Kawan-Kawan Saya

Wednesday, November 14, 2012

Legoland Malaysia!

Tak sangka dapat jejak kan kaki ke legoland malaysia. Tak sangka di Malaysia ada satu tempat percutian yang sangat BEST dan terkenal di dunia ni. Seriusly, bila sekali dtg mesti kena dtg lagi....

Tips atau persiapan jika nak pergi Legoland Malaysia : (ni pengesahan antara review dr sesiapa yg pernah sampai ke sana)

1. Jika nak dptkan tiket murah, boleh la cari voucher yg ada menawarkan discount seperti dutch lady, readers digest, shell. Mesti redeem masa beli di kaunter kat sana. Beli tiket Online tak boleh.
2. Tapi, kalau tak nak beratur panjang kat sana, boleh beli tiket online siap2. Harga Normal price la ye. DEWASA RM140. KANAK2 RM110
3. Sediakan payung dan topi sebab cuaca sangat panas.
4. Kalau bawa anak, pastikan dtg lebih 4org sebab nanti ada yg boleh bantu asist anak kita masa kita nak main games. Boleh ganti2...
5. Kalau boleh elakkan dtg pada hari weekend, cuti umum dan cuti sekolah. Sangat crowded sebab perlu beratur sangat panjang setiap games yg nak di main.
6. Even sesuai untuk anak start 4y, but aku rasa sangat suitable anak 7y yg dah sekolah sebab dorang dah biasa dengan cuaca panas. Anak 4y ke bawah belum biasa terdedah dengan panas jadi ada yg akan meragam.
7. Yang ada baby, tak payah la bawa. Sian baby sebab tak sesuai untuk dia. Nanti kita pun kena jaga anak jer kat sana.
8. Lupa pulak, masuk jer entrance sila sewa stroller sesiap jika tak bawa sendiri punya. Sebab dalam legoland tu sangat BESAR!. Pasti anak korang tak larat nak jalan.
9. Bawa air kosong banyak2 sebab akan rasa penat dan dahaga. Makanan boleh bawa masuk. Beli siap2 pun takpe. Harga Makanan kat dalam UP.
10. Dtg lah awal pagi sebab pasti akan kuar sampai petang.
11. Beli souvenier sesiap kat dlm legoland sebab kat luar legoland tak de shop dah.

Best ke tak best???
Bagi aku best!.. but, tak best sebab kena beratur panjang untuk main setiap games. Almaklumlah dtg waktu cuti sekolah.... HUHUHU.. sangat teruja tengok kat bhgn miniland. Setiap bangunan di bina dengan lego...

Akan upload gambar kemudian sebab gambar betabur rata2.. dlm hp aku, hp asben, and camera compact. DSLR tak bawa... huhuhu!!...

Published with Blogger-droid v2.0.9

6 comments:

alyyani said...

yeay review kita sama! :D

@lfidah @dim said...

bestnya jue dah sampai legoland..akan sampai jugak suatu hari nanti.hihihi

shark said...

x penah pi..
tahun depan la :)

Nur Ezqy said...

Anda mencari pregnancy(UPT) dan Ovulation (OPK) test murah?
Hanya RM1/pcs
lawati blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

Anonymous said...

[url=http://louboutinshop.co.uk]christian louboutin uk[/url] Apart from the cow manurechanging the reproductive capacity and gender of fish, there are also scares of the hormones finding their way back into our foods.. http://dkgoose.com Gygvlkwsi [url=http://canadagoosesweden.com]canada goose jakke[/url]
xudpna 018435 [url=http://www.canadagoosestorontofactory.ca]goose hunting canada[/url] 356565 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose jackets calgary[/url]

sweet nisa said...

hai kak, tiket legoland murah RM70 per adult/child. Ramai dah beli ngan saya, boleh tengok di facebook page
LEGOLAND TICKETS SPECIAL PROMOTION
http://www.facebook.com/pages/Legoland-Tickets-Special-Promotion/406125792799253

atau di blog saya

http://thepurpleroselover.blogspot.com/

thanks! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...