Kawan-Kawan Saya

Wednesday, October 14, 2009

Sambutan Hari Raya di OpisKu...

Setiap tahun opis aku akan mengadakan sambutan hari raya. Kebiasaanya setiap tahun aku tak pernah rasa ingin nak menghadirkan diri. Almaklumlah.. Baru balik keje, takkan nak ke Putrajaya balik.. dah lah jauh kan..? Memang setiap tahu, opis aku akan buat kat opis jer. Tak meraikan di mana2 hotel. Almaklumlah staff kan ramai.. Bajet Kerajaan jer.. hehehe...!!~ But Okla.. sebab biasanya semua cawangan negeri akan datang dan membuka gerai masing2. Dengan menyediakan makanan tradisi setiap negeri.. Itu yang sonoknya..

Tapi... Itu untuk tahun lepas laaaa... Tahun nie negeri2 tak datang. So, setiap bahagian lah yang akan membuka gerai. Termasuklah bahagian Opis aku yang sejemput tue. Disebabkan aku ada kerajinan nak datang untuk jamuan raya kali ini, so aku ajak lah asben aku dan iman skali untuk terjah walaupun lewat sikit....

Jamuan raya tahun nie trak baper BEST sebab makanan cepat abisss... dan gerai2 dari setiap negeri takder.. Kalo tak, mesti meriah dengan pelbagai makanan...

So, inilah menu untuk gerai opis aku. Puding kastard dan Puding sagu..

penjaga gerai kami..

Iman dah ayahnyaa..

Nadia, Sal, Aku & Iman

Nak bermain Panjut

sakan sungguh dua banak nie gelak

Fiqah tido.. iman belum lagi..

Dibawah pintu gerbang opis

Suasana di dalam dewan

deretan2 gerai2.

gerai2 yg lain

suasana di luar dewan. ala taman..

ada screen besar kat luar..

suasana opis bangunan opis. ada macam hotel 5 star tak...? boleh la kan..? xdapat sambut kat hotel.. kat sini pun jadi laa..





PhotobucketPhotobucket

11 comments:

MRS. K said...

meriah la..

[I][T][A] said...

Wow jue sungguh meriahh la... rugi kalau jue tak datang..... banyak makanan plak tu...

Pasal berita sedih tu.. jue tabahkan hati... pasti ada hikmah disebaliknya...

KasiH said...

bgnn opis dah mcm hotel laa...ok laa tu meriah per..at least dpt gak berkumpul2 gitu sekali sethn...

shah-ila-ain said...

meriahhnyerr...dgn lampu2 dia kalau ko ckp kat hotel pun aku percaya jue..kahhhhhhhh....

*ko same lah dgn aku...malas betul nak join ofice huhu....

nome said...

pergghhh...hebat la tu jue...opis dah cam hotel...rasanyer otel pun kalah la...best apa sbb byk deretan gerai2....sonok bile berkumpul ramai2 time raya nih..

fazilzura said...

wahhhhh meriah nye ..
puding nmpak sedap

AieZa said...

thn ni opis akak wat tghri lak.. slalunye wt pas abis opis hour.. tp thn ni xjoin da crowd la sbb coti2 msia lg..

alyyani said...

at least ade gak jamuan raya. kitorg tak penah ade pun. tahun ni baru nak buat. tgk jue punye jamuan raya meriah sgt. org ramai. best2... iman tu happy semacam je ye..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mrs K. >> aah meriah la juga.. sebab ramai yg dtg.. tapi, tahun nie tak crowded sangat....

ita >> aah.. tahun2 lepas tak datang.. memang rugi gaks la.. sebab malas nak datang.. hehehe.

** Insyallah ita.. thank U yea..

kasih >> sebab ada banyak lampu lip lap2 kot nampak mcm hotel... hehehe..

kak mel >> hehehe.. nasib tak tipukan..? xleh nak tipu sebab ada org tau.. hehehe..

nome >> okla untuk jamuan kali nie... semua bahagian terlibat dengan menyediakan makanan masing2.. boleh tukar2 dan rasa2..

fazilzura >> nak tau sapa yg buat puding tue..?? itu.. dak laki yang baju purple tue buat.. sedap...

aieza >> aah kak.. opis2 lain semua buat time opis hour... opis jue jer mmg tiap2 tahun wat malam.. sebab taknak kaco time keje.. iyerla.. opis kitorg nie kan deal ngn public.. susah.. nnt public kecoh...

alyyani >> memang dah kira acara tahunan jamuan raya nie.. tapi, inilah 1st time dapat involve...

**iman sakan tgk lampu berlip lap2...

Bed said...

meriah jue....penuh suasana raya...dgn lampu & panjut lagi..

Jiey^Mien said...

Bestnya.. Meriah..
Cantik la Jue gamba2 pki DSLR neh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...