Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Friday, July 31, 2009

Breep..!! Breep..!! U're Invited....!!~

BREEEPPP.....!! BREEEPPP....!!!~

Anda dijemputtt...!!~

ke

BiRThDaY PaRty.....!!~


"Muhammad Iman Zafran (my son)"
&
"Muhammad Zulqarnain (anak buah)"



:: Klik pada gambar ::

:: Klik pada gambar ::


~~ THEME : RED & WHITE ~~

Especially : ALL My bloglist....!!~




PhotobucketPhotobucket

Contest : Mama_Aqish GiveAway (Sticky Mode)


Name Of Contest :
Mama Aqish Giveaway

Organized by :
Mama Aqish



My LiL PRinCe :


My Prince Name : Muhammad Iman Zafran Bin Shahrulizam
Date Of Birth : 13 Ogos 2008
Age : 11 Months

1. Kenapa anak anda harus mendapat award MY CUTE LIL PRINCE @ PRINCESS??
~~ Erm... Actually, saja jer nak JOINT contest ini untuk meramaikan lagi contestant. Selepas ibu dan ayah masuk contest anjuran Kak Ecar, kali nie iman pun nak masuk gaks. Berdasarkan pada pic iman di atas, daku rasa inilah antara gambar TERCOMEL iman semasa memakai bathrobe dengan swimming trunknyaaa.. Iman layak dapat award ini kerana iman selalu menCERIAkan ibu dan ayahnya lagi2 sewaktu dia MANDI. Kerana Iman suka sangat time MANDI. Sebab itu ayahnya belikan swimming Trunk dan bathrobe ini dan suka bawa iman pergi swimming PooL.

2. Ape yang anda tahu pasal blog Mama_Aqish? (soalan ini direka bagi menguji peserta sejauh mana dia tau pasal blog mama_aqish ni)
~~ 1st time aku kenal blog mama aqish nie masa awal tahun juga laa.. Masa tue aku as a silent reader saja Aku suka baca blog mama aqish sebab banyak cerita pasal bayi, pasal shopping serta pasal anak si kecilnya itu. Dan baru2 ini mama aqish suka menganjurkan contest. Sekarang, mama aqish dah ramai FOLLOWER dan dah ramai kawan...


So, kawan-kawan yang nak JOINT, sila klik disini :





PhotobucketPhotobucket

Thursday, July 30, 2009

::: Thank U Adam & Family :::


Semalam balik dari rumah aku nampak ada parcel untuk Iman dan Nain. So, aku buka ada tertera untu Iman dan Nain. Daripada Adam's Family. Erm.. hadiah besday untuk 2 budak nie laa.. TQ so much RYN.. susah payah ko poskan hadiah untuk dorang nie ekk.. Terharu sangat aku tau....

Erm.. tak sangka aku ko nak poskan hadiah untuk 2 org dak kenit nie. Tapi, sayangnyer ko xdapat dtg.. Xleh nak jumpa. Its Ok.. xper.. ko ada hal lain kan.. Xkisah.. nanti bila2 kita jumpe la yeaaa..

Aku xnak buka lagi hadiah niee.. Bagi surprise dulu. Tunggu time dah abis besday party baru aku suruh Iman & Nain buka.. Paper pun, Thanx a lot Ryn.. Akak aku pun Wish terima kasih gaks.. Tak sangka dia yang Nain pun dapat gaks..

Inilah rupa bentuk haidah dari member jauh yg sentiasa keep in touch..!!~


Thanx again yeaaa...
Kimsalam ngn adam cutes....!!~
Muaaahhh..!!~



PhotobucketPhotobucket

Wednesday, July 29, 2009

::: Goodies Bag :::


Malam tadi duk mengerjakan goodies bag untuk besday bash nnt. Actually, barang2 semua dah beli lama. Semuanya dah siap beli. Cuma proses nak memasukkannya tak terbuat lagi. Asyik tertangguh2 sahaja. So, malam tadi aku cuba luangkan masa untuk siapkan semua goodies pack nie. Alhamdulillah selamat dah semuanyer. Selesai sudah part yang ini. So, lepas nie boleh proceed dengan benda lain pulaks.

selesai semua daaa..

