Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Wednesday, March 31, 2010

Kasut ....

alkisah kasut..
gara2 kasut lah tangan aku patah. alkisah kasutlah jumaat nie aku kena operate (maybe). nak tau kasut manakah yang dimaksudkan itu?


kasut inilah yang aku pakai semasa aku jatuh tempohari. kasut tinggi bertapak besar. dulu aku mmg suka pakai heel. aku leh pakai sampai 3inci. tapi, sekarang nie aku tak suka pakai heel sebab aku mudah rasa sakit kaki, sakit pinggang dan letih. kalo kemana2 aku lebih senang dgn sandal atau kasut tinggi yg bertapak lebar mcm nie. ini pun sekali sekala aku pakai.. dan aku lebih selesa berkasut jika berjln jauh... dan.. dengan kasut inilah aku fobia nak pakai lg.. dibiarkan bersadai dulu di tepi rumah... huhuhu...!!


inilah kasut peneman setia dimana aku pergi. aku dah tak kisah.. dan asben aku pun kata pakai yg lebih selesa. mmg aku lebih selesa dgn berkasut mcm nie shj. tapi, kalo ke kenduri kenalah kasut keperempuanan kan.. hehe..

tetapi..

kasut ini dah pun putussss... sedihnya aku.. maka aku kena carilah kasut lain selepas ini.. nak beli kasut apa eekk..? cerita pasa beli kasut nie, dulu zaman remaja suka sgt brand vincci. tapi, sekarang nie, vincci xleh masuk da dgn kaki aku nih.. xsesuai dah dgn patternnya... lately, aku lebih suka pada brand carlo rino atau sembonia. ini sesuai kasut casual laaa..mmg sesuai dgn kaki aku yg dah mengembang nieee..


ini pulak kasut sementara yg aku dok pakai. sebelum nie, aku buat pie opis. sampai opis tukar kasut lain. kaler purple. sgt sesuai dgn kaler baju opis aku.. hehe.. skrg nie, inilah pengganti kasut aku sebelum niee.. ke mana2 aku pakai kasut nie.. xkira la aku pakai baju kaler apa pun.. aku sauk kan ajer.. kasut nie mmg sdp pakai... dah berkarat pun kasut nie.. hehehe..

so, aku rasa aku memerlukan kasut lain yg lebih comfortable dan flexible untuk di pakai ke mana2. apakah kasut yg akan ku cari nnt? yg penting thn lama... harga berpatutan... igt amik scholl la.. selesa.. hehehe jgn igt aku preggy pulok....


Tuesday, March 30, 2010

1st day @ PWTC


seawal 9pagi aku dah sampai di pwtc. aku tak perlu nak dtg lebih awl sgt sebab mlm tue dah siap setup dan susun brg. so, pa tue just dtg bw diri shj. memandangkan asben aku pun ada kelas aritu, aku bw bersama pembantu iaitu sil aku..  tgahri dtg lagi sorang pembantu aku. alhamdulillah ada gaks pembantu akhirnyaaa...

nak meniaga bukannya senang sekelip mata. mcm2 kena tempuh. setelah pelbagai dugaan yg ada, dari pilih tapak, pindah dr 1 bilik ke 1 bilik.., alhamdulillah semuanya selesai sebaik mungkin.

 my collection. xbw byk pun sebab ruang kecik

pembantu aku untuk 1st day

kebetulan member opis dari klang ado..

bersama dgn rakan partner

crowd yg dtg ketika ini

dtg sorg lagi pembantu aku.

my hubby yg baru sampai.. lewat ptg gaks laa..


p/s : 1st day kurang masyukk.. but dapat lebih byk dari on9.. alhamdulillah...

Photobucket

Monday, March 29, 2010

selesai sudah.....


Alhamdulillah... 
Selesai sudah business kami di PWTC untuk 2 hari yang lepas..
TERIMA KASIH kepada semua yang datang berkunjung ke booth kami..

bersama business partner


p/s : gambar belum sempat nak update...

Photobucket

Saturday, March 27, 2010

update...!!!~

Salam kepada semua pengunjung kami. Kami akan berada di 
"Pesta Buku Antarabangsa 2010 @ PWTC"

Sempena Pembukaan
"GT Bazaar @ PWTC Gedung Terbakar"

27 - 28 MARCH 2010


UPDATE : 
 
  • Booth : NO. 6
  • Bilik Sabah
Apa yang menarik di GT Bazaar?

