Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Monday, November 30, 2009

RM 800

Morning...!!
Arini sangat Malas laa.. Nak UPDATE blog pun agak kemalasan sikit..
lagi2 nak upload gambar.. Almaklumla ari isnin..
Biasanya malam hari aku Upload.. Esok pagi baru masuk cerita..
Malam tadi tak berkesempatan nak upload gambar.
Sampai rumah pun tgh malam. Jadi, disebabkan mengantuk balik terus tido dengan nyenyak sekali..

Dan disebabkan hari semalam penat, arini terbangun lambat dan sangat letih.
Nak melangkah ke bilik mandi pun agak Berat sekali.
Apatah lagi malam tadi dapat mimpi yang BURUK..
Alhamdulillah masih di panjangkan umur lagi untuk hari ini...

Apa kisah di sebalik RM800...??
yeah.. gaji sudah dapat. Disebabkan kami suami isteri keje kerajaan.. jadi, gaji kami dapat pada hari yang sama..

Sungguh terkejut sekali apabila gaji asbenku telah kehilangan RM800++. Kemana hilangnya jumlah sebanyak itu.. ahaks..!!
Yeah..!!! Duit untuk loan perumahan sudah mula di tolak dalam Gaji... huhu..

Waaahh..!! Terasa DONG bila RM800++ sudah tiada lagi... Terlalu banyak pulak rasanya..
So, selepas ini kena berjimat cermat la wehh..!!
Takper.. takper... ianya berguna untuk masa akan datang.
Hopefully kami cepat lah stabil selepas ini..


** ada beberapa perkara yang perlu di settlekan lagi nieee..

PhotobucketPhotobucket

Thursday, November 26, 2009

My NEW Project...!!~

Firstly aku nak habaq yang suasana pagi di opisku ini sungguh SURAM... Ramai yang telah bercuti. Aku mcm biasa la.. tahun nie tak bercuti raya.. Xperlaa.. Insyallah tahun depan aku pula cuti.. Lagipun aku ada spend cuti untuk bulan 12 nie. Seperti biasa, cuti sekolah aku kena amik cuti sebab asben aku cuti.. huhuhuhu..!!~ Ari2 biasa dia tak boleh cutikan.. so, aku kenalah FOLLOWnyaaa...

Berbalik pada tajuk ENTRY aku... Aku ada satu project yang perlu di selesaikan dalam 2 minggu ini. Orang lain hujung tahun sibuk dengan macam keje.. report la.. audit laa.. Tapi aku, ada projek lain yang perlu di laksanakan.. huhuhuhu..!!~ Harap2 berjaya la aku melangsaikan project ini. Sebab dah2 minggu aku tangguhkan project ini.

apakah project yang perlu aku lakukan ini..? Apa ada di dalam ini..? Dah lama aku tak buka KOTAK ini..

JENG..!!!~ JENG..!!
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

yeaahhh...!! Ini dia.. Aku harus memulakan project ini secepat yang mungkin.

Bahan-bahan yang diperlukan..
p/s : Ryn... ko mesti tau kan apa project ini....

Dan.. Untuk permulaan keje, aku telah siapakan RANGKA ini dahulu..

hehehehe... Project apakah ini..? Untuk apa project ini..? Motifnya..? Sebabnya..?
Akan ku ceritakan nnt.... Hasilnya pun akan ku tunjukkan bila dah siap nnt..
Kena start mulai SEKARANG....!!



*** sepatutnya dah lama kena start project ini.. Tapi akibat KEMALASAN aku.. Project ini telah tertangguh selama 2 minggu.. huhuu..!! MOOD Rajin.. silalah datang kepada kuuu...




