Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Monday, May 31, 2010

uwwaaaaa....!!!~



 Salaaaammm Semuaaa..

Uwwaaaa...!! aku rasa macam nak nanges macam budak kecik nie.. but aku dah beso kan.. hikhikhik.. xder laa... sajer jee..
Actually, aku rasa sangat kepenatan dan kebizian. Dalam sedar tak sedar, esok aku dah kembali bertugas semula dengan beruniform kan kaler purple. Lama dah aku tak memakai uniform. Ntah muat lagi ke idak.. hehehe.. 

errmm.. esok nak keje dah.. But, kerja di rumah masih bertaburan. dgn barang business yg belum di kemaskan, rumah yang berselerakan, baju yang dah berapa kali basuh.. (disebabkan hujan, terpaksa basuh semula). dgn baju keje belum di gosok, email tak berbalas, brg customer belum check dan macam2 hal yg berlaku dlm last week sehingga dis week. membuatkan kepala aku sungguh berserabut. Sorry to guys yg anta email yea.. tak sempat nak mereka2 ayat.. Ini pun baru just baca dulu dan dpt reply sikit. email cust pun ada yg lum reply. sorry yeaa... aku sgt kecewa.. sebab aku ada janji dgn beberapa customer, but aku sendiri tak tunaikan.. soorrryyy sgt2.. sy terlalu sibuk..but, i will try the best yea..
then, yg buat aku nak nanges lagi sebab IMAN. Kesabaran aku dah tahap MAKSIMA da niee.. Macam2 hal budak sorang nie.. paling tak tahan, dia dah kembali peel lamanya... Sejak tangan aku dah buka simen nie, dia nak berdukung ngn aku jer balik. Dah tak nak pulak ngn ayah dia.. Macam tau2 jerr ini budak.. tgn aku dah la tak kuat lagi.. nak juga aku yang dukung.., Ya Allah.. sakit woooo..!! sumtimes terkehel.. mmg terjerit aku di buatnya... nak wat camno, kena layan kan jer la juga..

Arini aku xder rumah. ada appmnt ngn orang n therapist. dan sekarang aku ada di ampang. sat lagi baru nak balik sepang. penatnyaaa.. rasa lum cukup rehat lagi untuk masuk keje esok.uwaaaa...!!~ bdn sgt letih nieh..!!


p/s : to k.su, sorry.. xsempat nak dtg amik baju lagiiiiii.. hukhukhuk..

Sunday, May 30, 2010

BABY WITH SOOTHER/FEEDING BOTTLE CONTEST

Name Of Contest :
 
Organized by :


Contest + tag dari suhida. Okla tu sambil bercontest, buat tag. So, memanjanglah contest nie nanti. Sekarang aku bersiaran dr pwtc. Sambil tunggu customer, boleh la aku berfb and berblkogging sekejap. So, aku try buat tag dari suhida nie.

Contest asal dari blog http://nurul-ashari.blogspot.com/.

SYARATNYA sangat senang bagi mereka2 yang suke join contest mcm N.A.I ni.

1. Jadi FOLLOWER blog ni – ngeee..;)
- done - 

2. Buat ENTRY berkenaan dgn contest.
- done - 

3. COPY banner di atas and letak kat side bar blog u all dengan link sekali la.
- done -

4. Upload SATU atau DUA gambar anak yang berumur in between 0-4 tahun dengan PUTING atau  BOTOL SUSU atau KEDUA2NYA sekali pn boleh tp jgn lebih dua keping.
 
 gambar iman masa kecik dulu.. montelnya diaaa..

5. Sertakan sekali nama anak, tarikh lahir, dan email u all untuk dihubungi
 
NAME : Muhammad Iman Zafran bin Shahrulizam
Tarikh Lahir : 13 Ogos 2008
email : pinky_gal25@yahoo.com
6. Sila TAG kepada member2 anda yang ada anak..berapa TAG pn xkesah at least SATU
- Amalina

7. Dan last sekali JANGAN la lupa tinggal komen berserta linknya kalau tidak nanti cane N.A.I nk terjah untuk confirmation u all nanti. 
- DONE -

Thursday, May 27, 2010

" Ungu Forever "

Sabtu lepas, opis aku ada tournament netball antara bahagian. Walaupun opis aku adalah bhgn yg kecil, tetapi tetap ingin menurun pada sama2 sertai tournament. sedihnyaaa, aku tak dpt nak joint main. teringin gak nak main. lama sudah aku tak main.. huhuhu.. walaupun opis aku tak menang, but.... ada juga menang 1 game. belasah 6-0 dgn bhgn btm.. hehehe semangat kerjasama itu yang penting. iyer tak?