Anda boleh memenangi :
1. 10 x RM100 Grocery Coupon by Berrybunch Grocer
2. 3 x Samsung Handphone by Berrybunch Gadget
3. 1 x 3D2N Port Dickson Family (4 pax) by Berrybunch Getaway
4. 1 x 3D2N Langkawi Premier (2 pax) by Berrybunch Grocer

caranya :
  • Hanya perlu membeli 1 barang di kedai BabyAndKids dan kedai lain, isi form dan anda layak untuk memenangi lucky draw tersebut.
Aktiviti lain :
  • Persembahan badut (3 kali sehari) 
  • Pemberian belon & kiddipack secara percuma

UPDATE....!!! 

p/s : Beritahu kami anda member's FB atau Blogshop kami dan anda bakal mendapat 5% diskaun.
 
Photobucket

Friday, March 26, 2010

tag from kak bed

tugasan diberikan oleh kak bed...

SIAPAKAH ANDA DIRUMAH?
~~ seorang isteri kepada Shahrulizam & ibu kepada Muhammad Iman Zafran

SIAPAKAH DIRI ANDA DISAMPING RAKAN?
~~saya yg bernama julie, dan jue

5 BENDA YANG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI?
  • Mac Apple
  • Kereta Estima
  • barat mencecah 55kg
  • ada shoplot sendiri
  • duduk umah goyang kaki tapi duit masyukkkk...!! 

SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA?
~~ shahrulizam

CERITAKAN 5 PERKARA YANG PALING ANDA SUKA TENTANG PASANGAN ANDA?
  • rajin
  • tak kedekut
  • pandai jaga anak
  • mudah membantu
  • sporting


BILA TARIKH COUPLE
~~ tak hengat la.. tahun 2005

KENANGAN PAHIT ANDA BERSAMA RAKAN ANDA
~~ aper eekk..?? tak ingat laa..

LAGU TEMA CINTA ANDA
~~takde lagu tema pun... huhuhu..

APA PERUBAHAN YANG ANDA INGIN LIHAT PADA PASANGAN ANDA
~~ more be alert ....

TAG 10 RAKAN LAIN 
~~ mak aik.. ramainye. rasanya ramai yg dah buat..
aku bg untuk org wajib jer..
  • kak nor
  • na
hahahaha...!! takder org lain daaa..

Photobucket

BabyAndKids akan berada di "PESTA BUKU ANTARABANGSA 2010 @ PWTC"



Salam kepada semua pengunjung kami. Kami akan berada di 
"Pesta Buku Antarabangsa 2010 @ PWTC"

Sempena Pembukaan
"GT Bazaar @ PWTC Gedung Terbakar"

27 - 28 MARCH 2010
Klik SINI untuk paparan lebih jelas.

 temui kami di :
  • Booth : NO. 19
  • Bilik Sarawak
Apa yang menarik di GT Bazaar?

Anda boleh memenangi :
1. 10 x RM100 Grocery Coupon by Berrybunch Grocer
2. 3 x Samsung Handphone by Berrybunch Gadget
3. 1 x 3D2N Port Dickson Family (4 pax) by Berrybunch Getaway
4. 1 x 3D2N Langkawi Premier (2 pax) by Berrybunch Grocer

caranya :
  • Hanya perlu membeli 1 barang di kedai BabyAndKids dan kedai lain, isi form dan anda layak untuk memenangi lucky draw tersebut.
Aktiviti lain :
  • Persembahan badut (3 kali sehari) 
  • Pemberian belon & kiddipack secara percuma

Jangan lupa jumpa kami di sana..... :-)
Kedai kami akan di kongsi bersama Busana Muslimah.

Photobucket

Award from Suhida

TQ atas award ini yea...
from :
suhida


hehehe.. beautiful tue..  :-)

Photobucket

Tuesday, March 23, 2010

Upgrade for my business...

LAST week aku cuti sibuk mengemas baju2 business aku BabyAndKids. Sejak pindah aku tak sempat nak ngemas. Now, aku dah selamat mengemas dan menyusun semula barang2 yang ada. Aku amik satu bilik khas untuk letakkan semua baju2 business aku.. sekarang mudah sikit nak cari baju. Faham jerla.. part time business.. tak semuanya sempurna kan.. so, slow2 kena update..

