Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Wednesday, July 28, 2010

Santai Di Waktu Pagi...

Salam Semua..

 Tak berkesempatan nak update blog kerna kesibukan ku. hehehe.. sibuk ke malas nie? 2-2 kot.. di samping keletihan ya amat. seriusly, now... aku mmg dah jarang nak update blog apatah lagi berblogwalking. keseuntukan masa dan juga kepenatan ku.. Di waktu malam, paling lewat aku boleh bertahan sampai pukul 10mlm shj. Waktu petang, balik keje terusss kebaaaabboomm..!! ngantuk giler seyh!

Takpe.. abaikan sahaja tue.. kalo aku berkesempatan, blog ini akan berupdate.. okeh!
Now, aku nak tepek gambar iman bersanai di waktu pagi. masa gambar di ambil aku xder yeaa.. kemanakah aku?? Pada hari tersebut, hari Ahad pagi selepas ayah iman anta aku ke KDN untuk menghadiri kursus. Selepas itu mereka bersantai sebentar di laman Putrajaya presint 5.. berdekatana dengan PICC..

Iman di waktu pagi.. belum mandi lagi nieee.. hehe

berjalan menuju ke destinasi

apakah yang di perkatakan oleh iman itu?



bermain di playground

daaahhh.. JOM BALIK.!!~

last picture yang buat mataku terpandang :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ada kiss laaa. sapo yang kiss tuee..?? heehehehe... :-)


Monday, July 26, 2010

My Birthday....!!~

Yeaaaahhh...!! Semalam 25 Julai 2010 adalah birthday aku yang ke-26. Dah 26tahun mak aku lahirkan aku. Dah besar anak mak nie.. hehehe... Disebabkan 24-25 julai aku ada kursus di KDN, jadi planning untuk celebration terpaksa di batalkan. Takpe la.. xder rezeki nak celebrate tahun nie...

But... Aku tetap rasa sonok sebab asben aku blanja makan dan juga bagi adiah spesel.. hehe,.. aku suka! aku suka!....Aku tak rasa menyesal pun gie kursus tue.. sebab kursusnya sangat BEST.. lagi penceramahnya yang sangat BEST.. Pn Rahimah dari INTAN dan En. Hafiz (PTD KDN) aka CUTECARRY. make up artis pun ada gaks.. Best giler kursus nie.. Sebab ala2 grooming gitu.. siap ada kelas make up, stylish dan catwalk.. hehehe... next time leh gie lagi.. kalo nak gie kelas camni kat luar, mst bayarannya mahal kan?

Berbalik pada my besday semalam..., after abis kursus dalam 2ptg.. asben aku bawa jalan ke Alamanda atas request aku sebab dah keletihan masa tue. Mula2 nak tgk wayang untuk relaxkan diri. tapi, xder citer best yang leh tengok bersama dgn iman. Disebabkan, tgk wayang tak jadi, kitorg ke maxis outlet pulak.. then selesai kat situ.. gi makan NANDO's.. hehehe.. kalo dah pekena sos peri2, esok sure sakit perutt.. hahaha..!! sebab tue pagi ni aku sakit perut.. hehehe...

Pas makan terus balik umah sebab aku dah sangat keletihan. 2 hari kursus.. esoknya nak keje pulak. Kat umah, sambung balik celebrate.. hehehe.. actually, asben aku dah beli kek da masa sabtu malam kitorg ke JJ tuee. but, malam tu sampai umah aku terus FLAT.. sejak akhir2 nie, aku mmg mudah sngt letih dan mengantuk yeaaa.. SO, asben aku nak celebrate kan malam tue terus tak jadi.. sian nengokkan aku yang dah sangat keletihan!...

So, malam tadi buatlah sesi potong kek berdua je.. sebab iman dah tido.. hehe.. sian iman tak dapat joint.. hehehe... xper laaa.. layan kan jer..

kek chez choc SR.. memang Feveret aku!

malu dan segan ketika potong kek.. hahahahaha..!!~

present from my hubby.. last week dah dapat.. tak dapat apple or vaio, yang nie pun aku suka..!!
Janji pas nie xde berebut dah nak pakai lappy.. hehe...

