Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Wednesday, February 24, 2010

Promotions Celcom Broadband .....!!!


 

Sekarang nie ada CELCOM SALE laaaa.. Aku sedang berkira-kira untuk mengUPGRADEkan broadband yang sedia ada aku nie kapada kelajuan 3.6mbps. Erm.. sementara tgh sale nie, boleh la aku tukar kan.. boleh dapat FREE MODEM..Sekarang nie, broadband  murah da,, Tak sama mcm harga aku beli dulu.. Jauh beza even baru 2tahun lepas.. Dulu kala, aku beli broadband nie mahal giler.. Starter kena bayar RM899. (6bulan FREE). Actually, lebih kurang jer.. Cuma nak bayar advance tue byk giler. Sekarang nie hanya perlu RM100 sahaja dan plg best FREE MODEM.

 

Jom tgk pakej yang ada :

384kbps pun dah OK da.. macam aku pakai skang..

Ini harga kalau bukan SALE Modem kena bayar RM230.00


yang nie pakej untuk yg berumur 18-25 tahun
sesuai untuk student

Tips untuk membeli broadband CELCOM ini... Mari kita check COVERAGE kat tempat kita..
boleh check kat sini :


Ini cara aku check coverage kat area rumah aku.
Taman Dahlia, Sepang
Type area rumah kita dan negeri

pilih TAMAN rumah kita

dan ini hasilnya.. kawasan berwarna ungu tue HSDPA area..
Sonoknyaaa.. patutla intenet sgt laju.. hehehe

Itulah dia CELCOM BROADBAND... aku suka pakai celcom sebab celcom NO CONTRACT dan MODEM akan menjadi hak kita. If kita terminate, modem tetap milik kita.. Best.. Best..!!~

Jom tgk iklan CELCOM SALE nie..
Last : 31 Mac 2010 nie


p/s : Cepat2lah Celcom naikkan taraf kg asben aku tue... hehe

Tuesday, February 23, 2010

WOW....!!!~

Ahad petang, on the way balik dari Sg Besar, aku singgah la Putrajaya sat. Ingat nak tgk la Hot Ballon TAPI taaaraaaakk.!! Ceh..!! wat penat jer dtg. Pagi jer ada rupanya ekk..? ntah pape la.. Tak best langsung..

Tak dapat tgk Hot Ballon.. Tapi aku dapat tgk sesuatu yang sungguh MENGERUNKAN..!! Boleh mendatangkan kemalangan jiwa. Nak tau apanya..??

Tungguuuu...!!~
kita layan dulu gambar yang sempat tangkap semasa di sana.

hehehe.. Iman nak berdukung la pulak.

Cuaca panas + mendung. Camne tue ekk..? tapi, berpeluh gaks aku.. 

itu jerlah hot ballon yang dapat aku tgk.. hehe

dengan kereta bpmba nie pun jadi la.. hehe

Iman nak belon nie.. "Nak.. Nak.." katanya..
tak belikan pun...

Itu jerla gambar yang ada.. Malas nak bergambar sgt masa tue sebab FRUST tak dapat tgk Hot Balloon.. Nyampah aku..!!

Ok la.. berbalik pada cerita ngeri tadi.. Inilah dia apa yg telah berlaku..


Masa nie aku baru jer sampai. Tengok ada aksi gaya bermotor besar. Sedang aku asyik pandang pada aksi tersebut.. Tetiba aksi yang di buat terlepas. Brader tersebut nak buat stunt tarik motor dari belakang sambil motor berjalan. TIBA-TIBA dia terjatuh dan tgn dia pun terlepas. Dan motor terus bergerak laju ke arah org awam yg sedang menyaksikan persembahan dorang. Takde pagar atau benteng. motor tersebut meluru laju ke arah sekumpulan budak kat situ.... terus org ramai berkerumun kat situ.

dan apa terjadi selepas itu?

