Kawan-Kawan Saya

Tuesday, December 16, 2008

::: iman suk 4 bulan da :::

Tggl 13 disember.., genap la iman 4bulan.. semalam check up kat klinik ampang.
4bulan nie tak de kena cucuk paper.. cuma.., aku minta nak jumpa doc untuk buat kan surat reference ke GH.. aku nak wat follow up kat GH pasal batuk iman da 3bulan tak benti lagii...
aku riso if boleh memudaratkan iman.. sebab batuk iman batuk berkahak.. sumtimes aku dengar dada nyer berat bile bernafas.. mcm byk kahak dlm dada dia.. then..,kdg2 tgh malam dia batuk2 smp termuntah.. tue yg merisokan aku n asben aku.. kena sentiasa be alert walopun time tido..
takut muntah termasuk idung or telinga.. ;agipun atuk iman ada asma.. kebarangkalian iman dpt asma mungkin ada..., so, sku nak gaks check kat GH nnt... disebabkan arini kami tak dpat gie.., sebab asben aku keja.., so, kitorg decide gie ari khamis nnt... hopefully iman tak dapat asma la..

semalam timbang iman naik hanya 200gm dr bulan lepas.. so, berat iman hanya 7.2kg.. kira ok la.. aku takut gaks kalo iman terlebih berat laks.. nnt jadi obes.. susah aku kena dietkan iman nnt... alhamdulillah naik tak banyak... mungkin sebab perkembangan nyer yg semakin mantap..
hehehehe.. iyerla masa iman 0-3bulan dia cuma banyak tido n minum susu ajer.. kuat minum susu... then, masuk 3bulan lebih iman da pandai main2 n susah nak tido... dia juga blajar mengiring n meniarap... skang semakin aktif nak meniarap.. tido pun semakin lasak skang.. bayangkan dia tido atas katil tp ada lapik ngn tilam dia.. pastue bedung dia n pakaikan kelambu payung tu.. tgh2 mlm aku tgk dia tido beralih tempat... bedung ntah kemana, kelambu pun da senget2 yg si iman nie laks da terkuar dr tilam dia.. kat mana dia rupanyer..??? kat belakang aku rupanya... bahaya tul la iman nie.. takut terjatuh dr tempat katil dia jer... sabo ajer la...

aku nak tepek ckt picas iman 3bulan...


mula masuk 3bulan.., iman da pandai menyembur2... iman mmg kuat menyembur smp leh kena org....
tgh duk ngiringkan badan.. kdg2 tido pun ngiring...

nie laks tgh meniarap.... skang makin ligat nak meniarap.. kaki pun da mula berenang2..

niela tempat tido iman.. still berbedung lagi sebelum tido.. nnt tgk bgn tido bedung ntah kemana.. hahaha..!!~~

ha... yg nie laks abdullah fahmi.. sepapat iman.. sebaya ngn iman.. mcm kembo laks.. berat laks lebih kurang sama tahannyer... hehehe..!!~~

9 comments:

ZiE said...

jue.. dah besar pun iman kan dah 4bulan. leh produce adek. hahahha

aTan and aYu said...

itu ler...
jue kalo leh nak bersalin pas ni bulan 10 atau 11 la...
hehehe time cuti sekolah.... senang ckt ..

ai said...

hihihi..kiut je tengok iman tido berbedung. Opah akak dulu bedungkan cucu dia sampai baby tu umur setahun lebih tau! mak eiiii...melampau tul! :P

nasz said...

owh, dah besar pon masih berbedung ye. gud iman...

aTan and aYu said...

kak ai...
mak aik!!! smp setahun yer... dasat tue... budaknyer mst tido tak lasak agaknyer...

kak nas...
bedung time nak tido kan dia jer kak.. sebab kalo tak, tgk dia duk menenyeh mata je sebab ngantuk.. pastue nnt terburaui la bedung dia tue...

ayien78 said...

besar gadang pun berbedung????Jay, Jaff & Jass 2 bulan lebih jek bedung ...pastu lepas bebas dh.....kain bedung buat lap mulut jek skrg

aTan and aYu said...

kak ayien,

hahahha.. itu ler.. bedungkan sebab tgn dia tue suka sgt gosok2 mata (ikut ibu dia la nie).. dia ngantuk mst gosok2 mata, pastue tek leh nak tito.. bedung kan , terus senang lelap.. tgn tak kaco...

saveme_zero said...

semangat dah iman jue..ekekek. sok lawan ko le..hahaha

aTan and aYu said...

kak sue...,
itu ler...semangat waja kan... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...