Kawan-Kawan Saya

Tuesday, July 07, 2009

::: Tag Dari Alyyani :::


Cerita Pasal Kereta




1. when do you get your driving licence?
~~ Selepas menamatkan SPM. Time tengah ber RELAX-RELAX.. kena pie amik LESEN la jawabnyaaaa...

2. your first car is?
~~ aku belum berkesempatan nak beli kereta lagi.. Tapi, ini kereta impian aku :



3. what type is your car now?
~~ Ur Car, my Car Also.. hehehe.. kereta asben aku.. MyVi Kaler Hijau.

4. do you choose you plate number or was it given?
~~ Yes...!!~ sebab mula nak sama kan dengan kereta kancil Mak dan MyVi akak aku.. Tapi, xdapat sama. Cuma dapat terbalik kan jadi sama. Selain itu, no tue hampir sama dengan 1st kereta asben aku.

5. what is the colour of your car?
~~ Kaler ijau Muda

6. reveal 3 most important things in your car?
~~ Smart Tag
~~ Stroller Iman
~~ Car Seat Iman

7. have you ever got yourself into accident?
~~ erm... belum lagi. Tapi pakai kereta MyVi akak aku penah laa.. Tergesel ngn kereta org. hehehe..!!~ tak perasan bontot besar... (bumper kereta)

8. when is the due for your insurance & roadtax?
~~ Bulan September.

9. do you plan to change your car?
~~ Yes..!!~ semestinya. Rancang tahun nie. if tak dapat continue Next Year. bukan tukar tapi nak tambah kereta nie :

Grand Livina Impul

10. lets make your friend do this too. who would you choose?
~~ Kak Zura
~~ A-rin
~~ Suhida
~~ Reena
~~ Leen
~~ Kak Wana






PhotobucketPhotobucket

12 comments:

strawberi @ mamadira said...

grand livina tu MPV kan?... brape reganye...

Bed said...

wakkaaaakaaa aku tak masuk list dlm ini assignment....

ok gak grand livina tu jue...nampak cam selesa laa....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

strawberi >> aah.. MPV.. insyallah akn jadi mampu milik... senang MPV nieee.. leh bawa ramai org kan...

Bed >> xper.. nnt next asg jue bagi.. leh..?? itulaaa.. boleh bawa, atuk nenek pi jalan2 skali nnt....

alyyani said...

jue pun nak pakai grand livina gak ke? mmg kite yg berkeluarga ni senang kalau pakai mpv, yela, baru anak sorang mcm2 kena bawak. dah penuh bonet kete. heheh...

fazilzura said...

wahhhh cm daku dh agak je nama ku adooo

Bed said...

bukan takat nak bawak atuk nenek jue...kitorang kalau balik kampung pun penuh bonet...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> betul2.. lagi2 jue n asben suka pie HOLIDAy.. keta kecik tak syok la jalan jauh.... ada MPV senang sikit...jalan jauh pun sedap.

fazilzura >> list wajib kena buat.. hehehe..

Bed >> betull..!! betul..!!` barang anak jer penuh dah bonet.. sampai sit2 pun penuh dengan barang.. huhu..!!~ bonet dah la kecik...

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah..grandlavina..syok nya..hr tu survey gak rege MPV tu..mak aih..1.8 cc je tp rege dekat seratus ribu..biasa la keta import ni kan..tp seronoknya impian terlaksana jue..leh la tumpang nnt..ihikk./.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ibu mifzal >> Insyallah.. kalo ada rezeki lebih... erm.. jue amik yng bawah 100k jer kak...

Bed said...

betul jue....sampai tak muat bonet....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bed >> itu yang memerlukan kereta besar sikit kan..??? lagi2 kalo family ramai nieee.. Jue dah la duk ngn mak n ayah.. xsedap la.. kalo pie mana2 tak bawa sekali kan..

shi3la said...

salam kenal..im coming as a friend..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...