Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Friday, April 30, 2010

Tak Ku duga lah... Siapakah?

Sorry All.. Semlm Tak sempat nak update pasal VIP customer ku.. sibuk sikit smlm. Buat quotation agent dan ada org dtg beli brg... So, arini aku citer pasal siapakah yg dtg membeli di BabyAndKids Collections? Sungguh tak ku sangka yg dia nak membeli dgnku... huhuhu..  celebrities terkenal tueee.. Wah..!! teruja i sekejap... Tak sia2 i tag artis kat photo tersebut.. But, aku tak tag dia pun.. maybe dia nampak aku tag nana or dynas rasanya kot.. So, dia pun tgglkanlah comment kat fb tue.. Sungguh dekat dunia FB dgn artis and sesiapa pun kan...

Nak tau siapa? Kita tgk ini dulu yea..

comment darinya.. hehe tau dah kan..??

So, smlm aku tunggula dia dtg. katanya dlm tghari kul 12-1.. wah..!! sgt punctual.. kul 1 dah kol aku kata dah sampai tmn dahlia.. huhuhu..!! berdebar aku dibuatnya.. celebritiy nak dtg rumah.. sungguh teruja lah aku...ceh..!!~ Amyza Aznan sanggup nak dtg rumah tuee..

Sampai jer rumah, aku jemput masuk.. anknya nmpk beg tue, terus serbu nak.. hehe... budak2 kan.. suka lah dia.. so, smptlah juga kak amyza pilih baju untuk ank dia... dia kata pasni kena dtg lg nie.. sbb dah dekat ngn rumah.. iyer kak.. dtglah.. pintu rumah sy sentiasa dibuka...  

Okla, sblm kak Amyza balik, sempat lagi aku minta photoshoot as a bukti kan.. nnt org xcaya kalo aku citer jer.. hehehe..

body cantek.. i like u..

itu dia beg yg diborong.. dan baju yg ank dia pakai.. Fresh tue.. terus sarungkan ajer.. katanya nak bg ayhnya jeles.. hehe..

To Kak Amyza : 
TQ kak coz sanggup terjah umah jue.. hehe pasni, leh dtg borong lagi ek..?? 
Alamak..!! mcm kak amyza baca blog aku.. hehe..

 Katanya pagi ni ada di ERA.. Jom ramai2 kita dengar @ ERA.

Thursday, April 29, 2010

Bila Iman masuk opis...

 Citer dah lama tapi sajer je nak update citer nie. Sementara aku nunggu customer VIP aku.. So, tepek lah gambar ini dulu.. 

Ada mcm gaya orang kerja pejabat tak?

mula masuk mcm samseng la pulak... huhuhu..
muka mcm public mostly yg masuk sini.. nak marah jer..

bertemu dgn rakan sekerja yg lain..

ambil pen untuk menulis minit mesyuarat.

perdebatan yg hebat sedang berlangsung

ok... ahli mendengar ngn teliti.. huhuhu
masa dah abis...
bersurai...


 psssttt : tgh aku update blog, customer VIP ku dah dtg.. xsempat publish.. huhu.. xperla.. aku publish yg ini dulu la yeaaaa.. tak sangka tul aku customer aku kali ni.. seorang yg femes amous laa..  ckp jer nama dia... semua orang kenal..!! wahh.!! teruja sgt i tauuu...!! nak tau saper..? next entry yea...

Wednesday, April 28, 2010

Update...

 Masa berbloggingku dah berkurangan sejak dua menjak nie kerana :
  • Iman demam
  • ayah iman demam
  • Aku sendiri pun tgh demam dek karana berjangkit ngn iman dan ayhnya
  • sibuk update blog BabyAndKids
  • Sibuk dengan update blog D'Aien Collections 
Jom singgah ke blog business aku.. ada new item dah update..
jomlah jadi follower blog D'Aien Collections juga ekk.


Baru jer update yang ini...

