Kawan-Kawan Saya

Monday, October 26, 2009

MC dan rumah....


Arini aku last day MC. So, start besok dah mula naik keje semula..
wah...!!~ rasa sangat malas nak naik keje lah...
dah lama sangat bercuti...
Then, next week aku akan sambung cuti rehat pulaks..
nak berHOLIDAY..!!

Sepanjang aku MC, aku bukan sahaja duk rehat dirumah..
Tapi, aku duk berulang alik ke Salak Tinggi, Sepang.
Memantau apa yang patut..

Alhamdulillah grill dah siap pasang,
plaster ceiling pun dah pasang,
skang tgh buat table top dan wiring..

Netx projek, nak pasang kitchen cabinet pulaks..
Hopefully, dalam bulan nie selesai dah semuanya.
Aku buat yang penting2 dahulu..
yang lain akan di UPGRADE sikit demi sedikit..
Berpinar gaks kepala aku nie duk pikir nak renovate rumah...

Gate hanya ditukar kaler sahaja..

Simple grill..



PhotobucketPhotobucket

16 comments:

Ku-afiqah said...

Cantik gak umah jue..tengok kat luar pun dah nampak cantik...teringin na nak umah sendiri

alyyani said...

gate tu cimple jue. kena dgn rumahnye. ok la, dalam cuti bole jenguk2 rumah kak. dijangka bole move in bila jue? mesti tak saba dah kan?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ku afiqah >> baru jer lik dari salak tinggi nieh.. tadi wat posting pun kat sana.. Na, sebelah umah tue masih takder org masuk lagi.. owner ada.. xjumpa2 lagik.. kot2 kalo dia nak jual, nak tak..? hehehe..

alyyani >> aah.. gate simple jer... ada duit lebih nnt baru leh tukau baru yang lebih safety lagik. Insyallah pas wiring dah leh pindah daaa.. TAPI....... xtau lah akan pindah terus biler... asben still sekolah kat ampang lagi.. next year baru minta tukar..

Ryn said...

simple but nice....

tkyh fancy2...yg ni pn dah cukup cantek...

mamashasha said...

jue...yg penting basic requirement jud dah settlekan...yg lain tu sikit2 lah jue tambah....cantik umah ni....at least jue dahh ade umah sendirikan...

suhida said...

jue,tahun dpn leh la bertandang ke rumah jue.heheh..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ryn >> iyer ke ryn..? simple tapi bergaya.. hehehe..

mamashasha >> betul2.. yang penting2 jer dulu.. ada 1 lagi belum wat.. kena buat langsir gaks nie.. kalo tak, nnt ada org skodeng.. hehehe..

suhida >> ahaks..!!~ Insyallah boleh.. aktiviti tahun depan kena masuk list nie..

NurShahFamily said...

akum jue.... syoknyer thn dh ade umah sendiri ....dr luar je dh nampak cantiknya... tak sabo nak jue buat n3 dlm lak.. doakan nur lak yer huhuhu

MAS said...

erm...cantik umah jue..ade umah sendiri alhamdulillah..rezeki pas ni..slow slow..buat langsir ke..nak deko2 ape yg patut...
*tingin nk dok umah sendiri..

wanie @ suzie said...

wah umah baru dah nak siap yer...bestnya umah baru.ni kalau dapat kat wani harus la deko deko deko.....

nome said...

aku minat umah mu itew...lawa gilak....the grill pun cantek gak...simple tp mogadevas...apa2pun i likeeeeeeeee....

Mamadam said...

hehehe same la grill kte..bile nk pndh ni?nat dh slamat pndh..tp teramat la mls nk hupdate pic umah...huhuhu

mamashasha said...

betul2 langsir...heeeee...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nurshah >> oh..!! nak tgk dalam ker..? nnt dulu yea. masih lagi dalam proses pembikinan.. dah siap nnt baru den update..

mas >> insyallah pasnie rezeki mas pulaks.. betull pasnie nak pikir langsir pulaks..

wanie >> hehehe.. deko biasa2 ajer... kalo ada duit lebih, macam2 nak buatkan..

natt >> aah la natt. kita ujung tahun insyallah pindah lah.. pindah pun xder barang lagi... sebab duk ngn mak kan..

mamashasha >> langsir antara yang penting gaks nie..

zailamohamad said...

owh..yang nipon sudah cantik!!
nak masuk rumah baru memang penat kan?? macam2 yang nak kn fikir..Zaila yang beli rumah atas orang pon banyak juga keluar duit walaupon grill semua dah ada..by the way, cantik rumah jue;)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

zailamohamad >> betullah zaila.. pening kepala gaks sebenarnya.. sebab macam2 kena pikir.. kalo ie kedai tue, sampai 2-3x gaks laa.. sebab ader jer yg MISS nak beli...

paper pun puas hati sebab untuk rumah sendiri kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...