Kawan-Kawan Saya

Thursday, October 15, 2009

Beraya Di Pulau Indah

AMARAN : GAMBAR TERLEBIH MUATAN....!!!~


Ahad lepas, pagi2 hari kami dah gerak ke salak tinggi dahulu untuk melawat umah baru kami di sana. Ada mission yang sedang untuk dicompletekan...
So, selepas mission disana completed..!! Kami terus gerak ke Pulau Indah, Klang untuk makan tghari. hehehe.. Jemputan dari kak Mel sekeluarga untuk menikmati jamuan hari raya di rumahnya..

actually nak berkonvoi sekali dengan mek 2 org nie.., alya & Ryn.. BUT.. kitorg terlambat sikit.. So, just follow dari jauh jerr.... Memang syok ke pulau indah memandangkan aku sendiri tak pernah sampai ke sana. Sehinggakan kitorg sampai termakan angin ke WESTPORT.. haaa.. terlajak pulaks.. Takper, jauh perjalanan, luas pemandangan. Memang syok untuk suasana di sana. Tak sempat nak tangkap gambo kat pelabuhan tue... Takper, maybe tahun depan sampai lagi.. :-)

Sampai2 sahaja mek 2org nie dah pun sedang menikmati selera.. Wahhh..!!~ sakan makan korang ekkk..? Then, kitorg sampai apa lagi.. terus SORU laaaa... Asben aku memang suka sekali makanan2 yang dihidangkan oleh kak mel.. Manakan tidak.. Mmg makanan dia... Pecal, ayam masak kicap, lontong... sama2 jawa... apa lagi.. asben aku pun dok bercakap jawa jer la dengan asben kak mel.. kihkihkih...!!~

Jomlah layan gambar yang ada.. Even aku paling lambat post..

Kami ber-4.. upsss..!! ada yg tertinggal ker..?

Iman hanya intai2 jer buaya yg Nia pegang tue.. sebab dia takut dengan buaya itu...!! kahkahkah..!! buaya itu telah gigit kakinya.. Terus meraung...

Bluek...!! menjelir lidah yea iman.. Tgk.. Nia tak takut pun dengan buaya itu..

jeng.. jeng...!!~ ada serasi tak..? hehe..

Merenung jauh yea Nia..


Amboi Nia... Ganas yea.. sampai gitu skali ek..? yg adam pulak apa kes tue..?


Kesnya adalah mendera ayahnya... dengan membaling bola keluar dan biarkan ayahnya ambil..

Adam & rania

masing2 dah kekenyangan diwaktu ini..


Haaa.. dah memulakan gosip2 PANAS... hehe...


Amboi... adam berposing laaaa..

Iman malu nak bergambar dengan awek ekk...??

Gelagat 4org budak ini.. Rania bermain dengan Ain, Iman bermain dengan adam.. Bagus dorg nie.. dah pandai berkawan.. Ikut mak2 dorg nie...

Nia duk Usha iman jer...

Time nak balik da nie... ain dan rania bersalam2an..

yang si adam pulaks nie.. terus kira duit raya ehhhh...? hehehe..

adam nak lagi ker..?

Time nak BALIK... Thank U untie Mel sekeluarga.. Menjamu kami makan dengan makanan yg sungguh sedap di samping ada "BONTROT". Bak kata asben aku.. hehehe...Best2.. Hopefully tahun depan leh sampai sini lagi...



PhotobucketPhotobucket

7 comments:

nome said...

bestnyer...sgt jeles k...kalau tak, sure ada dah gambar mie dlm belog jue nih...harus tau kita kuar gether2 lain kali...

Bed said...

hehe cute2 nye gambo bb ni in action....

alyyani said...

hahaha..suka amaran itu..

yg paling last post, tapi gmbr sume best. mintak izin tuan rumah nak curik ek. :D

mmg happening la haritu. kalau yg lain2 ade mesti lagi best. mesti da buat rumah mcm umah sendiri dah tu. banyak gmbr in action, suka la tgk. :D

word baru yg belajar hari tu : bontrot :D

shah-ila-ain said...

BONTROT TU APE EKK??? HEHE..JUE AKU YG JAWE NIE PUN TERNGANGA JUE..KAHHHHH...

* Thanks jue pasal sudi dtg dari jauh...sampai sesat2...hope tak serik k...hehe..pas nie sure hubby jue dah ingt jalan..

masih terbayang semuanya,sonok sgt2 jumpa korang,yg lelain jgn jelous haha,,,panjang umor jumpa lagikk insyaAllah...amin..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

ar bontrot tu apa??? hamboi beraya sakan korang eh, tak ajak aku pun..

nak merajuk

KasiH said...

ayt baru nih...bontrot...hehehehe...

buat malu je anak aku tu kire duit raya dan2 tuh...hahahahaha...

jue, aritu tk tggu ko dah...terus emnonong kitorang pi dulu...but at the end sampai jugak ko kat rumah mel...hehehe...

insyaAllah thn dpn jumper lg...acara thnn nih...wakakakakakak!!!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nome >> Insyallah tahun depam kita gather ramai.. baru syok kan..? wat perjumpaan ramai2..

bed >> itulah.. nie baru 4 org.. kalo lagi ramai, macam2 ragam lagi ada..

alyyani >> oaritss.. maik.. jangan tak amik.. Memang syok skali skala jumpa kan..? memang happening la.. kalo lagi ramai, lagi happening.. dah pun kenal2 semuanya..

kak mel >> sama2.. best la jalan2 kat sana.. tak pernah sampai ke port.. dapat tengok gaks port kat sana.. sekali lupa nak bergambar.. hehehe..

** bontrot tue >> bekalan yang kak mel bg kat kitorg tue..

tinie >> haaa.. bontrot tue bekalan yang diberikan oleh pihak rumah.. hehehe... tahun depan leh joint ekk..??

kasih >> heheh.. candid oleh asben aku.. tak sangka jumpa picture nie.. biasala tue budak2 kan..? hehehe..
its OK.. aku pun, cepat2 settlekan mission aku kat salak tinggi tue.. sebab nak gaks jumpa ngn korang.
akhirnya aku dapat follow gaks..

Memang wajib jadi acara tahunan la aku rasa kan..? Insyallah tahun depan leh sampai umah aku laks.. best la weiiii..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...