Kawan-Kawan Saya

Monday, July 13, 2009

::: NUFFNANG Oh NUFFNANG...!!~ :::


Last week aku ada cerita pasal CEK NUFFNANG yang aku dapat. Jadi, ramai yang bertanya aku mcmaner nak buat duit dengan nuffnang nie. Ada ramai pemegang akaun nuffnang yang masih keliru dengan objektif nuffnang nie. Macam aku juga masa mula2 joint nuffnang nie. Macam ye tak ye jer nuffnang nie. akhirnya aku dah dapat hasilnyer.

Aku cerita serba sedikit pasal pengalaman aku dengan nuffnang nie. Mungkin perkara yang sama berlaku dengan korang. Kalau tak silap aku, aku JOINT nuffnang nie masa akhir tahun lepas. Aku pun paparkan la nufnang kat blog aku tue. mula2 aku tau tepek kat sidebar jer.. aku pun tunggu jer iklan kuar. tapi, tak keluar2 sampai la 2week. sampai aku rasa mcm buang masa jer la nuffnang. Tak der paper pun. After 3week, ada iklan kuar kat blog aku..Wah..!!~ excited giler laaa.. aku biarkan jer. setiap kali aku buka blog, aku pasti tunggukan iklan dipamerkan kat blog aku.. then, dalam minggu depannya aku tengok akun aku ada 50sen sampai la sebulan.. banyak itu jer walaupun iklan ada keluar.

Dan.... aku mula lah searching tentang nuffnang nie... dan akhirnya aku dah jumpa TIPS nak menjana pendapatan dengan nuffnang nie.. dan sejak itulah.., akaun aku bertambah2 duit masuk... Dan cukup RM50.oo aku dah minta untuk buatkan payment kerana minimum mesti RM50.00. erm.. nak tau betul ker idak nie dapat duit..

Okla. nak tau apa TIPSnya..?? aku kongsi serba sedikitnyaa. Antaranya :
  • Pastikan kod iklandipamerkan di 3 tempat iaitu : Leaderboard (atas) , skyscraper (sidebar) dan large rectangle (antara post).
  • Setiap kali ada iklan mesti KLIK. Kita sendiri pun mesti kena rajin KLIK. takder salahnya. Lagi cepat akaun kita naik.
  • Cuba naikkan HITS pengunjung anda. Buatlah mcmane skali pun. Biar orang kata gile glemer. Bila ramai yang msk blog kita, pihak nuffnang dengan berbesar hati akan kuarkan iklan kat blog kita dengan kerap.
  • yang penting akaun korang mesti berSTATUS GLITTERATTI. Bermaksud korang tak masukkan syarikat pengiklanan ynag lain seperti Adverlet etc.
  • Kena rajin UPDATE Blog juga.

Bila kesemua di atas korang buat, insyallah akaun korang akan bertambah2 lagi nnt... Bila HITS pengunjung maintain, pihak nuffnang akan meletakkan iklan yang mempunyai bayaran yang lebih TINGGI nilainya (CTR Bonus). Contonhya, kalo iklan biasa, sekali klik leh dapat 25sen tetapi kalo iklan yang bernilai lebih tinggi, ianya leh cecah sehingga RM10 sekali klik. Tapi yang nie aku belum pernah dapat lagi. Paling tinggi aku pernah dapat RM2.28 / perclick.

Ni contoh akaun aku sekarang :

bulat kuning atas sekali : Mermership status
bulat
merah tengah : Campaign iklan yang bestatus CTR Bonus
bulat merah bawah : CTR bonus perweek.

yang nie iklan nuffnang biasa yang kita klik..



Now..!!
ini adalah jumlah terkini aku sehingga ari ini selepas aku clearkan RM52.86 aritu.

Selain itu, kat akaun nuffnang korang boleh tengok pemilik akaun nuffnang lain yang melawat blog kita.. mcm ada nama Kak BED tueee.. hehehe.. tau dah.. kak bed rajin lawat blog aku.. seh.. seh..!!~ aku sayang KAMU.. hikhikhik..!!~

erm.. walaubagaimanapun, aku punya tak la seberapa banyakk.. terdapat ramai lagi blogger yang sudah lama menerima cek berkali2 dan sudah berjaya menjana pendapatan dengan Nuffnang.. lagi2 yang Femes Amos.. hehehe.. aku pun masih lagi di peringkat awal. sama2 lah kita saling menjana..kan..? kan..?



** aku ada e-book "PANDUAN LANGKAH DEMI LANGKAH MENJANA PENDAPATAN DENGAN NUFFNANG. Sesiapa nak kan e-book nie, sila tinggalkan emel kat ruangan komen post nie. nnt aku SENDkan..