TQ to my Hubby.. i love u too..


p/s : ada sumthing aku nak hadiahkan untuk mak and ayah aku sempena besday aku niee.. :-)

Tuesday, July 20, 2010

Floria 2010

Ahad lepas bawa iman jalan2 ke Floria.. Cadangnya nak gi hari Sabtu.. Tapi masa tak berkesempatan. Jadi, pagi Ahad kami dah keluar rumah untuk ke Floria Putrajaya. Biar gi pagi2.. nanti tghari mesti panas. Petang pulak mesti ramai orang kan? 

Dalam pukul 9pagi kami dah sampai kat Floria. Cuaca memang agak baik.. Tak berapa panas lagi. Gi sarapan dulu kat gerai area situ... Lepas tu, barui buat sesi jelajah ke dalam... Iman pun mood agak baik.. Mestilah.. sebab dia suka bunga.. dialah paling sonok.... Puas bergambar kat sana. Sampai bateri pun kong.. Nampak gayanya pasnie kena ada external battery pulak.. hehehe.. tak bestnya yang last2 dan dlm khemah tak leh bergambar daaa.. sedihnyaaaaa..!! pape pun, puas hati sebab byk gak kami bergambar...

Yang best nya.. elok je kami balik, org dah mula ramai... agakk sesak juga la time kat pintu masuk khemah tue.. Nasib kitorg nak balik daa.. then, tak lana tue hujan pun turun.. Sampai rumah, hujan masih turun dgn lebatnya.. waaahhh!! sedapnya dapat tido nie.. mesti lena,.,.. mmg pun! iman tido dgn lenanya...

 Beberapa keping gambar aku tepekkan kat sini... selebihnya ada di FB yeaa.. :-)

warm up dulu yeaa..

1 malaysia

candid!

berlatar belakangkan Jambatan wawasan

konon mcm ada perkampungan nelayan...

Iman dapat belon FREE.. ingat nak naik cruise belakang sana tue tapi tak jadi pulak.

asyik gambar kitorg jer.. hehe ayh tukang snap

kami lagi...

mcm kena paksa je.. hehe

gambar terakhir sebelum bateri KONG!!! uwaaaa...!~


p/s : Floria tahun nie kurang best sebab kurang cantek.. last year punya banyak yang cantek2.. tunggu untuk next year pulak... :-)

Monday, July 19, 2010

Bunga Dari Floria..

Petang masa balik keje tadi, sempat aku singgah Floria.. Untuk mengutip bunga FREE. hehehe.. member yang balik kul 4.30 siap kol.. sape nak bunga FREE leh dtg Floria kutip... hahahaha..!!~ benda FREE sapo tak nak kan?? So, balik keje tue, aku pun singgah untuk mengambil bunga2 Floria.. daripada dorang buang, baik dorang bagi kat org kan? tak mcm tahun2 yg lepasss... hancus musnah semuanya..

Iman mesti suka bila aku bw balik bunga. Dia dah la suka bunga.. Masa bawa jalan2 kat Floria ahad lepas, kemain sonok tul diaa.. bunga cantek2 belaka..

So, inilah hasil tangkapan aku :

penuh bonet kereta. Sit belakang pun aku sumbat gaks.. kalo keta aku besar, lebih dari ini aku kutip.. hehehe.. ada yg siap bawa van lagi..









ini antara hasil tangkapan dari aku... hehehe.. 

Ini pulak gambar budak yang excited dengan bunga :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
datang untuk memetik bunga



bunga mana satu menjadi pilihan?

bunga ini menjadi pilihan??? takla... dia suka bunga putih.. yg macam selalu dia petik kat umah nenek dia.. kalo bg kaler lain, dia akan amik tapi tak teruja dgn bunga putih.. hehehe

pas  nie leh la iman berseronok dgn bunagaa..

ber"WIFI" di rumah....