Monday, April 26, 2010

IKEA - WIN YOUR DREAM BEDROOM


last week aku ada nampak iklan ikea kat blog aku nie.. the, trylah klik.. huhuhu..!! sekali ada contest "Win your dream bedroom"
ingat nak masuk la.. manatau leh menang.. adiah best juga.. RM 2000 voucher ikea..

 inilah iklannya..

Memandang kan bilik tido aku pun belum di make over lagi, boleh la try.. hehe .. syoknya kalo dapat.. hehe berangan jer dulu nie.. aku dah try download software yea.. perghhh..!! pening gak kepala membuatnya.. dari last week sampai arini tak siap lg.. hehe boleh ker siap nie..? 2may dah tarikh tutup daaa....

tulunnn...!!~ tulunn..!!~ aku tak pandai la....

saper nak joint contest nie, try KLIK SINI


Psstt... : arini iman dan ayhnya demam... huhuhu..!!


Sunday, April 25, 2010

Tag >> Gambar 8

 Tag from ryn.. mengenai gambar dlm lappy.. hehe.. ini soalannya :


1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
Betulkan folder no.8? tak tipunya.. dlm folder blogger.



2. Select the 8th photo in that folder.

aku amik gambar yg ke-8 tak termasuk folder tue.. hehe 

3. Post that photo along with the story behind it.

Inilah gambar ke-8 dlm folder ke-8. Gambar di ambil semasa berjumpa dgn kak zura n kak su di depan ampang park bulan puasa thn lepas.. hehe business raya...!!

4. Then challenge 8 blogging friends to do the same.
  1. kak nor
  2. na
  3. alfidah
  4. kak wana
  5. mel
  6. alfa juliet
  7. kak fida
  8. leen
 mudah dan senang.. silalah buat yeaaa...

Friday, April 23, 2010

Gigi Geraham


Ni gigi geraham saper aku nak citer? gigi geraham dak tecik nie. budak tecik nie dah pun kuar gigi gerahamnya semasa demam bulan 2 yang lepas iaitu baru beberapa hari selepas dia dpt kaki..patutlah demam teruk.. yang kelakarnya..., giginya belum pun penuh lagi tapi gigi geraham dia yang kuar duku.. Sekali bila dia gelak or nganga, nampak ada lompong kat tgh2 tue.. gigi geraham atas pun mcm tue juga.. tumbuh sekali... camner leh jd cam tue ek..??

yg berarrow tue la gigi gerahamnya.. nampak tak berlompong tue..? hehe dak tecik nie dah la suka gelak nganga luas2.. nampak semua apa yg ada kat dlmnya...


p/s : seronoknya dpt gaji.. huhu.. alhamdulillah.. gaji bulan nie "UP" ckt.. even gaji buta... hehe.. So, arini nak byr segala bala piutang, bil dsb...

Photobucket

Thursday, April 22, 2010

Fesyen Terkini... Kelakar Tak hengat ...!!!~

Salam..

Semasa aku sedang menaip entry ni, aku dah jadi mcm org giler. Gelak dar pagi sampai sekarang tak henti2.. huhuhu..!! mmg kelakar abis kejadian ini.. Sehingga membuatkan iman tercenggang tgk aku gelak.. last2 dia pun joint gelak even xtau menda pun... 

Kisahnya..

Mlm tadi iman muntah dgn banyaknya. Terkejut aku sebab dah lama iman tak muntah.. tak tau sebab apa dia muntah.. Then, yg tukang bersihnya haruslah ayh dia kan... aku nak buat pun xleh.. So, bila dah muntah byk. mstlah kena tukar baju suar semuanya.. Okla.. aku pun tgglkan jerla ayh dia buat.. sebab ms tu pun iman nak tido da... So, apa terjadi lepas tu aku xtau la.. senyap jer.. mst dah tido.. aku lyn tv kat luar..

