Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Friday, May 16, 2014

selamat hari guru


dah  lebih 13tahun tinggalkan alam persekolahan. Tapi bila hari guru, teringat balik zaman persekolahn pulak. Rasa rindu dengan kawan2, memori sekolah, dan zaman nakal2 dulu. dulu belajar kat sekolah tidak lah pandai mana. Tapi kadang2 rasa seronok juga bila dapat report card tu. siap ada saingan bagai lagi. 

tapi yang tak boleh di lupakan aku ialah mata pelajaran sejarah. Subjek yang paling aku  tak suka sekali. Asalkan periksa pasti FAIL. selalu markah dapat dlm 20% lebih jer.. hahaha boleh tak? yang pasti SPM aku lulus. itu cukup2 makan jer. tak kredit pun. giler teruk kannnn..?? But, subjek paling aku terer subjek agama and tasawwur islam. A jer manjang sampai SPM dapat A1 gitu. Gila alim aku dulu.. hahaha..

But, alhamdulillah even tak la sebijak mana, aku dapat jugalah jejakkan kai ke alam universiti. Macam tak caya jer bila dpt panggilan masuk UiTM. biar betikk? hebatnya aku.. hahaha!! perasan jer tu... Lepas amik diploma, dpt kerja. terus jer la aku bekerja. bukan senangkan nak dapat kerja kerajaan. even dalam masa yg sama aku dapat further study utk dgree juga masa tu. lepas di pikir2 kan aku nak DUIT!.. hehe alhamdulillah now, dah masuk 10 tahun aku bekerja sebagai kakitangan awam. Alhamdulillah.. perjalanan hidup aku yang senang.. ;)

Nowadays, bila hari guru, pasti aku akan ingatkan anak2 aku untuk appreciate guru diorang sebab separuh hari dorang memang sentiasa bersama guru. Dari kecik kita ajar menghargai guru. So, malam tadi aku ajar iman buat kad untuk hari guru. 

Gigih juga la iman buatkan kad untuk cikgu dia dan cikgu adik2 dia. Alhamdulillah dia sendiri yang offer nak buatkan untuk adik2 dia.. abang yang prihatin ni.. saaaayaaangg Iman. 

Inilah hasilnya. ada gambar cikgu, ada bintang, bulan dan matahari. dia saja yang paham apa maksudnya tu ;)


Selamat Hari Guru buat semua guru2 di Malaysia. dan tak lupa juga untuk my asben yang juga seorang Guru.

Note : balik karang mesti bawa banyak balik hadiah.. hehehe


Friday, May 02, 2014

7tahun Bersama



1 May 2007 - 1 May 2014
7 Tahun


Syukur Alhamdulillah.. Kami di panjangkan umur dan disatukan sehingga kini. 7tahun bersama. suka duka, pahit jerit semua kami alami bersama. segala onak dan duri, cabaran dan halangan tetap sama2 menempuhi. Dan sekarang dikurniakan 3orang hero. Syukur ke hadrat Ilahi ;) kerana memberi aku peluang untuk merasai alam perkahwinan di usia yang muda serta menjadi ibu. 

Tatkala, orang lain sibuk mengejar impian untuk menjadi pelajar cemerlang, mencapai cita2 yang di idamkan, tapi aku telah menempuh alam perkahwinan di usia 23tahun. Dengan izin Allah, perjalanan hidupku di permudahkan.. selepas abis belajar, aku mendapat pekerjaan, seterusnya berkahwin dan mendapat anak. Di usia 24tahun aku telah pun dikurniakan seorang cahayamata.

Aku amat2 rasa bersyukur kerana di beri peluang menjadi ibu, melahirkan zuriat. Sesungguhnya pengalaman bersalin itu amat menyakitkan tapi sangat INDAH.. 

7tahun bersama, tetapi 13tahun saling kenal mengenali. Semoga perhubungan ini KEKAL ABADI hingga ke SYURGA..



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...