Ni aku tgh menaip terkebil2 ni.. almaklumla.. menaip sebelah tgn kan...so, aku rasa tak perlu la taip pjg2 kan.. tgk apakah transformasi yg aku dah buat..

sebelum

barang2 masih diletakkan dalam kotak dan container. tak sempat nak susun lagi...

selepas

separuh baju yang berbungkus plastik di letakkan dalam rack ini. senang sikit nak pilih nnt..


selepas

yang tak berbungkus dengan plastik aku gantungkan supaya senang nak lihat untuk agen2 jualan aku nnt..


p/s : ada 1 lagi aku nak publish pasal upgrading my business....

Photobucket

Monday, March 22, 2010

My Bad Day....... :-(


Salam u all...
Sepatutnya aku nak publish pasal lain.. pasal "Projek Mega" aku untuk minggu nie.. but disebabkan perkara yang  tak dapat nak dielakkan, aku buka cerita pasal my bad day nie..

alkisahnya...

Sabtu lepas aku ke PWTC, bukan sebab ke pesta buku tetapi sebab ada taklimat dengan organizer pasal aku nak buka BOOTH this week kat sana. Aku sampai lewat sedikit sebab aku ada kenduri sebelum tue.. Then, sampai jer kat situ... sedang aku berdiri... tetiba kakiku terpeleot @ terpelecok... dan aku pun terus jatuh mcm nangka busuk.. dan kebetulan masa aku jatuh, kedudukan tgn aku tak betul.. pusing ke belakang.. dan aku dengar bunyi.."Kreeekk".. Masa tue, aku rasa ZAILA jer yg perasan mcm mane aku jatuh... sebab dia nak bg aku kertas masa tue...

Nasiblah ada JPA untuk memberikan bantuan... memang masa tue, tgn aku sakit giler dan bengkak.. JPA bandage kan tgn aku dan ajak ke hospital but aku tak nak sebab masa tu ada iman, SIL & MIL.

SO.. malam tue aku ke Hospital AMPANG untuk check semula kesan jatuh tue. terus buat x-ray.. dan time jumpa doktor, terus doktor kata tangan patah. malam tue juga terus pasang simen... dan pagi nie kena tambah simen lagi sampai ke lengan..

tak sangka aku.. jatuh sedikit tapi memudaratkan lah juga. sebab patah dan bersimen.... aduhai.... dugaan bagi aku minggu nie.. macam2 hal berlaku serentak.. di samping keadaan ayahku yg tak berapa sihat sejak 2 menjak nie, MIL datang rumah.. dengan projek nak buka booth lagi.. serba salah di buatnya... huhuhuhu..!!!...


 inilah tempat kejadian... dan disinilah aku akan buka booth nnt..

pagi tadi..
baru jer lepas tambah simen sampai ke lengan....


p/s : Dr. Azua kata jgn masak.. takut nnt basah dan bau busuk..Yeaaayyyy..!! asben aku kata dia masak nnt.. hehe... lenggang kangkung la aku...

Photobucket

Friday, March 19, 2010

"I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair"

korang nampak tak iklan ini kat mana2 blog..? Sekarang nie, nuffnang sedang promote pasal
(just click)


Berminat nak joint..?? Senang dan mudah. Korang hanya perlu buat macam nie :

All you have to do now is to
1) Clear and mark your calendar on the 17th April 2010!
2) Write a blog entry with the title "I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair"

Here are some pointers you MUST include in the blog entry:
1) Blog title must be "I'm going to the Gatsby Deodorant Street Fair"
2) Include the date, time and location of the event (see details above).
3) There are going to be lucky draws and we have various cool gadgets worth up to RM15,000 up for grabs!
4) Among the exciting fun-fair games on that day  - Sumo Wrestling (in air bag suits!), gladiator battles and other amusing and addictive games you would expect at a fun-fair!
5) Lastly, share this link with your readers : www.gatsby.com.my/streetfair

Once you are done, send an email to p400@nuffnang.com with :
1) Your Gatsby blog entry permalink
2) Full name
3) IC number

Jika anda terpilih, RM50 akan dicreditkan ke dalam akaun NUFFNANG anda... (Anda mestilah berstatus - Glitterati Nuffnangers ) So, jangan lupa untuk menghadiri FAIR yang berlangsung pada dan di :
Date: 17th April 2010
Time: 10am till 5pm
Venue: Front Foyer, Ground Floor, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur.


p/s : jomlah kita joint beramai2.. boleh jumpa di sana nnt... adios..!!~

Photobucket

Thursday, March 18, 2010

Bekalan Untuk hari Ini


Arini aku masuk KERJA semula. Dengan Hasrat baru Azam baru.. waceehh..!! macam budak2 kembali ke sekolah pulak aku nie.. hehehe
 takla... Saja jer berkata begitu sebab rasa macam lamanya aku bercuti.

