Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Tuesday, July 31, 2012

Testing!


testing from the new gajet..
my wish
my dream
my birthday present

thank u my hubby!
very the surprise

 i love that!!!







the picture very clear!
i likeeeeee.!!!!

Monday, July 30, 2012

Berbuka Puasa dengan menu dari Pemanggang Ajaib!


dengan rasminya.. aku pun dah merasmikan Pemanggang Ajaib yang diberikan untuk Mak aku!..
hehe kisah pemanggang ajaib, boleh tengok kat link lepas.

So, sabtu lepas.. pas balik shopping.. nak masak untuk berbuka. Dalam pikiran nak buat ikan siakap bakar.. tapi ikan siakap takde. ada ikan keli jer. OK! Bakorrr kan jer laaa.. sebab nak cuba pemanggang baru.. hehe

asben balik kedai, beli telor dengan banyaknya dan roti. suruh buat Roti John.. terus pkiran terpkir nak menggunakan pemanggang ajaib juga!.. dah ada 2menu untuk hari ini dengan menggunakan pemanggang ajaib!

 Menu 1 : Ikan Keli Bakorrr..


 Menu 2 : Roti John Special


 
Hasil dari Menu 1... alamak! nampak legam la pulak.


Menu pun siap! cepat dan mudah


 
Juadah berbuka untuk hari tersebut..

*** next time boleh cuba menu lain pulak. my opismate buat yam percik! macam best jer kan.. leh try juga tue.

Sunday, July 29, 2012

Shopping Jalan TAR


Sabtu semalam, sempat pergi jalan TAR shopping untuk raya. Dah lama tak ke sana rasanya. Kali nie pergi ngn mak sahaja. Bapa nngn anak duduk rumah la yeaa.. Aku rasa kalau nak shoppping kat jalan TAR ni, xpayah la bawa anak. nanti tak tershopping la jawabnya sebab panas, sesak, sempit dan tak selesa untuk budak2..

so, bila keluar dengan mak jer rasa heaven untuk membeli belah. Alhamdulillah, selesai baju raya untuk tahun nie. beli awal2 senang sebab malas nak pikir last minit. sebab minggu2 akan dtg dah ada aktiviti lain pulak. lagipun shopping awal2 nie tak ramai sgt org lagi.. itu yang syok!.. 

Nak ke jalan TAR wajib keluar awal. Pukul 9.40pg kami dah terpacak kat depan Bazar.. Syok tak ramai orang lagi!.. tapi, kebanyakan kedai baru buka.. Takper, jalan slow2 lama2 semua akan buka la... sempat lagi survey harga mana yang OK.. Baju kurung kali nie kat Jalan TAR murah2 belaka.. sepasang siap RM50 jer...cotton viscos.  ada yg jual 3pasang RM100 (kain tak berapa best la).. dan aku pun puas hati sebab tahun nie budjet beli baju raya kami 4beranak RM200 jer! muraaaahhh kan? kalau tak, baju perempuan sahaja dah berapa? baju melayu lelaki lagi. baju budak2 yg dah siap pun mahal juga... Puas aku tawar menawar dengan brother tueee.. alhamdulillah.. rezeki di awal pagi..

Lepas dah puas shopping kat jalan TAR, arah seterusnya ke Sogo la pulaks.. sedang elok cuaca matahari pun dah mula panas kan, kita masuk la tempat beraircond pula.. jalan2 nak belanja mak aku kasut.. sambil tue "terbeli" handbag la pulak.. hehe.. handbag sling ye pun.. nak ganti yg ada.. Handbag raya my Maksu dah bg.. hehe Thanks my mak su.. Masa kat sogo masa nie, keramaian orang tue, masih lagi di tahap selesa la.. so, shopping pun dengan senang hati juga... dah jalan2 cari kasut terus keluar sogo dan balik ke Jalan TAR, sebab adik kirim kek Coklat dan ayah kirik Tart Nenas..