 

Aku tak nampak dah pape. sebab semua dah berkerumun kat situ. Aku pun tak sure sama ada terkena budak atau pun tidak yang pasti belakang budak tue ada kereta. Maybe terlanggar kereta tersebut di samping motor tersebut lalu kat celah antara kereta. Ada kemalangan jiwa? aku pun tak pasti sebab aku taknak tgk. takuttt....

Nampak tau yang aku bulatkan tue? itulah geng2 yg tgh wat stunt tue.. mungkin brader tue yg jatuh tadi kot..

  
yang pasti.. inilah geng2 motor besar yang wat aksi tadi...

Berderau darah aku masa nampak motor tue terlepas.... terkejut.. nasiblah tak ke arah aku.. mau pengsan agaknya...

Monday, February 22, 2010

BerSENGKAK.


Hari ini aku datang kerja dengan rasa sakit badan. Kelmarin balik kg asben aku kat Sg Besar. Sebab utama balik ke sana untuk berurut. Selepas keguguran tempohari dan tempohari, Aku takder buat apa2 urutan dan bersengkak. Sekarang kesannya aku asyok rasa mudah nak terkencing aje. Dan badan pun rasa lemah.. Demam pun mudah melekat dengan aku. Aku asyik rasa tak sedap badan ajer.

So, mak mertua aku memang suggest dari dulu lagi supaya berurut. BUT aku nie malasnya nak pergi berurut. Lagipun aku tak berapa suka sangat bau minyak2.. Kalo bau minyak, aku leh jadi pening. Tetapi...tiba-tiba hati aku tergerak rasa nak berurut dan bersengkak sekali gus.

* gambar hiasan shj

Haaa.. terus aku berurut 3x untuk 2 hari tue. Sebab nak urut 2x tukang urut tak bagi. Pantang larangnya.. sebab nnt penyakit datang balik. Takpe la. aku kata buat 3x. Pagi, malam dan esok paginya. Amik..!!~ Mau tak sengal2 badan aku.. Berderet2 aku urut..Lepas urut memang sedap sikit badan.. BUT rasa sengal lagi. Maybe sebab lama dah tak urutkan..

Tukang urut tue kata urat aku dah kencang dan badan banyak angin. hehehe.. urat2 degil nie.. mana tak badan aku asyik lemah ajer. hehehe.. skang rasa lega sikit.. Dan rasa macam nak pergi berurut selalu jer...

Actualy, maybe aku takut nak pregnant lagi kot.. Sebelum terjadi sesuatu yang tak diingini baik aku bersiap sedia dari sekarang kan..? Sejak Alyyani bersalin, tetiba aku rasakan sesuatu pulak.. Wah..!! macam best jer dapat BabyG kan..? so, baik aku bersedia dari sekarang.. After this kena cari Acid Folic la pulak...


p/s : sesiapa tahu kat mana nak cari bidan kampung yang berpengalaman? Inform aku ekk..?


Friday, February 19, 2010

Bowling Time...

Last week aku, kakak aku, adik aku dan seangkatan kami sekeluarga telag ke Ampang superbowl, Flamingo untu berentap bermain boling. Busan punya pasal kami sempatlah terjah main bowling. Amik kau.. sampai 3game kami main. Main sepuas2nya.hehehe..

skang dah masing2 jarang jumpa kan. Sorang kat perak, sorang kat Tampin dan aku kat sepang. Adik beradik dah la tak ramai.. Jadi, sekali sekala jumpa syok gaks dapat meluangkan masa sebegini. Yang si Iman laks, dari demam terus baik demam bila dapat jumpa si nain toin nie. Pastu, malam pun tak tidur awal.Boleh joint main boling sekali laks tue..

