Kawan-Kawan Saya

Monday, March 22, 2010

My Bad Day....... :-(


Salam u all...
Sepatutnya aku nak publish pasal lain.. pasal "Projek Mega" aku untuk minggu nie.. but disebabkan perkara yang  tak dapat nak dielakkan, aku buka cerita pasal my bad day nie..

alkisahnya...

Sabtu lepas aku ke PWTC, bukan sebab ke pesta buku tetapi sebab ada taklimat dengan organizer pasal aku nak buka BOOTH this week kat sana. Aku sampai lewat sedikit sebab aku ada kenduri sebelum tue.. Then, sampai jer kat situ... sedang aku berdiri... tetiba kakiku terpeleot @ terpelecok... dan aku pun terus jatuh mcm nangka busuk.. dan kebetulan masa aku jatuh, kedudukan tgn aku tak betul.. pusing ke belakang.. dan aku dengar bunyi.."Kreeekk".. Masa tue, aku rasa ZAILA jer yg perasan mcm mane aku jatuh... sebab dia nak bg aku kertas masa tue...

Nasiblah ada JPA untuk memberikan bantuan... memang masa tue, tgn aku sakit giler dan bengkak.. JPA bandage kan tgn aku dan ajak ke hospital but aku tak nak sebab masa tu ada iman, SIL & MIL.

SO.. malam tue aku ke Hospital AMPANG untuk check semula kesan jatuh tue. terus buat x-ray.. dan time jumpa doktor, terus doktor kata tangan patah. malam tue juga terus pasang simen... dan pagi nie kena tambah simen lagi sampai ke lengan..

tak sangka aku.. jatuh sedikit tapi memudaratkan lah juga. sebab patah dan bersimen.... aduhai.... dugaan bagi aku minggu nie.. macam2 hal berlaku serentak.. di samping keadaan ayahku yg tak berapa sihat sejak 2 menjak nie, MIL datang rumah.. dengan projek nak buka booth lagi.. serba salah di buatnya... huhuhuhu..!!!...


 inilah tempat kejadian... dan disinilah aku akan buka booth nnt..

pagi tadi..
baru jer lepas tambah simen sampai ke lengan....


p/s : Dr. Azua kata jgn masak.. takut nnt basah dan bau busuk..Yeaaayyyy..!! asben aku kata dia masak nnt.. hehe... lenggang kangkung la aku...

Photobucket

16 comments:

Az Rina said...

kesian pulak..takpe, dugaan ni..get well soon ye..obat jgn skip, hehheeh..

saveme_zero said...

moga cepat sembuh jue

Wafaa said...

menaip pakai sebelah tangan je la nih?

alfa juliet said...

nasib baik tergerak hati nak gi hosp..kalau tak, ntah apalah jadi

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

rina >> tq rina.. insyallah.. tak lupa punya..

kak su >> tq kak

wafaa >> itu yang terkebil2 menaip nie... hehehe..

alfa >>> sebab rasa sakit lagi.. dan tgn takleh angkat.. itu yg ke spital tue...

fazilzura said...

dlm sakit2 tu smp lg posing yek ... ni sakit betul ke acah2 ni ...

wah wah besh yek x yah masak .. ehehheheheeh , tp betui jgk .. kang keno air lg susah nnt..lambat nak baik ...

nome said...

lahai...jatuh terpelecok la pulak..ciannyer jue..dah la nak berbisness dis weeek....sabar ye...x lama sehat la tuh..bykkan rehat...

LeaKhalid said...

smoga jue cpt sembuh...jg diri bebaik ye...jgn terpelecok lg... :)

LeaKhalid said...

smoga jue cpt sembuh...jg diri bebaik ye...jgn terpelecok lg... :)

Noor said...

semoga cepat sembuh yerk.....
take care......!!!!

*syok yerk cz asben jd chef......

Noor said...
This comment has been removed by the author.
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

huhuhu
malang tak berbau la katakan
apa pun take care tau

zailamohamad said...

banyakkan bersabar ye Jue, macam nilah kalau nak libatkan diri dalam dunia bisnes, akan sentiasa ada benda yang datang untuk menguji diri kita, yang penting jangan give up & hati kena kuat semangat..kalau boleh rancang elok2 sebab masa tinggal dah tak lama dah, make sure barang cukup, hanger cukup, pastu plastik, harga & barang2 nak meniaga tersedia..duit kecil pon kena ada juga pastu make sure bangun pagi, makan siap2 & datang awal ntok elak kesesakan..memang penat tapi harap2 pulangannya berbaloi dengan apa yg kita korbankan ni;)
by the way, take care ya!!

iENa SaNi said...

la jue knape sampai jd mcm tue...cian nyer...x pe dugaan semua nie k...sabar byk2...semoga cepat sembuh ye

alyyani said...

jue, nak bukak booth tuk keje or babyandkids?

oh gitu ke cite nye cmne bole patah. sama kes dgn adik alya. tahan pakai tangan bila dah terjatuh. patah jugak. tp lagi teruk la kes dia.

kalau dah bengkak bila jatuh tu tmbh pulak sakit mmg patah la. nasib la jue tak lambat sgt pegi hospital.

cepat sembuh ya!

AieZa said...

ohhh.. gitu ceritanyaa..

xde angin xde ribut.. tau2 je tau2 tak stabil.. kaki terpeleot tp tgn plak yg patah..

moga cepat sembuh ye jue.. rehat byk2..

xyh msak = BEST!!!! hahahahahahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...