Actually, aku amik cuti sebab cuti sekolah. Faham2 jerlah kalo dah nama cuti sekolah, maka asben aku kan cuti. Plan asal ingat nak jalan2 ke Cameron Highland. Sambil tue leh singgah umah akak aku kat Sri Iskandar. Dan alang2 ke sana leh la aku gie tgk baby baru dan mummy yang dalam pantang tue (Alyyani)
TETAPI....
semua nya terpaksa di batalkan. Sebab asben aku perlu balik ke kg kerana ada hal yang perlu di laksanakannya. Aku nak ikut tak boleh.. sebab cuti aku sampai hari Rabu jer.. Nak continue memang tak boleh laaaaaa..

so, aku duduk rumah, mengemas rumah yang memang tak dikemaskan lagi. hehe.. Dan aku dah buka stor BabyAndKids kat umah aku. Nnt agen2 nak datang rumah senang lah sikit untuk memilih barang.. Stor tersebut masih lagi dalam proses mengemaskini. Nanti dah siap sepenuhnya, aku update semula yeaa..

Pagi nie, aku bangun awal sebab aku nak bawa bekal ke sekolah. opis.Aku buat siap 6set sebab roti hot dog nie nak expired da.. rugi pulak kalo tak makan nnt kan.. So, bawa lebih ke opis laa.. boleh bg kawan2 juga...

Inilah bekalan pagi tadi.

Then..

Semalam aku duduk umah aku cuba membuat resepi baru.. Bukan resepi masakan yea.. Semalam nak masak tapi Gas pulak abisss..Tak masak la aku semalam. Tunggu adik ipar aku balik barulah ke kedai.. Then, semalam aku buat air :

Jus Epal Assam Boi

Selalunya kalau teringin nak minum air nie, aku akan ke Secret Recipe ataupun satay Station. Rugi rasanya.. sebab mahal benor... So, aku try lah buat air nie semalam..
Fuh..!! menjadi tueeeee.. Meh aku kongsi recepi untuk buat air nie..


1 Epal Hijau
3 biji limau kasturi
3 sudu gula
2 biji asam boi (putih)

  1. Blendkan epal dengan 1cawan air + 3 sudu gula
  2. tapiskan air tadi + perahkan limau di dalamnya
  3. letakkan 2biji assam boi ke dalam air tersebut.
  4. Kacau bagi sebati dan letakkan ais.
senang dan mudah kan..? so, apa lagi.. cuba lah try... Memang sedap dan Marvelessss...!!



Photobucket

Tag From Alyyani


Tag From Alyyani.. Tag yg agak berat nak buat niee.. hehe.
xperr.. untuk langsaikan hutang kena buat gaks..
sebab ada 1 hutang tag aku tak buat.. hehehe..

1. first time jumpa with your hubby, bila and kat mana?
~~ 1st time jumpa masa kat depan Uitm melaka. Time tue, aku lepas abis kelas. Selepas lost contact 1year lebih.. "tercontact" semula. dan kebetulan masing2 di Melaka. Buat pertama kali jumpa setelah 2years berhubung melalui "PHONE"  shj.

 1st gambar curi yg di ambil oleh si dia.. suka suki jer tau..

2. love at first sight?
~~ Tak juga.. Amik masa gaks sebab masa tue dok "aku Kau" ajer.. Tak berkenan sangat pun sebab .................. ada kes di sebaliknya.

3. who is he when the first time you meet him?
~~ Masa mula kawan, dia seorg student maktab. Then, masa bertemu dia dah pun menjadi seorang GURU.

4. how long it takes for him to ask you out of a date?

~~ after 2 years baru ke temu.. sebelum tue dok berbalah dalam tepon ajer...

5. first place dating?
~~ semestinya di depan Uitm Melaka.
1st gambar yang di ambil berdua.. hehehe.. malu2 kucing u..


6. how he proposed?
~~ takder proposednya.. terus datang umah masuk merisik. Siap bawa atuk, nenek dan emak diaaa.. Terkezut weehh..!! kata saja nak dtg.. tetiba bawa cincin.. Apa kes..?

7. special date with your hubby?
~~ 2001 -- Gaduh BEsar..!! hahaha.. (siap masing2 kata tak nak kawan dah) 2003 - contact aku semula. Apa kess..? rindu la tueee.. hahaha...!! kaloh akhirnyaaa.. nak gak kawan ngn aku..