 alamak! aku xder dlm gambar laa.. kater dah jd camerawoman.. hehe

 bersiap sedia untuk bertanding

memanaskan badan dahulu

hujan pun tetap redah..

fiqah yang mcm baby doll

 aqil yg comel. iman jer takde.

 as a supporter, aku pun mst dtg.. hehe

kegumbiraan even tak menang no.1.. yang peting, semangat kawan dan kerjasama.. hehe

pssst : "Ungu Forever" - tagline yg diberikan oleh mc untuk group kami. sempena suit keje kami yang berwarna ungu.. that day tukau ijau pula untuk berubah angin..

Wednesday, May 26, 2010

feveret iman..


Iman sekarang suka betul minum air coklat. kalo nampak jer kotak air coklat dutch lady, mesti kata "num.. num.." dia nak minum lah tue. ni gara2 ayahnya la.. mmg peminat COKLAT. segala bala berkaitan coklat, mesti dia sapu jer. air coklat tue, tak lekang kalo xder kat umah.. mesti kena ada.. nak abis jer, terus beli. Aku? jgn harap aku sentuh.. xminat lorrr..!!~ hikhik.. xheran lah dia.. sebab xperlu merebut ngn aku.. hikhik.. 
now, dia dah ada saingan untuk rebut. saper lagi.. iman zafran lah.. dah ajar minum, lagi lah suka diaaa.. hehehe.. kalo xdpt, mau mengamuk juga dia tue.


tiap2 bulan kena beli cam gini. baru beli dah lompong.

ermm.. nak tanyalah.. elok ke budak2 minum air nie? biasanya untuk org dewasa kan? takut juga kalo bg selalu. So, aku cari alternatif lain nak gantikan yg ini.

try yg ini.. coklat juga kan? lagi ada khasiat. baru2 nie gie sustage fair, dorang ada promote nieh. iman minum.. suka pulak dia.. sampai nak lg. hopefully xder problem lah nnt.

inilah gayanya kalo dpt minum. terpaksa pakaikan bib. kalo tak, abis baju nnt..
dah berapa baju tak ilang coklatnyaa...

pas minum mst dia kata. dap.. dap..
iyerlaa.. sedap sgt tueh!

errm.. sejak menjak suka minum air coklat nie, iman selalu kena marah.. iyerlaaa.. minum dah banyak.. pastu nak lagi, dan lagi. kata dah abis pun xcaya.. nak juga sampai melalak.. sabo jer laaa..

Tuesday, May 25, 2010

Kisah Aku.

Semalam aku ke spital ampang untuk appmnt tgn aku yg patah nie. mula2 lepas daftar, aku ke bilik op untuk buka simen. bab nak buka simen nie pun aku takut. sebab alatan yg digunakan menggerunkan sungguh. mcm pemotong mozek.. huhuhu..! takut aku kalo kena tgn.. nasib ok jer dorang buat.

next, aku ke bilik x-ray. kena x-ray dulu sebelum jumpa doktor. senang doktor nak tgk perkembanganya nnt. lepas bilik x-ray, terus ke klinik pakar pulak untuk jumpa doktor. Smlm aku gi sorang2 jer sbb asben aku ada sukan kat sekolah. dia just drop aku pagi tue. nnt pas abis sukan, dia dtg balik. kebusananlah akju sekejap sementara tunggu doktor. nasib bw mjlh pa & ma. hehe.. xder la busan sgt..

Alhamdulillah smlm doktor kata tulang dah bersambung. So, boleh cabut dah dawai yg ada kat tgn aku nie. bila kata nak cbt, muka aku dah pucat lesi. doktor kata relax laa. sakit lg nak beranak.. hehehe.. smpt lg doktor nie bergurau tau.. aku dah la takut..then, doktor suntik ubat thn sakit.. kena inject pun aku dah rasa sakit. bila tgn aku dah kebas, doktor terus tarik 3wire yg ada tu. rasanya..? akuxla rasa sakit.. tapi, aku rasa mcm cabut paku blm kayu.. kena rentap gitu jerr.. kalo tak dpt ubat thn sakit td, mau aku menjerit.. dapat ubt pun aku leh nanges... terasa la juga bile di tariknya tue..

doktor nasihatkan.. tgn byk buat latihan pergerakan. then, jgn buat keje berat. So, next week awk leh keje. tapi jgn buat kerja yg berat2. inilah hasilnya semalam...

