Kawan-Kawan Saya

Tuesday, May 19, 2009

::: Iman's 9 Months :::


~~ 9 MONTHS ~~

Iman Zafran dah pun masuk ( bulan.. Tinggal 3 months sahaja lagi nak masuk 1 tahun..
sejak masuk umur 9 bulan nie.., amatlah mudah dan senang aku n asben menjaganya.. tak banyak sangat karenah seperti masa bayi baru lahir dulu... Antara Antara perkembangan iman sepanjang 8 bulan adalah :

  • suka sangat menjerit.. tgh duk main sorang2 pun boleh menjerit.. suaranya sangat kuat.. adusss.. sabo jer la aku..
  • berat badan iman tak naik banyak.. sikit demi sedikit ajer naik berat badan dia.. sampai a nie baru 8.8kg.. naper yea..??
  • Iman jenis tak kuat makan.. ikut ayah dia.. tak ikut aku yg kuat makan.. huhuhu..!!~~ dan sekarang nie, tak baper nak makan benda lain la... aku sua pape.., pasti dia akan buat MUAK.. ala2 nak muntahkan semula... kalo makan amatlah sikit..
  • Iman kalo minum nyusu, xbanyak tapi kerap.. kalo buat susu tue biasa 3oz or 4oz ajer... kalo 5oz ke atas, pasti tak abis...
  • then, dia suka joget bila aku nyanyi eh ah eh ahh.. bun bun cak.. bun bun chak chak..!!! dan yang paling BEST...!!~~
  • Iman dah pun MERANGKAK sejak 8bulan 3 months... yuhuu..!!~~ sonok nyer aku nengok.. skang nie dah makin laju dia merangkak.. ke sana ke sini.. seluruh tempat dah di terokanya....
pape pun.., semoga Iman zafran Sihat walafiat hendaknya... :-)

17 comments:

KasiH said...

Happy 9 mons Iman!!!

JuLieS said...

macih untie ryn....

AieZa said...

Hana wishes Happy 9 Months Old to Iman!

nasz said...

hepi 9months, iman!!

[I][T][A] said...

jue.. iman makan apa skrang?? nestum makan lagi tak... berat raisha pun naik sikit jer... ita tengok iman masa umur 3 bln chubbykan.. bila dah besar susut dah badan dia..

ibuadliyana said...

biasalarr tu jue...dia nak meringankan badan dia...mesti dia cepat jalan nnt...org tua2 kata...hehehehe

JuLieS said...

aieza >> macih untieee..

nasz >> macih untie nasz..

ita >> aah ita.. skang dah susut daa.. susah la.. iman tak nak mkan da skang... gusi dia gatal jer.. biasa nestum jue campur dalam susu..

ibuadliyana >> alhamdulillah.. hopefully mcm tue la.. cepat jalan lagi bagus.. hehehe

fazilzura said...

Iman .. mama iman sombong ler x nak jmpa "akak" .. kah leh dak akak ..
umah bkn nye jauh rs nye .. tp x tingin pun nk jmp.. Akil tingin nak jmp Iman ..

JuLieS aka Ayu said...

lal zura >> ala mam akil nie.. boleh sajer kita ronggeng2... hehehe.. set time la.. kihkihkih.. :-)

alyyani said...

iman sama mcm nia. minum susu sikit2 tak macam baby lain. tp kerap.. moga iman membesar dgn sihat dan sempurna.. :D

JuLieS aka Ayu said...

alyyani >> iyer ke alya..? sama la ngn iman cam gitu... mula2 riso gaks.. tp, nasib la berak n kencing ok jer...

Jiey^Mien said...

Yeayy.. Tak lama lagi umur iman cukup setahun!!

Wafaa said...

iman comel iman comel iman comel..

JuLieS aka Ayu said...

jiey >> aah la jiey.. sekejap jer nak suk 1 tahun daaa...

wafaa >> hehehe.. iman wafaa pun comel gaks.. :-)

M@L@ said...

suker tgk budak kecik pkai baju kemeja npk smart... encem si iman dah besau dah...

rosmona said...

ensem anak ko ni jue.. ade bakat ade aweks byk dh beso ni..kui3x...

JuLieS aka Ayu said...

mala >> aah.. smart2. sat gie cepat jer comot.. kan kan.. pastue tak tahan panas.. lagi2 bw tempat panas... tp, memang CUTE.. jue pun suka gaks...

rosmona >> hanna nak jadi aweks iman..? ke hanna dah di sunting oleh adam..? hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...