Kawan-Kawan Saya

Sunday, June 27, 2010

Tukar ke Mamy Poko


Dah sebulan lebih iman tukar diapers.. dari tesco brand dan drypers brand ke mamy poko. Sebab musababnyaaa.. iman kuat kencing dan kuat eyak.. Dgn mamy poko.. bertahan lama juga la.. esp waktu malam... w/pun drypers tetap pakai gak..

Now, siang pakai drypers, malam pakai mamy poko. Sebelum nie pakai drypers and tesco brand.. mesti esok pagi akan basah.. Iman sia bangun kata "bacaaahhlaaahh" hahahaha.. dia dah ngompol dia kata basahh.. hehehe.. lawak jer...

one more, skang nie drypers punya kualiti dah lain laa.. makin nipis. dan belakang bontot iman mesti gatal2.. alahaaii.. sian nengok.. nasib bila letak benpanthen cepat baik... 

iman punyaaaa..

15 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

tingin gak nak cuba mamy poko..tp regenya cam mahal sket..now akak masih setia pakaikan huggies kat mifzal..mifzal pun jenis kuat kencing..2 pek huggies saiz xl x cukup stok sebulan..kena lebih..huhu

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ibu mifzal >> kak.. yg nie jue amik mamy yang murah sikit. Yang harganya RM30++. harga lebih kurang dryper tapi kuantiti dia sikit dr drypers. Kira oklaa.. nak amik mamy yg harga RM50++ mcm tak termampu jer rasa.. hehe leh try... tgk apa bezanyaa..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

ibu mifzal >> kak.. yg nie jue amik mamy yang murah sikit. Yang harganya RM30++. harga lebih kurang dryper tapi kuantiti dia sikit dr drypers. Kira oklaa.. nak amik mamy yg harga RM50++ mcm tak termampu jer rasa.. hehe leh try... tgk apa bezanyaa..

alfa juliet said...

tak apa beli mahal sikit asalkan kualiti tu terjamin..mamy poko memang superb

alyyani said...

eh betul la, skang ni nia pun gitu. pagi je dah basah, ingat bocor ke apa. ke kena tukar size sebab kdia besar dah. rupanye mmg gitu ek. dia nipis. kalau pagi tu bangun berat gile pampers dia. then basah sampai ke luar. mamypoko ok eh. bole la try nanti pakai waktu malam.

az rina a.k.a jaijina said...

echa skang ni pakai pampers tuka2 brand..bile pet2 da abis, cube drypers lak..tp mmg betullah kan, kualiti drypers kureng skit..abis merah montot echa..bile bgun pagi jek mesti pampers dah berat sekilo..

wana said...

Jue Izz sejak dulu pakai Mamypoko ngan drypers sebab2 brand ni jek XXL nye muat ngan Izz..

selalunya akak lepas mandi kan izz malam akak pakaikan drypers dulu.. kul 11 atau 12 malam papa dia akan tukaukan lampin mamypoko...kalau tak.. memang akan basah lenjun...

betullah tu.. montot izz selalu gatal2 pakai drypers.. tapi nak wat camne siang dia kuat berak..sayang pulak pakai mamypoko.. kalo jenjalan jek pakai mamypoko

wana said...

PS: bila anak dah meningkat besau. kita kene rajin tukau pampers dia.. 4 jam sekali.. sebab dorang dah kuat kencing..

kalo malam pulak pastikan sebelum kite masuk tidur.. kite tukar kan lagi pampers dia.. senangkan jek nak handle kalo dia tengah tido...tukau pampers

suhida said...

jue, kalau huggies yang kaler merah tu pun ok.k4 n giant selalu wat promotion utk huggies merah ni.kualiti pun ok gak.izzat ok pakai huggies merah tu.

Ibu Mifzal Arsyad said...

ini pandangan akak la kan..kalau nak bandingkan drypers nga huggies..lg bagus huggies rsnya.sbb kalau drypers..akak pun pernah pakaikan mifzal drypers..bila basahkan..drypers akan jd lembik bila dipicit..kulit pun rs basah je...tp kalau huggies dia kembang....x lembik..kulit lak kering..rege huggies yg color merah tuh lak tesco hanya RM30++ je..kuantiti lg banyak dr yg mamy poko tuh..sbb tu la sampai skang akak setia nga huggies je..hehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alfa >> memang pun.. la nie leh la nak pakai mamy poko.. kalo dulu, tak bani sebab pikir mahal sgt.. hehehe.. tapi, kualiti mmg baguss..

alyyani >> budak makin besar makin kuat kencing gamaknya kan..?? sebab tue asyik bocor jer.. but bile pakai mamy poko nie, ok la sikit.. bangun pagi xder bocor daa.. leh try untuk kegunaan malam.. kita pun senang ati tido ngn lena... hehe

rina >> jue dulu pun suka main tukar2 brand nie.. dulu semua ok.. now, xleh daaa.. kena cari yang betul2 sesuai dan berbaloi.. hehe

k.wana >> sama la kitaaa.. duk umah pakai drypers jer.. malam n nak gie jenjalan baru pakai mamy poko.. skang nie, senang sikit.. takde dah kebocoran.. dan toto pun xder nak basuh selalu.. hehehe...

jue akn tukar diapers iman time dia nak tido.. so, esok pagi bangun xder dah ayat BACAHHHHH.. hehehe...

memang ramai dah komplen pasal kualiti drypers nie.. makin nipis dan menyebabkan bontot budak gatal2.. memang betulla tueee..

suhida >> jue penah trykan iman huggies merah tuee.. tapi, xleh laa.. sebab bocor kat belah tepi tuee.. xtau napee... tapi, huggies yg purple (ultra) tue ok.. tapi harganya mahal la pulak...

huggies >> memang tull.. huggies mmg tebal jue tgk.. drypers memang nipis skang nie.. xtau nape.. tapi huggies tak sesuai ngn iman. maybe sebab peha dia yg besar kot.. nnt pakai mesti bocor belah tepi.. sebab padat sgt.. hehehe.. huggies ultra jue suka.. tapi, harga mahal bebenorrr...

fazilzura said...

salammmmmmmmm

jue x try bbysoft biru? murah jgk .. ala2 cm hugies... tp hugies mahei ..
bby soft ni lembut, and x bocoq..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

wslm...

ermm.. dulu jue ada pakaikan iman babysoft.. ok gaks.. dah lama tak guna baby soft nie sebab ssh nak cari.. hehe.. harganya lebih kurang drypers gak kan.. kat hero jer jue jumpa..

wana said...

izz huggies memang sejak dulu takleh..bocor manjang.. ngan po po dia pun bocor.. tepi dia cam kecik.. besides skang huggies XXL dah tak muat punggung mantap izz.. kakakaka..

memang mamypoko terbaik masalahnya.. kos nye tu jek.. nak wat camne... itu jek izz muat.. sob sob sob.. mama dia sedey .. kakakakaka

mamashasha said...

jue, shasha guna mamy poko since new born..rege mmg lebih sikit compare tu yg lain tapi tula banyak ciri nape akak pilih, tak bocor , lembut , pelekat pun kuat je tak menyebabkan kesakitan...dan yg penting ada size XXL....lain brand tak jumpa pulak size besar.....sekarang ni sebelah malam je baru akak pakaikan pampers tu pun akak nk tido br pakai kan sebab shasha akan kencing sebelah subuh...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...