Kawan-Kawan Saya

Thursday, July 16, 2009

::: Iman Dah 11 Bulan :::


~~ 11 Mon
ths
~~

Next month iman dah setahun daaa... |wah...!!~ dah nak masuk setahun da aku melahirkan Iman Zafran.Ini bermakna anak aku dah BESAR daaa... Dah nak masuk tahap TODDLER daaa.. Tapi .... ada beberapa PERKARA yang aku rasa iman belum boleh masuk ke Tahap TODDLER.. Bagi aku, iman masih di tahap bayi lagi..

Kerana :
  • Iman belum tumbuh gigi
  • Iman belum pandai bertatih / berjalan lagi
  • Iman belum pandai makan Nasi
  • Iman belum pandai duduk sendiri (dia xnak duduk)
Bagi aku, bila Iman dah lengkap kesemua perkara ini, baru aku iktirafkan iman sebagai TODDLER. Banyak lagi perkara yang Iman perlu capai. Apa-apa pun iman tetap Aktif dan pandai membawa diri.

Sepanjang bulan lepas dengan bulan ini, tak banyak perkembangan iman. Cuma :
  • waktu tidurnya dah BERGANJAK dari pukul 7.30ptg ke 8.30 mlm sehingga esok pagi.
  • sekarang dah JARANG bangun pagi time aku nak bersiap2 pie keje.
  • Dia suka kejar KUCING.
  • Baru pandai nak BYE BYE orang.
  • Suka KEJUTKAN aku dengan mencakar muka dan mengetuk2 Muka aku.
  • dan Suka PANDANG keliling kalau bawa pie Jalan2.
Untuk tatapan sahaja :



** Next month nak buat Birthday bash Iman.. Nak jemput kawan2 semua laaa... agak2nya FREE tak..?? huhuhuhu...!!~ :-)




PhotobucketPhotobucket

13 comments:

fazilzura said...

DAKU PREEE.. set le time nye bile..


x pe jue, perkembangan bby mana nk sama ..
slow2 ok.. janji hari2 kite ajar dia benda2 baru ..

*** DAKU SUKE>> MLM TD IMAN BANGUN jgk akhir nya.. dia pun tingin ye nk jmp unty zura and akil heheheh

KasiH said...

Daku juaaaaaaaaaaa....

Entry ko sama lak ngn wana-izz...pgg stereng gak..hehehehe...

KasiH said...

Hepi 11 mons Iman...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fazilzura >> oraitt..!~ nnt akan menjelma la KAD UNDANGAN dari ku...huhuhu...!!

** Iman tau cita2 untie Zura nak jumpa iman.. Tau tak kak, lepas tue terus dia meragam nak tidur.. huhuhu..!!! terus balik rumah lepas beli susu diaa..

kasih >> semestinya daku akan menjemput mu.. kira org penting gaks niee.. heheh..

aah laa.. baru den pasan.. samo laks.. mungkin sebab dah sama lahir agaknyaaa...

Mr. Mrs Zaidi Diaries said...

Jue. maybe dia malas kot nak duduk tu... Tu dalam gambo tu akak tengok dia duk ateh kete tu sendiri oklah tu...

Izz pun lum jalan lah.. tatih2 tak setapak pun jatuh... Izz dia makan bubur nasik jek.. ce Jue wat Bubur ikan bilis tuk iman...

jangan risauuu.. setiap baby lain perkembangan nye...

AieZa said...

freeeeeeeeeeee..hahahaha.. laju je aku.. pdhal lom tau date nya bila..

jaijina said...

wah, iman dah nak masuk 1tahun lah..smoga cepat membesar ek.

mama auni firdina said...

yeay yeay iman da nk 1thn..cpt kn mase berlalu..

nk wat birthday bash ekk..sya FREE je..hehhe klu dijmput hadir la kot,insya allah..hahhah (muke x malu ler kn)

anyway,happy 11mnth iman..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak wana >> aah.. duk cam gitu boleh.. kalo duk kat atas lantai.. xmo dia.. nak terus merangkak jer.. xnak duk langsung... izz dah banyak da gigi dia.. bestnyerrr...

aieza >> yess..!!~ tambah sorang lagi nak dtg,.. bestnyer..

jaijina >> hopefully membesar dengan baiknyer... :-)

mama uni firdina >> of coourse kena jemput gaks nie sebab dah menaarkan diri nak dtg.. insyallah... tungguuuuuuuuuu...

nomiE said...

SALAM KAK JUE..
SY NOMI MEMBER M.COM..
SY BYK BC POST AKAK YG BERJAYA BF ANAK AKAK N DPT SIMPAN STOK LG..
SY NI ADALAH ANTARA GOLONGAN YG XBERJAYA BF ANAK SY..
SO, SKRG TGH KUMPUL TIPS UTK BF NI..
HRP BLE DPT 2ND BBY, DPT BF NNT(2ND BBY LMBT LG RSNYER)
SY NK TNYE
1. AKAK KLU PAM SUSU KT OFIS TU PEGI SURAU KE MANE2 KE UNTUK PAM..
2. PAS DH PAM TU NK SMPN KT MANE, SBLM TGU BALIK KJE TU SPY XBASI..ADE FREEZER KE..
3. PASTU SUSU YG BEKU TU CMNE CARANYE NK CAIRKAN SBLM BG BBY..
N BAPE JAM SBLM BG BBY..
SORILA BYK TNYE,SBB MMG XTAU PSL TU..
HRP AKAK DPT BLS KE EMAIL SY KLU XKEBERATAN..
sitinormah_hasan@yahoo.com
tq..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nomie >> hi nomie.. member m.com gaks ekk..?? orait..!!~ jue dah email daa.. check email ekk..?? panjang lebar daku bercerita.. hehehe.. dah mcm buat karangan sekolah daaa..

jaijina said...

cakap pasal bf kan, jue pakai b`pump jenis ape ek?

rabiatul said...

hai ju..saya rabiatul..anak kite sebaya lah ye..cume beza ari..maisarah saya lahir 19 ogos..semalam baru 11 bulan..alhamdulillah perkembangan dier pon ok..nnti iman mesti macam maisarah..tapi mmg waktu umur mereka ni mmg mereka kuat tido agaknye coz maisarah pon same waktu tidonye ngan iman...saya pon akanw at besday maisarah next month.tapi saya wat besday nye awal dr tarikh sebenar iaitu 15 ogos...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...