Kawan-Kawan Saya

Monday, July 06, 2009

::: HepI BesDaY AdAm :::

Semalam aku ke Birthday Party Kawan baik aku, IDA. ehh.. bukan birthday party untuk dia tau.. Untuk anak dia. Ingat lagi tak yang aku cerita pasal Ketembaman anak dia dulu. Refer kat SINI.

Adam Mikhail dah pun masuk ke angka 1 TAHUN. Lahir sama tahun dengan Iman. Cuma lain bulan jer. Adam tua sebulan lebih jer dari Iman. Tapi, aku tengok keletahnya mcm budak dah nak masuk 2tahun la.. Ini aku cerita sedikit pasal perkembangan kawan anak aku nie;
  • dah boleh berjalan sejak 10bulan
  • dah pun ada gigi. aku Tak kira ada berapa.
  • suka tengok TV. lagi2 kartun dan iklan
  • dah pandai "BERKAROAKE". siap ada set dram dan karaoke tue. pandai laks dia main.
  • suka pegang makanan. sambil main sambil makan.
  • dah pun boleh melompat-lompat.
  • dah pun makan NASI.
  • suka makan aiskrim.
  • dah pandai dengar arahan orang.
  • pandai main bola.
Dulu berat dia 11kg. Skang dah 13.5kg daaa.. Ibu dia kata dah nak paras Obes daa... Tapi, xper daaa.. Adam aktif dan perkembangan dia berjalan dengan baik. Walaupun beratnya agak mampat, tapi aku tengok dia dah leh jalan dengan steady. Tak jatuh pun. Pastu dah pandai bangun sendiri. erm.. aku tengah tunggu Iman jalan dan tumbuh gigi... Bila la agaknya niee.. lalalalalala....

Itulah adam dan ibu dia.. Ibu dia kurus dan tinggi..

tengok adam niee.. duk perhatikan org jerrr..

dengar orang panggil diaa..

Iman main2 dengan adam...


To ADAM :

" SELAMAT HARI LAHIR "



PhotobucketPhotobucket

7 comments:

KasiH said...

Adam bambam laa...cute bangat...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kasih >> aah.. sama laks nama ngn adam ko.. hehehe..

Bed said...

fuhhhhhhh semangat ko......

mama auni firdina said...

uik,semangat tol adam ni ekk..now berat die 13.5??baru sethn tp cpt gak die jln ye wlupon bambam..

minum susu pe adam tu?

alyyani said...

wah, mmg semangat adam ni ek. mesti comel je kalau tgk dia berjalan. kalao berat da nak 14kg tu da smpi tahap obes ek?

tak saba gak nak tgk nia bejalan dgn tumbuh gigi ni..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bed >> fffuhhh..!!~ tarik nafas panjang2 kak.. hehehe

mama auni firdina >> dia minum susu lacyogen sejak lahir lagi... kuat minum susu dan kuat makan.... aahh.. perkembangan dia cepat gaks sebab 10 bulan dah jalan daaa..

alyyani >> aah alya.. kira dah nak obes tueee.. betul2 kat paras dia... tapi, adam nie aktif... kuat main.. jalan pun Ok.. siap bangun sendiri tue..

** sama la kitaa.. hehe

mama auni firdina said...

ohh adam tu minum susu lactogen ekk..no wonder le bambam..
auni mase lahir minum lactogen gak tp smp umo 6bln je..mmg cpt naik berat budak minum susu lactogen..thts mean adam tu sesuai le ngn lactogen..xpe la,jnji die sehat & aktif..

nnt iman cpt jln kot..;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...