Kawan-Kawan Saya

Wednesday, June 27, 2012

yeaa!! sy dah boleh jalan..



saat yang di tunggu2 telah pun tibaa..! ceeewaahh!
akhirnya, 1tahun 3bulan izzul dah boleh jalan sebaiknya
1th 2 bulan baru bertatih2.. skrg dah laju berjalan.
sonok sonok...

sabtu lepas bawa ke taman tasik untuk jenjalan.
bawa dia jauh sikit jalan.
sonok kemain lagi dapat meronda taman tasik.

video

sedikit video sebagai kenangan saat2 baru dapat kaki.
hehe

Monday, June 25, 2012

Aku kena SAMAN!


Dah lama tak update blog. tetiba nak update blog aku kena sama pulak yeaaa..! Mood merundum nak update blog. then, buat2 lupa yang aku ni ada blog. Boleh tak..???

kisahnya 2minggu lepas. Balik kerja. mcm biasa aku akan lalu jalan belakang Putrajaya. Means belakang alamanda tue. balik kerja sharp pukul 5pm kena chow! sebab kalau lambat jalan JEM! tak sanggup aku nak redah jem. Sepanjang balik kerja, tempat HOT yang selalu jem adalah depan Hospital Serdang, Jalan UPM, Bandar Tasik Selatan, dan Pandan Indah.

So, mcm biasa aku pastikan, aku kena lepas kan dulu depan Hospital Serdang, sebab time tu semua pej kerajaan mau balik ke area kajang, bangi dan ke arah KL If lambat, sure akan JEM punya lahh!... tempat pukul 5 aku dah balik. amik keta terus keluar.. sedang elok jer aku lalu jalan belakang alamanda tue, nak kata laju sgt tak la.. dlm 100km/j jerr.. tetiba dekat bawah flyover aku nampak ada 2org polis elok jer sedang fokus kat aku.. tgh syok memandu, aiseh! kena spot la pulak... memangf aku dah agak dah! mesti kena SAMAN nie.. tgk meter lebih sikit jer 100km/j. had laju kat situ 90 km/j jer..

Sabtu lepas, dah pun dapat surat CINTA dari PDRM.. kan betul! mmg kena saman pun. siap ada gambar lagi tuee.. iya la.. sebagai bukti kan. supaya polis tak dikatakan tau saman ekor jer. sob.. sob.. tetiba sedih.
tau2 jer arini dapat gaji. tak pasal2 kena bayar saman RM150. banyak tue!! lepas duit diapers dan susu anak tau!! sakit jiwa aku..

Now, bila lalu jer jalan tue aku dah slow.. but, xder pulak polis jaga.sabar jer la wahai hati..
1st time dalam hidup kena saman nie. tak sangka juga aku dah 10thn pegang lesen memandu..

surat saman dah terima cik POLIS.!



Monday, June 18, 2012

clarks warehouse sale!





jom terjah!

Tuesday, June 12, 2012

Berjaya Times Square Theme Park


Disebabkan cerita dah basi, so xtau nak mula story dari mana
dan kebanyakannya semua dah lupa serta masa tak cukup nak story,

so

gambar-gambar mengambarkan segala-galanya

layan gambar jer ekk...




























Thursday, June 07, 2012

Dinosaur Alaive again!



Cuti sekolah, akak aku balik. so, plan nak bawa budak2 jenjalan. Asalnya nak bawa budak2 mandi kat theme park dan genting highland tapi plam berubah last minit. Sebab sekarang tak berani bawa anak mandi manda sebab kes HFMD yang mula berleluasa balik. Dan tak ke genting sebab masing2 kepenatan tak larat naik bukit atas alasan baru lepas wedding cousin.

So, bawa anak-anak jalan dekat jer la. Firstly, kami ke Dinosaur Alaive dulu kat Pusat Sains Negara.
Last year ah pun bawa iman ke sini. Boleh tengok kat LINK nie. Kali nie pergi dengan sepupu sepapat dia sekali. Iman suka benar dengan dinosaur. Aku pun xtau la apa yang menyebabkan dia suka pada dinosaur nie.

Jom layan gambar sampai lebam.. Lebam juga aku mengedit gambar nie.


























LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...