Pas aku rasa mengantuk aku nak masuk bilik tido.. aku tgk iman tido tak berbaju.. Aku kejutkanlah asben aku pakaikan iman baju.Sejuk dada dia.. dahla bilik sejuk dgn aircond. erm.. nak kejutkan asben aku mmg ssh sgt... byk kali jugalah pggl... Last2 dia bangun dlm keadaan mamai pkaikan iman baju.So, aku biarkan jerla.. tgk ok siap selimutkan semua...

DAn..

Pagi tadi pukul 6.30pg aku bangun sebab aku dengar suara iman bercakap sorang2.. Budak ni mmg bangun awl sbb tido awl. So, aku terus bangun dan keluar bilik. (bilik gelap masa tue) dia pun ikut..Bila dia kata "cak" aku terus pandang dia... TERUS AKU TERGELAK...!!!.. Haaa..!! Fesyen ape pakai baju mcm nie..? Ini mesti kes mlm tadi mamai2 pakaikan iman baju.. hehe.. nak tengok tak?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ginilah rupanya ayh dia pakaikan baju mlm tadi..tergelak sakan aku pg td.. Iman pula wat muka biasa jerrr..

fesyen apakah ini??


p/s : arini GAJI..! Wah..!! Gaji buta dah masuk.. hehehe..

Photobucket

CONTEST : 1ST GIVEAWAY : PLAYGROUND PLAY-A-ROUND

NAME OF CONTEST : 

 Organize by :
Contest ini memerlukan aku meletakkan gambar anak yg teruja sgt dengan playground.. hehe iman xla ke playground kat padang tue.. tp, kat baby area Sogo Mall.. masa nie nak bersihkan berak dia.. Dan, mcm biasalah kalo nampak slide mmg dia teruja sgt nak main sampai taknak balik.. tapi, cara mainnya salah... suka sgt naik dpn gelongsor tue.. tgkla cara dia main..

bila dapa main, mmg tak ingat balik daaa... kusyuk bebenar.. mengamuk dia bila ajak balik...

So, sesiapa nak joint contest ni, KLIK SINI


Tarikh Tutup :
(17/3/10 hingga 30/4/10)



Photobucket

Wednesday, April 21, 2010

ALLAM... korek idung...!!

Arini melayan video sedunia.. hehehe..
layan video klip ini pulak..
dengar betul2 apa yg di cakapkannya...

hehehe..

video

masa nie dia tgh tgk album aku. gambar buka hadiah. dlm gambar tue, semua dia panggil iman except atok dan ayah dia.. itulah tmpt paling dia suka selongkar.. penat wooo...!!!... dapat kemas kejap jer.. abis terabur..

Aku dah ada PEMBANTU RUMAH

Jeng..!! jeng..!! jeng..!!

Aku ada pembantu rumah.. Senang sikit keje aku.. hehe.. baru jer hire last week..

jom la tgk aksi pembantu rumah ku...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

video

apa terjadi selepas itu??
dia teraburkan balik baju2 itu... Baju2 tue dah siap basuh dlm bakul untuk di sidai sementara asben aku siram pokok.. tetapi.. dah selamat di mainkan dak iman nie.. huhuhu..!!!


Photobucket

Tuesday, April 20, 2010

My New Business..!!

Hai kawan2.. Arini aku nak launch satu lagi blog business aku. Tapi, business kali ini, aku ada share partner with my sis in law. So, sebarang tempahan akan di update oleh SIL aku.. Business kali ini bukan baju baby atau yg berkaitan dgn baby... Tapi, berkaitan dgn fesyen terkini untuk kaum hawa..

Nak tau business ape? Anda sedang mencari stok2 ini?




dan pelbagai lagi stok akan di update dari masa ke semasa. Jom singgah ke blogshop kami di :




Jadilah follower kami untuk mendapatkan maklumat stok terkini kami.
Kami memberikan harga yang lebih murah dari harga pasaran...




