Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Wednesday, May 23, 2012

Iman's 1st school Trip


Semalamiman ikut rombongan sekolah lawatan ke Kilang Coklat Beryl's dan Aquaria, KLCC.
1st time school trip buat tahun nie.. Dah seminggu iman dok sibuk kata nak pergi 2tempat tue.
Semalam hari Tibanya.. Mula2 sangat teruja dan excited.. But, sampai sekolah menangis pulak sebab suruh ibu dia ikut.. hehehe.. aperr daaa!! kata ibu x leh ikut tapi suruh ikut pulak semalam.. sabau jer la..

muka yang di suruh ambil gambar.. hehe


ibu bapa yang menunggu anak2 untuk naik bas.


Beratur dulu sebelum naik bas.


2 bus rombongan. i follow sampai sg besi sebab satu arah nak ke opis


Dah sampai opis, on FB. tengok2 tcer live Update kat FB.. lega rasa hati.
So, follow melalui FB jer laa..
nampak sangat budak2 pun gembira.
dan iman pun nampak dah OK.

Antara gambar live update dari tcer.


Masa kat dlm beryl's manufacturing


Beryl's Chocalate Wonderland.


Baru sampai Aquaria, KLCC


tgh tgk show


masing2 seronok tgk ciptaan Allah


sentiasa kena beratur.. hehe


kata iman ini ikan paling besarrrr..


Balik jer rumah terus tanya dia.. seronok tak? katanya
BESTTT!! SERONOK..!!
hehehe.. lenkali jangan NANGIS lagi!



Tuesday, May 22, 2012

Pencuci Muka Safi Rania Gold Yang baru


Safi Rania Gold dah kuarkan pencuci muka yang baru. Baru ker..?? baru la kot sebab sebelum nie pakai yg jenis picit2 tue.. atau aku jer yang lambat tau..

hehehe.. itu pun tau bila pencuci muka sedia ada dah abis.
korang dah beli ker?
aku dah pun gunakan..

Testimonial kali nie.. Pencuci ni memang best! sebab smooth, dan banyak buih dari yang sebelum
Selepas cuci muka, muka pun rasa licin dan mulus serta segar.
Janji memang BEST! rasa bersih sgt muka selepas di cuci...


sesiapa lum pernah nengok, ini dia yang hat baru tue

sebelah yang jenis lama (in set) sebelah yang tinggi tue la yang baru. main tekan jer skang nie.
Harga RM17.90. leh cari kat guardian ker, watson ker..


Nota sipi : walaupun cuba produk lain, safi Rania juga akan kembali juaaa.. hehe masih setia dengan Safi Rania Gold...

Iklan tak berbayar...

Monday, May 21, 2012

1tahun 2bulan


Hari ni genaplah saya 1 tahun 2bulan
Dah jadi big boy. 

apa perkembangan terkini saya?

> suka memanjat
> suka main motor
> suka kacau abg sy
> sy suka MAKAN! yeaaa..! semuanya sy dah makan. paling terkini sy makan ICE BLENDED MOCHA starbucks!.. hehe
> Makanan pedas, masin, tawar, manis, semua saya bedal
> sy suka melekat dengan ibu saya
> sy suka main dengan atok
> sy suka cakap tapi saya tau cakap " teh teh.. " jer
> abg sy suka pukul saya.. sian saya. abg sy garang tau..
> sy malu kalau pertama kali jumpa dengan org tapi kalau org pandai agah sy, sy suka..!
> sy suka kalau dapat pergi jenjalan
 > sy suka mengemas. kalau sy kemas, bersih semua meja tapi terabur di lantai.
> sy suka membaling barang. hehe


yea!! sy dah 1th 2bulan.. ini gambar terkini sy semalam. ada org nak amik gambar sy secara PERCUMA dan bagi satu untuk simpanan saya,


Di umur 1thn 2bulan nie, apa yang sy belum pandai lagi???

>>>> Saya belum boleh BERJALAN <<<<

agak2 bila saya boleh berjalan?? mcm abg sy ker..? abg sy dulu 1thn 7bulan..
hehehe..



Ini tempat FEVERET saya.. sy suka panjat kat sini. Sebab sy nak duduk VIP seat.
kalau boleh nak masuk sekali dlm TV tue.. nak juga masuk super spontan
Feveret chanel sy nie tau! sebab sy suka Angsa ganas.. tapi nenek kata sy Beruang Comel.
Abg sy Angsa Ganas sebab dia GARANG..

dan yang paling sy suka.. sy masih lagi menyusu badan.. hehe.. malu laa..


Thursday, May 17, 2012

Jalan-Jalan ke I-City


Kisah 2minggu lepas baru sempat nak update hari nie. Takde perancangan pun. last minit plan jer. Tetiba asben kata nak gi i-city ajak mak dan adik ipar. zaass..! sms dan terus jer gie..

Ramai juga org. maybe sebab weekend. Park punya mahal RM10 tue. park kat tanah jer. kalau park bertutup xper la juga kan.. nak main games harga lain pulak.

Kami just jenjalan jer. tak main paper games pun. Snoworld pun tgk dari luar jer.. Kuar dari situ, basah baju sebab panassss..! maybe sebab cahaya lampu yang ada tue..

Layan gambar tanp[a caption.. hehe
















Wednesday, May 16, 2012

Happy Teachers Day!


Hari ni adalah hari guru.
Untuk para guru-guru, bekas guru aku, ustazah, teachers iman, ayah iman, my sister, mak dan pak sedara dan semua para pendidik, hari ni adalah hari spesel untuk anda..