 Sekarang dah boleh ber"WIFI" di rumah.. Sabtu lepas, aku and asben ke Low Yat. Asben aku hadiahkan lappy untyuk aku.. iyerla... selama nie pakai dia punya jer.. sampai berebut kadang2 tue.. so, dia xnak ada gangguan, belikan lah satu untuk hadiah besday aku.. hehehe.. even besday seminggu lagi.. claim awal2.. sbb nnt ada hal lain pulak...
.. hehee

So, alang2 dah beli lappy. Takkan pastue nak berebut BB pulak kan? so, carilah satu modem yang leh cucuk BB. So, leh berwifi lah kitorang kat rumah tanpa berebut2 daaa..Tak  yah gaduh2 daaa... iyer tak?..
So, keje pun senang sikit... Aku nak update blog pasnie aruslah kena laju.. iyer tak?lately, aku sangat malas nak update blog.. mcm2 cerita dah terkumpul.. nak kasi cerita jer agaka
 swing sikit.. Blog sendiri pun dah jarang terjah.. Apatah lagi berblogwalking... tak sempat...

Insyallah esok lusa aku update citer yeaa.. :-)

Thursday, July 15, 2010

Hari ini...

Hari ini... berbatik lah aku ke opis..
hilang sudah kaler pepel di hati..
hanya untuk hari ini sahaja..
esok lusa dan seterusnya pepel tetap dihati...

nak update blog...
mood sangat malas...
nak blogwalking... masa itu sangat terhad..
kesibukan sedang melanda diriku..

simptom2 kemalasan sedang menguasai diriku..
simptom selsema sedang menyerangku...
janganlah demam datang kepadaku..

maaf kawan2... agak merapu sedikit hari ini..
ada benda nak update tapi malas pulak..
jadi aku hanya ingin merapu sahaja ari ini...

perasaan takut sedang menguasai diriku..
bermacam2 main di fikiran...
aduuhhhhh..... 

cepatlah masa berlalu dgn pantas..
tak ku sabar untuk melalui saat2 yang indah itu...
3bulan sahaja lagi untuk aku merasainyaaa...

amiiinnn.....


p/s : maaf ayat tonggang terbalik kerna aku agak sengal arini... hehehehe...

Tuesday, July 13, 2010

lately aku....

sekarang nie.. 
aku mudah sangat letih...
balik keje mesti akan brasa ngantuk yang sangat2..
sumtimes time tgh keje aku leh tido.

Teringat masa preggy dulu.. 
sampaikan tgh jawab tepon pun leh tertido..
betapa ngantuknya aku ketika itu..

sekarang ini pun...
badan aku sgt2 lesu dan seperti tak bermaya..
letih... letih.. letih...
sindrom apakah ini????

mood..??? sangat malas..
tetapi sumtimes tetiba pulak rajin..
yang pasti aku mesti mudah rasa letih dan megah..
smpaikan tak larat pun ada juga..

tido pulak.. sentiasa rasa tak cukup masa tido..
even aku dah mula tido seawal mungkin.
tetapi aku rasakan baru sahaja lelapkan mata dah pagi..

Pagi ni aku bangun awal..
tetiba mood rajin nak masak ada..
so, aku nak buat mihun goreng!!!..

puasa? 2 hari lagi aku kena ganti.. 
but
aku rasa macam tak larat je nak gantikan 2 hari ni...
aduhaaaaiii...!! syaaban dah pun menjelma nieee..
tggl 28 hari lagi nak sambut PUASA...


mihun yang sedang di goreng...


psssssttt : Aku bertanya pada Iman.. " Iman nak adik tak?' Iman jawab "Na nak (tak nak)" sambil geleng kepala.. hehehe.. sabo jer la aku...

Thursday, July 08, 2010

Tempat Kapal Terbang Landing

Ni Gambar dah lama. Saja nak tunjukkan kat mana kapal terbang landing. Aritu mak mertua aku datang. So, asben aku saja bawa jalan2. Petang tu, no idea nak bawa mana. So, decide bawa gi tgk kapal terbang landing. Masa tue mak mertua aku lum penah lagi naik kapal terbang. So, mmg agak teruja la..

Yang tak bestnya, masa bawa gi tgk... Iman pulak tido. So, xder rezeki la nak suruh iman tengok. Lately, aku datang semula bawa iman. Tetapi... sayangnya tempat tu dah di tutup untuk orang awam.. uwaaaaa..!! sgt sedih.. dapat tgk dari jauh jeeee....

 port paling best tgk kapal terbang landing. ramai org masa nie. mmg itu laluan untuk dia landing.. dari jauh dah nampak daa...

itu dia... makin dekat daaa.....

amik ko! memang atas kepala yeaaa.. silalah jangan takut.. hehe



dah pun melepasi pagar untuk mendarat..... kalo dpt tgk plane dr arab, memang beso gilossss..! air asia kecik jee..


asben aku sdg menunggu next plane pula. plane ni masuk setiap 5-10 minit la jugaa...


p/s : tak best tul laluan ni dah di tutup.. sian iman.. xdpt tgk dr jarak dekat. skang nie pantang nampak kapal terbang.. suka btul diaa.. siap cari lagi... bilalah laluan nie akan di buka semula..




