Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Tuesday, October 30, 2012

MYDEAR Warehouse Sale..

Khamis lepas, 1st day mydear warehouse sale, sempat lah singgah kejap. Cadangnya nak cari basikal untuk iman. memang hajat di hati nak cari kan iman basikal untuk besday nya 4years ni. sebab budak sebaya nya atau bawah dia pun dah pandai main basikal nie. iman nie kayuh basikal pun tak reti lagi.. sian pulak rasanya... itu yg nak carikan dia basikal juga.

Tapi sayangnya, takder pulak basikal yang di ingini. kebanyakan tricycle jer.. so, ada ternampak tricycle RM50 jeer... jadi.. amikla juga tricycle untuk untuk izzul.. atleast tak lah bergaduh.. wpun kakinya lum sampai lagi, tapi boleh pakai lama nanti...


ni la tricyle rm50 jerrr... agak besar utk izzul tapi xper, nnt izzul leh main gaks.. kalau iman, cukup2 utk dia...


actually nak cari basikal iman macam nie. sapa pernah nampak?? ini ternampak kat instagram seorang blogger.. jauh.. kat area usj sana.. kot2 sesapa penah nampak, roger me yeah!!..


para ibu bapa yang tengah cari barangan baby, boleh lah singgah mydear warehouse sale nie.. sangat berbaloi!!.. murah jerr.

adik ipar sempat beli stroller 3wheel rm90 jerr.. design ala quinny gituuuu... tricycle yg kecik sikit dari izzul rm38 jer... sempat lagi nak terjah tu sebab ia berlangsung stat 25 okt - 4 dis 2012...


Posted via BlogPost

Tuesday, October 23, 2012

Ice Romm @ Nilai

semalam adalah pay day.. so, hari utk makan di luar.. hehe.. bukan selalu pun nak makan besar cam gini.. so, destinasi semalam ptg adalah ke ice room, nilai. at the first time makan kat sini.

semalam amik 4menu set untuk kami sekeluarga. sorang satu menu. mak pak amik set dinner. bebudak amik kids meal. amik yg set cam gini murah sikit..


masa sampai ni ptg lg dlm pukul 6 lebih..


tuan besar yang tolong order kan...

apa menu yang di order oleh tuan besar ni???














tuan besar tgh menikmati makanan.. ice cream tuuu.. semua nak buat sendiri.


dah gelap baru nak balik...

walaupun rasa banyak yang di order tapi alhamdulillah abis semuanya.. bebudak pun syok makan mee sup tue.

Posted via BlogPost

Thursday, October 18, 2012

Negative!

Bulan ni masuk 3 bulan cik P tak menjelma. biasanya 2bulan jer. so, agak cuak la sebab dah terlajak sebulan dari biasa. Lagipun skang aku dah stop amik injection depo. last amik masa bulan 6 aritu dan sepatutnya continue bulan 9 tapi aku tak pergi amik pun. sebab aku nak stop sebab cik p tak regular dan berat badan naik mendadak. rasa tak best dan lain mcm jer badan nie.

so, bila cik p tak dtg, dalam pikiran mula lah pikir yang bukan2. adakah aku mengandung? lagi2 tak amik depo dah.. jadi, lekas2 lah beli upt untuk buat pengesahan. lagipun sejak 2 menjak ni nampak perut memuncit la pulak kan.. sampai iman pun tegur.. " perut ibu nie ada baby tak?".. ha! amik ko sebijik!.. terkeno den....nampak sangat memuncit dengan jayanya..
dan result upt....



negative!

Alhamdulillah... sebab aku belum bersedia nak menambah comitment lagi. insyallah tahun 2014 baru bersedia. kasi fokus kat 2 org hero yang ada ni dulu.. dan enjoy pepuas sebelum tambah baby lagi...