SEBELUM

Besi yg pertama

besi yang ke-2

besi yg ke-3. dah tenggelam pun..


SELEPAS

Disebabkan semlm ada pendarahan, tgn aku di balut dulu. Arini boleh buka.

kesannya setelah di cabut.. kena buat dressing sikit nie.. tgn dah berkeladak daa.. 3bln dlm simen.

selepas di buka... tgn aku boleh gerak.. sumtimes menggigil sikitla.. nak buat pusingan belum boleh lagi. yg penting tulang dah bersambung.

surat notis dari doktor.. So, dgrlah nasihat dr doktor ini yea.. tulisan doktor ni mcm budak2 la.. hehe




Monday, May 24, 2010

Jalan-jalan ke Alamanda

Sabtu Ahad ari coti..!! memang seronok. Ari sabtu aku ke UPM Serdang sebab ada perlawanan Netball antara bahagian untuk opis aku. Aku tak dpt dtg, tapi just datang untuk memeriahkan lagi dan memberi semangat untuk kawan2... Alangkah aku dpt main kan best... hikhikhik.. sepatutnya aku nak citer bab ini tapi xsempat edit gambar.. byk sgt.. hehehe... aku nak citer ari ahad lah..

Ahad aku tak ke mana2. just duduk rumah jerr.. Tapi lewat petang aku kuar juga ke Alamanda. Focus utama adalah untuk ke Body Shop. Kan BS ada buat sales up to 70%. BS kalau buat sales mcm nie setahun sekali. So, aku as a member agak kerugian kalo tidak membeli ape2 kan. sebab jika member dapat 10% lagi.. hehehe.. Focus utama untuk membeli eau de toilette. Aku ni mmg pengguna tegar eau de toilette BS. aku mmg suka yg chymara. berabad aku guna perisa ini.. entahlaa.. rasa serasi agknya. beli yg mhl pun, ini gak yg aku sukaaa..

then, sampai kat situ.. tetiba teringat yg powder aku nk abis dan concealer aku yg hilang.. So, amik la juga. nnt nak beli mst harga dah mhl kan... rugi pulak. arini last day pulok tu. aku perasan.. BS selalu buat sales time org tak dpt gaji. motiifff? aku pun xphm.. patut buatlah time dpt gaji. lehla beli lebih sikit.. hikhikhik..!~ nasib arini gaji dahhh...


di dpn pintu bs. tak berapa ramai org sgt this week kat alamanda. mungkin org belum gaji kot. selalu, aku gi mesti ramai org.


 selesai membeli

selepas membeli, tetiba tekak aku n asben sama rasa, Rasa nak mkn cheezy laba pulak. then, kitorg terus ke pizza hut la jwbnyaa.. hehehe.. aku terbayang cheezy lava kak mie aritu.. hikhikhik...
pas mkn, igt nk balik terus sebab xder motif lain dah. sedang jln2 nk ke kereta, tgk kat ruang legar alamanda ada sustagen fair. singgah la kejap tgk apa yg menarik. rupanya ada games untuk budak2. main games yg ada, dan reedem gift bag. ok juga...

 
menara condong pun ada


with ayah



 with ibu



dpt minum susu free. iman minum perisa coklat. abiiss.. suka lah dia kalo coklat2 nie. mmg feveret..

Sebelum balik, sempat redeem gift bag dr sustagen.

inilah hasil yg dpt. macam2 ada..

Friday, May 21, 2010

Hadiah 2008 (part 2)


Sambungan ENTRY semalam. 
Nak tau camne aku boleh teringat akn hadiah ini? Aku rasa sebab bdn dah mula mcm cik embun dah. Jadi proses untuk mengecikkan badan. DIET? aku xleh diet.. nnt aku cepat lapar. Jadi, aku cuma perlu pikirkan camne nak jadikan badan ada SHAPE. wahh! shape gitu.. haruslaaahh..! nak raya nieh.. aku nak pakai baju raya cantek2... hehe... 

boleh jalan ker dgn pakai barang nie? belum cuba belum tau.. iyer tak? alang2 benda ada. kenalah pakai. rugilah kalo tak gunakannya.... inilah dia adiahnya :

Magic Belt dari ogawa. Ala2 mcm uzap la juga lah..

buku manual n resit. bulan 2/2008. skrg baru terkebil2 nak guna.. wakakaka.. nasiblah elok dan tak rosak paper lagi.. 

sonokkan bile dapat shape camnie.. dulu sebelum kawin tak terpikir yg shape bdn leh lari.. huhuhu..!!~

gaya org malas pakai... hahaha mana nak dpt bdn cantek camnie.. wat benda ni pun nak duduk juga! takpeee.. slow2 kayuh..

eehh.. sebelum terlupaaa.. aku wat teka teki kan... mostly semua yg jawab betul.. danyg terpantas ialah :

lea, silalah sms jue alamat anda.. hehe..
tp, bkn beg guess tau.. hehe
p/s : lea rajin jwb teka-teki jue.. dan kali nie berjaya menjadi yg tepat dan terpantas.. i likee...

