Kawan-Kawan Saya

Friday, July 03, 2009

::: Berbuka Puasa Di Sate Station :::

Puasa Oh Puasa...

Aku rasa macam dah berpuasa pada Bulan Ramadhan pula. Sebab hari2 aku puasa.. hehehe..!!~ almaklumla.. orang puasa aku tak puasa.. Nie orang tak puasa, aku pula yang tengah terhegeh2 kena puasa. Nak buat mcmane. Dah berpantang time orang Puasa.. kihkihkih..!!~

Di sebabkan semalam asben aku FOLLOW aku puasa, jadi arini aku nak makan BEST sikit laaa.. Makan SATE.. aik..?? SATE..?? best ker sate..? Biasa jerr.. Beli kat Pasar Malam pun boleh...

Eh... nie bukan SATE kat pasar malam. Yang pasar malam tue ari2 aku leh makan sebab pasar malam sebelah rumah jer.. Tapi aku nak makan SATE kat SATE STATION. Bukan SATE KAJANG HJ SAMURI tau.. ynag nie pun dah biasa makan..

Sate Statin nie terletak kat Kg. Pandan. Ari2 ramai orang makan kat sini. Sebab sate yang paling sedap kat sini... Yang bestnyer, tempat makan dia ala2 kekampungan. Itu yg syok suasananyaaa.. Xcaye..? korang tengok la gambo ini :


Iman pun ikut... tengok belakang tue, ada rumah kampung kan..??

yang nie pulak.. ramai org kt belakang tue..



hujung sana tue, tempat membakar SATE..

asben aku yg amik gambo ni. "Bang, nak tangkap gambo iman ke nak tangkap gambo akak tue?" aku pun confuse. hehehe

Actually, akak nie dok pandang2 kami jer dari mula sampai sampai nak balik. naper ntah.. kak, akak kenal saya ker..? kalo kenal saya, tegur jer la saya.. saya jadi tak senang duduk la akak pandang2 jer...


Oklaaa. Time untuk berbuka daaa.. Jom tengok apa yang kami makan... SATE nya memang MARVELLOUS sedap...!! Tak caya..?? Meh try RASA. Sebab tue ari2 ramai orang makan kat sini JUST nak makan SATE sahaja... Time kitorg nie memang betul2 time nak Maghrib.. sebab nak buka puasa kan..? xjauh pun dengan rumah. Belakang rumah jer.. sempat nak balik Solat. Kalau makan jauh2, kena solat dulu kat rumah baru keluar rumah. Masa nie pun dah ramai orang. Apatah lagi malam nnt.. Lagi lah ramai...

Jalan-jalan cari makan..

Inilah satenyaaaa.. Kami amik sate ayam dan daging jer.

Ini pencecahnya.. Memang sedap....

Selain ada sate, ada Mee Rebus sahaja. Nasi2, goreng2 tak de tau.. Yang nie pun sedap jugak..!!~

dan... Air Minuman kami.. Sama2 order Tembikai Laici pembuka santapan kami.

Lepas makan terus BERDESSsuuPP..!! balik rumah laaa.. Nak kejar Maghrib.. hehehe.. lagipun Iman nak tido daa... hahaha..!!~ Yang kelakar semalam, Iman tak tido, aku yang tido pulaks... kihkihkih..!!~ sampai mak aku yang anta. Iman dah tido kat pangku mak aku.. Itu ler.. sedap punya pasal.. hehehe.. Lagi pun semalam puasa paling LETIH laaa.. sebab aku cuma sahur minum air PEARL CAFE jer.. hukhukhuk..!!~


** Mana lagi sedap? Sate kajang or sate tation..? Korang rasa la sendiri... hehehe aku xmo cakap...




PhotobucketPhotobucket

10 comments:

fazilzura said...

JUe..

pose yek .. pose ganti ker sunat ni ..

amboi jue .. bukak mulut, sib baik x masyuk lalat.. sure iman pun dok tgk je mama dia ..

besh yek sate tu ? akak ni kalau sate mmg terjah kajang ler jwp nyeee..

KasiH said...

Tempat dia cam best je...cam cozy je...sedapnya sate...

alyyani said...

wah, mcm menarik je, tak penah try lagi. sebab alya asal org kajang, so da terbiasa dgn satay kajang la. bole la try nak banding kan..

p/s : jue, selamat mengganti puasa :)

suhida said...

sate station ni katne jue?sdp je mi rebus tu..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> pose ganti kak.. ada 12 hari lagi balance niee.. hukhuk..!!~ tgh duk main2 dengan iman la tuee.. suka diaaa.. kajang jauh sgt dari rumah jue.. kalo nak sate kajang yg dekat ngn umah kat setapak nun..

kasih >> tempatnya memang best.. ala2 kat kg gitu.... meh la dtg sini.. aku blanja makan..

alyyani >> meh dtg kg pandan nie.. dekat jer.. leh rasa.. mana tau baby dalam perut nak rasa.. heehehe..

** fuhhhhhhhh...!!~ semoga cepatabisss..

suhida >> kat kg pandan nieee.. dekat jer... Jalan-jalan Cari Makan kat TV3 pun dah sampai sini daaa..

Awa Khuzailah said...

alamak jue, nnt awa pon cam tuk gak la kene ganti pose.huhuhuh..
ni da terbaca blog sate ni, terasa ingin makan sate skrg.wakakak..meleleh plak air liur baby nnt.hehehe

Wafaa said...

Jue, iman makan ape?

strawberi @ mamadira said...

yum.. sedap itu sate??
secucuk berape sen tu??



ps: jue dah siap yg tempek member card gan add link.. ni kira inform ke nak kena email gak?

Bed said...

wahhhh sate tu mmg menarik jue....
tinggal baper hari lagi ni?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

awa khulaizah >> awa, baik pie cari sate cepat...!!~ nanti kempunan tak dapat.. huhuhu..!!~

wafaa >> iman tengok jer kitorang makan.. hehehe..

strawberi >> 70sen sebatang.. sedap.. meh la rasa..

** takper.. nnt daku sergah yeaaa..

Bed >> tggl lagi 12 hari kak.. nak abis kan cepat2 nieee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...