Kawan-Kawan Saya

Sunday, May 31, 2009

::: Sungguh Menyedihkan..!!~~ ::::


Lihat lah ape yang telah terjadi pada kereta kesayangan kami ini... Satu2nya kereta yang yang kami ada.. Sedihnyaaaa.... :-( . Alkisahnya kenapa jadi macam nie..? Semalam (hari Sabtu) kami baru sahaja gerak dari rumah untuk berjumpa dengan supplier.. ketika itu aku yang drive. Dalam on the way di depan flat Ahmad Razali tuee, tetiba ajer kedengaran bunyi mcm bom meletup... BOOmmmMM...!!~~ terkejut kami dibuatnya. Dalam pikiran aku, ingatkan tayar yang pecah... Sebab tayar kereta kami tak berapa baik.. Perlu ditukarkan. Tp, aku pegang stereng OK jer.. xder pun melilau. Lagipun aku tak bawa laju pun sebab baru lepas corner.

Peaaceh!! aku dengar bunyi mcm ada benda berderai.. seolah2 bunyi cermin pecah.. Dan terus kitorang pandang pada cermin belakang tue... Haaa..!!! berderai kau.. bukan retak seribu daa.. terus berderai... Adusss..!!~~ naper la gamaknya... Nak kata disebabkan kereta panas dan terus pasang aircond tak juga sebab masa tue kereta tak panas langsung. Sebab kami letakkan bawah canopy. Agaknya sebab apa yea..? denga tiba2 saja ia pecah. Kena batu..? tak mungkin juda sebab tiada kereta lain ketika itu dan kami tak lalu di bawah jambatan atau fly over. erm.. ntah la.. Mungkin itulah dugaan bagi kami untuk bulan ini..

Sedihnyaaa.. kenapa dugaan bagi kami..? sebab bulan nie kami banyak pakai MONEY..!!~~ Baru jer aku cerita nak berjimat cermat.. tup2 jadi cenggini.. Actually, bulan nie kami nak tukar tayar kereta 2biji lagi sebab bulan lepas dah ganti 2 biji.. sikit2 tukar dulu laa.. nak tukar skali 4 tak mampu lagi.. lagi2 asben aku nie pakai tayar 16". Nasibla belum gantikan lagi.. Boleh spend duit tue untuk ganti cermin yang pecah nie..

Erm.. Takpe la... mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku... :-) Mana tau next MONTH rezeki berganda2.. iyer tak...? Insyallah....


** nampaknya arini kami tak dapt la ke Pahang untuk menghadiri majlis pertunangan Cousin aku... :-(

17 comments:

♥ Eda ♥ said...

tapi mmg selalu gitu la..kaalau tetiba kita ade duit lebih skit..tetiba ade je jadi sesuatu yg buatkan kita terpaksa abiskan duit tu..huhuhu...biasalah lumrah hidup..hehe...tapi bersyukurlah bukan cermin depan yg kena..klau tak bahaya jugak kan..takut cederakn diri sendiri atau anak ke..huhu...

Mommy Prince said...

Jue insurance tak cover ke? lg satu arin nk suggest.nanti tukar lah double layer.ni sebab single layer dia berterabur camtuh.. aritu pun arin kena tengah drive tetiba meletup..tp yg depan.sib takde ape2

Mommy Prince said...

Jue insurance tak cover ke? lg satu arin nk suggest.nanti tukar lah double layer.ni sebab single layer dia berterabur camtuh.. aritu pun arin kena tengah drive tetiba meletup..tp yg depan.sib takde ape2

Mommy Prince said...

Jue insurance tak cover ke? lg satu arin nk suggest.nanti tukar lah double layer.ni sebab single layer dia berterabur camtuh.. aritu pun arin kena tengah drive tetiba meletup..tp yg depan.sib takde ape2

Reena said...

kak jue jgn sedih...maybe bulandepan dapat bisnes better...lagipun nasib baik belakang...dont worry...be happy..