8. changes that he asked you to do?
~~ suruh aku pakai tudung labuh dan purdah.. hehe.. nak suruh aku jadi waheeda agaknyaaa..

9. what is about him that you love so much?
~~ tak taulah sebab apa.... susah nak cakap.. camner ekk..?

10. what is about him that you wish he would like change?
~~ Jadilah suami yang lebih "alert" terhadap isterinya.. huhuhu..!!

11. you will lose your mine and crack your head when he?
~~ bila dia buat dunno kalo aku merajuk..!! hahaha...

12. you will smile through your eyes for the whole day when he?

~~ bila dia bawa aku ke dunia penuh "KESERONOKAN"

13. complete below sentences 'my love towards my hubby is as big as..'

~~ as a big he love with me.....

14. nak pass tag ni kepada siapa?

-kak nor
- Na


Photobucket

Wednesday, March 17, 2010

Hadiah Istimewa Pemberian HubbyKu... wakakaka..!!~


Salam u all.. tetiba jer aku bagi salam pulak
Korang.. aku dapat adiah spesel dari suami tercinta ku.. hehe.. adiah sempena apaer..? takde sempena pape pun.. takde nak celebrate pape pun. BUT adiah nie spesel laa.. hahaha...!! aku dapat adiah nie, aku tergelak besar la weeehhh..!! bukan nak riak.. tapi takde kena mengena pun.. hehehe.. 

Tetapi

aku tgk adiah nie, aku jadi rasa "SABO JER LA"...

Ni adiahnyaaaaa....

Losyen Mustajab

korang tgk pun dah tergelak.. belum aku citer lagi nie.. sat lagi ada yang berguling2 gelakkan aku... xper.. korang gelak laaa.. aku benarkan... 

Al-kisahnyaaaaaa....
Losyen mustajab yang sedia ada aku punya tue dah abis.. so, aku duk cakap la ngn asben aku.. nnt belikan lagi yea losyen tue.. Aku tiap2 malam selalu suruh asben aku urutkan badan sambil sapu losyen mustajab nie. Sebab musabab adalah untuk membuang angin dalam badan, menghapuskan selulit, menghapuskan lemak degil serta untuk menguruskan badan..

so, Ahad lepas kitorg ke chow kit.. so, singgah la kedai jamu untuk temankan MIL aku.. dan  Aku masa tu dok mengawal iman yang tak reti duk diam.. nak berjalan aje kerjanya.. Aku pesan kat asben aku jangan lupa losyen mustajab yeaa... Ok katanya..

so, sampai umah dia bg kat aku losyen tue.. Dia kata losyen yg nie spesel sikit dari yang biasa. Aku tanya "apa yg speselnya?"..bila aku baca jer.. terus terjelir lidah aku.. nak tau apa dia..??

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

EXTRA HOT

hahahaha...!!! itu yg spesel katanya. Apa yg asben aku kata?
"abang beli yang EXTRA HOT punya supaya cepat sikit hapuskan lemak2 yang degil dalam badan ayu tu....!!"

Cissss..!! sambil tue mengutuk aku rupanya.. huhuhuhu


pssstt : kalo korang nak tau, asben aku nie kalau nak membeli sesuatu, dia suka membaca dulu. That's why kalo singgah beli brg memang lama giler. Then, promoter yang jual dgn dia pasti kantoi. sebab main cakap aje. Dia akan baca dan teliti dulu sesuatu brg sebelum beli. dan Aku pun xtau yg losyen mustajab nie ada EXTRA HOT.. hahahaha..!!!

Photobucket

Tuesday, March 16, 2010

 Tag @ tugasan yang diberikan oleh Lea Khalid. so, tugasan yang perlu di siapkan oleh aku.. hehehe...
 
1. Adakah anda rasa HOT??
~~ Memang HOT sebab cuaca skang tersangatlah Hot.. But, bila kena dengan ubatnya.. akan pasti rasa COOL la pulak....

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang.

inilah gambar yang digunakan oleh lappy aku nie.

3. Cerita pasal gambar.
~~ gambar ini di ambil masa bercuti @ berBBQ di bagan lalang bulan lepas.
 
4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
~~ awal bulan aritu... asben aku belanja maka.
 
