Kawan-Kawan Saya

Wednesday, November 21, 2012

Deko Bilik Anak

Cuti last weekend sibuk mengemas bilik no. 2. Nak kasi deko sikit buat bilik anak. Almaklumlah anak dah besar. Jadi, harapan untuk dia tidur di bilik sendiri la kononnya kan.. org kata nak kasi anak tido bilik sendiri, kena lah deko sikit.


Ok! Weekend aritu mmg kami tak ke mana lah. Sibuk mengemas umah dan mengecat bilik. Ada 2 bilik yang kitorg cat. Yang betul2 dah complete cat dan kemas adalah bilik anak. Bilik tetamu @ bilik solat belum siap lagi. Ruang tamu pun bersepah dgn barang2 lg. Lepas tu, nak buat wiring sikit. Issskk! Gaya dah mcm masuk umah baru pun ada gaks...


Kitorg ala2 seperti org baru masuk umah. Sebab insyallah tahun depan kitorg akan fully duduk umah sendiri nie. Sebelum nie mmg ulang alik duduk umah mak. Weekend jer balik umah sendiri. Bila tengok umah macam tak terjaga, itu yang pikir nak duduk umah sendiri jer... rumput kat luar umah pun dan tumbuh rumput liar.. hhhhhuhuu!!



Inilah rupa asal bilik no.2 sebelum di deko.bersepah dan tak berkemas. Barang2 biz pun masih belum simpan lagi.. hehe sesiapa nak penyangkut dan basket tu, inform la ekkk.. kasi lelong murah jer. Barang 100% masih elok lagi.

 
Semasa under construction... ada helper 2org yang sibuk juga.
Dan hasilnya....





Ini lah rupanya selepas di deko. Simple jerr.. janji warna biru... ada sikit lagi nak touch up. Tambah frame gambar, letak jam dan tukar bedsheet. Bedsheet tema dah di order. Tunggu sampai je. Tema apa??? Semestinya feveret anak.. kita tunggu......!! 


Komen iman : "waaahh!!! Lawanya KELAS nieee.. Pandai ibu buat! Iman suka lahh..."
Amboi!!.. dikatakan kelas pulak diaa... bila suruh gi sekolah tak nak pulak..


Note : masih hutang lagi gambar legoland. Sorry, laptop masih belum berbuka lagi... hehe sibuk ngemas umah...


6 comments:

Allene said...

cntik da.. :) bila la turn lin nak siapkan bilik anak.. :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

cantik cantik... bilik anak aku ntah tahun bila nak deco..now masih jd stor hahhaha

atanayuiman @ Jue said...

allene > dah hampir 3thn dudukbumah sendiri, baru ni dpt deko bilik anak... hehe pasni giliran awk pulak kan.

atanayuiman @ Jue said...

tini 》 sama la... aslnya dah mcm bilik stor. xleh tido pun. semua brg letak dlm tu la ni baru lah dpt deko.

nome said...

cantek kaler biru yg jue pilih tuh...tetiba pasang impian nak buat bilik anak kaler tuh...

simple, kemas dan cantek!

atanayuiman @ Jue said...

kak nome 》 sesiap tanya anak nak kaler apa. dia choose blue.. so, cari blue yg sesuai dengan budak.. combine 2 kaler blue nie... thanks kak mie. pasni leh decorate bilik anak. lagi2 utk aleesya tu. misti pinky!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...