Masa ni aku dah tak tahan dah! Cuaca dah sangat terik dan orang dah mula PADAT.. beli jer apa2 yang patut dan balik sebab aku tak tahan dengan keterikan cuaca masa tue..

so, selesai sudah shopping di Jalan TAR dan Sogo. Insyallah akan repeat MALAM RAYA nnt.. Masa ni mesti lagi heaven sebab semua mau lelong barang2 dorang..

hasil dari shopping. beli kek coklat tue sampai 3bungkus you! harga tetap sama RM10.


Inilah baju raya kami tahun nie.. Kaler aper agaknya??


*** baju raya budak2 semua dah settle.. lega rasanya.. Skang, tunggu projek untuk raya pulak. Insyallah tahun nie nak buat kuih raya.. Tahun bersemangat nak raya sebab tahun nie dapat cuti lama sikit... hehehe... selalu raya ke-3 dah masuk keje atau sehari sebelum raya kena kerja.. Syoknya RAYA!! Harapan nak puasa penuh tapi....


Friday, July 27, 2012

Pemanggang Ajaib


wah.. wahhh..!
aku pun dah terjebak membeli alah benda nie. yang sedang Famos Amous!
hehehe.. "PEMANGGANG AJAIB"

sempena bulan posa nie, ramai katanak senang dan mudah beli la pemanggang ajaib nie.
senang di pakai. boleh main tertbalik terbalik.
kukus gril panggang, kukus gril panngang..
wahh! dah mcm iklan masterchef jer.

inilah dia pemanggang ajaib

 dapat harga murah jer. RM90 tau!
Product dari Syarikat Menang. Katanya harga asal Harga asal RM129. sempena ada jualan murah nie, dia bagi RM90 jer. kalau ahli pun harga RM96. so, aku rembat lah 2biji. 1 utk diri sendiri dan 1 lagi bagi kat mak.


 macam best jer gunanya ekk..?? jangan tersimpan ajer udah la. so, bolehlah pikir2kan nak masak apa sahur dan berbuka nanti.benda 1st nak masak mestilah panggang ikan. hehe


siap ada buku resepi lagi uu..!


nak tau kat mana aku beli..?? Jualan nie sampai ahad nie jer tau..
moh reramai ke sini :
 

Jualan Jom Beli Barang Raya.

Wednesday, July 25, 2012

28 tahun sudah!

alhamdulillah.. arini genap aku berumur 28thn. syukur umur masih di panjangkan lagi dan mampu untuk menjalankan tugas harian. lama blog ini tak ber update. di sebabkan kekangan masa, jadictak berupdate lah blog ini. rindunya nak berblog. banyak story nak di abdikan kat blog kesayangan ni tapi masavtak mengizinkan. tak tau la apa yg sibuk sgt sampai takder masa. laptop lama dah buka. nak bersosial skang pun melalui phone jer. nak update blog kat hp pun mcm kurang best jer sebab tanf nak menaip itu yg xlarat. ini gagahkan juga la semata nak update pasal besday sendiri.. hehe.. ramadan ke2 kami terima dugaan.. huhuhu. nak tak nak kami kena redha. maybe ada hikmah di sebaliknya.. insyallah... arini xtau la hubby igt ker idak besday den ni.. sebab dia pun tgh pening dengan dugaan yg kami terima tu. hehe den pun terlupa arini besday den sendiri rupanya. bila baca wish kat fb baru teringat... takper, ingatan dari kenkawan pun dah rasa terharu. thaank u all! di sini nak gaks selitkan gambar masa celebrate besday reramai kat opis dengan dato' KP last week..










gambar yang last tu, still nampak muda lagi kan?. ceh! perasan kan.. hehe

Wednesday, July 04, 2012

hopefully everything is fine!

dah 3hari demam
3hari tak sekolah.
2 hari skip training sukan
makan tak nak, minum tak nak
susu pun tak nak.

berat dah turun.
13kg jer jadinya.
huhuhu..
arini bawa gi klinik.
kena cucuk amik darah.

hopefully everything is fine sebelum sabtu
sabtu ada hari sukan sekolah dia
harap2 boleh involve dalam acara sukan

doakan iman zafran cepat sembuh yea..









posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...