Photobucket

Gatsby Deodorant Street Fair, Berjaya Times Square


Salam...
Semalam tak sempat nak update blog, berblogging, berfesbok, berbusiness... 1day sibuk kat hospital dan hal lain2.. mmg tak beron9 langsung semalam.. apa kesah smlm kat intenet pun xtau... email pun tak terjawab lagi.. pagi nie cpt2 update blog, then nak launch 1 lagi blog business aku (with partner), tgk cafe world, tgk status fb dan mcm2 lagi.. huhuhu..!! tak berkesempatan nak kejar semua.. nasibla aku dpt smbg mc lagi sampai 10 mei.. Mak aik..!! lama lagi la aku duk umah... doktor tak bagi keje.. huhuhuhu...!!

Semalam aku ke spital sebab nak check semula appmnt aku.. tetapi, dorang suruh wat appmnt aritu juga.. kalo aku tau, pasti aku dtg awl.. tak pasal2 kena tunggu lama..perkembagan terkini, perubahan biasa jer.. but doktor kata jgn byk sgt berkerja tgn aku tu.. huhuhu..!! nnt 10 mei dtg semula. kalo ok, dah boleh buka wire ini.. yahu..!! tak sabarnya rasanya....

Semalam aku rasa lama giler kat spital... kul 2 lebih baru selesai semuanya.. Tak pasal2 asben aku kena amik EL...

eh...!! aku nak citer lain tapi terlajak ke citer lain pulak.. okla.. Sabtu lepas aku dpt meluangkan masa sekejap ke Gatsby Deodorant Street Fair, Berjaya Times Square. 

kenapa sekejap..? sebab asben aku ada exam aritu.. dptlah jenguk kejap.. aku sampai dlm pukul 11pg.. balik 12.45tgh.. jadila kan.. janji aku dapat RM50.. hehehe.. kalo tunggu lama mst dpt lebih dari itu.. nak wat camner.. terpaksa.. kalo aku leh drive, mst aku dok sampai ptg.. nak tunggu lucky draw and redem kupon.. hehe

 masa baru sampai.. dpt sambutan hormat dr akil.. hehe

 pelancaran yg meriah.. ramai giler blogger yg dtg.. kata masuk Mbalaysia Book of record... kan?

aku & kak zura.. dpt baju FREEEEE..

THE "kecik" judges.. hahaha.!
macam2 games ada.. main jer semua yg ada.. dapat kupon.. kumpul byk2 then boleh redeem.. best la..! but.. sygnya aku xdpt buat.. sebab kena blk cpt...

paper pun.. dpt gak asben aku bermain beberapa game yg ada.. hehe..

 akil in pose

mcm model kan.. hehe

akil wood sdg beraksi.

model of gatsby.. hehehe..
me n iman... hehe tudung baru.. nak tgk?
klik sini.. 

eh.. jumpa mama aqish la.. satu2 blogger (selain kak zura yg mmg aku kenal..) yg aku kenal dan smpt nak snap..

sebelum balik.. smpt berposing dgn kak zura.. bubyee..!! jue balik dulu.. huhuhu..!!!~

Sampai jer rumah.. asben aku anta then terus dia pergi exam.. aku berehat2 di Ampang sajer.. Sbb ptgnya nak balik Sg, Besar...

Photobucket

Friday, April 16, 2010

Shoe Cabinet


Dah lama aku cari rak kasut.. sebab kasut dah bertaburan kat umah nih.. . lg2 ada budak si kecik yang paling suka selerakkan kasut yg ada.. Mula2 tgk kat cavenzi.. harga memang murah sekali penghantaran mahalnya.. serupa gie cari kat kedai perabot biasa jer.. FREE POSTAGE.. Material dia pun biasa bukan solid kayu. 

So, ari isnin aritu survey kedai area rumah jer. senang.. malas nak pikir panjang dah.. sebab mmg diperlukan... dan semlm baru sampai. Fresh dari kilang.. hehe


itulah dia rak kasut aku... letakknya di luar rumah.. sebab tue kena cari kayu solid . dulu letak kasut kat rak sebelah tue jer.. itupun adik ipar yg punya.. hehe
dalamnya.. ada 5 shelf.... dah di susun.. 

dan.. ada 1 lagi gadget untuk aku.. yang nie pun baru jer beli. senang sikit.. takderla sangkut sana sangkut sini.. cuba teka ape dia...????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tau tak apa dia? untuk ape?

untuk ini.. kan senang nak memilih nnt.. rasanya kena tmbh lagi nie.. hehe..