Aritu aku ada citer berat badan naik mendadak pas amik depo kan? naik sehingga 7kg dlm 2bulan jer... penat turun kan dlm masa 1thn.. senang2nya naik 7kg dlm masa 2bulan jer... pergh!!...

pastu terus azam nak diet semula. kali nie kena diet ketat sikit la sebab hormon tak stabil. bila tak stabil memang susah nak turunkan berat badan kan? mula2 diet sendiri jer.. but, still tak turun2 juga.. maintain mcm tue juga. naik tak turun pun tak.. bila pikir2 tak leh jadi ni. kena buat sesuatu.. Akhirnya! alhamdulillah dapat turunkan semula kepada yg asal dalam masa 2 bulan jer. now, berat badan aku linkungan 60-61kg.. tercapai target semmula.


capaian yang terbaik pernah dapat last week!

macamana aku diet dengan hormon tak stabil dan boleh turun semula kepada berat asal dlm masa 2 bulan jer? hanya ahli keluarga dan kawan2 terdekat sahaja yang tau... aku ada amik supplement sebenarnya, tapi skang dah hampir sebulan stop amik supplement tue sebab dah capai target.. berat still boleh maintain... makan memang kena jaga sebab berat mudah naik sebab hormon aku tak stabil.. tak boleh melantak dah mcm dulu2.. huhuhu...


sy sekarang!

petang2 balik keje kena rajin joging juga. selain tu, aku main badminton dan skiping... dan bawa anak2 jenjalan kat taman. asben aku sendiri yg ajak sebenarnya sebab katanya lama tak bersenam badan rasa tak sedap. aku ON ajer. tapi betul laa.. bila dah kerap berjoging, badan rasa ringan.


Posted via BlogPost

Wednesday, October 17, 2012

Rabu Tanpa Kata

projek baru nak bermula....



Posted via BlogPost

Monday, October 15, 2012

mine!

Types of me when wearing :


a. shawl


b. half moon


c. syria


d. awning


e. bawal

note : actually nak testing guna blogpost..


Posted via BlogPost

Tahniah my fren!

Pada 10/11/12 lahir seorang lg newborn baby kepada member opis aku. Tahun lepas kami beranak sesama. Tapi kali nie dia lebih advance tambah lagi sorang. Actually, bermula dengan Kami yang teruja kelahiran baby ni sebab ramai sangkakan baby boy.. hehe.. dgn tak sengaja sebab lepas bersalin tak dtg peod dlm 11 bulan juga la.. tapi tup2 dpt tau mengandung pulak.

Walaubagaimanapun syukur alhamdulillah sebab baby kali ni ialah baby GIRL!. 2 orang atas nya ialah abang2.. rezeki dapat girl walaupun tak di rancang... paper pun tahniah buat lin sekeluarga..

Kami yang teruja kelahiran baby ni sebab ramai sangkakan baby boy.. hehe..
Memasing amik berkat.. kot2 pasni leh follow lin baby girl pulak.. tapi aku insyallah tahun 2014 la ye...

Nama tak rasmi : Nur Azaleeya Zara
Berat : 2.98kg
POB : Hospital Putrajaya










Tahniah buat my fren..

Pada 10/11/12 lahir seorang lg newborn baby kepada member opis aku. Tahun lepas kami beranak sesama. Tapi kali nie dia lebih advance tambah lagi sorang. Actually, bermula dengan termengandung dgn tak sengaja sebab lepas bersalin tak dtg peod dlm 11 bulan juga la.. tapi tup2 dpt tau mengandung pulak.

Walaubagaimanapun syukur alhamdulillah sebab baby kali ni ialah baby GIRL!. 2 orang atas nya ialah abang2.. rezeki dapat girl walaupun tak di rancang... paper pun tahniah buat lin sekeluarga..


[image_0]
New born baby yang baru keluar..


[image_1]
Nama tak rasmi : Nur Azaleeya Zara
Berat : 2.98kg
POB : Hospital Putrajaya


[image_4]
Amik berkat.. kot2 pasni leh follow lin baby girl pulak.. tapi insyallah tahun 2014 la ye...


[image_3]
Kami yang teruja kelahiran baby ni sebab ramai sangkakan baby boy.. hehe..

posted from Bloggeroid

Thursday, October 04, 2012

Anak TAWAS

baru-baru ni kami dapat jemputan dari tawas untuk penerimaan voucher shopping di giant sebanyak RM100 untuk anam tawas. penerimaan voucher ni untuk nama iman zafran. mungkin disebabkan alamat dlm mykid iman di ampang, maybe jemputan hanya untuk iman shj. sebab pembelian tersebut di giant bandar baru ampang. nama izzul tak naik pulak. mungkin sebab guna alamat sepang agaknta. takpe, kita tunggu rezeki izzul di sepang je nnt.

