Kawan-Kawan Saya

Tuesday, June 15, 2010

Lost World Of Tambun

Weekend lepas aku ke Perak. Untuk coti2 ujung minggu. Plan asal aku ajak mak ayah aku sekali.. But, ayah aku sgt teruja dengan World Cup. so, tak jadi nak ikut.. So, aku 3 beranak.. berangkat lah ke Perak. Sebelum bergerak, sempatlah juga aku and asben tgk wayang. Lagenda Budak Setan.. Memang teruja sgt dan best sgt citer niee.. aku bagi 5 bintang. Masakan tidak, airmataku jatuh berjujuran.. asben aku pun sama. even tak berjujuran, airmata tetap bergenang... huhuhu.. romantik, sedih citernyaaa...

Selepas asar, kami pun mulakan perjalanan terus ke Sri Iskandar. rumah akak aku. Akak aku duk sana sebab dia mengajar di Uitm sri iskandar. So, aku tak perlulah pikir nak tido mana. Umah akak aku sudah.. kan..??? hehehe... Actually, kitorang nak hadir Majlis perkahwinan kawan baik asben aku ari Isnin, so.. alang2 kita plan dr awalkan....

So, esok ari ahadnya kami nak ke Lost world of Tambun. Disebabkan akak aku tak dpt follow, aku bawa Nain jer. Sebab nain pun teruja bila iman pun ada sekali.. sonok tul 2org budak nie kat sana... 

Jom layan gambar..

2-2 dah get ready nak ke lost world of tambun

aku yang drive. terlampau excited sekali terlajak sampai ke k.kangsar..
hahahaha.. itulahh.. xpandang signboard. dah la jln sana sekali terlepas lorong, amik ko.. terpaksa pusing kat kuala kangsar.. hehehe lewat 1jam sampai.

berada di depan pintu. Cuaca masa nie dah mula panas..
Nasiblah tak panas teik sgt.. sebab kadang2 mendung dan kejap2 ujan renyai.. 
main  ujan kitorang kat sana.

inilah gaya kalo aku ada 2org anak aritu kan?

mula2 sampai.. kita ronda2 dulu baru gie mandi puas sepuas2nya. 
mula2 gie cai feeding fish dulu...
ikan yang besar2.. hehehe


berkejar-kejaran kita yek!


gaya mereka yang tgh seronok.

petting Zoo



burung kakak tua..


Gambar kami ber-3 yang banyak ekk..??
oklaaa.. dah abis rondaa..
get ready untuk bermandi manda la pulaaakkk..!!~


p/s : macam2 ada kat dalam world of tambun nie eekk.. puas bergambar jee.. sampai poning kepala den nak edit gambar... hehehe... masa kami mandi-manda.. sorry lah takde gambar.. sebab malas nak pegang cameraaaa.. nak enjoy sakan!

9 comments:

fazilzura said...

eh jue g perak ke last week ?

akak pun pg ler wakakkaak.. anak sdara pak ajil kawin ..
kiteorg g jelapang (betui ke?)..
tp sabtu mlm dh balik KL ..

az rina a.k.a jaijina said...

wah sonoknye, patut belog sunyi sepi..

rina yg dekat ni pon tak sampai lagi ke sane..takpe, de rezeki nnti akan sampai jua..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

k.zura >> akk ke perak ari pe? kalo tak, leh terjah terus lost world of tambun tue.. ketemu kat situ kan..
jue kat situ ari ahad..

rina >> hehehe.. aah lama xupdate blog sebab sibuk sikit.. hehehe..
insyallah.. dtgkal, inform la yeaa..

mamashasha said...

Puas tgk gambar jue bercuti2 di lost world of tambun
Akak pun blum smpi jue..happening jugak kat sini rupanya..

nome said...

sonok tol anak2 gi ke tambun yer....nampak epi muka masing2..walaupun ujan renyai2, tp pose ttp menarek...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak bed >> hehehe.. mmg puas bergambar je kat sana.. hehehe.. gambar selebihnya dlm fb jerr.. xlarat nak upload semua.. hehehe

k.nome >> aah.. sorry xdpt dtg aritu.. itulah.. budak2 mmg suka kalo dpt main air kan.. mmg sonok tul dorang nie.

alyyani said...

hai, kita yang dok situ tak penah sampai lagi. org jauh da sampai. suka tgk jue ber sun glasses. stylo gitu. tp mmg ramai cakap seronok. one day kena pegi gak ni.

dah tgk gmbr kt fb td. bak kata bed, mmg puas tgk!

suhida said...

bestnye jueeee....part yg mandi manda tu yg best tu.tadok gambo eh.huhu...

E.L.I.Z.A said...

k.eli suka tambun! hehhe tp syg, tak sempat nk p petting zoo heheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...