Kawan-Kawan Saya

Nak Cari sesuatu?

Loading...

Friday, December 12, 2008

::: B'white or Soy Collagen :::


semalam aku tak dpt post apa2 sebab tgh duk survey produk untuk kecantikan kulit... survey punya survey aku tertarik dengan produk b'white n soy collagen nie.... kedua-dua produk nie ada kelebihan tersendiri... korg mst nak tau sebab apa aku duk cari produk nie kan..???

hahahahaha... masa aku pregnant tempoh hari.., aku kena demam campak masa tgh sarat 9bulan.. disebabkan campak itulah kulit badan aku menjadi tak sekata n meninggalkan kesan...so.., sebab itulah aku tgh duk menyurvey apa2 produk yg boleh mengembalikan kulit aku yg sebenar.. hehehe... aku sgt2 tertarik dengan testimonial kedua-dua produk nie.. tp, skang aku confuse nak amik yg mana satu... masing2 ada kelebihannyer...

disebabkan aku pun confuse..., nak tanya la.. ada tak sesapa yg pernah pakai kedua-dua produk ini..?? camner keberkesanan nyer... aku lebih tertarik pada b'white sebab keberkesanan nya cepat tp b'white aku tak dapat pastikan kalo nyusu bdn leh amik ker tak.. kalo soy collagen nyusu badan mmg leh amik.. yg pregnant pun leh amik tp keberkesanan nya lambat ckt la...
erm.. camner yea...???? batula sesapa yg leh bantu...

kpd yg tak baper tau pasal produk nie.., xper aku pastekan kat sini kelebihan produk nie....


b'white

B'White didapati juga efektif untuk:-
- proses penuaan kulit
- masalah jerawat dan parut jerawat
- kedutan pada kulit
- vena verikos (urat timbul)
- rekahan kulit (stretch marks)
- sakit pinggang
- rhumatoid atritis (penyakit sendi/tulang)
- bengkak sendi
- menambahkan keanjalan dan ketegangan kulit
- melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
- menguatkan otot
- menguatkan tulang
- melawan `multiple sclerosis� dengan membina semula lapisan protin pada saraf
- membantu proses terapi hormon kepada wanita yang mengalami menopause.
+ menambahkan keanjalan dan ketegangan kulit
+ melancarkan pengaliran darah di bawah lapisan kulit
+ menguatkan otot
+ menguatkan tulang
+ melawan "multiple sclerosis" dengan membina semula lapisan protin pada saraf
+ membantu proses terapi hormon kepada wanita yg mengalami menopause

soy collagen

Minuman yang difomulasikan daripada kombinasi soya dan kolagen boleh melawan garis-garis halus yang timbul, kedut, kulit kusam dan tidak sekata yang berpunca dari umur yang meningkat, stress, pencemaran, terdedah kepada cahaya matahari dan lain-lain faktor yang merosakkan kulit anda.


Formula asli ini akan mengembalikan keanjalan kulit anda dalam masa 15 hari untuk melawan tanda-tanda penuaan dan kulit pramatang disamping secara perlahan-lahan memutihkan dan melembutkan kulit. Hasilnya kulit anda akan kelihatan lebih sihat dan lebih cerah. Minuman ini sesuai untuk wanita semua peringkat umur. Sangat sesuai untuk wanita yang mengandung. Produk ini mengandungi 2 ramuan utama:

Soya - Berfungsi sebagai bahan semulajadi untuk memutihkan kulit dan melembutkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan paras kolestrol dan suhu badan dan memberi tenaga yang diperlukan oleh tubuh kita.

Kolagen - Kolagen ialah bahan semulajadi yang mengeluarkan cecair dalam tubuh kita untuk membekalkan struktur pada organ yag berbeza. Kolagen memainkan peranan untuk menjadikan kulit kita kelihatan sihat, muda, lembut, dan sekata. Berpunca dari faktor-faktor seperti peningkatan usia proses-proses pengeluaran kolagen berkurangan dalam tubuh kita. Dengan kolagen hasilnya garis-garis halus dan kedut-kedut akan berkurangan dan menampilkan wajah yang sihat. Sekaligus menghalang proses pengeluaran kedut-kedut dan garis-garis halus yang baru.