Sample Goodies Pack



PhotobucketPhotobucket

Tuesday, July 28, 2009

::: Aku yang Sungguh BZ :::


Erm.. Minggu nie adalah minggu BZ aku.. mcm2 keje nak kena buat nie. Benda yg paling BZ adalah preparation untuk Besday Bash Iman dan Nain pada Sabtu ini. Selain itu, sebenanrnya pagi Sabtu itu juga ada majlis kesyukuran untuk Muhammad Zaqwan. So, whole day sibuk dengan majlis kenduri dan besday bash.

Macam2 kena buat dan prepare. Yang paling penting bab makan. Tanpa makanan tak lengkap la majlis. Dan perkara lain yg penting adalah jemputan tetamu. Tanpa tetamu, semestinya majlis tak meriah. Pape pun, hopefully berjalan dengan lancar.

Apa yang penting adalah keikhlasn kita untuk menjamu tetamu. Insyallah semuanya berjalan dengan baik. Selain ini, minggu ini juga penuh dengan warehouse sale. Haaa..!!~ tak dapat la aku nak pie terjah Pureen & Anakku Warehoese Sale... sedih gakss.. takleh bershopping nyopping.. xperla.. maybe lain kali leh terjah..

Aku takder MOOD nak update Blog. sebab Aku sangat sedih.. :-) Nak jadikan citer, KAMERA aku dah buat HAL balik daaa.. Nak citer pasal gathering yg 1st time aku JOINt Ahad lepass pun tak leh nak citer. Sedih sangat.. dah mcm nyawa2 ikan daaaa.. Sabo jer la aku.. Aku tengok picas2 kat blog kawan2 jer laa. Tapi, asben aku ada gaks capture pakai camera HP.. Ada la uga sebagai kenangan. Aku nak upload tak boleh.. sebab cabel aku tak bawa.. nnt aku uploadkan la mana yg sempat jerr...

Paper pun memang best joint dorang nie semua.. Happening sangat.. TApi, aku...?? biasalah 1st time katakan.. agak KEMALUAN sikit.. hikhikhikhik...!!~ Nanti kalo wat lagi, ajak aku yeaa kawan2.. :-)

Kalo korang nampakk benda alah nie pada 1 Ogos 2009, di taman dagang, ampang, singgah la yeaaa...

Banner untuk besday bash nnt..

"WELCOME"



PhotobucketPhotobucket

Monday, July 27, 2009

::: Contest : THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST (Sticky Mode) :::


Name of Contest :

1 July 2009 hingga 27 July 2009


Serba sedikit mengenai contest ini :

" Contest ini dianjurkan sempena meraikan Hari Ulang Tahun Perkahwinan Kak Ecar. "SELAMAT HARI ULANG TAHUN KAK". Jadi, kak Ecar dengan baik hatinya nak menganjurkan contest sebegini. Aku suka dengan tajuk contest ini. Agak menarik dan tak pernah lagi aku jumpa contest sebegini. Suka laks aku tengok moment2 yang menarik setiap pasangan pengantin. Almaklumla.. dah jadi pengantin, mesti ada moment yang mencuit hati dan tak dapat dilupakan. Lagi2 gambar kawin kan..?? kan..??

Untuk aku... dalam banyak2 gambar kawin aku, aku paling SUKA gambar ini :

Nama Suami : Shahrulizam Bin Subari (Shahrul)
Nama Isteri : Juliyana Binti Abdul Raman
Tarikh Bertunang : 10 Jun 2006
Tarikh Bernikah : 1 Mei 2007
Tarikh Persandingan : 2 Jun 2007
Tarikh Bertandang : 3 Jun 2007


i) kenapa uolls rasa gambar yang dipilih itu UNIK/UNIC/UNIQUE..??

~~ erm... Aku rasa gambar ini unik sebab asben aku kena melompat sebegitu rupa di depan jalan besar bersebelahan dengan rumah aku. Actually, gambar nie mesti korang nampak mcm kat taman kan..? TApi, idak la kami berSHOOTING kat taman pun. Hanya di tepi jalan besar sahaja. Tak sangka aku nampak lawa pulaks gambar nie. Mr. Cameraman kami suruh asben aku melompat paling tinggi yang boleh dapat. dan akhirnyaa..!!~ inilah yang jadik.. Gambar ini bukan EDIT yeaa.. Tapi REALITI kehidupan kami yang menunjukkan betapa GUMBIRAnya kami di HARI PALING BERMAKNA dalam HIDUP KAMI.

ii) kenapa aku suka membaca blog e-car Nazrin a.k.a ibu Eiymann?