So, gambar yang sempat aku snap adalah gambar budak2 dorang nie jer.. Jpm layan jer.

 budak berdua nie dengan muka terkejut masa mula2 sampai.. tempat apa la nie ek..? Nain yang paling teruja.

nain tunjuk apa tue ekk..??

dorang nak main bola tue..

 kelakar jer.. nak angkat tapi.. BERAT.. tak terangkat.. hehe

siap intai2 tgk bola keluar

iman kusyuk tengok pak usunya main

Nain macam teringin nak baling bola jer..

tgh tgk gaya pro main.. strike or masuk longkang ek?

mendengar kata2 dari mak longnya

Nain yang dok terlompat2 kat frame tuee.. sonok benor diaa..


p/s : Kawan2 ku @ geng _ _ _ M _, jom la kita bermain boling.. hehe

Thursday, February 18, 2010

I Missed My Son ......


huhuhuhu....!!! I Mised My son..
Wahhh..!! tajuk memang tak boleh blah punya.. Aku tak kehilangan anak laa..
BUT..
Aku keRINDUan sama anak aku.. Dia tiada di sini buat seketika. Dimanakah anak kesayanganku..??
Post status aku kat FB kelmarin..

Yaaa.. Iman sekarang berada di luar kawasan.. Di manakah di luar kawasan itu?
Anak aku sekarang berada di...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Di Sungai Besar...
Kampung asben aku. Sedang bermanja-manja dengan Embahnya. Rindunyaaaa..
Takpe, Esok aku dah balik sana semula..
Tak sabarnya nak jumpa Iman.
3hari tak jumpa..
Rindu sangat2..

Dalam iman takder nie, malam tadi sempat kitorg tgk wayang "Lu Pikirlah Sendiri"
Setelah 2tahun aku tak tgk wayang.. dan akhirnya dapat gaks tengok malam tadi..
sempat lah dating kejap..


Wednesday, February 17, 2010

My Small Kitchen Cabinet



Entry yang lambat benar aku nak post. hehehe.. bukan apa.. asyik terlupa je nak snap picture.. di samping tak sempat... dan sabtu lepas kitorang ada buat projek mengemas umah. Itu yang sempat aku snapkan gambar sikit untuk kitchen cabinet aku nie.

Mesti ramai yang dok tunggu2 entry nie kan..? sori la yeaa lambat sikit post.. hehe.. segan pun ado gaks.. sebab kitchen ku kecik jerrr... Takpe la.. kita review dulu dapur asal ku sebelum di pasang cabinet :


kosong skosong-kosongnya..

Skang dah jadi macam nie:

dah berubah wajah

Kitchen hub & hood. Amik brand Faber jeee.. Beli masa Home Dec ;ast year..
Berbaloi.. amat berbaloi..

Di bahagian atas :

 bhgn atas, aku  buat cabinet sampai ke siling. Almaklumla dapur kecik, so, aku rasa better aku wat sampai atas.. senang sikit nak letak barang-barang yang jarang guna.

 di bahagian tgh :

bhgn tengah nie khas untuk aku letakkan barang2 yang selalu nak digunakan.
seperti :

stok barangan2 kering

 stok2 makanan + stok2 untuk buat air

 stok2 pinggan mangkuk yang selalu digunakan


dibahagian bawah :

di bahagian bawah sekali ni ada drawer.

ada drawer untuk letak bottle.


Untuk table Top aku buat dengan  contractor melayu. Dan untuk kitchen cabinet, aku buat dengan InCube Kitchen. hasil kerja aku berpuas hati sangat.. tapi, ada sedikit komplikasi dengan design sebenar.. hehehe.. 
types : Arcylic.

Tuesday, February 16, 2010

Keluarga Mifzal Arsyad Giveaway

Giveaway By :



 
1). Terbuka kepada kawan-kawan blogger sahaja
~~ yeaaa.. saya kawan blogger kan..?
 
2). Wajib menjadi follower & senaraikan blog Keluarga Mifzal Arsyad di dalam bloglist memasing
 ~~ Dah jadi Follower dan dah add LINk da.. :-)
 
3). Buat satu entry di blog memasing mengenai giveaway ini.
~~ di sini Entry nya.. 
 