Iman Zafran Punya Kerja...!!~

Macam-macam hal sekarang nie si budak kecik nie. Aduhh..!!~ letih aku.ade jer keje dia buat aku nak marah.. tengoklah.. apa suda jadi nie..

buku bacaanya di koyak dan di conteng2. feveret dia sekarang suka menconteng.

yg ini pun jadilah. mana ada pen, situlah dia conteng.

kat lantai umah, abis di contengnya diaa..

kat kalkulator aku pun di contengnya.. aduhh..!!~ nak kata aku letak merata2 pen idaklah.. aku siap simpan dlm pensil case.. dia pandai amik dan buka.. tau jer kat mana nak amik...

dan.. ini jer dpt di selamatkan..
tetapi...

buku ini selalu dia aim nak conteng. buku business maaa.. dah koyak dah kerna berebut ngn dia... huhuhuhu..!! aku ada bg buku lain. xmo la pulak dia.. buku aku nie juga dia nak.. 

erm... nasiblah setakat ini, dinding rumah aku masih selamat lg.. risaunyaaaa..
pagi nie, baru jer dia conteng tikarr..!! haahhahaha... sadis aku.. nasib tikar murah jerk..



Thursday, May 20, 2010

Hadiah 2008

2008 - 2010 bersamaan 2tahun sudah berlalu.Nak dijadikan cerita, lately baru aku teringat akn hadiah pmberian asben ku dulu. hukhukhuk..!!~ boleh tak? setelah 2thn berlalu baru aku igt nak ganyang dia? cian iye kann?? sebelum ini, aku biarkan ajer dia tersimpan dalam gobok iman kat umah mak aku. langsung tak di pedulikan aku.

then, aku pndah sepang. aku bw juga. tapi aku biarkan ia tersimpan dlm kotak. dah berapa bulan aku pindah. lgsung aku tak sentuh dia. dan sejak 2 menjak ini, aku teringatkan dia.. aku rasa, aku perlu ganyang dia mulai saat ini.

apakahh ia...???? Actually, ini present dari hubby aku selepas kami menerima gud news yang di tunggu2 selama 6bulan. iaitu aku pregnant..!! then, dlm bulan 2, 2008 asben aku adiah barang ini untuk digunakan selepas bersalin nnt.. but,  aku rasa aku gunakan hanya beberapa kali shj. xsampai 5kali rasanya..

inilah adiahnyaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

taukah apakebendanya??

dgn ini, aku menjadi baik hati..gara2 sonok menang adiah td, siapa peneka terpantas ada giveaway untuk korang. senang jerkan? gambar pun ada.. cuma aku nak nama penuh adiah nie jer.. 
hikhikhikhik...!! best juga main teka teki nie kan?

silalah menjawab yeaaa...



YESSSS...!! TQ KAK E-CAR



Firstly, nak ucapkan terima kasih to kak E-car Nazrin yang pemess amous sebab menganjurkan  contest yg mmg menarik perhatian org ramai untuk menyertainyaa.. huhuhu 1st prize : guess bag kan? sapo xnak.. hehehe.. gara2 adiah itu lah aku joint..!!~ waakakaka..

Pagi2 aku terima msj dari lea.. siap khaborkan kat aku lg.. hehe ms tu aku on9 lg sebab asben aku pakai lappy.. so, nie baru dpt buka.. tq dear.. and congrats to lea juga...

Walaupun aku tak memenangi 1st prize tapi, aku dapat 2nd prize dan adiahnya ialah :

tie rack scarf

fuhhh..!! dpt merasa tudung camnie.. hikhikhik.. iyolaa.. aku pakai tudung murah2 ajerk.. dpt adiah mestilah syok.. iyer tak? ok x kaler ini? kak e-car kata kalo tak berkenan leh tukar yg lain.. boleh pilih gitu tauuu...
i likeeee....

selain itu, aku dapat :
Barangan HPA dari myHPAfamily 
(kak, nak RFC.. Hehehe ngada2 pulak aku nieh!)