Wednesday, July 07, 2010

Rinduuunyaaaaa....

rinduuuu.. memang rinduuu.. 
isskkk.. issskk..
sangat rinduuuuu..


yeeeaaaa.. rindunyaaa saat2 ini... Gambar2 ini adalah masa honeymoon kat cameron dulu. Alahaiii... kenapa tetiba je rindu nie??? sorry gambar pakai camera henpon je.. sian kami dulu kan..?? hehe

motiiipp??
  • aku rindukan saat2 manis yang dulu
  • aku rindukan badanku yang dulu
  • aku rindukan muka ku yang dulu. putih dan licin (hehehe.. ngada2 je ni..)
  • aku rindukan cameron highland
  • aku rindukan nak berduaan macam nie
  • aku rindukan PERCUTIAN
  • aku rindukan segala2nyaaa......
 

petttchaaa.. pettcchhaaa..

peetttchhaaa.. petttcchhaaa..!!~ 

Perkataan iman.. Yang sesiapa baru dgr mesti tak paham apa yang di cakapkannya itu..

Apakaaahhh...??? Nak tau apa dia..??

Moh tgk vclip ini..

video
sila klik play yeaa..


Peetcchhaa. petchhaa... 
bermaksud :
KAPAL TERBANG

Setiap kali kalo kitorang kuar akan nampak kapal terbang lalu lalang. iyerlaa.. dah duk sepang.. mesti akan nampak kapal terbang lalu lalang. Leh nampak kapal terbang naik lagi. Laluan yg biasa kitorang lalu adalah tempat kapal terbang mula naik. So, akan nampak jelas la kapal terbang tue. Iman memang suka tgk kapal terbang. Setiap kali dia nampak, mesti dia akan terus menjerit  "Peetcchhaa. petchhaa..." 

 nak sebut kapal terbang tak reti lagi.. so, jadi "Peetcchhaa. petchhaa..." .  sampai menyembur2 cakap dia... hehehe...

Masa kejadian, selepas register taska. hubby aku anta ke opis. Pagi sebelum excident. :-)


p/s : Alhamdulillah iman dah sihat... :-)


Tuesday, July 06, 2010

Iman bertukar Taska

Mulai 1 Julai 2010 iman dah pun bertukar taska kat area rumah baru aku jer. So, senang sikit lah.. Tiap2 petang aku leh amik dia. Dan ayah dia pun leh sampai umah awal. Kalo tak, malam baru sampai  rumah. Ayahnya kata letih la ari2 balik lewat malam.. So, ayahnya la yang carikan taska baru untuk iman. Dan aku follow je mana dia nak letakkan iman.

1st day iman kat taska baru.. Mula2 masa aku ikut pi anta dan register, nampak dia OK dan sonok je. Then, selepas register iman ikut ayah dia anta aku. So, pas anta aku baru ayah dia anta iman ke taska. Dalam tghari tu, asben aku kol kata iman nanges masa anta taska. aduhaaii... sian pulak dgr. Iman nie nanges dah la kuat. mesti balik kang serak suara dia..
So, petang tue (sebelum kejadian kemalangan) aku amik iman. Alaaahaaaii.! cian tgk dia. Dari dalam rumah dia dah hulur2 tangan nak balik. Dia kata "jom balik" dengan suara yang serak2 basah tue. Sure nanges tak ingat sampai takde suara daaa... Biasala tue, 1st day mesti nanges sebab tak biasa dgn taska baru. Iyerla sejak 2m dah duduk ngn babysitter yg sama.. so, bila pindah mesti nanges. Mesti dia igt kena tinggalkan ibu ayah kannn...

so, esoknya iman demam. tak sure demam sebab tukar taska or sebab xcident or 2-2 sekali. Sian pulak diaa.. Sampai semalam dia demam. Malam tadi pun panas. Dah masuk ubat bontot pun.. Arini camne ekkk..? asben aku surug cuti lagi. sebab badan dia masih panas lagi... tapi MC aku minta sehari je. Kalo ku tahu, minta 2 hari... ermmm..??? tahun ni mmg aku banyak MC. Kalo aku keje swasta, sure dah kena buang keje!