4). Pamerkan banner Blog Keluarga Mifzal Arsyad di dalam entri tersebut.
~~ dah.. kat ats tuee... 


5). link back Blog Keluarga Mifzal Arsyad
~~ Ok.. Leh Klik kat SINI
 
6). Tinggalkan link penyertaan kawan2 di entri ini..link yang ditinggalkan di entri lain tidak diambil kira.
 ~~ ok.. dah letak gaks..
 
7). Hadiah ditentukan berdasarkan kepada cabutan bertuah yang akan dilakukan oleh Mifzal Arsyad & Abah Mifzal
 ~~ semoga Mifzal dan abah cabut untie ekk..
 
Nak tau hadiahnya..?? Ini diaaa..


Hadiah Cabutan Bertuah Pertama - 1 set Cadar Fantasy Saiz Queen
Hadiah Cabutan Bertuah Kedua - 1 set Cadar Fantasy Saiz Single

 
 p/s : sesiapa nak Join.. Jomlah...


Saturday, February 13, 2010

Gong Xi Fa Cai


Khas Untuk Semua Kaum Cina di Malaysia.
  • Selamat Berhari Raya Cina.
Dan Kepada Semua yang Bercuti, 
  • Selamat Bercuti
  • Selamat Pulang Ke kampung
  • Berhati-hati di Jalan Raya.

Friday, February 12, 2010

Rebung + Perut Masak Lemak Cili Api..


Semalam balik kerja pergi Pasar Malam Taman Seroja. Pada mulanya agak kemalasan nak masak sebab keadaan aku yang tak berapa sihat nie.. Demam iman dah transfer kat aku... huhuhu..!! Cadangnya nak beli bungkus jer apa yang patut. 

Tetapi...

Bila mata terpandang pada rebung, tiba-tiba rasa nak makan rebung + perut.. waaahhh..!! lama tak makan.. tengok rebung sambil tue intai orang jual daging.. ada tak perut.. nampak adalah perut.. So, aku belilah rebung.. pastue ke stall org jual daging dan beli perut pula. Balik rumah terus ke dapur memulakan operasi.. Sampai tak tengok Na O Mei.. Lantakla.. janji leh makan cepat... Tak sabar dah niee..

Dan ini hasilnyaaa..

Rebung + Perut Masak Lemak Cili Api

Cara aku masak senang dan simple.... Sapa nak ikut boleh la ikut.. Kali nie aku letaklah resepi ekk.. hehehe... blog aku akan bertukar kepada blog masakan yea..?

bahan-bahan :

Cili api
Kunyit
(di tumbuk atau di blender)

Serai
asam keping
santan
rebung


perut - di rebus dahulu

cara-caranya :
  1. cili api + kunyit di blender atau di tumbuk.
  2. Masukkan bahan tadi ke periuk + air sedikit + santan + serai + rebung + perut + asam keping. (masukkan sekali semua)
  3. kacau sehingga masak..
Mudah dan senang cara masakan aku.. Tak perlu bawang merah dan bawang putih.. Sebab org kata lagi sedap kalau tak pakai bawang.. cuba la yeaaa..
nie antara menu sampingan.

ikan Gelama goreng

terung + telur goreng.. dan tuangkan kicap di atasnya.. sedap.. yang nie pun leh try..

Cencaluk Melaka yg Mantopp..!! hehehe



100 .........

100 
Apa yang 100 ekk..? bukan pasal berpantang 100 hari ekk..? yang nie takder kena mengena ngn aku pun... huhuhu..!!~ Nak tau apa yang 100..??

Yang ini lahhh..

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Yeaaaah...!! my FOLLOWER dan mencecah 100 orang..
Terima Kasih buat semua yang sudi untuk membaca blog aku yang tak seberapa ini. 

