Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Saturday, October 31, 2009

Contest : Senyuman Ceria si Comel


Pin.. Pon.. Pin.. Pon...
Nak Masuk Contest lagik nieh..!!~ tak abis2 aku nie.. nak masuk contest jer.. Tapi tak pernah menang pun.. hahahaha..!!!~ biarlah.. janji daku suka.. Bukan aper.. sajer je nak membayakkan POST aku... hehehe.. Lagipun aku tgh rajin nak buat.. aku buat lah.. Kan..???
Memandangkan tajuk Contest nie senyuman yang ceria.., puas aku godek2 gambo iman yang paling ceria.. akhirnya jumpa jugak lak yang mana aku rasa photo dia yang paling ceria sekali.. ceria ker..?? korang rasa camner..? ada ceria tak..?

So, inilah gambarnya :

Name : Muhammad Iman Zafran
Age : 1 Years 2 Months



adiah untuk contest nie best.. apa hadiahnya..?? :

Banner

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~

******************

Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

So, apa lagi..? Jomlah joint contest ini. Tarikh untuk contest ini :
15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Nak Joint..?
Klik DI SINI



PhotobucketPhotobucket

HatiKu Tersentuh (Continue dari Kak Zura's Blog)

Selepas aku membaca kisah dari blog kak zura, hatiku terus tersentuh dengan kisah di sebalik ceritanya. Sebelum ini hanya baca cerita di depan dada akhbar sahaja. Tetapi, ada kisah disebaliknya. Adakah cerita ini benar..? apa2 pun jika ianya BENAR, perkara ini amat2 menyentuh perasaanku dan juga kawan2 yang lain. Kepada yang belum membaca kisahnya, boleh la korang melayari kisah di sebalik kejadian di blog ini :

FazilZura

Dan selepas aku membaca kisahnya, aku terus ingin mengetahui siapakah ibu kepada mangsa berkenaan.. dan hasil carian di google aku dapatkannya.. Inilah dia ibu kepada mangsa berkenaan (carian sekadar untuk mengetahui) :

Source : http://mediamalaya.com/ibu-anak-yang-dibunuh-kekasih-lelaki-sudan/


Ibu Mangsa


Teman Lelaki Ibunya

adik Aaliyah

p/s : Post ini membuatkan aku teramat emosi sekarang. Nauzubillah... Semoga ianya memberi pengajaran pada kita. Kasihanilah anak-anak yang tak berdosa seperti ini.

Aku hanya ingin berkongsi kesedihan. Tiada niat lain dihatiku.. Semoga tiada lagi kes seperti ini berlaku... " Semoga rohnya dicucuri rahmat" Aminnn.....



PhotobucketPhotobucket

Thursday, October 29, 2009

"Baik-Baik Sayang"

Ini adalah MY FEVERET SONG sekarang..

JOm layan....



Baik-Baik Sayang

aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus lukamu sayang


karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

reff:
hanya satu pintaku
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku



PhotobucketPhotobucket

Wednesday, October 28, 2009

"Iman Pan"


Iman Pan....
adalah panggilan timbangan aku untuk iman.
Ini gara Nain lah yg bg..
sebab masa mula2 nain blajar cakap, dia akan panggil Iman Pan..
Tapi skang nie dah pun boleh sebut Iman Zafran..
So sweet...

Ok lah..
saja ajak cuci mata tgk teruna aku sorg niee..
ini adalah saat terakhir sebelum stroller iman ini di jual..
sebagai kenangan, adalah tgkp gambo bersama X-strollernya ini.










itulah antara aksi2 Iman Pan....


PhotobucketPhotobucket

Tuesday, October 27, 2009

Kipas Oh Kipas....


Nak kongsi2 sikit..
skang nie aku dah pun survey menyurvey untuk tempat pembelian lampu dah kipas2.
dalam minggu nie, kami akan buat wiring..
nasiblah aku dapat MC 1week, so adalah masa untuk aku pergi survey menyurvey dimana tempat yang murah. Ada beberapa tempat aku dah pie tgk dan lastly aku dapat yang mana lebih murah..

antara tempat yang aku pergi :
  • nilai 3 - mahal
  • jalan pudu - Quite OK.. kira murah lg dari kedai elektrik
  • pandan prima - Avalon - murah dari Pudu dan dekat sgt dengan rumah
  • ampang waterfront - Wejaya - lampu2 sangat murah
  • Balakong - CIMA Lighting - tgh buat SALE, so murah untuk kipas
tempat pertama yang direject adalah nilai 3. Orang kata murah.. tapi, aku tgk mahal la barang2 dia... xtau tang mana murah.. semua kedai yg aku pie, semuanyer mahal2.. kot salah kedi ker.. tak tau lah aku..

untuk tempat2 yang lain, aku buat perbandingan untuk KIPAS sahaja la yea.. Sebab tgh sibuk cari kipas.. Kipas jenama KDK untuk 4 bilah dan 5bilah. Aku minat dengan design KDK dari Panasonic..

No.
Tempat KDK - 4bilah
KDK - 5bilah
1
Nilai 3
RM 280
RM 320
2
Avalon
RM 255
RM 275
3
Jalan Pudu
RM 250
RM 270
4
balakong
RM 239
RM 267

So, untuk kipas aku dapat paling murah kat balakong sebelah kedai Toyota. Sekarang ini ada SALE kat situ.. sebab tue murah... Nasib lah time nie dia tgh wat sale. Dulu mak aku pun beli kat sini gaks.. memang murah kalo dia wat SALE...

