Kesalahanku yang pernah menyakitimu


ayu..,

... i Love u So Much ...
-atan-



Wednesday, December 10, 2008

::: dedicated untuk Mr. Atan :::

Assalamualaikum wbt....

pagi yg indah pagi yang mulia ini... 10 disember 2008 (rabu) adalah ulangtahun abang yg ke 27 thn.. jadi.., ayu nak ucapkan " SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG ".. sorry nothing spesel today... memandangkan abg nak lik kg arini.., jadi ayu smpkan flying kiss untuk abg.... mmmuuaaahh!!!!! hehehe...xperla.. tggu abg lik nnt la ek kiter celebrate same2.. tgh duk pikir lagi nie... duk cari idea lagi... paperpun... drive carefully... ingatilah org yg terssayang...


khas untuk abg... "selamat ulangtahun sayang"



special dedicated

Tuesday, December 09, 2008

:: NoThinG :::

arini takder yg nak updatekan dalam blog nie... so nothing... nothing n nothing again..!!!!!
wawawawawawawa... aku rasa arini mcm xbest jer.. duk nengok blog org ajer jer laaaaa...
ntah la mungkin arini ramai lagi yg bercuti.., so, aku rasa mcm kebusanan ckt la..
lagi2 pas raya nie.. memang perasaan MALAS nie sgt menebal.. huahuahuahua rasa cam nak balik cepat ajer la....

erm.. esok 10 DISEMBER 2008..., adalah besday Mr. Atan... so.., aku pun xtau la nak celeb mcm maner... sebab asben aku nak lik kg lagi.. wawawawawa... tggl la aku kesorangan lagi... iman pun ikut sama.... sedih nyer.. terpaksa berpisah ngn iman lagii.... erm.. nak wat camner.. better asben aku jaga dpd aku anta umah pengasuh...

paper pun... nak citer ckt la.. semalam dlm keta masa nak lik ampang (dr kg la nie).... masa tue asben aku bw keta... aku tetiba jer rasa sensitif n terasa ngn asben aku sebab dia kata nak lik kg lagi mggu nie.. aku terasa bukan aper... sebab aku tak tau pun dia nak lik kg mggu nie.. tup2 mak dia kata dia nak lik kg blk esok.., so, tue yg aku terasa sgt.. sebab tak bincang pape pun ngn aku.. bukan aku mara dia nak lik.., cume ntah naper terasa sgt sebab tak bincang ngn aku... dia ckp aper pun. aku mcm layan tak layan.. majuk nie... kuakuakuakua...

sampai sekerat jalan.., aku lak take over bw keta sebab asben aku letih sebab satu ari melapah lembu.. pastue dengan jalan nyer yg jem sgt... dia mmg tak suka jln jem... aku bw la dlm keadaan muka yg masam... jalan punya jalan smp kat setapak (baru pas anta daging kat umah makcik nie).., tgh duk layan radio nie.. radio hot fm kiran DJ nyer... tgh duk melayan lagu nie.. tetiba aku gelakssss... wakakakakaka.. terlepas gaks aku nak majuk lama2... huhuhuhu.. nak tau aku gelaks sebab aper..???? sebab aku dengar lagu imran ajmain yg baru.. tajuk nyer >>>> SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG..<<<<<>
kebetulan masa tue.., aku tgh berkhayal..., wahwahwah..!! aku berkhayal pasal nak celeb camner besday asben aku nie... tgh duk2 khayal..., tue yg tetiba gegendang telinga aku dengar lagu nie... eh..!!! mcm tau2 ajer aper yg aku tgh dok pikirkan..... yg si Kiran nie laks leh ckp.. "sesapa nak sambut ulang tahun org tersayang.., leh la sampaikan lagu nie"... kahakahkah!!!! tue yg wat aku tergelaks... hahahahaha.. asben aku pun tegur.. naper laks tetiba gelaks... wawawawa..!! xjadi nak majuk lama2... hehehehe...

nie aku pastekan lirik lagu nyer.. lagu baru imran ajmain... best lagu nie tp suara dia ada lain mcm ckt... hehehehehe....

