Kawan-Kawan Saya

Tuesday, October 06, 2009

Entry Khas Untuk Natt

Ok Natt..
Jue wat entry la senang ek..
kalo cakap susah sikit..
n mungkin natt pun tak baper nak paham.

Cara nak buat :
** Sticky Mode **

Mula2 sekali, natt masuk dashboard dan klik pada edit post.
kemudian, ikut step2 ini :

1st step :


1. klik edit (untuk post yang kita nak buat sticky mode)


2nd step :

2. klik pada post option


3rd step :


akan keluar macam nie.
3. tukar tarikh yang asal kepada tarikh yang lain. tarikh berkenaan mestilah tarikh yg akan dtg. cth : 28 / 11 / 09

4rd step :

4. selepas tukar tarikh, klik publish post.

Itu sahaja. senang dan mudah kan..? agak2 faham tak apa yang jue buat nie..
hehehehe.. kalo tak paham, leh tanya lagi...
jangan malu jangan segan yeaa..

gud luck..



PhotobucketPhotobucket

4 comments:

Kerol+Natt=Adam said...

la tq sgt jue..nat dh try buat mmg jd..tp camne plak kalo nat nk post en3 tu dari hari ni smpi date yg nat nk?ni kire last soklan ni..sori sgt sshk' jue plak..

Kerol+Natt=Adam said...

oooo..dh blh dh jue..dh btl2 phm dh ni..hehehe..tq so much sifu ku..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ahaks....!!~
dah betul da tue.. boleh pun..
orait..
sama2.. hehehe

Anonymous said...

hi, how are you? synthroid online [url=http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx]cheap synthroid[/url] http://dotnet.org.za/members/cheap-synthroid-online.aspx online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...