PhotobucketPhotobucket

Wednesday, November 25, 2009

TAG : Interesting Facts


Tag kali ini aku terima dari 2 person yang ku kenali melalui FORUM M.COm. Disinilah aku mengenali ramai rakan2 seperjuangan. Mom-to be mostly yang joint forum ini. Dan dari situlah detik2 pengenalan bermula. Dari start mengandung sehingga ada anak sehingga beranak lagi.. Persahabatan itu tetap terjalin.. Seronok Joint M.com. Macaminfo kita leh dapat selain dengar pengalaman dari org lain...


a. write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.


a. ALYYANI
  1. Nama penoh Alyyani Anuar.
  2. Mama Rania Ayesha.
  3. sedang prengnant untuk anak ke-2.
  4. kenal mengenali dalam FORUM M.Com.
  5. Orangnya amtlah Peramah.. saper yg kenal dia, memang takkan Kekok...

b. RYN

1. Erin Rusdi namnya.
2. Mama kepada Adam
3. Belum pregnant untuk anak ke-2
4. Kenal Mengenali pun melalui M.com juga
5. Orangnya simple dan nice mengenalinya..


b. jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies
  1. hobi : suka jalan2.., melancong..
  2. hobi : suka bergambar
  3. hobi : suka main GAMES
  4. hobi : suka shopping
  5. hobi : Main GULING2 ngn Iman
  6. Facts : Peminat lauk SOTONG yg tegar
  7. Facts : Paling tak suka MELIPAT kain
  8. Facts : Pemalu pada pertama kali jumpa.. hehehe iyerke?
  9. Facts : Kepingan nak ke AUSSIE..
  10. Facts : Masa kecik aku sangat COMEL.. (wah perasan gitu.. hehehe..)

c. pick your ten (10) more deserving recipients and describe them
  1. Kak Fida - Mama kepada Adreanna. Kenal sebab customer ku...
  2. Kak Zura - Mama Aqil. Orang pertama yg tegur dalam M.com
  3. Suhida - Mama kepada 2boys (razi & Izzat) - Kenal dalam M.com gaks
  4. Kathy - Mama kepada Rayyan. Kenal as rakan2 business.
  5. Natt - Mama kepada 2boys. Kenal dalan friendster, blogger dan juga customer ku
  6. Muhammalina - Ummi afiqah. Member opis yg sudah terjun ke dunia BLOGGER.
  7. Rosmona - Mama Hana. Member satu opis jugaaa..
  8. Chekuna - Mama Hakimi. Kenal di dalam forum M.com juga
  9. Ita - Mama Raisha. Kenal dalam M.com juga. Ruimah yg tak jauh dengan rumah ku.
  10. jiey - mama Rayyan. Mama yang sangat tabah. Juga tak jauh dengan rumah ku.


PhotobucketPhotobucket

Tuesday, November 24, 2009

Zita's Wedding..

Sabtu lepas aku ke seremban menghadiri majlis persandingan member roomate masa kat uitm melaka dulu. Zita's wedding. Dah sorang lagi member aku kawin. Bulan lepas zura. Bulan nie zita dan bulan depan si marina pulaks.. Alhamdulillah.. masing2 dah bertemu jodoh..
Pasnie masing2 ada anak la pulaks.. Pastu kita buat family day macam dulu2.. Hang Out dan Overnight sama2.. Best laa.. Rindu zaman dulu kala.....

Zita nie comel sgt org dia.. orangnya smple dan dia adalah peminat setia siti nurhaliza..
Muka pun dah ala2 macam siti gaks...
errmmm.. dulu bercinta dengan org lain..
tapi kawin ngn org lain..
Itulah namanya Jodoh kan....???

Hopefully, perhubungan kita tak putus la yeaaa...

aku & marin (bulan depan kawin)

Bersama dengan pengantin. Inilah Zita dan pasangan.

Roomate aku.. Zita, dan marin.. Iema takderr.. lambat sikit..

bermesra bersama pengantin..


Masing2 dengan pasangan

Harus bergambar sebelum balik..

Aku & zita masa zaman remaja dulo2.. hehehe.. comelkan?