Baucer 30% ::cupcake-caR::
(baucer 30% nie non adoo tarikh luput)
( rasanya baucer yg sebelum nie pun xgunakan lagi.. hehe) 
 
nak tgk resultnya? jom klik kat
 
 dan kepada pemenang yg lain, di ucapkan TAHNIAH juga terutamanya yg menang 1st prize ituuu...

p/s : camner aku leh tau fakta ituu..? jeng..! jeng..!! sapo yang tau sonyap2 ajer laa yeaaa.. hikhikhik..!!~


Wednesday, May 19, 2010

Tag : Hujung ke hujung

Tag ini diberikan oleh kak zura. Tag boleh thn susahnya.. takpe.. nak try juga.. even 10 soalan jer.. kena jawab dari hujung ke hujung...


1 - Tempat anda dilahirkan
~ Kuala LumpuR

2 - Hadiah Pertama Yang Anda Terima
~ Rantai EmaS


3 - Buah Kegemaran Anda
~ SukuN


4 - Haiwan yg anda benci
~ NyamuK


5 - Suka makanan ini
~ KFC


6 - Kalo shopping, mesti beli ini
~ CoLI... HEHEHE


7 - Ada terdapat di sekolah
~ IkaN

8 - Negera yang ingin anda lawati
~ New YorK


9 - Anda suka kereta ini
~ Kia SportagE


10 - Bila ada kelapangan, anda akan
~ Entahhlahh.. mcm2 leh wat. hehe

- SIAP -

tag : 2 JUTA


Sekarang nie, mcm2 tag ek? musim bertagging ker? hehe.. sorryla kawan2.. kdg2 tak sempat blogwalking.. la nie sibuk berbusiness.. nak blog walking pun kdg2 tak sempat.. So, aku nak selesaikan tag dari Alya dulu ek..



1. cam biasa la ckp sapa yg baik ati antor tag ni

2.tag kan kat kwn2 korng yg semestinya akan layan berangan bersama2 korng
~ KAK NOR
~ NA


3.dah tag kena la jenjalan war war kan kat kwn korang kan yg korng nak bg 2 juta kat dorng
~ OKIES..!~


4.Apa agaknya angan angan korng tu? korng berangan nak buat per ngan duit ni
    1. nak buka business
    2. nak buat rumah banglo mewah
    3. rasanya tak cukup untu yg lain2 dah... hehe

    5-Cuba korang cakap camner kita nak dapat duit banyak camni kat dunia reality ek
    ~ merompak kot.. hehehe.. aku tgk yg merompak semua dpt berjuta2..


    Tuesday, May 18, 2010

    Masjid Besi, Putrajaya

    Selepas jalan2 kat area Putrajaya tue, dah masuk waktu maghrib.. Jadi, kitorg bergegas ke masjid pulak. Destinasi ke masjid besi yang plg dekat. 1st time sampai.. hehe even belakang opis aku jer.. teruja sat sebab masid nie besar dan cantek serta keseluruhannya dibuat dari besi...

    Sampai jer, iman seperti biasa. panjang langkahnya. berlari sana sinun. budak2 kan suka tempat luas.. seronok lah dia.Sementara ayhnya solat, aku jglah dia. Sambil berjalan dia mencari ayahnya. sekali salah orang daaa.. dari jauh dia menjerit. "ayahh.. ayahh..!!" iman... iman.. aritu kat melaka mat bangla ko panggil ayah.. ini pula.. salah juga.. nasib org melayu muda.. hikhikhikhik.!!~

    berlari sana-sini.. sonok benar dia.

    lelaki yg berbaju kuning tue lah di panngilnya ayh.. hehe..



    luas dan terbuka tmpt solatnya..

    itu untuk tempat solat wanita

    kubahnya

    di depan pintunya.. belah atas tmpat solat nie..

    ada air pancut. boleh relax2 kat sini

    dah.. jom balik.. gie cari tempat mkn pulak..

    pastu, kitorg lalu jom heboh.. tapikan tengok mcm lenggang jer. xderla jem atau sesak. jln pun ok. takde tutup2 jalan. suasana mcm biasa  jer. tapi, hati takde teringin nak singgah pun. terus jln mencari tempat mkn. destinasi tmpt mkn kami ialah "COFFE VLLAGE". Best.. tmpt mkn yg santai dan relax...


    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...