~~ Actually, aku kenal kak Ecar masa dalam FRENSTER lagi.. Masa tue aku sibuk tengah mencari MASTER2 yang fully BS nie. Dan akhirnya, sejak itulah perkenalan akun dengan kak Ecar. Kak Ecar, banyak bagi nasihat, tips dan petua2 nak Fullf BF. Masa tue kak ecar xjoin blogging lagi. Kak, "i'm PROUD of U". Sejak aku kenal kak Ecar, aku tanamkan dalam diri aku yang "TAK MUSTAHIL aku tak boleh FULLY BS". Cuma kena banyak bersabar, tanamkan azam dan mengamalkan petua2 untuk menambahkan susu badan. Now, since kak Ecar dah ada blog nie.., mcm2 cerita PANAS yang aku leh dapat about kak ecar. Lagi2 HOBI terbarunya adalah membuat business CUPCAKES. i likeeee.. cantek2 belaka....


So, untuk kawan2 yang lain... Jom la JOINT contest ini. Kita mengimbau kembali zaman RAJA SEHARI kita. Cara nak joint.. senang sahaja. Klik di sini :

::: JOINT CONTEST :::


Selain itu, boleh lawat blog Kak Ecar :

::: e-caR NazRin aka ibuEiymann :::





PhotobucketPhotobucket

Friday, July 24, 2009

::: Bilik Aku Kena Geledah.....!!~ :::


Semalam bilikku kena Geledah...!!~
Siapa punya agkara nie haaa...??


Semalam balik keje, aku terlampau penat sangat.. Entah laaaa.. Kepala pening satu hari.. Sampai blog pun tak berUPDATE. No Mood nak update. Kapala dah pusing lagi2 dengan melayan karenah public hari2... Nak wat camner.. dah keje aku cam tue kan..?? layan kan ajer la apa yg dorang nakkk...

Disebabkan semalam kepala agak pusing, dan aku dengan tiba-tiba tak sedarkan diri.. Terusss zzzZZzzz petang tueee.. Iman laks duk main sorang2.. aku biarkan ajer dia main. sebab dia suka main dari di pegang2 jika time begini. Tapi, kalo dah nak Maghrib, barulah dia mencari aku untuk ajak bergomol dengan dia... nak laga2 kepala, nak cekau2 muka aku, nak ketuk2 perut aku, nak panjat2 badan aku dan sekarang dia paling suka hisap dan gigit muka aku.. Adusss...!!~ layankan jer la mamat sorang niee.. kalo aku bangun sikit, stat la dia merengek MARAH.. nak gaks main ngn aku masa tue.. "iyerla sayang.. ibu main ngn iman nieee.. "

Balik ke cerita asal, semalam pas aku terjaga dari pengsan.., terkezut badak aku...!!~ Mana tak terkezut.... Ini yang terjadi dalam bilik aku...!!~

bersepah di sana sini.. Siapakah punya angkara...??? Nak tau siapa..??


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Ini Budak Punya angkara...!!~ IMaaannnnn Oooo Imannnnnn...!! Kamu tengah cari apa tue haaa..?? Sabo jer la aku dengan mamat sorang nieee... Bersepah sana sini. Iman paling suka tumbangkan barang2 yang ada.. dan dah pandai menyelongkar.. barang2 dalam kotak tue, abis semua dia keluarkannya...

Sedang aku tengah menangkap gambar dia, dia terperasan pulak.. Terus datang ke arah aku... hehehe.. mcm tau2 jerr... Ibu tangkap gambar iman nie, mesti nak letak kat blog kan..??


terus dia nak campai HP aku.. tanda tak bagi tgkap gambar dia... hehehe.. dah tangkap pun sayang... dan selepas itu, time nak maghrib daa.. nak ajak aku main2 ngn dia laks la tueee... semalam sampai muntah dia main ngn aku.. Mungkin sebab terlalu SUKA kot. Gelak kuat sangat. Xper.. aku layan kan juga sampai dia penat.. Then, Minta susu sambil terlelap...