Lagi satu kedai lampu murah kat Puchong. Kat sini pun ramai kata murah. Nama kedainya "Houses of Lighting". Tapi aku tak pie pun lagi sebab jauh dengan rumah laa.. nak kesana jauh sikit. Tapi, aku kan pergi juga untuk buat perbandingan. Sementara lampu bilik belum di cari lagi..

depan pintu masuk CIMA lighting, Balakong

signboard kedai

kpias siling biasa pun ada. Yang nie KDK 3bilah RM119 sahaja. Tempat lain aku tgk RM128.

Inlah kipas KDK untuk 4bilah. RM239 sahaja.

Antara kipas2 yg lain. Panasonic model BaYU5 pun ada.. Harganya aku tak ingat. murah sikit dari KDK.


p/s : kawan2 yang mana tau kat mana lagi kedai lampu murah leh lah share ngn aku ekk..??



PhotobucketPhotobucket

Aku Bukan Orang Kelantan.....

Yessss....!!~
Orang2 kelantan jangan marah yea... bukan nak kutuk bukan nak mengata..
dan bukan juga sebab tak suka...

CUMA...

Aku nak bagi tau yang aku AKU BUKAN ORANG KELANTAN..
Tapi...
aku dah masak lauk nie semalam...!!~

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


Gulai Ikan Tongkol
hehehe.. 1st time masak lauk nieh semalam.. Syoknyerr.. sebab dah teringin... cuma tak masak nasik dagang jerr..



PhotobucketPhotobucket

Monday, October 26, 2009

MC dan rumah....


Arini aku last day MC. So, start besok dah mula naik keje semula..
wah...!!~ rasa sangat malas nak naik keje lah...
dah lama sangat bercuti...
Then, next week aku akan sambung cuti rehat pulaks..
nak berHOLIDAY..!!

Sepanjang aku MC, aku bukan sahaja duk rehat dirumah..
Tapi, aku duk berulang alik ke Salak Tinggi, Sepang.
Memantau apa yang patut..

Alhamdulillah grill dah siap pasang,
plaster ceiling pun dah pasang,
skang tgh buat table top dan wiring..

Netx projek, nak pasang kitchen cabinet pulaks..
Hopefully, dalam bulan nie selesai dah semuanya.
Aku buat yang penting2 dahulu..
yang lain akan di UPGRADE sikit demi sedikit..
Berpinar gaks kepala aku nie duk pikir nak renovate rumah...

Gate hanya ditukar kaler sahaja..

Simple grill..



PhotobucketPhotobucket

Sunday, October 25, 2009

Menanti Durian Runtuh...!!~

Apa kess..???
Hari nie 25hb. Sepatutnya harini dapat gaji. Tapi, disebabkan keje gomen, gaji telah pun dapat awal, so.... lagi sebulan baru dapat gaji..
Wahhh..!!~ lambatnya rasanya......
Macamano nak buat.. gaji dah dapat lebih awal.. terleboh budget aku bulan nie..
Next week nak pie holiday..
Tak boleh lah nak berjoli sakan sangat...

Actually, aku tgh menanti 2 durian runtuh niee..!!

Aku nie bak kata tgh menunggu durian yang tak runtuh.
Semalam aku menanti durian runtuh dari PM kita tapi.... tak runtuh pun... huhuhu..!!~
sungguh sadis...!!

Takper la..
Hopefully durian runtuh yang lagi satu nie akan masuk minggu nie lah jugak..!!
Aku dah kekeringan dah nie...

tolonglah....!!!~

Beginilah aku ketika ini.. Menanti durian itu runtuh sahaja...
hehehe... Pastu, sakan aku akan menalanya.. hahahahaha...!!~



PhotobucketPhotobucket

Friday, October 23, 2009

Iman Spero...


Cuba korang tgk gambo nie..
Aku macam tak caya jer nie Iman..
mata dia dah spero daa..
Pandai pulaks dia wat Mata cam gini..
hehehehe....!!~

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

kihkihkihkih..!!~ Klakar laaa..




PhotobucketPhotobucket

Thursday, October 22, 2009

Dolu-Dolu


Aku tgh duk belek2 album aku. So, aku teringat zaman aku dolu2 yang cun melecun (haaha.. perasan cun. Cun ker) Cunlah.. sebab dulu aku kurus. Badan cantek maaaa.. Skang nie dah membulat. Tak baper nak cun. Then, muka pun dah gelap dan naik banyak jerawat. Naper ekkk...??? dulu muka aku licin mulus. hahaha...!!~ Pasan seh..!!

Nak tengok tak zaman aku dolu-dolu. Zaman aku masa study dulu.. Rindu lah korang weh..!!~ Bila lah kita dapat gather2 balik cam dulu. Betul lah.. Memori itu yang membuatkan kita RINDU.. Hanya sekali sahaja moment itu dapat. Jadi, kenanglah ia sebagai kenangan yang tak dapat dilupakan.. waaaceeehhh..!!~

Layankan jer lah..!!

Aku & Zita (roomate aku). Kurus kan?

Aku yang POYO..

Aku & Zita agains.... (nak kawin dah bulan 11 nie)

G205 semua roomate aku
Iema (dahlah roomate, satu course, satu kelas plaks tue), Zita, Aku, Marin (nak kawin bulan 12 nie)

Kami ber-4

Aku bersama 2org kakak angkat aku..

Ini masa malam dinner DPA's Student. Member2 kelas..
Iema, Hanim, Lily, Aku, Hanem, Asz

Berjalan2 di pantai Klebang.. Aku & Farah

Berjalan2 di Bandar Melaka. Aku & Marin

HangOut Bersama.

Yang duk tersengih itulah aku..

jalan2 dirumah Zita

Nie masa hari sukan Blok Aku

pom pom girls

all L2W1 gengs..

aku & Zita agains..

** ramai geng yang nak kawin dah.. Ini bermakna.. hari semakin tua.. hehe..

PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...