Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Tuesday, January 31, 2012

Siapa nak beli Avent Manual Breastpump..??

Salam.
saya ada 2 set Avent Manual Breastpump PES untuk di jual
*NEW ITEM in BOX*
.
.

Philips Avent Manual Breast Pump (PES)

Product Information
Philips Avent Manual Breast Pump is clinically proven to help you express more breast milk than a hospital electric breast pump.

Patented Let-down Massage Cushion

Five, soft petal massagers gently flex in and out as you pump and work with the vacuum to imitate your baby’s suckling.

Stimulate and expressGentle vacuum mimics baby's suckling for steady milk flow
The gentle-draw vacuum mimics baby's suckling to create a steady milk flow that requires less pumping.

Soft massage cushions trigger natural let-down, like baby
Patented massage cushions flex in and out, replicating baby's suckling action and stimulating a fast, natural let-down

Flexible and portable, Easy to assemble and use
Quiet and portable.

Clinically proven

Clinically proven to express more milk than a hospital electric breast pump

Disposable Breast Pads
Unique four layered construction for maximum dryness

What is PES Plastic?

Polyethersulfone (PES) is a polymer of exceptional durability, known to be less porous and less reactive than other similar compounds. It is a BPA-free plastic that is dimensionally stable over a wide range of temperatures, resistant to most chemicals, can withstand repeated sterilisation and is approved to be within contact with food



What is included:
  • Teat travel pack: 1 pcs
  • Bottle stand/funnel cover: 1 pcs
  • Breast milk container (125 ml/4 oz): 1 pcs
  • Extra soft, newborn flow teat: 1 pcs
  • Manual breast pump: 1 pcs
  • Sealing disc: 1 pcs
  • Disposable breast pad: 1 pair
  • Spare parts: 2 pcs
Market price: RM 289.00
Harga saya : RM 170.00 (termasuk postage)
COD : RM 160.00 (Petronas TESCO Ampang)


Sesiapa berminat, boleh hubungi saya :
012-2357740 (Jue)
2 set Available ONLY!

Monday, January 30, 2012

Ngaku boleh perbanyakkan susu..

Raya cina baru-baru nie, mesti kat pasaraya banyak jual ngaku nie. sebab memang orang cina jer yang selalu makan. dan kami sekelurga pun sama. xkan lepas kan peluang untuk membeli sama. masa raya cina jer la leh dapat dengan harga yang murah. RM1.88 sekilo jer. kalo tak dalam RM4.95 sekilo.

Cara masak ngaku nie senang jer. bersihkan buahnya dan sagat nipis2. dan selepas itu goreng kasi garing. toz dan boleh makan terus. tak perlu letak apa2  bahan perasa. kunyah gitu2 secara rangup. sedap!

rupa selepas di goreng. Ready untuk makan jer.

untuk para2 ibu yang menyusukan anak, elok makn buah ngaku nie sebab boleh perbanyakkan susu juga. seirusly, aku makan boleh terasa susu banyak.. selain ianya memekatkan susu juga. skang musim mungkin dah abis kot sebab raya cina pun dah abiss....hehehe... next time leh try!

nie entry dulu yang pernah aku pst dulu :

Thursday, January 26, 2012

Avent Manual Breastpump

takde keje cari keje namanya nie. hehehe..
aku nie dah jadi mcm breastpump collector dah.. ekekeke..
baru2 nie aku tambah lagi koleksi breastpump. bila dah jatuh cinta pada manual breastpump.
terus nak grab lagi satu... aku baru jer amik Avent Manual Breatpump.
dah test dan try.. ekekeke..!
memang BEST!

still in box

tak sabar nak cuba dah nie. dapat harga best itu yang leh grab.

hasilnya dapat penuhkan botol juga. dalam 5oz.
yeaahhh!!


antara medela harmony dengan avent manual mana lagi best? bg aku.. 2-2 memang best. hasilnya pun sama jer. takder kurang takayt nie. cuma ada beberapa perbezaan sahaja yang membuatkan aku rasa medela harmony nie best sikit.. avent best juga tapi ada kekurangan sikit jer.. takder kaitan effect ngn susu pun cuma tang sparepart jer.

Medela Harmony
  • tak berbunyi langsung
  • tak banyak part kena bawa @ pasang
  • mudah nak di basuh
  • suction lembut sikit  menyebabkan kdg2 lambat dapat LDR
Avent Manual
  • ada bunyi sikit masa pump "krek krek"
  • banyak part kena pasang. takut juga kalau tertinggal salah satu
  • bila banyak part, banyak kena basuh dan penuh beg bila bawa
  • suction kuat sikit dari medela dan cepat dapat LDR

    Harga :
    aku dapat harga sama RM160 sahaja!.. tapi disebabkan share ngn kawan dapat kurang sikit lagi.. siap dengan postage....

    Wednesday, January 25, 2012

    izzul 10bulan!


    sekarang 10bulan, lagi 2bulan 12bulan
    cukup 1tahun..
    cepatnya masa berlalu..

    suka makan. semua dia makan.. nasi, mihun. telur separuh masak, semuanya di bedal.. hehe
    cara utk bg dia makan. letak jer atas kusi. duduk diam sampai abis makan.

    dah pandai main. suka naik push car. meronta2 nak nik. dan suka sorong kerusi sebagai walker.

    dah kenal orang! akan muka terkejut bila tengok org tak kenal.

    dan paling best boleh main dengan abg dia!
    iman pun dah pandai panggil diri sendiri "abang iman"

    mode : malas nak update blog tapi nak update juga.. hehe
    story ada tapi malas nak story mory..

    Wednesday, January 18, 2012

    Rabu tanpa kata


    Rabu tanpa kata, originally uploaded by pinky_gal25.

