Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Thursday, October 31, 2013

Abang Izzul Zafry


Ragam dan keletah izzul. Semua nak buat sendiri. nak paki seluar sendiri, makan sendiri. semuanya sendiri..
inilah jadinya.









Wednesday, October 30, 2013

Iman Zafran dan Izzul Zafry


Wordless Wednesday

Mereka adalah hero2 kami. dan bakal menerima sorang lagi hero.

IMAN ZAFRAN
IZZUL ZAFRY
I.....  Z.....

coming soon..

Inshallah.. ;)
















Tuesday, October 29, 2013

Set Berpantang : Tropical Herbs dari Amway


Assalamualaikum..

Setelah berpikir-pikir, akhirnya aku kembali akan menggunakan set bersalin Tropical Herbs from Amway. Maknanya, untuk ketiga-tiga anak masih setia dengan set bersalin amway. Mula-mula ingat nak cuba set bersalin lain seperti nona roguy or tanamera sebab nampak menarik dan set serba lengkap juga. 

Tapi, bila di pikir2 balik takut pulak tak serasi dan tak selesa pulak nnt. Mcm membazir pulak beli mahal2 dan tak guna. Inshallah dengan set amway ni, aku serasi dan kesemuanya aku guna even ada lebihan sikit2 mcm param dan pilis. Yang lain semua habis. Di samping itu, asben aku kata better amik amway je sebab senang dia nak handle. Semua dalam sachet boleh pakai ikut hari dan siap jadual. senang dia nak jaga aku dlm pantang. ekekeke.. ok! baik boooosss..!

Ahli amway aku dah expired, so, aku order dengan kawan jer.  Apa ada dalam set tropical herbs amway nie?

boleh review post aku yang lepas.


percuma bengkung. dah ada 3 bengkung kat rumah. tak kurus juga x tau la. hehe..

Friday, October 11, 2013

Medela Freestyle Breastpump ~ Idaman Qalbu


Assalamualaikum wbt

Dah masuk 32minggu. Sikit2 barang dah pun beli. Just topup apa yang perlu sahaja. Yang lain semua pakai yang lama. Sebab pregnant kali ni aku ada satu benda jer yang aku nak beli iaitu Medela Freestyle breastpump. Inshallah kali ni pun aku akan meneruskan Penyusuan Ibu. Para-para  ibu yang menyusukan anak sepenuhnya pasti akan mengidamkan benda alah ni. macam aku dulu. Dulu $$ tak mengizinkan, aku mampu beli spectra3 jer sebagai pump utama di tambah dengan medela harmony untuk manual. But, spectra3 dan medela harmony pun antara breastpump yang terbaik. banyak jasanyanya dengan aku sehingga aku pakai untuk 2-2 anak. Sangat tidak mengecewakan.

Memandangkan spectra3 pun dah banyak kali servis, spare part pun dah banyak kali tukar, kali ni ada $$ lebih boleh mencapai impian untuk dapatkan medela freestyle. Alhamdulillah berkat menabung sikit2 inshallah hajat akan tercapai.

Now, masa untuk survey antara harga yang termurah. dekat qoonip xder stok. so, aku cari lain jumpa kat http://kidsbranded.blogspot.com/2013/05/medela-free-style.html


My BF journey will be begin..... Inshallah ;)


Monday, October 07, 2013

32weeks - Persiapan Baby


Alhamdulillah dah pun masuk 32weeks bersamaan 8bulan. lagi 8weeks @ 2bulan jer nak bersalin dah. Ada kawan opis nie, 32week dah bersalin dah.. takut la pulak dengar. Aku ni persiapan apa pun tak buat lagi. huhuhu! nak keluarkan balik baju2 baby yang lama dalam stor tu berzaman agaknya nak kuar kan. Tak larat pulak rasanya nak berpunggah bagai dlm stor tu. huhuhu!

counting days


ni benda pertama yang aku beli. hehe

then, ada la sikit baju baby belikan yang baru. yang lama kebanyakan aku dah buang sebab dah 2generasi pakaikan. sian laks baby baru pakai yang lama jer. Setakat ini, ini sahaja yang sempat aku beli. hehe

Para peniaga online, sila tunggu.... akan ku terjah online shop u all.. sebab lagi murah dan senang. semua di hujung jari.

 1st present untuk baby. Hadiah dari kakak aku. hehe t.kasih banyak2.. ;)


belum beranak lagi tapi HUKM dag bagi adiah da.. hehe dapat masa check up aritu. sambil tunggu giliran, ada taklimat pasal penyusuan lepastu dapat gift. ada mcm2 dalam nie.. tq2.

Inshallah start minggu ni akan cuba siapkan segala kelengkapan untuk bersalin dan berpantang nnt. Minggu nie stat beli barang online. hehe i like it!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...