Selepas maghrib, tukarkan baju dia sebab nak keluar pi Jusco Maluri jumpa ngn Untie Zura.. Nak amik kasut dengan diaaa dan nak tukar bateri jam aku yang dah mampuss...




PhotobucketPhotobucket

Wednesday, July 22, 2009

::: My Supplement :::


"Spirulina dan Chlorella"

Inilah supplement yang aku sedang cuba makan skearang nie.. Erm...!!~ sejak menjak nie aku mudha tul rasa letih ajer..Balik keje letih tul laaaaaa.. sampai tak larat dah.. Malam mesti aku tido awal.. Nak wat camner.. badan ku tertewas dengan udara Aircond.. Sama mcm iman laks.. Sambil tidokan iman.., aku pun tertido sekali.

Hopefully, lepas nie aku takder la rasa letih sangat.. Aku nak badan yg segar bugar. Bukan tak bermaya... erm.., bila tak bermaya, aku akan jadi PEMALAS.. tul tak..? skang nie pun nak layan iman main pun dah tak larat daa.. ke sana sini perginyaaa... letih..!!~ letih..!!~ letih..!!` itulah ayat aku hari2.. Lepas nie hopefully, takder perkataan LETIH daaaa...!!~




PhotobucketPhotobucket

Tuesday, July 21, 2009

::: MAP Ke Birthday Party :::



Kepada kawan-kawan yang meminta MAP.., jadi aku dah siapkan MAPnya..
Boleh refer kat MAP ini jika ada sebarang kemusykilan nak dtg umah aku nanti yeaaa... :-)
Kalo tak sampai or tersesat, kol ajer aku nnt yeaaa...

"ANDA SEMUA DIJEMPUT"





PhotobucketPhotobucket

Monday, July 20, 2009

::: SayangKu Buat HaL....!!~ :::

Sayangku...
Kenapa dengan dirimu?
Kenapa engkau menjadi begini..?
Kenapa engkau membuatkan aku gelisah..?
Kenapa engkau ingin meninggalkanku..?

Sayangku...
Aku amat memerlukanMu..
Aku amat menyayangiMu..
Tanpa dirimu
hidupku tidak bermakna

Engkaulah penghibur hatiku..
engkaulah peneman hidupku
engkaulah penyeri hatiku
tanpa dirmu.., hidup ku tidak bermakna..

huhuhuhu...!!~ sedihnya aku... Sayang aku telah membuat tanda-tanda untuk meninggalkan aku.. wawawawa..!!~ nak nangis rasanya... Please sayang... jgan buat daku begini.. Tanpa dirimu.. hidup ku sungguh tidak bermakna.. Kerna engkaulah peneman hidup aku selama ini.. Dimana aku berada, disitu engaku pun adaaa...

Dah berapa tahun kita bersama.. tetapi di saat ini, engkau nak meninggalkan aku..?? Oh! tidak...!!~ Sukar untuk ku menerimanya.. Kerna aku sayangkan kamu...

Semalam, kita berjalan2 jumpa dengan bluehyppo.


kita telah bermesraan dirumah baru kitaaa.


Tetapi... hari ini.. engkau telah membuat HAL....!!!~
Engkau telah menunjukkan tanda-tanda nak ROSAK...!!!~


"Sayangku"

Haaaaaa... KAMERA kesayangan aku nie dah mula buat hal laaaaa.. Tiba-tiba screennya jadi BLANK...!!~ Pleaaassseee... janganlah rosak.. Tak mampu dah aku nak beli camera baru.. aku sayang ngn camera nieee.. Ini mungkin gara2 iman termuntah atas camera aku niee.. waaaa..!!~ nak nangis rasanya... Takpe, aku tak salahkan iman.. aku sayang iman.. aku salahkan asben aku.. hahaha..!!~ sebab dia yang tengah pegang camera masa tuee... "Abg, kalo rosak kena ganti balik yeaaa..."

Tak syok la kalo takder camera.. Rasa macam serba tak lengkap jerrrr... wawawawa..!!~ nak nangis lagi laaaa....


antara gambar terakhir yg sempat snap :

iman yang tgh khusyuk tengok bluehyppo... Elok laks diaa.. tak takut pulak...


adakah aku memerlukan camera sebegini..??