    Marilah sama2 menjaga kesihatan badan.

    Sent using a Sony Ericsson mobile phone

    Tuesday, January 17, 2012

    Medan Ikan Bakar Seri Serkam

    dah lama tak makan ikan bakar kat Melaka
    kalio nie kami singgah ikan bakar seri serkam pulak
    sampai dlm pukul 7mlm.
    awal lagi..
    memang best sebab lum ramai orang lagi.
    syooookknya! 
    masa nak balik barulah nampak tempat tue dah full!
    hehehe...

    di sini kami check in!

    suasana ketika itu...
    yang di order :

    kerapu 3 rasa

    sotong goreng tepung

    siakap bakar

    kupang masak cili

     ketam sweet sour

    tambahan :
    otak-otak
    nasi lemak

    semuanya untuk 5orang dewasa, 3kanak-kanak, 2 baby.. hehe

    TOTAL : RM154.00

    dah selesai makan jom balik..!

    Monday, January 16, 2012

    Fireworks 2012

    sambutan tahun baru yang lepas.
    bye-bye 2011 and welcome 2012.
    bawa iman dan izzul tengok bunga api kat padang pahlawan.
    bunga api di lepaskan di Menara Taming sari
    but TAK BEST laaa..
    kecewa i..!

    kami di sini pada malam tersebut





    layankan jerla bunga api tersebut walaupun tak best..
    huhuhu...!

    Sunday, January 15, 2012

    Jom main bersama [part2 & part3]

    saksikan gelagat mereka main bersama-sama
    seronok tengokkan mereka.

    video 


    video





    Friday, January 13, 2012

    Menyusuri Sungai Melaka dengan Melaka River Cruise


    Jom jalan2-jalan menyusuri Sungai melaka dengan menaiki Melaka River Cruise..
    cantik-cantik pemandangan yang ada di sana.
    Lepas nie nak try suasana malam pulak.
    syokkkk..!

    Even orang melaka, tapi 1st time naik.
    ekekekke...

    get ready nak naik cruise

    inilah rupanya cruise river 

    kinchir air

    3 org yang excited

    cantek2 mural yang di buat di dinding bangunan sepanjang menyusuri sg melaka

    sg melaka sekarang dah cantik kan?

    ala2 mcm kat oversea pulak

    apalah yang di bincang kan oleh mereka nie.

    kampung contoh - kampung morten

    MRT yang belum berfungsi

    unik! teringat cerita upin ipin..

    Thursday, January 12, 2012

    Menara Taming Sari with LOVE

    Selepas dari Taman Buaya, kami minum dan makan di Mahkota Parade. Lepas tu janji ngn akak dan mak tunggu dekat menara taming sari untuk naik sama2. Mujur masa tu lum ramai orang lagi.. tak perlu beratur panjang. 

    Layankan jer la gambar ek...

    entrance Menara Taming Sari

    kami yang dah get ready!

    dah mcm UFO aku tengok.. bak kata iman juga.. ni angkasawan ker?


    umairah yang kusyuk..

    apalah yang iman tunjukkan kat wan nie.

     Inilah menara taming sari. sampai ke puncak kita naik nanti.

    Menara Taming Sari in LOVE... :-)


    orang mengidam ABC.

    Kalau singgah melaka, tak sah kalau asben tak singgah minum ABC Mahkota Parade nie. Nak kata sedap tue, bukalah marveles sgt cuma yang best sebab pakai gula melaka. susah nak jumpa ABC pakai gula melaka. selalunya pakai sirap kan..? kalo ada gula melaka pun sikit jer pastu campur sirap.. kan? kan?

    memang best la ABC ni sampai menusuk ke jiwa.. ekekeke.. rasa ais dan gula melaka dia campur lagi ngn susu cair dan santan juga!

    inilah ABC nyaaa.. dapnya!

    inilah org yang mengidamnya.. hehe

     tumpang sekaki juga budak nie.

    Wednesday, January 11, 2012

    Jalan-jalan ke Taman Buaya, Melaka

    Cerita dah 2minggu lepas tapi baru nak story mory hari ini. Takper la janji ada sebagai memory2 yang ada. Planning last minit di sebabkan voucher hotel hampir tamat 31/12/11. So, asben pun booking check in 30/12/11 dan check out 1/1/12.. 3hari 2 malam bermakna seperti 2tahun berada di  sana.. hehehehe...

    Jumaat lepas keje terus gerak ke Melaka untuk check in di Straits Meridien Hotel. sampai sana lebih kurang after maghrib. Mak, kakak dah tunggu kat restoran roti terbang untuk makan malam. Makan dulu dengan mereka baru masuk hotel... mak dan kakak lik Masjid Tanah. tidur kat kampung. Kami anak beranak jer di hotel. Esok baru jumpa semula untuk aktiviti bersama.

    But, pagi esoknya kami ke Taman Buaya sebelum jumpa mereka di Padang Pahlawan. Jalan-jalan bawa iman dan izzul..

    breakfast dahulu di hotel.. makanannya so-so sajer.
    entrance Taman buaya melaka.

    buaya yang telah di awet.. agak ada berbau sedikit kat sini sampai iman tak nak bergambar sebab katanya busukkk laaa.. iskk!

    Jalan-jalan dalam dah nampak perubahan sebab ada monumen-monumen kat dalamnya.



    pelbagai monumen yang ada..

    pertunjukan aksi buaya tembaga

    last sebelum balik.

    bergambar di luar entrance Taman Buaya

    hahaha.. kami lagi.... sebab gambar cameraman takde.. lupa la pulak.. sebab dia kusyuk tangkap gambar.
    hehehe...


    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...