Kawan-Kawan Saya

Thursday, February 04, 2010

Gadget 2010


Gadget pertama yang harus di penuhi untuk tahu ini.. Apa dia ekk..?? isk.. kalau takder memang susah gaks.. Sekarang nie, gadget ini takde lagi.. jadi, dah jadi macam rutin aku mengumpulnya seminggu sekali dan bawa balik rumah mak.. Memang rutin setiap minggu begini.. APakah patut buat begini..?? hehehe..
Nanti kalau org nampak, akan kata aku PEMALAS.. memang aku MALAS.. 
hahahaha...

Inilah gagdet yang perlu ada untuk tahun 2010 ini :


* gambar sebagai hiasan



Masih berkira-kira budget sebab nak amik yang 10kg paling minimun... Senang untuk basuh toto, comforter dan selimut..... Survey perkara utama bagi kami sekeluarga,.. hehehe

Setiap hujung minggu, aku akan balik rumah mak dengan baju sebegini :
 hehehe..  parah.. nak basuh sekali gusss.. lipat sekali gussss....


Brand mana yang paling berbaloi ek..??
  • TOSHIBA - org kata kalau rosak, spare part mudah di cari.
  • LG - designnya memang cantek2 belaka
  • PANASONIC - Design yang baru MOSTLY ada INVERTER|.

** Klik pada BRAND.. aku dah direct pada Link untuk mudah tengok..


p/s : mesti ramai pelik. napa mesin basuh.. bukan peti ais kan..? sebab peti ais sekarang pakai adik ipar punya dulu.. hehehe..

15 comments:

Ryn said...

aku pun kalo takde gadget hat ni memg g dobi je laa gamaknya...hahahaha...ok gak kalo beli yg min 10kg tu..segala boleh basuh...

kalo ty pasal brd, aku tk berapa reti laa...tp now aku pkai LG..tp baru pkai 3yrs...good condition lg..

Jiey^Mien said...

jiey pki samseng.. eh salah samsung..
ok je.. beli masa mula2 kawen so kiranya da nk masuk 3 years la..
=)

LeaKhalid said...

he3..bestnye dapat beli mesin 10kg..senang nk basuh toto..leanye mesin 6.5kg jer...huhuhuh

tp chantek ler desgin mesin basuh nih...

mamashasha said...

wahh menarik....bape hengget jue?

Mommy Prince said...

wah cantk nyer gadget nih

hehe..arin pakai hitachi..ni kedai yg suggest. katanya japan mari.10.5Kg senang nk basuh toto ke langsir ke ..hehe.nk sumbat anak pun boleh.wakakka..

dah pakai lebih 5 tahun dah gadget arin. masih elok dan berfungsi dengan baek..hehe..

ni adalah gadget penting.mak tak kosa nk basuh tangan nokss..ngehngeh

Az Rina said...

ape kate amek je semua, heheheh..

siap kasi link lagi cam nak sruh kitaorag beli je ni..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ryn >> takat nie, aku tak pernah anta dobi lagi.. anta dobi kat umah mak aku jer.. hehehe..
AKu tgk design LG memang cantek2 la aaa..

Jiey >> mesin basuh jiey sama dengan pic tue ekk..? pic tue brand samsung punya... hehe

lea >. jue tak beli lagi.. itu gambar sebagai hiasan jerr.. hehe.. yang penting kena ada mesin basuh kan..

mamashasha >> yang mana? yang dalam gambar tu ker..?? xtau la.. sebab itu gambar hiasan ajer.. hehe

mommy prince >> hitachi banyak kat jusco kan..? selalu jenguk gaks tapi tak pernah tanya lagi.. Ok ekk..?? erm.. leh try tengok dulu..

fyhhh..!! nak masuk anak dalam emsin..? bior benarr...

azrina >> mak aik..!! nak amik semua.. sungguh tak MAMPU..!!~
hehehe..

alyyani said...

jue, wajib beli dengan segera tu. tp bak kata jue, survey itu adalah wajib. alya bekenan yg panasonic inverter. tp beli yg bukak kat atas eh instead og bukak kat depan tu sebab circulation air dia lagi bagus. baju lebih bersih. org jual tu cakap kat kitorg masa kitorg nak beli dulu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> betul2... yang dalam gambar tue sebagai hiasan jer.. hehe.. yg turbo tu kecik...

fazilzura said...

gadjet itu daku dh dpt akhir thn lepas bernama PANESONIC.. 12 kilo le kalau x silap .. jue, g terjah mines.. situ murah tau ..

mamashasha said...

jue mati2 akak ingatkan jue beli yg itew...akak pakai haier...ok jugak....

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

kekekek akak pakai samsung.. murah saje.. kekek 9kg ke bape hentah sebab memang leh jek basuh comforter kekekeke... tapi masih tahan lah setakat 2 tahun lebey pakai ni

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> the mines yang akak cakap aritu ker...? erm, apa nama kedai ekk..??

mamashasha >> tak laa... buelum berjaya miliki lagi nie.. hehe..

Kak wana >> samsung yang macam gambar tue ekk..? cantek designnyaaa.. Oh.. 9kg pun dah boleh basuh comforter..?? ok gaks.. tgh budget bwh RM1.5K jer..

MAS said...

jue..amikla yg inverter tue..kalau mas pon cdg nak rembat satu..kalau ade rezeki..hehe..lagpun skarang pakai washing machine yg MIL punye..yela..dok skali ngn MIL xtak kan nk beli baru..pakai mane yg ade..

Wafaa said...

Jue, sesungguhnya saya rasa nak tukar mesin basuh yg lebih besar (boleh basuh toto) dan peti ais yg laaagi besar (boleh susun barang cantik2, dan byk2 sket, ikut kategori). Apekan daya, yg ada sekarang masih elok.. kekek... gatal betoi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...