Kawan-Kawan Saya

Thursday, May 28, 2009

::: Meh aku Tunjukkan.. :::

Arini aku tunjukkan diapers DRYPERS, TESCO CHOICE and BABYSOFT.
Kalau tengok betul2, drypers n tesco sama jer.. xder aper yg beza sangat. Hanya beza dia punya corak sahaja. Aku skang nie kena berjimat cermat sebab ada banyak perkara perlu aku lakukan sepanjang tahun nie dan tahun depan antaranya :
  • Nak masuk rumah baru..., jadi banyak benda kena buat kan..? Renovation sikit, nak pasang kabinet, nak pasang langsir... Perabot..? lagi la satu hapak pun takde lagi.. erm.. banyakkan nak pakai duit..?
  • Besday iman, kenduri masuk rumah baru... (Insyallah kalo ada rezeki, kami buat tahun nie..)
  • Holiday kami ke Langkawi bulan 11 nnt.. 1 family kami akan membuat rombongan ke sana termasuk mak mertua aku dan mak mertua kakak aku..
  • Holiday kami ke sabah pula. Kali nie trip dengan kawan2 opis aku... Yang nie tahun depan bulan Februari...
Sebab tue la dari skang nie kena berjimat cermat sikit... Pasni aku nak tukarkan susu iman pulaks... erm.. dah try da Susu dumex.. alhamdulillah nampaknya mcm takder masalah.. Tunggu la dalam 2minggu lagi.. Jika takder masalah, leh la tukar terus... :-)

Okla.. jom la kita tengok diapers2 ini...

dari kiri : Luaran Drypers dan Tesco choice.. yang nie jer nampak lain..

dalaman nya tetap sama... Than ketebalan nya pun sama saja...

Yang nie pula luaran BabySoft.. kaler biru..

Yang nie dalaman nya... lain sikit la.. tapi ketebalannya sama juga...


** so, skang nie aku ler la berjimat cermat.. :-)

15 comments:

MRS. K said...

sama la kite.. nak g langkawi gak bulan 11. besday hadif 1 taon.. lagipon MAS tgh uat promosi skang..

KasiH said...

kalo nak berjimat mcm2 mender boleh jimat kan...? oklaa tu...byk jimatnya tu...

p/s : ko holiday lgkawi on nov09 eh..aku nak g dec09...coti2 mesia...nnt leh kongsi info eh..

fazilzura said...

SUKEEEEEEEEEEE BBY SOFT ..
kalau pakai mlm x tembus.. akil tu kalau pakai yg lain sure tembus mlm2 .. huhuuhhu nak beli hugies maleh dh cz mahei benor dh ..

fazilzura said...

SUKEEEEEEEEEEE BBY SOFT ..
kalau pakai mlm x tembus.. akil tu kalau pakai yg lain sure tembus mlm2 .. huhuuhhu nak beli hugies maleh dh cz mahei benor dh ..

alyyani said...

BABY SOFT OK EK? BOLE DIPERTIMBANGKAN NI.. KAMI PUN ADE BEBERAPA PLAN YG NAK PAKAI BANYAK DUIT :)

Kerol+Natt=Adam said...

leh cube gak utk adam..jimat skit sok2 dh tmbh lg sorg..same la kte jue..nk msk umah br,nk wat bezday adam n house warming skali..bajet dh buat..kene start la jimat2 dr skang ni..lg2 la nat ni xkeje kan????

Wafaa said...

jue, kualiti sama tak tesco choice & drypers? kalau sama boleh try. sb iman weeWee byk time malam. tu yg kena guna yg tak bocors.

♥ Eda ♥ said...

jue..klau pampers ni penuh ..kencing bolos tak?n klau pakai malam kena tukar bape kali?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mrs K >> wah.. pie langkawi gaks ekk...? bp hb pie..?

kasih >> tul2.. mcm kena jimat.. erm, kurangkan pape yg patut..

** ramainyer nak bercuti2 kat langkawi...

kak zura >> tul.. tull daku pun sokong..

alyyani >> babysoft nie pun leh try.. sama cam drypers gak..

Natt >> aah la natt... natt housewife. then nak bersalin lagi.. lagi nak kena pakai duit byk lagi.. bila nak pindah..? umah kat mana?

wafaa >> erm.., takat nie iman pakai tak pernah bocor lagi.. tue yg jue yakin dengan tesco choice niee..

eda >> biasnya kalo jue pakaikan kat iman sebelum tido, (7pm) sampai la esok pagi (6am) tahan la.. xbocor pun....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mrs K >> wah.. pie langkawi gaks ekk...? bp hb pie..?

kasih >> tul2.. mcm kena jimat.. erm, kurangkan pape yg patut..

** ramainyer nak bercuti2 kat langkawi...

kak zura >> tul.. tull daku pun sokong..

alyyani >> babysoft nie pun leh try.. sama cam drypers gak..

Natt >> aah la natt... natt housewife. then nak bersalin lagi.. lagi nak kena pakai duit byk lagi.. bila nak pindah..? umah kat mana?

wafaa >> erm.., takat nie iman pakai tak pernah bocor lagi.. tue yg jue yakin dengan tesco choice niee..

eda >> biasnya kalo jue pakaikan kat iman sebelum tido, (7pm) sampai la esok pagi (6am) tahan la.. xbocor pun....

Jiey^Mien said...

ian siang pki drypers, mlm pki mamypoko.. cam bleh consider jer nih.. bleh save byk nih..

-:- Zafran BabyAndKidsCollections Enterprise -:- said...

boleh jiey.. boleh.. jue tak pernah try kan iman mamypoko lagi..

FENDY DAN FIDAH said...

Jue..akak pun pakai adriana pampers jenama tesco..tue pakai siang..mlm pakai drypers

Ada Ayrissa said...

kalo harga yg biasa2, drypers is da best...
for me, x mahal sgt, n x pon murah sgt..
kdg tu ketebalannya sama tp ketahanan utk menampung dan kekeringan dan keselesaan tu x sama..
tp kalo bb ok je, xder mslah...

QA's ~ mamapapa said...

saya sangat2 stuju..buat ape nk bazir2kn duit guna pampers mahalkn:)jmput follow kmbali :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...