Kawan-Kawan Saya

Friday, May 29, 2009

::: Iman... Jangan Iman.... :::

Sejak menjak Iman dah pandai merangkak nie..., mcm2 la aktivitinya.. antaranya ialah.. dia suka naik badan orang, dia suka pada laluan yang susah sebab dia nak langggar ajer.., dia tak suka duk atas katill, merengek2 la dia kalo tak dapat turun, dia dah pandai ke tangga da skang nie.. Kalo aku nak naik atas, da dia nampak, dia akan ekor sampai ke tangga.. tp, lum leh naik lagi la.. sampai kat hujung tangga tue, merengek la dia sebab nak naik..

nengokla contoh gambar nie... erm, cubaan untuk menaiki tangga... :-)

dah dapat da tannga tuee..

cubaan nak naik tapi tak berjaya..

akhirnya.. hanya duk disitu saja sambil memukul tangga...


** NEXT WEEK cuti sekolah... pasti akan merindui Iman Zafran... :-(

16 comments:

Leen Die said...

waa..sedihnya jue..waa..klu leen memang leen taknak lah rayyan jauh dr mata...rasanya rayyan pun takleh sebab still bf walaupun dah campur..malam2 dia tolak FM..so mesti nak menepek je tepi kiter..waaa....juee..ku tumpang sedih.....:(..mesti rinud ngan iman kan..faham sungguh perasaan mu ituuu

strawberi said...

nanti kena pasang pengadang tangga tu..makin lama iman mesti dah pandai kerabat tangga tu..


jue kena repeat balik ye test tu??
dah study ke..kata susah..
good luck ye

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

leen >> itu la pasal..sebab tue arini rasa KEMURUNGAN sikit.. huhuhu..!!~~ lama tue cuti sekolah.. 2week tau..

** bestnyer rayyan still BF lagi...

alyyani said...

jue, ni mesti kes iman kena tinggal dgn sape2. mau ke dia tuh? kalo alya tak sanggup...

amboi iman, ade hjat nak naik tangga ye. mcm nia la kuat memanjat tp tak bape terror merangkak lg. kalo nmpk alya mesti nak panjat kite... naik tepenyek badan. heheh..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

advance anak ko

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

advance anak ko

Reena said...

wow...cepat kan perkembangan iman....cergas...

fazilzura said...

amboi Iman...
dh kene jaga2 tu Jue.. umah ado tangga ni lg bahaya. kang wat nye naik ( rs ok lg kut).. bab dia turun kang.. golek2 cm bola plak kang.. ado jgk yg timbul telor kat dahi

Reena said...

actually reena tak faham akak..kalau cuti sekolah berjauhan dgn iman..kenapa ya?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

strawberi >> aah la... kena berjaga2 dah la pasnnie..

** exam tue, memang sure kena amik skali lagi.. hehehe..

alyyani >> aah la.. tul tue.. kalo lik keje, nampak jer jue terus nak di dukung.. adusss.. letih gaks.. dia nak berkepit jer..

** Cuti seklah alya... mesti iman ikut ayah dia lik kg.. itu yg sedih tue...

tinie >> anak BOY.. gitu la lasaknyaa..

Ada Ayrissa said...

dh mmg pesen budak2 kot,
suka sgt kalo jmpa tgga..hehehe

Wafaa said...

Ya ampuuuunn.. anak kita serupa. dah la nama sama. dia suka laluan yg susah. contohnye, masuk bawah meja untuk ke seberang sana, walaupon ada jalan short cut, suka main celah2 antara dua almari, suka dok bawah penyidai towel, adoi laa..

alaa.. sedihnya kalau 2 minggu kena tinggal Iman.. ehhh anak yg tinggal mak nih. :)

Jiey^Mien said...

Jue takleh ikut skali ke?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ada ayrissa >> erm tul tue.. nape budak2 suka tangga, habuk, masukkan brg dalam mulut, suka HP... naper ekk..??

wafaa >> wah..!! dah nama iman, gitu la nampak nyer kan..? bila iman nak bertemu iman nie ekk..?? hehehe..

** itu yg membuatkan daku sedih.. :-(

jiey >> jue kena keje... xboleh nak amik cuti banyak2... waaaaaaaaa...

~chekuna~ said...

sedihnya jue...kakna mcm faham sgt.. kena pisah dgn anak.. walau 2 hari kita tak sanggup kan..ni kan 2 minggu... sabarlah jue.. demi hati org lain.. hati sendiri terluka.. :(

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

chekuna >> itu la Kak na.. sumtimes kita kena berkorban juga kan..? tp, kalo iman still BF..., iman mesti sentiasa bersama jue... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...