Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Wednesday, September 30, 2009

3 Oktober 2009


3 Oktobetr 2009 bersamaan 14 syawal 1430H
Masuk hari raya ke-14 daa..
So, pada tarikh ini..
terdapat 4events yang perlu dihadiri..
wah...!!~ dah macam marathin Raya dah nie..
larat ker nak pergi semua nyer..
Insyallah.. atas jemputan kawan2, kami akan cuba hadir..

kawasan2 yang kami jejaki :
  • Bangi
  • Selayang
  • Klang
  • Kg. Pandan

Antara jemputan yang perlu di penuhi ialah :

::: Jamuan Raya dari Pn. Jainisah sekeluarga :::

dari kiri : aku, k.nor, sal, awen, lin
belakang : azrul, pn. jai

~~ destinasi pertama yang kami akan tuju adalah ke Bangi. Open House umah Big Boss aku.. Maybe kitorg akan gerak kul 11pagi supaya dapat sampai dalam pukul 12tghari.. supaya dapat gether2 yang lain juga..

Pn. Jai adalah PRO opis aku. So, dia menjemput semua anak2 buahnyer datang berhari raya di rumahnya.. Tiap2 tahun Pn. Jai mesti akan buat open house.

::: Kenduri Kawin Azurah & Herman :::

dari kiri : marina, farah, zita, zura, Iema, aku

~~ Selepas itu, kitorg akan bergegas ke Selayang pulaks.. Nak menghadiri Majlis Kahwin salah sorang geng2 uitm melaka dulu.. Harap2 dapat lah tgk ko sanding zura.. Dah lama tak jumpa dengan dorang nie..

Zura nie member masa belajar dulu.. satu blok tapi lain bilik. bilik depan kitorg.. dulu, kitorg nie rajin benor berOVERNIGHT... dulu, antara group kami nie, aku sorg jer yg dah kawin n beranak.. Now..!! dah ada geng nak joint.. pasnie, akan bersilih ganti pulaks dengan yang lain.. Bulan 11 zita, bulan 12 marina pulaks. yang lagi 2 org tue.., xtau bila lagi.. harap2.. dalam tahun depan la ekk..?? Aku doakan korang...


::: Rayyan's Besday Bash :::


Rayyan besday boy..

~~ Selesai berhuahua dengan kawan2 di selayang.., kami akan berdesuppp.. ke Klang pulaks.. Untuk menghadiri besday bash dari KATHY.. ummi kepada rayyan..Inilah dia besday boy nyer...

Kathy adalah member blogger aku juga.. dia pun jual baju mcm aku gaks.. kitorg saling kongsi2 idea untuk sama2 maju.. kan kat..?? hehehe..

** kat.., takperkan kalo kita sampai lewat sikit.. jgn abiskan makanan ekkk..?? hehe.


::: Mins' Open House :::

dari kiri: aku, dina & min

~~ selepas selesai di rmah kat, kami akan terus pulang ke rumah dulu.. untuk rehat, solat dan mandi2 sebelum keluar semula. Jemputan terakhir ini adalah dari geng budak sekolah dulu.. Nasibla dekat ngn umah jer.. xderla rushing sgt nnt... so, boleh relax2...

Min nie member baik masa sekolah dulu.. dulu, dia nie org panggl bonzer.. sebab badan dia besar dan agak gemuk.. TAPI, sekarang...!! jgn terkejut.. sangat kurus.. beratnya lebih ringan dari aku... huahuahuahaua...!! nak nangis aku di buatnyer.. jeles tau...

~ SELESAi ~


dah penat semuanyer.. kami nak REST esoknyer.. Ahadnya pulak takder undangan apa2 pun.. Maybe balik kot.. ada benda perlu diselesaikan..


*** actually, sabtu tue, asben aku ada kelas.. tapi, aku minta dia ponteng.. hahahaha..!!~ jahat tak..? alaaa... time raya.. xkan la nak buat kelas... ntahpahapantah... nyampah aku..!!




PhotobucketPhotobucket

Tuesday, September 29, 2009

Hari Raya ke-3


Masuk Raya ke-3,
kami meneruskan destinasi melawat keluarga belah asben aku lagi.
Banyak tul sedara maranya kat sg besar nie..
dapat pergi dalam beberapa buah rumah jer.
tak sempat nak pergi semua..
sebab kitorg nak balik KL daaa..

