Kawan-Kawan Saya

Wednesday, July 01, 2009

::: Entry Untuk Akak Aku :::


Ini gara-gara FACEBOOK laaa.. Sekarang nie orang sibuk main FACEBOOK. Dulu dok main myspace and Frenster. Skang nie zaman dah berubah.. Bertukar kepada Facebook. Actually, aku tak pandai sangat nak main facebook pun. Orang nak main facebook, aku pun nak la juga..

Tadi aku godek2 la facebook aku yang dah lama bersawang.. Orang kata main facebook nie best sebab leh jumpa kawan2 sekolah lama. so, aku pu terjah la ke GROUP sekolah lama aku (sekolah rendah) iaitu : SRK Puteri Pandan 1.

Dalam aku godek2.. aku jumpa gambar2 kat bawah nie.. Gambar aku takde, gambar akak aku ada laa.. sebab kira SENIOR kat sekolah tue.. Batch tahun 1988. Semua gambar senior2..


Untuk Along : Ingat lagi ker gambar2 ini..? hehehe... Ayu ada jumpa profile adik kesayangan along tuee.. Puteri Nur Esteena.. hehehe.. Meh la main Facebook.

Ini lah LoGO sekolah


Paling kiri sekali tue saper ekk..?? Along ker..? hehehe.. Koir sekolah..

Penghuni rumah Hijau yg TEGAR.. alamak..!!~ Cikgu Mages ader laaa.. yang rambut mengembang tue.. Cikgu paling GARANG kat sekolah tue. Kalo dia marah, abis satu sekolah bergegar..!!~ betul..., aku tak tipu.. xcaya, tanya kakak aku..

Akak aku dulu Joint Koir sekolah... Ahli2 Koir..

Pengawas sekolah. Akak aku bukan pengawas tapi kawan baik dia Ketua Pengawas sekolah. "Along, ingat lagi tak dengan kak Fizah Jaafar..? apa cerita dia sekarang..??"

Cikgu2 kat sekolah SRK Puteri Pandan 1 nie semua GARANG-GARANG belaka..!!~ sapa yang sekolah sini pasti tahu garangnyer.. Hanya sorang jer cikg tak garang iaitu Pn. Normah. Aku masih ingat lagi, kawan aku sorang nie.. sampai terkcencing dalam kelas sebab takut nak bgtau cikgu dia nak ke tandas. Dulu, ari2 takut nak pie sekolah sebab takutkan Cikgu.. Keje sekolah mesti kena SIAP. Kalo tak siap abis laaaaa.. Denda nya..? jangan cakap la... boleh memalukan kita. Tak mcm denda zaman sekarang nie.

Denda-denda yang akan di kenakan jika bising, keje sekolah tak siap, tak hafal sifir,tak boleh jawab soalan dan sebagainya :
  • Kena berdiri atas kerusi / meja dari start kelas sampai abis.
  • Kena berdiri depan kelas lain sampai Hafal Sifir.
  • Kena jalan itik dari satu kelas ke satu kelas
  • kena berlari satu padang sambil jerit "saya akan siapkan kerja sekolah"
  • Kena berdiri depan perhimpunan jika datang lewat ke sekolah. Dari start perhimpunan sampai abis.
  • Kena ketuk ketampi kat kelas lain
  • dan sebaginyaaa... Macam2 denda ada.. sebab tue takut sikit nak ke sekolah dulu... hikhikhik..!!~


** pape pun.. semua itu memberi kenangan laaaaa.. dan membuatkan kita menjadi lebih MATANG.. kan..??




PhotobucketPhotobucket

8 comments:

[I][T][A] said...

Bestlah main facebook ni sbb bleh jumpa kwn2 masa skolah dulu... tapi ita tak retilah nak main facebook ni...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ita >> sama la ngn jue itaaa.. xreti sgt la.. tgh duk cuba2 gaks niee..

Anonymous said...

wah! excellent! hebat kamu godek2 sampai jumpe gambo2 den. terima kasih byk2 for dis entry. terkenang zaman kiut miut dulu. hahaha

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

itu laaa.. dok main GODEK2 jer tadi.. hehehe.. last2 jumpa gambar2 ini la pulaks.. mengimbau kenangan lama.. :-)

suhida said...

jue..kekeke..betullah denda2 tu dulu2 je kot..skg ni tak tau ar ada lagi ke tak denda camtu..hahaha....mmg sume sekolah masa dulu2 sama kot dendanye..tul la,cikgu dulu2 garang2.huh...tp,terima kasih gak,garang2 tu pun ada bagusnye kan.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

suhida >> betul.. betul.. betul.. sebab garang la kita berjaya kan.. kalo zaman sekarang nie, cikgu sentuh je, dah mak bapak mengamuk.. mana la anak tak liar.... banyak kes2 jenayah... kan..? kan..?

alyyani said...

facebook ni mmg tau. sume gmbr masa kecik2 diorg korek balik. lepas tu kite kene tag. huhu...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyai >. itu laa.. baru tgh berjinak2 niee.. xpandai main lagi.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...