Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Monday, September 27, 2010

Ada Harapan Untuk Kami...???



Salam semua..

Permohonan pertukaran guru untuk sesi Januari 2011 dah pun di buka. Sesi Jun yang lepas, permohonan asben aku tak berjaya. Jadi, kali ini, kami cuba untuk memohon lagi. Memang susah untuk mendapatkan tempat  di Daerah yang lain yeaa..? hopefully, tahun depan asben aku dapatlah bertukar sekolah yang berdekatan dgn rumah. Banyak perkara yang boleh memudahkan kami dalam urusan harian.. Aku berharap sangat2 asben aku dpt sekolah yang terdekat.. Amin...

Manalah tau kot2 ada sesiapa nak tukar suka sama suka kan..? lebih baik dan mudah nak dapat tempat.. Bolehlah hubungi kami.. hehehe... So, ini antara detailsnya :
  • PPD sekarang : PPD Hulu Langat (SK Pandan Indah)
  • PPD yang di mohon : PPD Sepang (mana2 sekolah pun boleh)
  • Opsyen : Sains
 Semoga tahun depan urusan harian kami lebih mudah dari tahun sebelumnya. Banyak perkara yang perlu di pikirkan.. :-)

Thursday, September 23, 2010

My Baby... Sejuk mata memandang..

Alhamdulillah.. sehingga hari ini kandungan ku bertahan.. Saban hari membuatkan aku berdebar2...
Hopefully harapan kali ini akan sentiasa memberi harapan sehingga akhirnya.. aminn..

Isnin lepas sekali lagi check up kat klinik kesihatan Salak.. Bulan 9, 2x aku ada check up kat sana. Check up kali nie, check air kencing dan darah.. Alhamdulillah Ok semuanya.. Pastu, masuk bilik doktor pulak.. Doktor scan perutku.. ayat pertama yang keluar dari aku.. "Dr, jantung ada tak?" adaa.. kata doktor.. Alhamdulillah, now, setiap kali scan itulah ayat yang akan terpancul dalam mulut ku..

Perkembangan bayi semuanya OK... kiraan minggu pun sama dalam scan... Alhamdulillah.. perkembangan baby still Ok even berat badan turun 4kg sepanjang 2minggu lepasss. Now, selera makan dah kembali pulih.. Insyallah berat badan ku akan bertambah dan terus bertambah.. hehehe...

my baby.. kat buku ada tulis G4P1 + 2.. sapa faham maksud itu..?? hehe

Jumaat depan aku kena buat MGTT.. 

Waaahh! kali nie, sgt awal kena buat MGTT... huhuhu.. katanya sebab ada family history dan 2x dah gugur. Itu yang kena MGTT awal2 nie.. nnt 20week kena wat kat HUKM pulaks.. Mesti preggy kali nie kena minum air gula banyak kali.. waaaaa. Tak sanggupnya aku... TAK SUKA! TAK SUKA!.. huhuhu....

Nampak gayanya mcm selalu jer buat check up ekkk...? Takpe.. demi yang terbaik, akan ku turuti juaa.. So, ari khamis dah kena start jaga makan lah nie... hehe...

Monday, September 20, 2010

Kisah Raya


hai kawan2 ku sayang.. Dah lama rasanya blog ini tak berUPDATE... Maybe kerna kemalasan, kesuntukan masa dan mooding dan mungkin juga kerna alahan.. hehehe (alasan jer nieh)... Ntah laa.. sejak preggy nie, aku mmg jarang online.. Sehari dalam 1-2 kali jer aku ON kan lappy nieh.. kalo on pun, aku akan update email dan blogshop.. Ntah laaa.. Kali nie nak buka blog sendiri pun jadi muak.. sumtimes bila mood ok, baru la aku terjah blog kawan2..  huhuhu.. sampai macam tue kan...???

Xper laaa.. Insyallah pasni mood berblogging akan kembali balik.. kerna ada terbaca pasal berblogging boleh MENJANA PENDAPATAN.. tetiba nak jadi excited semulaaa....:-)

Kisah Raya tahun nie, aku beraya di kg Mak aku di Masjid Tanah, Melaka.. Sonoknya daapat lik kg.. lagi2 akak aku pun balik.. So, iman ada kawan untuk bersuka ria... Tema tahun nie PUTIH... sebab apa putih..?? sebab Raya under budget... hehehe.. asben pakai baju yang ada jerr.. so, perlu mencari baju raya untuk aku dan iman sahaja.. Ya kawan2... Raya tahun nie, baju aku hanya sepasang sahaja.. Iman pun sepasang shj.. Dan baju jalan2 semua ku amik dlm stor babyandkids... hehehe... OK la tueh kaann..??? 