TO : Zita & Pasangan


" SELAMAT PENGANTIN BARU"
DAN
"SEMOGA BERBAHAGIA SELALU"



PhotobucketPhotobucket

Perodua Alza

Semalam aku kuar nak ke Jusco Au keramat..
then, singgah ke Bank Islam dekat dengan Tesco Ampang tue..
sedang lalu kat depan perodua tgk ramai org kat situ..
asben aku kata keta MPV perodua dah keluar..

so, ajak la pie tgk kejap.
camner rupanya..
erm... quite OK gaks..
ada ala2 Livina + Avanza..
tak besar sgt...
Cantek gaks cuma agak sempit sikit laa..
lebih kurang macam livina..

Harganya aku rasa kira mampu milik gaks..
Lingkungan RM60K++ mcm tue laaa..
so, sesapa rasa nak beli kereta baru boleh la singgah ke pusat perodua sekarang...!!!

tolong promote saatt...

Inilah contoh keretanya..
nak test drive semalam tapi ramai org..
kitorg pun ada hal lain masa tuee..
len kali jer laa..


PhotobucketPhotobucket

Sunday, November 22, 2009

>>> LapTop Pulaks Rosak....


Adusssss...!!!
Kelmarin Modem Rosak..
La nie Lappy pulaks buat hal..
nyampah tul aku..
pas satu-satu rosak..

Iman Oh Iman...
hehehehe.. Iman pulaks di salahkannya..
Ialah..
Iman la nie dah pandai..
kalo tak pasang lagu dia kat lappy tue, marah dia.. itu yg ketuk2nya lappy tue..
tak pun.. kalo dia sonok sgt dengar lagu dia tue, dia akan ketuk gaks..
itu yg lappy kitorg dah rosak..

Nasib ada member yang mahir dalam membaiki lappy nie..
cepat sikit dapat di elokkannya..
Insyallah esok leh la dapat semula lappy kami..
skang nie aku tgh menaip pakai PC gabak aku niee..
lama tak ON daaa..

Banyak citer nak share nieee...
ujung2 tahun nie banyak tul SALES termasuk la Warehouse sale..
dalam minggu lepas aku dah pergi 3 warehouse sale..
Antaranya :
  • Watsons stock clearance
  • Baby Kiko warehouse sale
  • Pureen stock clearance

walaupun tgh2 bulan xder sgt Ongkosnyaa...
tapi JUST pergi untuk cuci mata dan membeli yang patut sahaja....



*** CAFE WORLD aku tak tertengok pun.... huhuhuhu..!!~



PhotobucketPhotobucket

Friday, November 20, 2009

Jeng... Jeng... Jeng...

Takde paper sebenarnya..
saja jer nak tepek gambar ini..
hehehe.
.

:
:
:
:
:
:
:





PhotobucketPhotobucket

Bermandi manda dengan Anak Harimau

Ada 2 ekor anak harimau sudah terlepas dari Kawasannya..
sedang bermandi manda di Kolam Renang.
Seronok tgk mereka bermain2 air..
Sungguh comel sekali mereka berdua ini..

Jom kita saksikannya...

anak harimau yang pertama..

berjumpa dengan anak harimau yang ke-2

Anak harimau dengan bapa2 mereka..

anak harimau yang takut nak turun ke bawah..

main lonjak2 dalam air..

anak harimau berendam dalam air.

lalalalala...

merangkak di dalam air.

bluupp.. blupp.. blupp..

sesi panjat memanjat... sebab takut nak turun ke bawah..
yang si nain takut nak turn bawah..
yang iman pulak sibuk nak turun ke bawah tapi kaki tak sampai..
hehehe

uitss... nain panjat belakang iman?

belajar berenang....

Inilah dia 2 ekor harimau yang dimaksudkan tadi..
hehehe...

sepesen laks pakai baju kuning..


PhotobucketPhotobucket

Thursday, November 19, 2009

RiLekss.. RiLeksss KejaP...


Mari kita meRELEASEkan Tension kitaa..

Sepasang suami isteri sudah lama mencuba utk mendapatkan anak. Setelah mendapatkan nasihat dari doktor, akhirnya mereka bersetuju utk menggunakan kaedah "anak tumpang" atau kata lain, isterinya itu akan menggunakan benih lelaki lain utk mengandung..