PhotobucketPhotobucket

25 comments:

Bed said...

ohhhhhhhhhhh itu mcm ka jue??
okler tue kan...
eh nampak sgt aku pengunjung setia rumahmu ini jue...
ada penghargaan utk aku tak???
cehhhhhhhhhhhhhhhh.....nanti akak follow jue ye...e-book to FOC ke?

strawberi @ mamadira said...

ooo,....itu macam ka jue..
aku lum buat lagi tu..
aku x reti...
kena spend masa gak nak fahamkan tu..
tima kasih bg info ni..
ebook tu free ke? kekeke
nak free sajork

Ibu Mifzal Arsyad said...

ooo..cam tu..patut la..duit akak x betambah2..duduk la RM0.60 situ la..x naik..uhuk..kena buh semua upernya..

Ibu Mifzal Arsyad said...

jue..cemana nak letak iklan antara post..

nurshah80 said...

jue tul ker ni ?????????.
rasa cam study gak la ttg nuffnang ni. hehehehe.
walaupun tak byk tapi ok la kan, bukannya kene kuar wit kan jue?

alyyani said...

oh ingat kan, letak 1 iklan kat sidebar bole dpt duit. rupe2nye kena letak kat sume tmpt kat blog kite ek, then kena rajin klik ek.

ok noted jue. jue, nak e-book nuffnang tu. kalau free, email alya ok. tq!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bed >> heheh.. dah tau daaa. pengunjung setia ku.. hehehe.. FOC jer kak.. jue send jer nnt.. xperlu bayaran pun.. tapi, kalo nak blanja makan pun apa salahnya.. kan..? kan..?

strawberi >> tul2.. tul.. jue pun kaji dulu pasal nuffnang sampai faham concept nyer.. kena rajin gaksss.. FOC... tgglkan email yeaa.

ibu mifzal >>haaa.. okla tue.. kira dah bergerak daa.. pasnie dah tau concept dia, mst laju jer masyuk... ok.. yg tue dah setel daaa.

nurshah >> betul.. betul.. xsusah pun.. dan kita pun xder keluar duit sesen pun...

alyyani >> haa.. skang dah tau concept nyer, tambah kan lagi KOD iklan nuffnang tueee.. then, nnt jgn lupa klik bila ada iklan...
** FOC alyaa.. tgglkan emel yeaa..

~chekuna~ said...

hai jue..kakna tak pernah reti2 pasal nufnang ni.. nak belajar lah..email kakna.. cindai_hitam07@yahoo.com

Peringgit Marketing Enterprise (PME) said...

Jue..Akak nak e-book tue?free ke?nnti email kat akakler kalu free..hehehe.tahniah yea dpt duit dr nuffnang tue

AkMa said...

nuffang kite dok RM0.50 jerr..x naik2 pun..huhhuu..

nanti jue rajin2 klik yer..hehhh

Bed said...

wokehhhh

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

chekuna >> ok kak naa.. nnt jue emelkan ekk..??

PME >> orait kak..!!~

akma >. insyallah.. bolehh.. bukan susah kan..? klik jerr..

bed >>hehehe.. biler tue..? kihkih..!~

AkMa said...

larr kena letak 3 tempat ye..patut la..satu tempat lg akma x letak..

camne nak letak antara post tu ye jue?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

akma >> Ym jue la ekk.. senang citer sikit.. pinky_gal25@yahoo.com

Bed said...

email kat akak jue bedah_7@yahoo.com
tq in advance!!

AkMa said...

nanti email akak kat akma_jee25@yahoo.com

zila (x-uitm lendu gak...hehe) said...

jue..sy nie silent reader jer...takde blog sendiri pun...dok sebok bc blog org jer..tp tetiba mcm nk tau psl nuffnang nie...leh kan jue bg sy..

sekuntum_kembang@yahoo.com

jaijina said...

wah, thanks ye jue..baru lah tau yg kite sendiri leh click kat iklan kite sendiri ek..igt tak leh..

jaijina said...

jue, rina pon nak tau gak pasal nuffnang neh..email ek, jaijina@yahoo.com

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bed >> ok kak..

akma >. orait..!~

zila >> ahi.. zila sama batch ker ekk..??

jaijina >> yupss..!! kita klik lagi banyak lagi bagusss.. orait..!!~ jue tengah emel nie.. tapi tak dapat2 lagi..

nurshah80 said...

jue nak jugak nak jugak nak jugak hehehehe
send kat ( nur_s80@yahoo.com.my )

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nurshah >> ok.. tgh try camner nak bagi nie.. hukhuk.. kat emel tak leh laks..

Mama_Irfan said...

salam...kak jue nk tnya sikit..mcmmn nk ltak ads between contents tu(large retangle), dh cube tp xsuccess, nk tau location nk paste kt html code tu..plz help me..

j-QAF SK SULAIMAN said...

yes cikgu nak boleh..nie mailnya:

gr_bandito@yahoo.com

aiDieNa said...

Salam kenal Jue.. nak jugak ebook tu.. boleh? Hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...