Paper pun raya tetap raya janji kita sonok.. So, hajat di hati untuk buat open house terpaksa di tangguhkan lagi kerna sebab2 tertentu.. dan juga tiada masa yang sesuai... Sebab sibuk dgn persiapan kawin adik ipar tak lama lagi...

Jom kita layan gambar yang ada.....

3 sekawan.. Insyallah tahun depan tambah lagi 2kawan.. hehe

2 beradik yang semakin aktif...

member kamcing

PEACE..!

Kami bertemakan kaler putih.. OK tak..?? hehe


Friday, September 03, 2010

Nasib baik sempat lagi.........


hehehe.... Aritu ada tempah langsir...
Nasib baik sempat tgk balik resit... Udah siap punya...!!
Walaupun tempah last minit, dapat juga berlangsir baru tahun nieee..
Simple jerrrr.. Sebagai syarat....
hehehehe....
itu diaaa.. isnin nie ke Jalan TAR, leh terus gi amik...


p/s : Arini last day keje.... Yaaahhhhooo.....!!!~

Budak Berkaca Merah..


Siapakah gerangan ini budak yang suka sangat bergaya dengan cermin mata..?? Memang feveret suka bercermin mata.. hehehe.. sampai my sunglasses hilang kerna diaaa.. :-(

Akhirnya...
Belikan dia satu di kedai RM2.00 sahaja... hehehe....

Baru lepas dapat spek mata baru..
Tempat kejadian kat Sg Besar..

amboi... amboi.. sonok sakan dia..

testing... testingggg...

Thursday, September 02, 2010

COTI rayaaaaaaaaaaaaa..!!


Siapa ada masalah pasal COTI RAYA...????? Silalah angkat tangan yea kawan2...
Jangan gaduh2 pasal cuti nie.. Semua orang nak cuti, semua orang nak raya.. Semua orang ada kampung, semua orang ada family dan semua orang ada mak dan ayah... SEMUA ORANG NAK RAYA!

Jadi, selesaikanlah masalah CUTi anda sebaik2nya yea kawan2... Sama ada dgn suami dan majikan. Haaa..!! Siapa kata gomen senang coti..?? tak juga.. I think kalo gomen yang back office mmg senang cuti.. Kalo gomen yang memberikan services..?? macamane..?? so, kenalah ikut schedule giliran masing2 untuk coti..... Yea.. kawan2...

Last year aku tak amik cuti langsung untuk raya (except raya1 dan raya2 sebab dah cuti umum kan?).. So, tahun nie, aku ingat nak amik sehari sebelum raya dan sehari selepas raya.. Cukuplah 2hari tue.. Aku jarang amik cuti raya lama2 niee..  hehehe.. TETAPI...... dgn sedihnya... TAK LEPAS...!! kena amik sama ada sebelum or selepas shj.. (but aku ttp ada pilihan nak amik sebelum or selepas) hehehe.. Kawan2 yang cuti tahun lepas selepas, so, tahun nie kena amik cuti sebelum la yeaa.. hehehe.. ingat tueee... dan kerjalah selepas raya... :-)

Bila cuti tak lepas, so.. aku kena decide lah amik sebelum or selepasss.. huhuhu..!! bincang punya bincang ngn asben, aku amik sebelumlah.. sebab cuti sekolah sebelum rayaaaa..!!But, bila dah confirm amik sebelum.. tetiba, dlm minggu lepas sekolah asben wat sek ganti untuk sambung cuti lepas raya 2hari.. huhu..! Takpeelah... Nasiblah asben aku tak kisah.. paham dah keje aku camner.. dia mmg xder mslh pasal cuti sebab mmg ikut CUTI SEKOLAH... hahaha..!! Inilah malang sapo jadi isteri bukan cikgu.. Takleh cuti lama2 sgt...

So, aku pun dah decide.. ini cuti aku :

 Lamo tak..??? Tak la kan..?? amik 4hari jer kalo tolak cuti am..
Isnin-Khamis aku cuti.... So, esok last aku KERJA!.. Next week dah cuti..! 
leh gie shopping RAYA...!!

Pas raya nnt, 16 sept 2010 adalah Hari Malaysia.. Sambung cuti khamis tueee.. Jumaat esoknya tetap kena keje gaks.. sebab nak jimat cuti woooo..!`

Aku dengar raya tahun nie jatuh Hari Khamis.. Betul ker ekk..?? kalo betul, Jimatlah 1 cuti den.. hehe. Tak kisah laa.. Janji Raya tetap raya...


p/s : Aku tak suka dgr konsep raya "ORANG DEKAT TAKYAH AMIK CUTI RAYA LAMA2 SEBAB DEKAT" apa..?? igt org dekat (KL) nie takde kampung? takde mak ayah keeeeee...??? Manyak canteeekkk..!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...