Photobucket

Thursday, April 15, 2010

Perasan tak?

Cuba tengok iman nie betul2... hehe perasan tak..?


Ada yang perasan tak? maybe ada yg rasa mcm ada lain, mungkin ada yang tak perasan.. tapi, kalo sesiapa yg selalu jumpa iman mesti perasan kelainan pada iman kali nie..

hehehe.. ape ek..??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

"NO CURLY HAIR..!!"

Itulah perubahan pada iman. Jumaat lepas, ayhnya dah pun potong rambut iman yang curly2 itu.. no curly dah pada rambut iman. Now, nampaklah lelaki sejati yang hensem.. dah menjadi toddler kenalah be smart kan.. no comel2 daaa... even aku amat sayang rambut curlynyaaaa.. kalo ank aku pompuan, sure aku tak potong.. sayangnyaaaa..!! susah nak dpt tue sbb family aku semua rambut lurus...

lagi satu.. 

Maybe next month asben aku nak tukarkan iman Taska di kwsn rumah aku nie. tak anta ampang da... sebab musababnya dia kata selalu lmbt sampai sekolah sebab kena anta iman dulu. then, dia rasa penat sampai umah mlm..erm.. alahai... berat hati aku nak tukarkan iman kat sini. sepatutnya aku suka tapi aku rasa berat sgt lahhhh.. nnt sian ngn atuk nenek iman yang selalu main ngn iman tiap2 petang sebelum ayahnya dtg amik untuk balik sepang.

Setiap hari asben aku akn anta iman ke rumah pengasuh dlm pukul 12tgh. then, dlm pukul 5ptg, atuknya akn amik iman dirumah pengasuh tu. rumah pengasuh dgn rumah atuk iman tak jauh. satu taman.. lorong yang berlainan. so, setiap ptglah iman selalu main ngn atuk neneknya.. nnt kalo iman xder, lagi sunyi lah rumah atuk neneknyaa.. kalo tak, nain pun ada dulu.. lepas sorang, sorang takde.. takpe.. nnt iman akn blk umah atuk nenek tiap minggu yeaa...

Aku dah survey tadi satu taska nie. Taska nie pun baru jer dirasmikan  bulan Mac aritu. Nama taska nie : TASKA PENYAYANG SEPANG. Aku ada baca pempletnya sblm nie.. okla juga tmptnya.. dan tadi dah tanya da.. Taska ni under JKM. so, ibubapa yg pendapatan kurang RM2000, akn dpt subsidi.. cuma perlu byr RM60 jer sebulan.. Tapi, aku n asben tak layak sebab gaji lebih dari tue.. so, byrn bulanannya RM140 shj. Kira murah la tue kan.? beza aku anta iman kat ampang.. Kat sini ada mcm2 aktiviti dari pg sampai petang.. Wahh..! bestla tmpt baru iman.. tadi dgr pun mcm best.. ngalah mcm aku pulak yg nak masuk. 

aku try google taska area sepang.. tak sangka.. taska pun ada blog.. senang sikit kita nak tau latarbelakang taska nie kan.. ni antara list yg ada area rumah aku :
cuba korang google.. manalah tau taska anak korang pun ada bolg.. hehe..


Photobucket

Contest : "GIVEAWAY & CONTEST with FAZILZURA"

Name of Contest :
"GIVEAWAY & CONTEST with FAZILZURA"

 Oragized by :
 
aku agak terlewat nak masuk contest ni.. but masuk untuk giveaway jer la ekk...?
hehehe...

Rasanya t&c dah complete nie... so, caranya mudah dan senang.. kena tgglkan komen kat entry ini. 

 
tarikh tutup :
1st April - 30 April 2010

Photobucket

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...