so, ahad lepas bersiap sedia lah kami ke ampang untuk terima voucher berkenaan. sampai sana, terus register dan amik pass. dia bg shopping apa shj dlm giant tu sehingga bernilai RM100. Selebihnya kena bayar sendiri.

masuk dalam giant, mula2 nak cari basikal jer untuk iman tapi takde pulak basikal yang sesuai. so, kitorg bg chance jer kat dia nak beli apa. dia amik mainan, buku dan pen. selebihnya kitorg beli susu untuk dia dan izzul. kebetulan susu pun murah masa tue.. rembat jer la..bwat stock.



pas dan kad tawas iman. kena pakai sepanjang shopping



sesi untuk memilih barang



yang paling teruja tentulah empunya voucher kan. semuanya dia nakkkkk..!



yang ni pun sebuk memilih juga!



hasil shopping kami...

selepas buat payment, hantar pas semula dan ada pegawai bagi goodies bag.

apa itu TAWAS? boleh bula laman web suk selangor. ini khas untuk anak2 kelahiran selangor. ada kelebihan yang akan di berikan untuk anak2 kelahiran selangor atau anak kepada ibu bapa yang kelahiran negeri selangor. nanti umur dorang 18thn, akan dapat RM1000 sumbangan dari tawas.

sekali lagi terima kasih buat TAWAS atas kelebihan yang di berikan.

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 02, 2012

Tonsil Bernanah

Tonsil bengkak, tonsik bernanah.. siapa pernah kena? aku hari nie di serang tonsil bernanah pulak. mula2 ingat tonsil bengkak jer tapi siap ada nanah sekali pulak. patutlah perit jer semacam nak menelan. nak bercakap pin x boleh. apatah lagi nak makan sedap kan?

arini aku amik mc kat klinik salak. keje govt nie, mc govt yg laku. wpun agak petang pergi, nasib tak ramai org. pagi terbongkan jer atas katil dengan izzul. sebab badab lemah dan tak larat sangat. nasib si izzul nie senang jer jaga. bangun pagi, mandikan dia.. bagi breakfast dan layan upin ipin. dalam pukul 10.30-12pm tido.... aku layan marathon adam dan hawa sampai episod 10.. (almaklumlah org ketinggalan nie). iman ayah dia hantar gi sekolah dan ayah dia pun sekolah.

masuk tghari, kemas sikit dapur dan wat persiapan nak gi klinik pulak. asben balik terus gi klinik salak. selalu klinik govt nie, ptg tak ramai org. tu yg aku suka gi ptg. sampai dlm pukul 3pm, kul 4pm dah selesai...



mcmni rupa tonsil aku tp ni gambar google jer.
check temp 38c, tekanan darah 84/76.
doc takut kena denggi. amik darah alhamdullilah ok. cuma ada infection sikit jer.



doktor tak bg mc tapi aku minta jerr.. nasib doc ok.. dia tau aku tak gi keje arini.




ubat yang aku kena makan panadol, selsema, antibiotik, ubat batuk dan ubat kumur.




balik dari klinik, singgah mcd nak beli ubat tonsil yg lain pulak iaitu aiskrim. org kata nak tonsil cepat baik makan aiskrim tp jgn makan time sejuk sgt. makan time dia dah cari. krim aiskrim itu yang baik...

esok kena keje la jawabnya sebab dpat sehari jer.. harap2 esok dah baik sedikit dari sebelumnya wpun tak sepenuhnya...

posted from Bloggeroid

Monday, October 01, 2012

Anak Kembar

siapa teringi anak kembar? sila angkat tangan... hehe mostly semua nak anak kembar kan. sekali banak kuar 2,3 org. alhamdulillah rezeki Allah bagi..


camne la kalau kitorg dapat anak kembar. tgh dukung 2-2 kembar, yang 2 org lagi terabai.. hehe ni anak kembar sepupu aku.

untuk aku, aku teringin juga nak anak kembar. dapat girl kembar kira bonus! syukur tak terkata. tp itu hanya angan dan harapan jer...



petua orang tua-tua, nak dapat anak kembar kena makan yang berkembar. haritu, kebetulan ada telur kembar, aku amik laaa.. hehe tp, rasa mcm tak lengkap jer sebab aku akik sebelah.. hahaha!!

note : aku tak mengandung yeeeaa..! perut jer buncit..

posted from Bloggeroid

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...