Sebab aku berblogging :
  • untuk meluahkan isi hati yang terbuku
  • untuk berkongsi apa yang perlu di kongsi
  • saja untuk BERCERITA kisah suka duka dan keseronokan ku
  • Untuk bercerita mengenai kisah anakku..
  • Blog ini menjdai seperti diari harianku
  • untuk mencari kawan2 yang seumpama denganku
  • sekadar mengisi masa luangku
  • di samping aku suka mencari sesuatu yang tidak pernah kutemui dengan menyinggah blog kawan2 yang lain...
Mohon maaf jika sepanjang aku MENULIS di dalam blog aku ini ada yang terasa hati, ada yang tersinggung, ada yang tak puas hati, ada yang BENCI dan sebagainya. Aku memohon maaf... alamak..!! macam HARI RAYA la pulak nak minta maaf nie..hehehe..

  Apa-apa pun aku seronok dengan PERKONGSIAN aku di dalam duni blogging ini. Takde sifat nak riak dan sebagainya.. Hanya sebagai penceritaan untuk di kongsi bersama.. Dan aku ucapkan jutaan terima kasih kepada pembaca setia blog aku, silent reader aku dan juga sesiapa yang singgah ke blog aku ini..
Terima Kasih Daun Keladi
Semoga Kita Berjumpa lagi..
~ ADIOS ~

Thursday, February 11, 2010

18 Monthsssss.....


Iman dah masuk 18 Months. Pagi tadi ada check up kat klinik Ampang dan sepatutnya arini iman patut di beri injection BUT.. Iman masih lagi demam.. So, tangguh untuk next week pula.
 Suhu Iman untuk pagi tadi 38.1c... Demam nak pandai orang kata... Pandai apa la tue ekk..?

Semalam time iman tgh melalak.. aku pun ushar la tengok apa dalam mulut dia.. Mak aik..!! mana tak budak nie tak demam teruk.. Tengok gusi dia.. Bengkak semuanya.. Kat dalam2 tue, gigi dah nampak nak tumbuh da.. Rupanya.. Kali nie, gihinya tumbuh sekali banyak. Yang aku dah nampak gigi yang dah keluar, 4btg bawah, 4btg atas.. gigi geraham dia nampak bengkak.. fuhh...!! itulah sebabnya 4ari demam daa.. Cian dak kecik nieee..

Malam tadi bawa iman gie Hospital Ampang.. Amatlah aku tak puas hati dengan doktor yang rawat iman tue.. Bayangkan.. kitorang tunggu 2jam nak jumpa doktor, tapi dapat jumpa tak sampai 5min..? then, check ala kadar jer.. boleh lak dia tanya kenpa tak pergi klinik kesihatan aje? eh.. doktor.. awak nie doktor ke misi haa..?? boleh tanya macam tue pulak? takkan tgh2 malam nak gie klinik kesihatan? lagipun aku dah habaq iman dah demam 3 HARI.. dan suhu dia malam tadi 38.8c Ok..

Sekarang nie kan sibuk pasal H1N1, DENGGI dan ROTA VIRUS nie.. Kata kalau demam melebihi 3hari, cepat2 bawa pergi hospital.. that's way la saya ke hospital.. Nak jer aku pelangkung doktor tue semalam.. Dan aku assume yang dia memang tak semak REKOD iman kat situ,, Sebelum nie, aku dtg, doktor yg rawat iman sangat faham dengan keadaan iman.. Siap Check perlu amik NUBELIZER ataupun tak.. Check pernafasan dan sebagainya. Ini check tekak dan check nafas hanya dengan 1 Kali sahaja. selalunya doktor akan check dada depan dan belakang. Betul tak..? aku GERAM betul dengan doktor semalam..