5. Lagu terakhir anda dengar?
~~ sebuah janji - Fase13 (OST Kamelia Katrina)
best pulak layan lagu nie...
 
6. Apakah yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
~seharusnya layan FB dan tengok TV..
 
7. Selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa? 
~~ ayu @ angah @ ibu @ ayang
 
8. Tag lagi 8 orang.
  1. -Na
  2.  - kak Nor
  3. - Alfidah
  4. - Zaila
  5. - Kak Wawa
  6. - Aja
  7. - NurShah
  8. - Kak Melaty
 
9. Siapakah orang no 1 kepada anda?
~~ opismate aku yang sedang sudah pandai berbloging
 
 10. Katakan sesuatu kepada orang no. 5.
~~ kak wawa pun opismate aku.. hehehe
 
11. No 3 ada hubungan kepada siapa?
 ~~ hubungan dengan aku sebab Business Partner.. hehe

 12. Bagaimana pula dengan no. 4?
 ~~ zaila pun geng business sama aku.. Tq sharing with me :-)
 
13. Pesanan kepada orang no. 6.
 baru nak berkenalan ngan lebih rapat.. bleyh kan kak bed? (^^,)

14. Kata2 cinta kepada orang no. 6.
~~ aja, rajin2 lah update blog yeaa..
 
15. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?
 ~~ sama dari segi jantina.. PEREMPUAN.
 
16. Berikan 5 perkara yang anda tau tentang orang yang mentag anda.
  1.  dah ada anak 2org hero
  2. ank 1st c-zer BUT anak 2nd normal.
  3. kenal dalam M.com
  4. org negeri dan duduk kat N.9
  5. skang dah buka blogshop. Mylittlekimi.. hehe
 17. Persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
~~ kedua2 akan di sembelihkan pada hari raya qurban
  
18. Perasaan anda wat tag ni?
~~ teringat kat Lea la.. camner nie?
 
 19. Adakah anda tau si Razman itu sengal?
~~ sesungguhnya aku tak kenal siapakah RAZMAN itu?
 
20 - a) GAY or b) LESS?
 ~~ i am a NORMAL person.. Ok.!



pssstt : kepada nama2 di atas, silah lah jawab TAG.. ok!

Photobucket

Kasi Tangkap leleh...!!!

 Salam u all.. dan selamat Berkerja..!!
seharusnya aku tak bekerja arini.. Menjadi surirumah sepenuhnya buat 2-3 hari nie.. hehehe..
so, untuk masa yang SERONOK bagi ku ketika ini.. aku telah membuat sesuatu yang spesel untuk arini.. Lagi2 tgh panas terik nie.. Betapa sedapnya tekak aku menelan air yang dibuat dengan HAND MADE ini....

White Cofffe Ice Blended..

Fuhhh...!! Lega rasanyaaaaa.. Nak beli mahal sgt kan.. wat sendiri lagi senang.. Igtkan nak buap Jus Apple Asam.. But, asm Boi takde pulak.. Xpe, nnt aku beli asam boi nnt aku buat lak.... 


jeng..!! Jom cuci mata kita tgk anak beranak doreamon ini :.

comel kan..??

ini lagi comel...
kahkahkah..!!

nak tgk gambar selanjutnya.. singgah la kat blog opismate aku ni :


Photobucket

Friday, March 12, 2010

Murah Rezeki .....

Murah rezeki kami kerana kami dapat :

  • 2pcs towel (large)
  • 4pcs towel (small)
  • 1 set container
  • 2pcs flat plate
kami dapat FREE GIFT nie dari pembelian peti ais dan aircond. Amat berbaloi dengan belian di kedai tersebut. Kena pandai ayat.. baru dapat byk free gift mcm nie di samping dapat harga min yang boleh dorang jual.. hehehe.. amat berbaloi.. sebab aku dapat jimat banyak $$$$... Harga jauh beza murah dari di Tesco, Carrefour, Jusco dan kedai lain.. Di samping tue, FREE DELIVERY.. even umah aku jauh di Sepang nun...

Then.. selain itu.. aku dapat FREE GIFT nie juga..

  • laptop back pack
Backpack nie aku dapat masa beli mesin basuh aritu.. Beli kat kedai lain. kedai letrik yang berdekatan dengan rumah.... dapat jimat $$$ juga sebab harganya lebih murah dari harga di luar....


ppsssssssssssttt : tipsss pembelian.. kalo korang nak beli brg letrik, better pergi cari kat kedai ah seng daripada ke pasaraya besar. Sebab di kedai ah seng boleh dapat Free Gift dan juga boleh tawar menawar. If bernasib baik, kita boleh dapat harga IN border LINE yg boleh dorang jual.. Yg bestnya.. person yang aku deal tue siap tunjuk lagi harga min yg dia boleh jual.....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...