"SELAMAT HARI GURU"

Malam tadi aku ajak iman buat kad spesel untuk teachers dia. Aritu teacher ajar buat kad untuk hari ibu (mana ntah pergi kad dia buat tue.. tak jumpa pulak) tu yang tak sempat nak simpan kat blog.. huhuhu dah jumpa nnt aku update.. so, nasib mood tgh baik nak melukis dan nak menyonteng...

siap pesan ngn dia.. buat kat untuk teachers dan esok bawa gie sekolah. dia kata OK...
dia kata nak buat BESAR punya. so, buatlah kad besar khas untuk semua teachers dia.

Follow the step.. 

bila dah siap.. meh tayang hasil kerja iman.

ada gambar dinosour sebab dia suka dinosour... hehe.. asalnya nak suruh lukis muka teachers tapi jadi muka hantu pulak.. ekekeke.. dan siap dia tulis nama teachers seseorang.. tcer iman, ummi, ima, alya, fiza, nurul dan nuzul (kembar).


From : Iman Zafran. Tunggang terbalik tulisan dia.. hehe


THANK YOU TEACHERS!

Hari ni kat sekolah ada sambutan Hari Guru. Boleh bawa ke sekolah untuk bagi teachers.

Tuesday, May 15, 2012

negative!

lanjutan entry adakah yang lepas..!! keputusan dah perolehi dan jawapannya adalah NEGATIVE! seperti yang di jangkakannn.. hehe cuma nak kepastiannya saja...


inilah resultnya..

so, taulah aku punca tanda2 tu kenapa. dan aku target sebab amik injectipn depo last month!

siapa pernah amik?? apakah ini kesan dari suntikan depo??

Monday, May 14, 2012

Selamat Hari Ibu


Selamat Hari Ibu buat Para ibu-ibu semua.
Ada orang kata haram sambut hari ibu. tak tahu lah betul ker idak.
but, yang baik apa slahnya kita ikut..

so, untuk tahun ini.. sy belanja 3orang ibu kesayangan saya.
mak saya dan 2org mak sedara sy yang pernah menjaga saya masa kecik dahulu.
:-)




 sedang menikmati makanan di Pizza Hut!



merasa satu lagi hidangan baru pizza...

untuk diri sendiri juga, syukur alhamdulillah kerana saya berjaya menjadi IBU.
:-)



Thursday, May 10, 2012

adakah...???

perasaan mula rasa curiga bila :

» cik P tak datang - lbh 2week tak datang dah nie. biasanya kitaran aku adalah normal.

» berat badan baik - berat tlh naik 3kg dlm sebulan.. huhuhu..

» selere mkn bertambah - skang asyik nak makan jer. nafsu mkn xleh control da. pg nasi, tgh nasi, mlmvpun nasi. weekend jer nak makan best jer..

» perut membuncit - ini yg xtahan. sejak dah tak pakai korset, terus nampak perut ke depan. hehe..

» badan tak sihat - 2-3 hari nie aku tak sihat. badan panas demam, selsema dan batuk..

so, jln penyelesaiannya..... kena cari puncanya juga kan...??? adakah....???

aku pun dah membeli benda alah nie...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


apa keputusannya..??? sama2 lah kita nantikannn.

my instinct - tak mungkin!!! sebab............................. but, kalau dah rezeki syukur alhamdulillah...:-)

posted from Bloggeroid

Wednesday, May 09, 2012

Lunch @ Garden

Setiap hari jumaat cari tempat makan yang best. But, jumaat 2minggu lepas, cadangnya nak makan johnnys jer.. tapi lupa pulak yg johnnys pun tutup sama dengan rasa. So, jalan pusing2 kat alamanda nampak tempat baru. Garden, oh! macam menarik jer kan.. so, kitorg bertiga lunch dekat situ jer...

kebetulan garden ada promosi set lunch RM15.90 + soup + Buah. kira ok la tue kan. Untuk merasai tempat baru. ala-ala english style gitu.. cantik tempatnya rasa macam xnak balik jer.. hehe


suasana dalam Garden

 me and kak nor. empunya pic saya cilok.. ekekeke..

kak nor and nadia

mushroom soup dia sgt sedap!

minuman kami. sky juice for me..

teppayaki chicken

Spagetthi Carbonara

sebelum balik sempat bergambar lagi..

entrance Garden.


*** pic credit dari kak nor... hehe malas nak transfer gambar.

Tuesday, May 08, 2012

hasil pembelian di pesta buku 2012

pesta buku kali ni sampai 2x ke pesta buku. 1st masa hari rabu. masa pergi hari rabu tak puas membeli sebab separuh jalan dengar announcement mengatakan paras air sungai dah memenuhi. sesiapa yang parking kereta di basement sila alihkan kereta.. ffuuhhh!!! lelaju lari balik bawa budak2.. masa tu pergi dgn mak, iman dan izzul jer..

then, kali ke 2 pergi masa last day. hari ahad. itupun dah petang baru gie. nak pergi juga sebab tak puas membeli masa aritu lagipun mak n kakak aku kirim beli buku juga...

dan ini hasil pembelian tempohari..


khas utk iman n nain..



rm1 sekeping.. murah jerkan..



3 rm10 jer..



menambah koleksi aulad iman. 16pcs rm8 jer.. koleksi tahun 2006-2007.



buku feveret iman.. koleksi buku dinosaur..



buku aktiviti untuk kami pulakk.. 4pcs - rm10 jerr..



 
 


sgt teruja tengok banyak sgt jualan buku.. semuanya dia mahu.. hehehe..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...