Kawan-Kawan Saya

Wednesday, February 17, 2010

My Small Kitchen Cabinet



Entry yang lambat benar aku nak post. hehehe.. bukan apa.. asyik terlupa je nak snap picture.. di samping tak sempat... dan sabtu lepas kitorang ada buat projek mengemas umah. Itu yang sempat aku snapkan gambar sikit untuk kitchen cabinet aku nie.

Mesti ramai yang dok tunggu2 entry nie kan..? sori la yeaa lambat sikit post.. hehe.. segan pun ado gaks.. sebab kitchen ku kecik jerrr... Takpe la.. kita review dulu dapur asal ku sebelum di pasang cabinet :


kosong skosong-kosongnya..

Skang dah jadi macam nie:

dah berubah wajah

Kitchen hub & hood. Amik brand Faber jeee.. Beli masa Home Dec ;ast year..
Berbaloi.. amat berbaloi..

Di bahagian atas :

 bhgn atas, aku  buat cabinet sampai ke siling. Almaklumla dapur kecik, so, aku rasa better aku wat sampai atas.. senang sikit nak letak barang-barang yang jarang guna.

 di bahagian tgh :

bhgn tengah nie khas untuk aku letakkan barang2 yang selalu nak digunakan.
seperti :

stok barangan2 kering

 stok2 makanan + stok2 untuk buat air

 stok2 pinggan mangkuk yang selalu digunakan


dibahagian bawah :

di bahagian bawah sekali ni ada drawer.

ada drawer untuk letak bottle.


Untuk table Top aku buat dengan  contractor melayu. Dan untuk kitchen cabinet, aku buat dengan InCube Kitchen. hasil kerja aku berpuas hati sangat.. tapi, ada sedikit komplikasi dengan design sebenar.. hehehe.. 
types : Arcylic.

16 comments:

fazilzura said...

wahhhhhhhhhhhhhh meriah ler, org tu dh ado dapuq baru ....

Ryn said...

kagumm aku weiii...ni yg wat mood masak bertambah ni kan jue...hehehehe...like laa kaler dia...

Ibu Mifzal Arsyad said...

jue..sukanya..kemas n cantik sgt dapur jue..ni yg x sabar naka da rumah sendiri ni..

ppb_ppkp said...

jue..I like la CC jue..so sweet.
karer yang cantik menarik kau memang dabomb..pasni mesti mood nak masak menajdik2.rumah jue dok area mana ni

iena hamdi said...

cantik simple n so sweet... pandai mama dia pilih cabinet...

mamashasha said...

hehe cute, simple, nice & modern....transformasi nye mmg kelassss......i likeeeee...

nome said...

cantek!!! akak soker! design yg sgt2 moden dan simple still mantop di mataku! nnt bile akk nak wat kitchen, harus ku mintak tunjuk ajar jue

Wafaa said...

Jue, cantiknya!

LeaKhalid said...

so niceee....

i liokeeeeee

sgt chantek ok..n very the sesuaiiiizzzzz...

thumbs up

LeaKhalid said...

so niceee....

i liokeeeeee

sgt chantek ok..n very the sesuaiiiizzzzz...

thumbs up

AieZa said...

cantiknyaa dapo design baruuu... brp berhabis tu ehh... syok laaa... cantik sgt..

zailamohamad said...

cantik!!

Dayah said...

i likeee ! cantik, kemas simple yet nice..aduhai bila la nakada dapo cantik cenggini

iENa SaNi said...

salam jue...chanteks....brapa kos semuenye jue

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

all > TQ semua.. tak sempat nak komen 1 by 1.. hehehe..

deko simple jer.. but, memang memuaskan hati.. Pasal kosnya.. RM6K saya buat KC nie.. table top lain harga. RM1.4K sahaja.. So, total = RM7.4K

~: UmmiNor:~ said...

jue, buat ngan incube mana? kat puchong or damansara? nice kc la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...