Dan..

malam tadi kat hospital ampang, ramai betul baby demam... terkezut gaks aku.. sebab Baby tak sihat sama ramai dengan orang dewasa.. memang sekarang musim budak demam agaknya.. Ialah dengan cuaca yang sangat panas sekarang nie... Arini asben aku amik EL lagi.. sebab demam iman still tinggi lagi.. kena pantau ubat dia...


Oklaaa.. aku nak TAKE NOTE sikit pasal KEMAJUAN iman setakat 18 Months nie :-
  •  Berat - 10.4kg 
  • Tinggi - 83cm
  • Iman sekarang suka cakap.. macam2 dia cakap.. dia paling suka ikut kita cakap... antara yang dia pandai cakap ;
  1. eooww.. - kucing
  2. Atuk
  3. nenek
  4. Ayah
  5. Abu - Ibu
  6. Aman - Iman
  7. kan - Ikan
  8. Tatit - Sakit
  9. amik - ambil
  10. kakak (1st word yang iman pandai cakap dan panggil)
  11. Pas -Kipas (Word yang atuk dia ajar.. asal jumpa atuk akan kata Passs)
  12. nanak - Tak nak (sambil geleng kepala)
  13. nak.. uka - Nak sesuatu sambil suruh buka (nak makan appeton chewable)
  14. pi.. pi.. - dia suruh ke tepi
  15. tatih - kalau nak jalan dia kata tatih...
  16. babak - bye..bye...
  • Atuk iman kata iman budak alim. leh jadi Tahfiz sebab iman suka mengaji.. hehehe.. kelakar jer.. kalau kita bg buku muqaddam dengan buku ABC, dia akan amik buku muqaddam dan campak buku ABC.. dan dia akan baca muqaddam tue sambil kata Amin.. Siap ada baca2 lagi.. dan junjung2 lagi.. 
  • kalau kita nak sikat rambut dia, dia tak bagi.. dia nak sikat sendiri..
  • iman nie kuat ngamuk gaks kalau kita ambil barang dari pegangan dia.. hehe.. xnak bagi tueee..
  • iman kalau salam, akan siap kata AMIN....
  • suka dengar lagu nasyid kanak2. kadang2 dengar macam dia ikut nyanyi gaks.. 
  • pandai merajuk.. dia pandai guling2 kat lantai sambil jeling kat kita.. hahaha..!! nak minta di pujuk le tue.
  • Suka jalan2.. hahaha... ikut kitorg la.. yang memang suka berjalan.. sumtimes dia runsing kalau duduk rumah jer..
Oklaa... takleh nak taip panjang2 lagi.. sebab nak sambung keje.. arini masuk lewat. 11pg tadi masuk...

pssstt.. : semalam lepas bising2 pasal doktor tue, asben aku kata ... dahlaa.. esok luahkan kat blog.. hehehe... aku sengih jerr..

Wednesday, February 10, 2010

Dah pasang daaaa.....


Semalam dah mula proses nak pasang memasang dah.. Tempat pertama yang di deko adalah dalam bilik air. memasang penyangkut tuala dan cermin. Sebelum nie, sangkut tuala kat celah jamban jer.. hehehe.. memang tak elok.. kihkihkih.. skang dah boleh sangkut kat tempat yang sepatutnya...

Barang-barang ini beli di sebuah keai di Subang Jaya. kitchenware & Bathroom Appliances. Barang2 kat situ murah2 ajer... ingtkan nak beli kat IKEA tapi, kedai nie lagi murah rupanyaaa..

penyamgkut tuala.

Cermin yang boleh di isi dalamnya.


jeengggg.. apa yang ada di dalamnyaaa.. itulah dia..
kalau tak, bertaburan atas sinki.. kan kemas sikit bila semua boleh di sumbat dalam tuee..


p/s : masih ada lagi yang belum di gantung... nnt sambung ENTRY yang lain.. 

p/s 2 : To kak ayu : Sorri ekk.. belum upload pic kabinet lagi.. Insyallah Jue try paling lewat next week... Sori...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...