On da way nak balik, sempatlah singgah umah Pak ndak belah ayah aku kat sabak bernam
dan juga atok suki belah asben aku kat tg karang.

sampai ajer kat KL,
terus ke Klinik Mediviron sebab nak check demam Iman.
dalam waktu maghrib masa tue..
doktor kata kena campak pulaks.

*** Tahun nie beraya kg asben aku.. next year beraya di rumah mak ayah aku laks...!! Yahoo...!!~ Hopefully, sumthing "NEW" raya tahun depan... Amin...... ***



Aku & Iman

MIl & SIL

Our Family... Tak cukup sorang lagi.. Abang Ipar aku & wife dia.. Sebab beraya kat Tg Karang.

ahaks...!!~ Iman buat aksi apa tue ekk..??

Iman yang dah keletihan di rumah terakhir....


*** Raya ke-4 dah masuk KEJE da.. Sepatutny aku dapat MC sebab iman demam.. Tapi, MC itu tak dapat digunakan.. Kerna memang aku kena Keje.... hahahaha...!!~




PhotobucketPhotobucket

Monday, September 28, 2009

Raya Ke-2


Pada Hari raya ke-2 baru kami dapat nak melaram..
Itu pun tak lama iman dapat pakai baju melayu dia.
sian dia... xsanggup nak pakaikan dia baju melayu lama2..
cukupla.. setakat untuk photo shot sahaja..

Inilah gambar kami sekeluarga yg sempat di ambil....

Than, raya ke-2,
sorang lagi adik MIL aku datang..
Bibik Sarimah sekeluarg
dari Shah Alam..


Kalo korang perasan, adik badik MIL aku.. kebanyakannya mempunyai anak lelaki lebih ramai dari perempuan.. Adakah aku bakal mewaraisinya juga..??

dan selepas bergamabar.. kami gerak berjalan raya dari rumah ke rumah..
sehinggalah ke rumah Embah asben aku pulaks...
xsempat nak bergambar saat2 beraya.. sebab sibuk sangat..
huahuahuahaaaa....!!~

Iman yang telah ditukarkan baju dia.. untuk keSELESAannyaaaa...
barulah nampak happy sikit...


PhotobucketPhotobucket

Hari Raya Pertama (Part 2)


sambungan dari ENTRY sebelum ini...
Ini adalah picas sedara mara yang datang beraya ke rumah..

1st Family :
Kelaurga Paman Ihsan sekeluarga
dari Klang..
Adik MIL aku..

Get Ready untuk bergambar..

Inilah keluarganya...

Dari kiri : ain (adik ipar aku~sebaya aku), Iza (sepupu asben aku~sebaya aku gaks) dengan anaknya Nurin, serta adik Iza.

NURIN NADIA NAJWA bersama Ibunya Iza.. Sebaya dengan Iman. Cuma bezanya sebulan sahaja dengan Iman. dah pandai jalan daa.. Pandai cakap "tetek".. huhuhuhu...!!~

Nurin pelik tengok Iman yg dok merengek jer.... hahahaha..!!

2nd dan 3rd Family :

Ini pun keluarga adik beradik MIL aku..
datang sekali 2 family.
Bibik Nur keluarga
dan
Paman Sar keluarga..

2+1 keluarga.. Mana iman..?? waktu nie dah petang.. Iman dah tido daaa...




PhotobucketPhotobucket

Saturday, September 26, 2009

Hari Raya Pertama (Part 1)

Seperti yang aku khabarkan sebelum ini,
pada hari raya pertama Iman demam panas..
dan kami sekeluarga tak berapa nak raya.
Just duk rumah dan menanti sedara2 datang ke rumah..

so, no aktiviti yang menarik pada hari raya pertama.
Paper pun... walaupun tak baper nak raya, tapi seronok juga kerna ramai sedara mara yang datang ke rumah...

Untuk PART 1 nie..,
aku paparkan aksi iman di pagi Raya pertama.

Layankan jer laaaaaaaaaaaa..


Macam nie la dia.. nak berkepit jer...

Then.., melalak nak susu pulaks... tak berbaju pun. sebab panas badannya..

ditenangkan oleh ayahnya...

ingatkan nak la dia tido.. TIDAK Pun...!! bangun semula..

mula2 steady lagi....

Kemudian... merengek pulaks bila nampak kelibat aku..


Inilah baju raya kami... Yang belum sempat di pakai lagi masa raya pertama tueee..
Hanya ayah iman jer sempat pakai sekejap untuk semayang Raya...



PhotobucketPhotobucket

Friday, September 25, 2009

Malam Raya Yang sungguh Syahdu....

