Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Tuesday, May 31, 2011

He Refused


Comel.. sangat comel bila tengok baby hisap pacifier.
Saya suka.. saya suka nengok.. 
sebab KECHOMELAN nyaaaaa..!

Saya cuba memberikan kepasa Izzul
tapi, malangnyaaa......
di tolak olehnya mentah2..
buuueeekkk..! seolah2 nak muntah..
nak snap pic pun xsempat...
adussss...!!
xdapat tengok kechomelannya..

 dia yang sekarang suka menghisap jari @ tangan.

Cubaan memberi pacifier.. tapi di buangnyaaa.. hehe

jarilah menjadi santapannya...


Monday, May 30, 2011

Hepi school holiday!

Hepi school holiday!

Kl-perak-kedah
Next,
Kl-sg besar
Then,
Kl-melaka

Semoga selamat pjalanan kami..
Amin..

Now, heading for nasi kandar after mee rebus ramlie. ;-)

Friday, May 27, 2011

BabyTV


Sapa tengok BabyTV..?? Sila angkat tangan..??? hehehe.. Skang kat rumah nie, sejak ada BabyTV senang sikit kerja aku.. Buka ajer BabyTV.. 2-2 hero dok melayan.. kalo buka upin ipin or ultaraman or boboiboy, iman jer yang layan. Tapi.. kalo baby TV.. Izzul pun kusyuk layan sekali..

So, skang masa aku tak la terhad sangat. Selalu masak sampai 3trip untuk 1hidangan.. kali nie, sekali trip dah selesai siap semua.. Nasib ada babytv.. penyelamat aku.. dapat lah kemaskan bilik No 2 dan no3 yang sekian lama tak berkemas.. amikk! 2 beg plastik sampah terkumpul.. hahahaha...!!

 bagus la channel nie.. berkaler2.. patutlah iman & izzul suka. Kusyuk bebona.. Aku pun suka. Sebab ada learning and singing.

2 beradik yg sedang menonton. Izzul dapat tempat 1st class.. depan sekali.. hahaha!

Gaya Iman menonton TV

Gaya Izzul pulak.. kdg2 sampai hisap tangan tengok TV

 tadi aku dengar suara Izzul bersembang.. bersembang ngn TV rupanyaaa.. hahaha!
patutlah.. bersembang dgn budak dlm tv tue..


Thursday, May 26, 2011

Menu Hari Ini


SIAAAPPPP..! 
dah siap masak untuk menu hari ini.
Simple ajerk!
hehehe...

 Sayur Campur goreng

tofu + fishball soup

But...
Aku tetiba teringin nak makan 
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.


.

.

Nasi Arab Damsyik..

Last year ada gie sini. Then, ada sekali buka posa kat sini juga.. 
sedaaapppnya.. ayamnya.. kambingnyaaa...
terliuq dah nieee.. huhuhuhu..!


sarapan pagi : sandwich cheese


menu pagi ini ialah :

sandwich cheese..

tetiba tingin pas tengok blog opismate ku : kak nor
i bakar pakai microwave jerr... kalo bakar pakai oven mst lagi sedap kan.. kerangupannya.. 
hehehe.. selalu kat cafe sebelah opis ada jual.. dah lama xkeje.. tetiba teringin pulak.
wat sendiri la jawabnyaa..



Wednesday, May 25, 2011

Update Stok EBM ku....


Last update aritu masa tinggal beberapa hari nak abis pantang. 
Now, dah pun masuk 2bulan bercuti.  Lagi 1bulan jer nak masuk keje dahh...
Caiiyokk! teruskan usaha ku ini.. Hopefully, nak masuk keje nnt.. penuh lah peti ais kat umah niee..
Tak berharap sampai memerlukan freezer.. cukup jika dapat memenuhi ruang fridge yang adaa..
caaaiiyook...!!

But, apabila cik P datang, ia telah membuat jiwa kaco laaa.. xsuka.. xsuka.. menganggu penghasilan susu... Arrrggg!! patutlah ramai kata kalo cik P datang, hasilnya merundum... Nape lah cik P aku nie cepat beno mai.. dtg la lambat2 sikitt... I tak jemput u pun tau..!

Tambahan stok yang di buat untuk bulan ini.. 

 haha.. bahan2 mentah dah bersesak kat atas tuee..

ini last month punya stok..

