Kawan-Kawan Saya

Tuesday, October 27, 2009

Aku Bukan Orang Kelantan.....

Yessss....!!~
Orang2 kelantan jangan marah yea... bukan nak kutuk bukan nak mengata..
dan bukan juga sebab tak suka...

CUMA...

Aku nak bagi tau yang aku AKU BUKAN ORANG KELANTAN..
Tapi...
aku dah masak lauk nie semalam...!!~

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


Gulai Ikan Tongkol
hehehe.. 1st time masak lauk nieh semalam.. Syoknyerr.. sebab dah teringin... cuma tak masak nasik dagang jerr..



PhotobucketPhotobucket

11 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

gulai kari ke gulai lemak tuh...akak suka yg gulai lemak..sedap..

MAS said...

ish..ish..ingat ape bende jue..mas ni org kelantan..meh nak rasa sket..jadi ke tak???hehe..
den pun dah pndai masak lomak cili api tau(husband org N9)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ibu Mifzal >> itu gulai ikan tongkol.. bukan gulai kari dan bukan gulai lemak.. tapi gulai kelantan. hehe.. gulai lemak cili api memang feveret dan slalu makan.. itu yg try gulai kelantan laks...

mas >> alamak..!! malu lah... hehehe.. 1st time masak, banyak kekurangan nieh.. xper, janji ada rasa sikit2 jadik la kan..? hehehe...
meh bg den raso lomak cili padi laks.. hehe..

nasz said...

amboi... akak bersuami org kelantan pon tak penah masak lauk ni. hehehe

Ibu Mifzal Arsyad said...

ekeke..jue..gulai(lemak)ikan tongkol org kelantan buh lengkuas..akak tanya sbb nmpk cam gulai kari jer...hehe...mungkin byk buh cili kering kot..gulai tuh mmg feberet akak..best..meh nak rs sket..

ps : akak anak jati kelantan..

nome said...

lazattttt hingga tak terkata

Ryn said...

hahahahaha...igtkan mende laa td...sedap tu gayanya...nak sikit?,..

mamashasha said...

bak sikit kat akak jue....sedap nampak tuh!!title n3 nye kemain lagi....

KV said...

saya org kelate pun tak reti nak masak ni. Huhu. Malu ai.;P

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nasz >> trylah masak kak.. nnt asben akak terus jatuh hati sebab dah pandai masak lauk negeri dia.. hehe.. suka sangat makan lauk nie bersama nasi dagang..

ibu mifzal >> alamak...!!~ sebenanrnya jue terletak lebih serbuk kunyit.. itu yg ada nampak kekuningan tue pekat sikit.. hehe..

p/s : meh try rasa supaya boleh perbaiki apa yg kurang.. semestinya tak pure kelantan lagik..

nome >> jgn sampai tak terkata kak.. katalah sedappp... hehe

ryn >> kasi letak tajuk gempak sikit.. bunyi mcm nak gaduh kan..? hehe.. nnt aku dah expert wat aku ajak korang semua makan...

mamashasha >> hehe.. sajer jerk letak tajuk gitu... masih ada kekurangan lagik nie..

KV >> erm.. org kelate ek..?? pasnie nak blaar cara masak nasi dagang pulaks.. so, lengkaplah nasi dagang dengan lauknya..

[I][T][A] said...

Ehhh jue pun suka nasi dagang dengan ikan tongkol ker?? nasi dagang memang best makan dengan gulai ikan tongkol ni.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...