~chekuna~ said...

sabar jue.. mungkin ada hikmah nya..terlalu gak terjadi dlm idup kakna pun.. tiba2 kete rosak..nak pakai duit..next month...ada bisnes baik punya.. percayalah..
rezki ada di mana2

alyyani said...

jue, it happened jue. kadang benda nak jadi dalam masa kite tak jangka. betul ckp jue, ade hikmah disebalik nye tu. saba ek ;)

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

Jue.. walo hari tak panas.. bahang nye amat panas.. lelagi zaman skang ni.. cuaca panas... kata hubby akak tu memang sobab panas tu.. walo pun tak paans bukak sikittt cermin kete kita jangan tak bukak cermin sebab wap dia penuh dalam tu

ppb_ppkp said...

jue..kesiannya..akak pon penah jadi gini.
lepas tu..kena pakai tinted semua..supaya in case..dia xberderai..still melekat lagi.bahaya gak berderai..
amsa tu iman dok mana??mujur dia xdok seat belakang

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

eda >> itu la... bila bulan tue nak pakai duit. ada jer masalah kan...? itula.. nasib la cemin belakang.. tapi, kalo cermin depan insuran cover..

mommy prince >> amboi... sampai 3 post.. nampak arin amik berat pasal jue.. hehehe.. itula.. insurance tak cover cermin belakang.. cermin depan jer.. tul tue.. asben jue terus nak buat kat perodua jer amik double layer..

reena >> thanx reena.. hpefully gitu laaa...

chekuna >> sy pegang prinsip tue jue. rezeki di mana dan bila2 pastiada... :-)

alyyani >> memang tak disangka dan tak diduga langsung... mungkin dugaan bulan nie gamaknya...

Kak Wana >> tul la kak.. skang nie memang cuaca tengah panas nie.. tp, memang slalunya cermin kami akan bukan bila pasang aircond... tgh confuse gaks niee..

kak imah >> aah... cermin belaang tue tak tinted pun.. aritu tined tapi xlepas... kena buka balik.. tehn, xpasang2 daaaa..


*** thank semua... sayang u all.. muahhhh... :-*

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

eda >> itu la... bila bulan tue nak pakai duit. ada jer masalah kan...? itula.. nasib la cemin belakang.. tapi, kalo cermin depan insuran cover..

mommy prince >> amboi... sampai 3 post.. nampak arin amik berat pasal jue.. hehehe.. itula.. insurance tak cover cermin belakang.. cermin depan jer.. tul tue.. asben jue terus nak buat kat perodua jer amik double layer..

reena >> thanx reena.. hpefully gitu laaa...

chekuna >> sy pegang prinsip tue jue. rezeki di mana dan bila2 pastiada... :-)

alyyani >> memang tak disangka dan tak diduga langsung... mungkin dugaan bulan nie gamaknya...

Kak Wana >> tul la kak.. skang nie memang cuaca tengah panas nie.. tp, memang slalunya cermin kami akan bukan bila pasang aircond... tgh confuse gaks niee..

kak imah >> aah... cermin belaang tue tak tinted pun.. aritu tined tapi xlepas... kena buka balik.. tehn, xpasang2 daaaa..


*** thank semua... sayang u all.. muahhhh... :-*

fazilzura said...

JUE...

aduyaiii.. cmner leh jd cmtuh yek.. batu kuttt..
jue x claim insuran ke? cz akak kalau renew insuran tu mmg ada wat budjet tuk cermin sekali .. takut jd cmtuh lerrrr..
kalau ada.. leh claim lerr..k alau xdak.. adehh susah tu ..

for tyre tu , try tuko yg murh2 skit nye..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >. insurans cover cermin belakang ke kak..? sebab asben jue kata insurans tak cover.. cover cermin depan jer.. itu yang pening tueee...

tul tue kak.... ;-)

AieZa said...

mana ada insurans cover cermin blkg.. dpn aje.. xpela jue.. nk wat camana..

bis tu cmne iman jd ke blk kg nih? aku rasa mcm xjd je tuh?

KasiH said...

Alahai...tkper laa jue...ada himahnya tu...betol gak kata wana pns pn satu hal...mende dah nak jadi..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

takper ada hikmah tu..
sabar tau

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

aieza >> tul tue kak.. cover depan jer... mungkin gaks kan bg iman tak lik kg.. Tp, jadi gaks kak.. next week katanya lik sana... minggu nie duk sini..

kasih >> erm.. itulah dugaan bulan nieee... memang cuaca skang nie panas jerrr..

tinie >> thanx tinie.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...