Insyallah hopefully stok2 ini dapat membantu bila dah masuk keje nnt.... caaiiyookk! production kali nie kurang sikit laaa.. maybe cik P datang dah dan juga Izzul x kuat nyusu sgt mcm abg dia... Susu terhasil dari supply on demand kan..? Bila banyak demand, banyaklah ia supply... bila kurang demand, supply pun kurang laaa.. daku percaya dengan concept ini..!


p/s : kata2 pemberi semnagat untuk aku "SUSU SEKARANG MAHAL".. so, simpan stok banyak2 yeaaa...

Tuesday, May 24, 2011

Budak yang senakin lasak tidurnya,,


Arini cukup umur izzul 2bulan. 
sekejap masa berlalu..
Lagi 1bulan jer nak masuk keje..
aaarrgghh!! mcm2 perasaan ada niee.
yang penting, arini budak tecik nie kena inject!
hehehe... 

Gaya tido budak 2bulan nie..
sudah beralih tempat kalo tido..
sumtimes sampai membuang bantal yea..
kena berjaga2 juga nie.. kang ada yang jatuh katil.. hehehe.




Itulah gaya tidonya sampai senget benget dahh.. Kuat mengeliat! kalo mengeliat, sekali dengan meneran.. anak bujang katakan!

Monday, May 23, 2011

Bila anak dah pandai MENGARAH..!


haaaa.. camne bunyinya bila anak dah pandai mengarah..???

"ibu.. sini laa.. SINIIIII....!"
"Ibu.. ibu bagi cepat...!"
"ayah... letak cini.. cini letak.." 
"ibu... nak belon! nak belon.. amikk cepaatt"
"ayah.. lukis BELIAL (ultraman jahat) nak belial.."
"Ibu.. buka ipin.. nak ipin.."
"kasut iman mana..? mana kasut iman? cari.. cari cepat.."
"ibu.. nak susu..." (suruh ayah buat) jawabnya " xnak! ibu buat!.. pergilaahhh.."

yang paling tak tahan bila dia dah pandai mengarah ATOKnya..

menjerit sambil berkata :
"ATUKKK..! pergi makan ubat..!!" 
(tangan menunjuk arah supaya atok bangun untuk pergi makan ubat)

haaaahaa..! kadang tak tahan juga bila kerap di arah oleh si kecik nie.. baru jer duduk, ada jer benda di arahnya... huhuhu..!!

Baru2 nie di Malaysian Tourism fair.. Nampak maskot.. kita yg tengah sibuk dengar penerangan dari tourist tetiiba di arah budak kecik nie :

"Ibu.. sini ibu.. sini.." sambil tarik tangan dan pegang camera.
"nak gambar.." suruh pergi ambil seorang diri xnak pulak..
"ibu.. sini ibu.. sini.." suruh berdiri sebelah maskot tersebut..

pas camera kat seorang budak kat situi minta tolong tangkap kan gambar.. Asben tgh dengar penerangan dari tourist lagi.. akulah layan si iman nie..

tgklah hasil gambarnya :

muka den yg terpaksa melayan karenah dia.. siap suruh wat peace lagi.. hahahaha..!! peace dah jadi FOUR!

Sunday, May 22, 2011

Susu Nak naik Harga..!


Yaa.. harga susu akan naik mulai Jun ini. Susu Dutch Lady. Susu lain aku tak sure. Berita Penuh, klik link bawah nie :

Harga susu naik 5-6% mulai Jun

So, paper semalam kat Carefour ada promotion ini :


Kepada ibu bapa yang anak menggunakan susu ini, boleh lah terjah Carefour arini. Last day promotion untuk hari ini sahaja. Nak gie semalam sudah tentu tak sempat.. hehehe.. borong banyak2 yea.. masuk bulan Jun dah harga lain. Tak dapat dah harga nie.. ekekekeke..! akak aku dah booked suruh borong 5paket.. sebab kat sana takde carefour...

Ingat lagi.. last sales aku beli kat giant. murah jugak. dapat FREE susu kotak lagi. so, this month punya promotion harus grab juga... stok sebulan lagi.. semuanya nak naik kan..? minyak pun akan naik.. uppss!

Friday, May 20, 2011

Izzul a.k.a UPIN


Nama glemer baru untuk Izzul ialah UPIN.. Naper upin??? hehehe..
sebab dia ada rambut seconet macam Upin.. kelakar la pulak aku nengokkan.