Gambar sebelum di hantar ke taska :

gambar hepi jer dgn berkaca mata 

siap leh posing lagi... MOOD OK!

senyum sngih bila suruh senyum..

inilah dia taska baru Iman.



Monday, July 05, 2010

Aku Kemalangan...!!~

Tarikh : 1 Julai 2010 (Khamis)
Masa : 5.50 ptg
Tempat Kejadian : Taman Dahlia

Morning semua. Story arini berkaitan aku kemalangan minggu lepas. Sesiapa yg dah tau, sedia maklum. Sesiapa yang belum tau, meh aku story mory about this.

Minggu lepas, aku balik keje macam biasa. Balik kali ni aku sangat2 excited sebab untuk pertama kali aku akan amik iman setiap petang sebab iman dah pun bertukar taska di sepang. Sepatutnya nak citer pasal iman tukar taska.. Takpe, aku dahulukan cite nie dulu yeaaa.. Masa kejadian, aku jadi penumpang dan adik ipar aku yang bawa kereta.

So, selepas amik iman, kitorang pun on the way nak balik. Mula2 ingat nak singgah pasar. Tapi tak jadi pula. Kitorang terus jalan balik jer. Masa dalam kereta, aku and iman dok gurau2 dgn diaa.. Tetiba, adik ipar aku menjerit... "eeehh! budaak..!" aku tersentap dan tetiba2 "gedeegaaanngg!" cermin pintu aku pecah dan berderai. 2org budak naik motor yang langgar keta kitorang.

kereta terus terbenti dan iman terus tersenyap. Aku dalam keadaan trpina2, tetiba rasakan sesuatu pada muka aku. Aku pegang darah!. Aku tgk side mirror. Aku nampak darah banyak. Aku ingatkan darah iman. Aku terus menjerit "Ya Allah, Anak aku" dan iman pun trkejut tgk muka aku dia pun turut nanges. Aku pegang2 iman.. Alhamdulillah bukan darah dia. Darah aku. Iman berhenti menangis. Dan terus menjerit2 kata "Allahh.. Allahh.."  

Budak yang langgar kitorng tue, terus bangun meminta maaf kat aku dan adik ipar aku. Ain, dah kebingungan. Terus marah budak2 tue. Main kuar simpang je. Dia tgk tapi taknak brhenti. Di pecutnya laju. 

Akhir sekali, settle kat balai. Tapi, kami tak buat report sebab bapa budak tue nak ganti semua. Alhamdulillah... Kalo tak terpaksa claim insurance. Sian ain, dah la nak kawin.. jadi benda alah nie.. Kadang2 kita dah berhati2 tapi, disebabkan org lain, kita juga yang kena. Budak yang langgar tu 16thn. Xde lesen lagi. Sorang tue anak polis.

 Nak tau teruk ke tak excident tue, tgklah gambar nie :

belakang tue lah simpang tempat kejadian. Apa yg rosak? cermin pintu pecah berderai, cermin depan pecah, pintu kemek, sisi kemek.

cermin pintu penumpang yang aku duduk pecah berderai

cermin depan. Aku ingat budak tu tercampak depan keta nie.

ni kesan  motor tue langgar.

Pape pun, alhamdulillah iman takde pape. Cuma iman kena mandi dgn serpihan cermin. Risau aku di buatnya. Sebab sekarang dia tgh demam. Sama ada demam terkejut or demam tukar taska. Maybe 2 in 1 agaknya.

Semasa kejadian, ada hamba Allah (jiran rupanya) telah membantu kami. Dia yang bawakan kami ke klinik dan balik ke rumah. Thank U to Iza and asben. :-)


p/s : di sebabkan excident nie, weekend aku hanya di rumah mak aku aje. Even ada beberapa majlis aku kena hadiri. Aku mohon maaf kepada Zulaikha (my best fren wedding), k.wana (izz besday) dan lea (2boy besday). sorry tauu.. next time aku dtg.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...