Tahun nie kami beraya di Sg. Besar, Selangor.
Iaitu kg asben aku.
so, tghari Sabtu kami dah gerak ke kg.
Dalam perjalanan semuanya OK.
Sebelum sampai kg, sempat lah kami singgah di pekan sg besar dulu.
Untuk melawat Bazar Ramadhan di sana.

Jualan di bazar tak mcm dulu.
Banyak lagi kueh mueh di jual.
Kalo x, dulu kitorg datang, semuanya dah SOLD OUT.
Kali nie, berlambak..
siap lelong2 lagi...

Dorang kata perniagaan tahun nie agak merundum sedikit gara H1N1, xdapat Bonus, ekonomi negara tak stabil.
selepas selesai jalan2.. kami terus gerak ke kg.. Kerna ada tugasan menanti kami.

apakah tugasannya...??
Tugasannya pada WAKTU MALAM... hahahaha...!!~

Inilah tugasannya.. :

Seperti biasa.. Mamat nie awal2 lagi dah tido dengan baju tido Raya dia.. hehehe (dapat masa besday dia aritu)
Pada masa nie, badan iman dah pun mula rasa dedar... Mcm nak demam.. Tapi, tido tetap Lena..

so, kami pun melakukan aktiviti kami :

Mula2 sekali nyalakan api untuk dijadikan BARA.. Untuk apa..? untuk bakar LEMANG laaaaaaa..

Sebelum tue, jgn lupa rendamkan pulut dengan santan yeaaaa...

Selepas masukkan pulut dalam buluh... jadi, sedia untuk dibakar..

dan... inilah penunggu setia pembakar lemang.. hehehe


** daku suka makan lemang yg comel2...




PhotobucketPhotobucket

Dating Sebelum Raya

Sementara tengah busan di OPIS ini (lunch Hour skang)...
Sempat la aku update apa2 gambo yang tggl kat aku
nak letak gambo raya...
masih segar di dalam camera GABAK asben aku..

malas tul aku nak transfer kan ke lappy...
so... tuunggu TIME RAJIN aku dtg..
Insyallah Minggu nie harap2 Rajin la yea..

Buka aper..
sejak menjak pas Iman demam..
La niee.. aku pulaks rasa tak sedap badan..
Badan rasa panas2 jer..
Rasa Pra-demam gaks nie..

Okla..
nie aku nak tepekkan gambar aku, kak zura dan sue berdating..
Ini adalah gara aku membeli kueh raya dan tudung dan dorang..
so, kesempatan ini, sempat la berposing depan Ampang PArk..

sebelum balik, berposing dulu..


akil yang kusyuk bermain dengan MERCUn.. hehehe..


*** Wpun arini rami cuti RAYA, tetapi kat OPIS aku.. Ramai betul PUBLIC datang....!!~


PhotobucketPhotobucket

Wednesday, September 23, 2009

Hari Raya yang Tak Berapa Nak Raya

Alhamdulillah...
raya pertama - ke3 dah pun berlalu..

Tetapi..
bagi aku seperti TIDAK beraya pun..
seperti perasaan aku sebelum nie yg tak berapa nak beraya

Har-Hari Raya Kami..

Raya PERTAMA
IMAN ZAFRAn DEMAM Panas...!!~
Sejak Raya pertama iman tak sedap badan.
badan kejap panas kejap sejuk.
Pelik tul aku.. setiap kali balik umah Embah dia, dia mesti demam..

Raya pertama kami tak beraya langsung
apatah lagi nak memakai baju raya.
sama seperti tidak beraya..

Iman yg asyik merengek2, muntah2..
xanak duduk, xnak dengan org lain, xnak tido..
asyik nak berkepit sahaja...

Raya ke-2
Baru kami dapat beraya..
tapi tak pergi kebanyak tempat kerna cuaca sangat PANAS
di samping badan iman yang tak berapa sihat..

Raya ke-3
Alhamdulillah.. cuaca agak mendung sedikit dari semalam
kami meneruskan jalan2 berhari raya di samping jalan terus untuk balik ke KL.
dapatlah kami beraya dalam 4buah rumah.

sampai ke KL,
kami terus ke Klinik Mediviron di Kg Pandan.
Tak di sangka.. rupanya iman kena demam campak.
ruam2 yg naik pada badannya adalah Bintik Campak..
"Measles"


Hari ini Raya ke-4
" | Aku dah KEJE...!!!~ | "

PhotobucketPhotobucket

Tuesday, September 22, 2009

Untuk Semua..............


Sticky Mode


PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...