Oh tidakkk...!!~ aku hanya nak camera compact biasa shj. Camera asben aku nie pun aku tak pernah USIK.. hehehe.. tak reti aku nak guna camera sebegini..


*** bajet... bajet... kena berbajet skang nieee... nak masuk umah daaa.. huhuhu..!!~


PhotobucketPhotobucket

Thursday, July 16, 2009

::: Iman Dah 11 Bulan :::


~~ 11 Mon
ths
~~

Next month iman dah setahun daaa... |wah...!!~ dah nak masuk setahun da aku melahirkan Iman Zafran.Ini bermakna anak aku dah BESAR daaa... Dah nak masuk tahap TODDLER daaa.. Tapi .... ada beberapa PERKARA yang aku rasa iman belum boleh masuk ke Tahap TODDLER.. Bagi aku, iman masih di tahap bayi lagi..

Kerana :
  • Iman belum tumbuh gigi
  • Iman belum pandai bertatih / berjalan lagi
  • Iman belum pandai makan Nasi
  • Iman belum pandai duduk sendiri (dia xnak duduk)
Bagi aku, bila Iman dah lengkap kesemua perkara ini, baru aku iktirafkan iman sebagai TODDLER. Banyak lagi perkara yang Iman perlu capai. Apa-apa pun iman tetap Aktif dan pandai membawa diri.

Sepanjang bulan lepas dengan bulan ini, tak banyak perkembangan iman. Cuma :
  • waktu tidurnya dah BERGANJAK dari pukul 7.30ptg ke 8.30 mlm sehingga esok pagi.
  • sekarang dah JARANG bangun pagi time aku nak bersiap2 pie keje.
  • Dia suka kejar KUCING.
  • Baru pandai nak BYE BYE orang.
  • Suka KEJUTKAN aku dengan mencakar muka dan mengetuk2 Muka aku.
  • dan Suka PANDANG keliling kalau bawa pie Jalan2.
Untuk tatapan sahaja :



** Next month nak buat Birthday bash Iman.. Nak jemput kawan2 semua laaa... agak2nya FREE tak..?? huhuhuhu...!!~ :-)




PhotobucketPhotobucket

Wednesday, July 15, 2009

::: Tag Mengenai HandBag :::

Ini TAG yang tengah TOP dan Meletop...!!~ Semua orang dah siap buat tugasan nie. aku jer yang baru terhegeh2 nak buat.. huhuhu..!!~ ramai Tul yang bagi aku tag nie. So, arini aku nak melangsaikan TAG nie. Kalo buat lambat2 lagi nnt, TAG nie dah BASI.. kan..? kan..?

Tag mengenai Handbag2 ku.. mcm banyak jer handbag aku... hukhukhuk..!!~ Sebelum itu, aku INTERPREME dulu handbag2 yang aku ada. Kasi Xtra sikit.. kihkih..!!~

Ini untuk pie jalan2 and so on..

Ini untuk pi KEJE.


Dan...

1. sila ambil gambar beg yang anda bawa ke kerja (kalau ada 2-3 pun, masukkan sekali).

Inilah handbag yang aku guna hari2 untuk pergi KEJE.

2. kemudian, sila ceritakan sedikit ape yang terkandung dalam beg kerja anda itu. sila sertakan gambar sekali..(tak payah la kemas beg tuh semata- mata nak go public...:D) kemudian terangkan secara detail isi bag anda.

ini gambaran dalaman beg aku

~~ Barang2 yang ada dalam beg aku iaitu :
  • Purse
  • Handphone
  • Pen
  • garnier Eye Roll-on
  • Kad Keje
  • beg kecik yang berisi mcm2 kabel
  • Lip Gloss
barang yang lain TAPI tak interpreme
  • Camera
  • Kunci Kereta
3. nyatakan sebab- sebab anda suka bag kerja anda itu.
~~ erm... suka ker..? biasa jer.. tapi beg nie BEST sebab BESAR. Leh isi macam2 kat dalam tue.. Apa benda pun boleh isi...

4. sila nyatakan kenangan manis atau apa yang istimewa nya pada beg itu pada anda.
~~ Kenangan manis takde laa.. Tapi yang aku ingat aku beli masa JJ Card kat Wangsa Maju 2 tahun lepas.

5. sila tag 10 orang yang lain
~~ semua dah langsaikan TUGASAn ini...




PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...