Setelah bersetuju dan memilih bakal lelaki yang akan "menyedekahkan" spermanya, maka satu hari.. berkatalah si suami "Ok sayang.. abang pergi dulu... sebentar lagi lelaki tu akan datang..." (lelaki yang nak dermakan sperma dia)

Sambil menunggu kedatangan penderma tersebut, tiba² muncul seorang jurugambar yang kerjanya ambik gambar² bayi.


"Selamat pagi puan.. saya datang utk...." belum sempat habis bercakap, si isteri tadi memotong kata²nya dan berkata "oh ya.. saya memang menunggu awak.."

"errr ye ke?"
kehairanan photographer tu..
"kalau macam tu..bagus la.. saya dah buat banyak bayi yang istimewa.. (maksudnya gambar bayi yang baik la.. )

"Itu la yang suami dan saya harapkan.."kata si isteri.." silakan masuk.. dan duduk la.." "Hmmm macamana kita nak start???" tanya si isteri setelah beberapa ketika... "Serahkan pada saya puan... saya selalunya buat di bathtub... sekali kat atas sofa.. dan beberapa kali di katil.. kekadang kat atas lantai di ruang tamu saja. itu pun seronok juga..anda mesti suka..." kata lelaki tadi menerangkan tempat2 yang sesuai utk diambil gambar..

"Bathtub??? atas lantai...??? Patutlah ianya tak pernah berkesan pada saya dan suami..kami selalu lakukan di
bilik tidur saja.. "jelas isteri....
"Puan, tak da orang yang boleh gerenti ianya baik setiap kali.. tapi kalau kita pelbagaikan posisi dan saya shoot dari beberapa angle.. saya jamin...anda akan suka dengan resultnya... Si isteri tercengang...

"Puan..dlm keja saya nie..seseorang mesti mengambil masa sikit..saya suka berada diluar dan didalam buat beberapa ketika.. tapi tentu puan tak suka.. "Macam saya tak tau???" kata si isteri..

Photographer tadi mengeluarkan gambar2 bayi yang sungguh comel dari briefcasenya.. "yang ini saya buat masa di atas bus kat London..
"Hah!...atas bas????" terkejut si isteri... "Yang kembar ini plak memang tak disangka2.. bila anda tau bahawa memang susah nak bekerjasama ngan emaknya.. " kata photograper tadi..

"Emaknyer susah nak bekerjasama????" tanya si isteri.. "Ya... memang susah.. sehingga saya terpaksa bawa dia ke Hyde Park utk buat keja dengan baik.. orang ramai mengerumuni kami ketika itu..utk melihat dengan jelas apa yang kami lakukan..." "Di depan public???"tekazut si isteri.

"Ya..dah tu..lebih kurang 3 jam baru selesai.. emaknya.. menjerit.terpekik.. sehingga saya tak boleh nak concentrate..bila tupai2 dah datang menghampiri alat saya.. saya terpaksa berhenti melakukannya.. " cerita si Photograper.. "awak maksudkan tupai² tu really usik awak punya....alat???" tanya si isteri..


"Ya puan... tak per la.. Puan dah bersedia ker.. Saya akan siapkan tripod.... lepas tu kita akan mulakan..

"Tripod????"nak buat aper..??? "tanya si isteri.. "OH..itu utk laraskan alat saya nanti... ianya terlalu besar utk saya pegang lama-lama..

"
"er puan.???Puan??? la..dier pengsan!!!


suka tgk gambar bayi niee... Comel kan..? Tapi.. Rasa macam dah FOBIA la pulakss.. Camner ekk...?? takutnyaaa... bukan per.. takut "KEHILANGAN" lagii...


PhotobucketPhotobucket

Wednesday, November 18, 2009

Kursus + Hang Out

Last week aku ada kursus kat genting highland..
dalam tgh sibuk2 berKURSUS sempat juga kami berjalan2
ke Strawberry Park..

saja jer meluangkan masa sebelum pulang ke KL semula.

bersama dengan pengantin baru kita..
Masih merah inai di jari..



PhotobucketPhotobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...