15 comments:

amy said...

saya da try dua2 produk tu.. tp nampaknye soy collagen lebih berkesan untuk kulit saya, jerawat makin berkurang n adik2 kata kulit saya semakin cerah.. tp mybe reaction stiap org berbeza2..

Anonymous said...

saya pula da try b'white..mmg berkesan dengan cepat..kulit jadi licin dan mula cerah..kena amalkan dan jgn tggal la..setakat ni saya da habiskan 3 kotak..ramai orang sekeliling tegur saya makin cantik dan gebu

Anonymous said...

oh...saya baru try 5 paket...xtau la..tp dapat rase...kulit semakin halus dan gebu...muke pun xberminyak dah...kat kaki pon..kulit lembab dan lembut...sy nk teruskan....xsabar rasenye dapat kulit gebu..

marinaganga said...

saya dah lama dgn b'white dah 4 thn memang byk kesan ..saya dah ada 4 org ak tapi masih banyak org tidak percaya yang saya dah kawen ...dari hujung rambut sampai hujung kaki terjaga dgn hanya amalankan b'white ..semua jiran ikut saya amalankan b'white ....i luv u b'white ....b'white lah serapan no 1 saya ....

Anonymous said...

saya dah try 2 kotak...memang ok dan dpt melihat perubahannya, saya masih pelajar dan menuntut di IPTA...ramai rakan2 menegur perubahan saya. kulit saya menjadi semakin licin dan gebu tetapi kecerahan kulit belum ada perubahan.( saya seorang yang gelap)

ziehan said...

saya pon makan bwhite mmg sgt2 berkesan baru makan sekotak en asben dah tegur "muka awak dah bersihlah"terasa banga rasanya

ummi_muaz said...

nak dapatkan kulit yg glowing,licin dan cerah dengan cara yang paling selamat??sumber kolagen asli yang terbaik..murah dan yang penting selamat..blh tgk dkt blog saya..=)

Anonymous said...

Lelaki boleh tak untuk produk ni ?

ahri said...

soy collagen unisex..lelaki pn boleh minum...ada tulis kat kotak..kalau b'white x penah jumpa lg, xtawu la..kakak sy suruh sy minum soy collagen, haha..dy bg free je kt sy..btw, im a boy

sashhhh said...

Saya belum pernah try dua2 product ni. Dekat mana boleh beli product ni ya ? and ada side effect tak ? TQ.

Anonymous said...

Sy pn nk trigin nk try tp xtau yg mn 1 better..my friend kta soy colagen btter..sy kwn sy gna soy colagen..

Anonymous said...

sy pnh mkn soy collagen efek dia lambat..sy tuka mkn cocoa collagen dah dkt 3 thn...bgus jgk tp sy rs lbh pd cntkkn bntuk bdn kt..sbb dulu sy sekeping now alhamdulillah ramai yang puji...now nak mkn bwhite sbb rame kate bgus

ratukissdaniella said...

glow b white dherbs...mkan 3kotak muka putih mlepak..bkn stkt muka tp satu bdan...sy x jual tp pgguna glowvb white...mmg brkesan untk sy...

ratukissdaniella said...

glow b white dherbs...mkan 3kotak muka putih mlepak..bkn stkt muka tp satu bdan...sy x jual tp pgguna glowvb white...mmg brkesan untk sy...

Anonymous said...

Boleh tak remaja macam saya ni umur 18 tahun try products glow bwhite ni? Sbb ada yg tak galakkan saya try collagen sbb muda lagi tapi teringin sangat nak try sbb kulit muka kusam sangat.. Boleh tak?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...