Bak kata adik aku "bayangkan anak angah nnt kuar muka Ultraman, mst 3org (iman, nain, wan) budak nie berebut" hahaha! mana taknya ari2 tgk ultramaan dan upin ipin. 

tapi, yang jadi skang nie ialah UPIN pulak.. ce korang tengok nie :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nampak tak rambut seconet dia tue. kat tgh tue jer naik dengan jayanya.


kasi fokus sikit.. yang lain xpulak tumbuh..

ada org igt, aku wat jadi mcm nie.. hehehe xder keje aku nak wat.. asalnya mmg trim semua sekali,. Tapi, yang had tgh nie jer yang tumbuh. lambat juga rambut budak nie tumbuh.. xtau la camne pattern rambut izzul nie nnt.. kita tunggu dan lihat jer la yeaa...

Thursday, May 19, 2011

Anakku Cute With Romper & Tight Contest

Organized by : nurshahfamily 

Gambar yang di pertandingkan :

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Nama anak : Muhammad Iman Zafran

hehehe... amacam? ada gaya ker..??
masa nie iman baru 2bulan okeh! dah mcm 7bulan kan??
ada org bg namanya "Michelin".. hahahaha..!! berketak2 tangannya tau..

so aku nak tag :
dan sesiapa nak joint, boleh la joint. Klik pada pic organized nie :



Jalan-jalan ke Planetrium

Selepas gathering tue, kami decide nak jalan2 area2 situ jer. nak cari tempat bersantai yang tak berapa ramai org. cadang nak gi KLCC, pastu leh balik Ampang.. tapi pikirkan crowded, xjadi la. So, aku suggest ke Planetrium jer la. Kat sana mst tak ramai sgt org kan. lagipun iman skang sgt suka pada bulan dan bintang. pantang jumpa, pasti akan menjerit.. xtau la apa yg sonok sgt pada bulan dan bintang nie kan..

Baru sampai. Menapak tangga yang tinggi.. penat sungguh!

dalam panggung planetrium menunggu tayangan "Fly me to the moon"

Enjin Roket

merasai seolah2 naik roket untuk ke angkasa

apa nie ekk..? lupa pulak..

hahaha.. ada 2 muka pula astronout nie.

barang2 kepunyaan Dr. Sheikh Muszaphar.



baju yang digunakan masa latihan di sana

makanan2 yang di bawa ke ISS

sebelum balik, sempat masuk bilik anti graviti. hehe lawak tgk iman yang tak dapat menahan badannya. Bayangkan di bumi kalo xder graviti.. apa terjadi?

lastly, roket untuk ke angkasa lepas.. JOm!! hehe

Wednesday, May 18, 2011

Gathering with uitm member's


Ssemalam Cuti wesak day. kemana destinasi anda? Memandangkan sehari jer cuti, mst ramai amik kesempatan cuti dekat2 ajer kan..?

Semalam aku ada gathering dengan member2 uitm. Pertemuan di lakukan di Kenny Rogers The Mall. Alhamdulillah kali nie dapat kumpul ramai. Cuma seorang jer lagi tak dapat dtg last minute. Its Ok.. next meeting kita leh jumpa yea Zura. Modus operandi perjumpaan ini adalah sebab alin nak edar kad kawinnya. Dan alang2 semua nak jumpa dengan baby masing2, so set meet up ramai2.. sonok sikit. dan kitorang pun lama tak jumpa...

Insyllah, next meeting pun xlama lagi.. sebab ima pulak nak edar kad pas nie.. Then, hanya tinggal sorang jer lagi yang akan follow selepas itu.. but, tak sure bila..

Selesai makan. Sessi perbincangan. Apakah yang dibincangkan?

 Zulqarnain yang gebus..

 Ayra yang comel

 ima with ajan (next pengantin lepas nie)

Farrah with Kamal (bila lagi farrah)

Happy Family Zita

alin bakal pengantin yang nak edar kad with Ima

Zulqarnain with ibunya. Sian, ayahnya keje jauh....

kami yang kini.. hehe

 3 dah ada anak.. 3 lagi bakal menyusul

Bergambar ramai2 sebelum beredar

upsss..!! Mana izzul? tak ikut ker..??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Izzul yang tido sepanjang perjumpaan kami.

Di jenguk oleh untie2 semua..


Next destination. Kemanakah kami???


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...