Kawan-Kawan Saya

Tuesday, April 29, 2014

Milk Booster


takde pape nak update. just nak sharing some my milkbooster.
agak2 bila rasa susu merundum mula lah mencari makanan yg boleh menambahkan susu.

Antaranya :

Pucuk Betik or Bunga Betik

boleh buat rebus gitu jer. Pastikan rebus dengan daun senduduk or daun pucuk jambu untuk hilangkan rasa pahitnya. kalau tak, nanti pahit memang tak boleh telan langsung.


Boleh juga di jadikan kerabu. Amik isi ikan, bawang and cili. gaulkan sekali. ikan tu di masak or digoreng dahulu la ye.


Longan Kering

 ginilah rupanya bila belum di rebus. boleh cari kat tesco or kedai sensei

direbus dengan air, daun pandan dan gula. nak sedap aku letak gula merah.


Pucuk Meranti

 Pucuk meranti ni boleh buat lauk. masak lemak pun sedap, tumis pun sedap. ini aku rebus jer.. buat mcm ulam. makan nasi dengan sambal belacan. sedap!


Buah berangan

buah berangan nie boleh buat kudap kudapan. selalu balik kerja, singgah kat depan simpang empat dengkil tu beli. sambil drive sambil makan.. sedappp! 


so, bila pump sekali dapat banyak ni. pasti teruja kan?? yang penting kena minum air masak banyak2 ye. 
:) happy breastfeeding!

2 comments:

PAK JUNAIDI said...


SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

رضا رمضان said...

شركة كشف تسربات المياه بالدمام
شركة كشف تسربات بالدمام
شركة كشف تسربات المياه بالخبر
شركة كشف تسربات المياه بالجبيل
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
شركة كشف تسربات بالرياض
شركة كشف تسربات المياه بالرياض
كشف تسربات المياه

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...