Selamat Ulang Tahun Sayang

Written/Composed by Imran Ajmain/Ahmad Fedtri Yahya
Arranged by Eddie Marzuki

Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita ‘kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu



Friday, December 05, 2008

::: Lunch ari ini ::::

arini ari jumaat... rehat tghari nie lama... waa.. mula2 igtkan nak pi kiko warehouse kat puchong tue.. tp, bila da baca komen2 mereka yg da gie.. nampaknya more bad comments... so, kitorg pun decide tak yah gie la kalo mcm tue.. buang masa n abiskan minyak ajer... so.., aku apa lagi bawa keta terus ke alamanda ngn geng2 aku.. untuk pie makan... ari jumaat nie jer la leh makan sedap ckt.. kalo tak.., ari2 makan makanan yg sama jer kat cafe tueeee....

lepas makan2 kitorg jln2 kat situ... jenguk sana sini.. pastue sggh la kat mothercare.. tgh ada sale la.. aku usha stokin...erm.. ada less 10%.. ok la tue.. amik la sebab mmg aku nak beli stokin nie.. iman pun xder stock stokin nie... pastue jln2 nengok anakku pun ada sale gaks... aku tak beli pape pun... cuma jln2 bawa 2org mak buyung... hehehehe... jam da menunjukkan kul 2.15 ptg... so.., kitorg gerak la lik opisss.. sebab suk keje kul 2.45ptg..

yahooo!!!! skang kul 3.50ptg... sat lagi aku lik da.. aku lik kul 4.30ptg.. xsabarnyer nak lik kampung jumpe iman... windu sgt2 ngn iman.... hehehehehe.....

nie la makanan aku.. nasi black pepper... sedap la jugaks..

ini mihun sup norazlin.. mak buyung kita yg comel sorg nie... errm.. sup nie ok la..
nasi goreng tg amalina... makbuyung lagi sorg.... sedap gaks walo pun simple..

ini ABC salmizah omar... heheheh.. slurrpp..!! mmg Marvellous lah..!!


nie laks air limau suam aku... hikhikhik.. minum limau suam ajer.. leh kuruskan badan.. boleh ker.??? hehehehe...

inilah stokin yg aku beli untuk iman...

Thursday, December 04, 2008

::: iman oh iman..., i miss u a lot ::::

aku rindu sama iman... iman sayang... ibu rindu la...
huhuhuhuhuhu iman da lik kg ngn ayahnyer..
tggl la aku sorang2 kat sini...
adussss... sedihnyer... tak dapt peluk iman.. tak dapat tido ngn iman.. tak dapat manja2 ngn iman...
ayahnyer da bawa lari ke kg dia...
wawawawawawawa... itu ler aritu dpt chance nak jadi cikgu tak amik...
huhuhuhuh...!!! amik ko... kalo tak cuti sekolah ko da cuti da...
sedihnya... iman n ayh nyer lik kg semalam smp pas raya nnt...
so, aku akn follow jumaat nie pas keje... so, 3 ari la aku tak dpt jumpe iman cyg...
mcm 3thn laks... hehehhehe...
smlm ayh nyer anta MMS iman tgh tito... tak dpt nak tepek kat sini.. cable tak der laks...
tdo ngiring lg tue..... ala... tomei2 nyer....nak cubit rasa.. tak sabar nak tunggu jumaat nie...
iman cayang... tggu ibu balik yer....MMmmMmMmmuuUuuuAaaaaAHHhhhhhh...!!!!

tak dpt tepek yg ayhnyer bg..., aku tepek pic yg lain la... nak lepas windu nie.... wawawawawa...

merah nyer iman...


eeh.. iman senyum kat camera la...


nape iman mcm takut je...??

iman nak lonjak2 yea..??


iman nak gie mana ngn ayah tue..??

iman minum susu sendiri yea..??

iman dan munge...

Wednesday, December 03, 2008

::: empunya blog sebenar :::

wahwahwahwah!!! aku xder keje nie.. hehehehe...
kalo korang nak tau..., sebenarnya blog nie.., asben aku yg wat..
alih2 aku laks yg conquer blog nie... hehehehe jgn mare yer cik atan sayang...
so..., sajer la nak tepek empunya sebebnar blog ini...
kalo korg perasan..., email yg kuar.., email asben aku la..
hehehehe.. skang da jadi blog perkongsian bersama...
aku tukang mengupdatekan blog..
asben aku laks...., dia la yg punya decorative blog ini....

mcm zaman dulu kala la....
ini cermin ajaib...
pergi kebun ke bang...???
hehehehe mcm pelawak la pulok...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...