Kawan-Kawan Saya

Monday, October 18, 2010

Iman Melawat Zoo Negara


Sabtu lepas, seperti yang di rancang, kami ingin membawa iman ke Zoo Negara memandangkan dia tgh suka dengan binatang dan dah mula mengenali binatang2 yang ada.. Antara binatang yang sentiasa tersemat di mulutnya ialah, kucing, fish, lembu, ayam, anjing. So, di sebabkan keterujaannya itu, pasti dia akan lebih seronok bila sampai ke Zoo negara nnt... Walaupun sekarang musim agak kepanasa, berfikir 2-3 kali juga la pergi atau pun tidak. Selepas di fikir2.., kami kelaur rumah seawal 8.30 pagi. Kul 9pg zoo buka terus kami terjah masuk,. At least berada kat zoo nnt taklah sampai matahari terik...
Yaaaa... sampai shj di pintu masuk, iman agak pelik dengan tempat tersbut.. mcm takut2 pun.. The, bila nampak aja zifarah.. Terus teruja ya amattt..! Suka benar dia bila nampak bermacam2 lagi binatang.. Sangat2 teruja dan sonok.. Sepanjang berada di Zoo, iman berjalan kaki sampai la ke pintu keluar.. Alhamdulillah.. memandangkan kami mmg tak bawa stroller.. hehehe..

Masa nak balik, dia ajak tgk zirafah semula.. oleh itu, untuk tidak menghampakan dia.. bawalah dia tgk  zirafah... duduk lama sikit kat situ supaya dia puas tgk zirafah. Sampai ke umah atok dia.. dia minta atok dia lukiskan zirafah.. kaaaahhhh!! mmg kuat ingatan nama2 binatang yang ada kat zoo tadi... Masa nie lah sonok bawa budak2 ke zoo sbb dia dah kenal binatang... :-)

Sangat suka pada zirafah (pandai pulak 2 ekor zirafah nie posing).. ehhe


dgn gajah pun Ok gaks..


Multi animal show

kuda kecik... sedang mengatakan sesuatu


apalah yang di arahkan pada kambing nie. Kambing nie pun mcm faham jer.. hehe


dari jauh nak ular.. nak ular.. tak takut dia ngn ular.. lagi nak pegang adalah.. aku yang takut.. hahaha..!!

 ada gaya mcm empunya zoo tycoon tak..?? feveret game ayah iman

last sekali sebelum balik.. aku yang dah keletihan.. Syabas untuk iman sebab berjaya berjalan mengelilingi zoo dgn jayanya tanpa meragam panas dan sebagainyaa.. Pasni leh bawa iman jalan2 lagi..

Lepas ke zoo, sempat lagi kami ke MBO tgk wayang. Ayah iman yang ajak.. aku follow.. tapi, sayangnya.. awal movie aku dan iman dan tertido kerna keletihan.. Nasiblah tak tido sampai ending.. tgh jalan cerita kami bangun.. hehehe.. Iman pun layan jer.. Kali ke-2 bawa iman tgk wayang - BERJAYA! :-)


p/s : rasa dah lama tak cuti2 malaysia.. bila agaknya dapat bercuti nieh..?? hamik! cuti bersalin 3bulan nnt... :-)

13 comments:

Mommy Prince said...

jgn kan iman.arin pun suke kan zirafah tuh.keh3

mama uzma said...

mmg sronok bwk anak ke tempat2 mcm ni...lg2 bila anak bg respon yg baik...

*iman mmg brani lah dia..mama uzma pun x sanggup nak tgk ular apatah lg klu pegang...cayalah iman

Wafaa said...

Ha, kan betul. Ingatkan salah orang. Nampak korang kat zoo hari tu :p Tapi takut nak tegur, takut salah orang. hihiiii

Ati Masrif said...

bestnya gi zoo,xnah gi zoo KL nak gi zoo taiping jer
brp harga tiket yer

nome said...

sonok iman berjalan ke zoo ek...nnt pas ada adik, bleh pegi lagi...kan jue kan? ekeke...

'NuReeN' said...

zoo negara lagi best kan.. semlm bwk anak g zoo jgk tp zoo taiping x der la meriah cam ni..

az rina a.k.a jaijina said...

sonotlah iman, antie ni dah berkurun lama tak jejak kai ke zoo, huhuhu..sgt kesian kan..

az rina a.k.a jaijina said...

sonotlah iman, antie ni dah berkurun lama tak jejak kai ke zoo, huhuhu..sgt kesian kan..

alfa juliet said...

memnag best bila bawak anak ke zoo...nanti kena bawa lagi sbb depa cepat lupa

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

mommy prince >> hehehe.. sebab apa suka tuee..?? sbb dia tinggi dan panjang kah..?? hehe

mam uzma >> aah.. sonok sebab dia sedang memberi respon yang baik kita pun tak busan tgk keletah dia...

mmg berani la diaa... jue tgk pun takut.. tak bani nak dekat..

wafaa >> rasanya macam ada pasan2 cuma tak sure la.. asben kata ada dak nama iman yang maknya dok panggil2.. hehehe... jue tak pasan pulaks.. rugi pulak tak bertegur kan.. next time jumpa lagi, leh tegur menegur.. :-)

ati >> harga tiket ada yang RM20 dan RM25 (xtra masuk tmn rama2 dan taman serangga). zoo taiping syok gaks.. jue penah gie dulu masa waktu mlm.. zoo negara takde malam..

k.nome >> aah.. leh tgk gelagat dua badik pulak.. gie zoo melaka pulak ker.. hehe tukar suasana..

nureen >> byk2 zoo, jue rasa zoo melaka paling best kot.. sebab dekat sikit ngn binatang... zoo taiping jue penah gie gak tapi malam.. kebanyakan zoo tido.. xnampak kat celah2... gelap.

rina >> xper.. ada masa nnt leh singgah zoo.. sonok tgk anak2 tgh belajar sesuatu nieh..

alfa >> aahhh.. sebab budak2 skang mmg suka ngn binatang2 niee.. pasni bawa leh belajar jenis2 habitat dia, makanan dia dan jenis dia.. skang baru belajar kenal mengenali nama2 binatang.

alyyani said...

wah jue, plan yg sama last week tp tak dpt nk proceed sebab adel demam. tgk iman enjoy gitu tak saba nk bwk nia gi zoo. cayalah iman!

Wafaa said...

A'a mak budak tu memang dok panggil2 anak dia yg nama Iman hehe. Semua benda nak sentuh. Rumput, batu, tapi bila bawak tengok rimau dia pegi tido pulak.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alyyani >> owwhh.. iyerkee..?? kalo tak mesti bertembung kan... xperla.. next time bawa 2badik tue jalan2.. tapi, gi pagi la.. sebab skang cuaca panas.. kalo tghari,. nnt time anak tido.. tak syok pulak.. takut meragam.. kul 11 byk feeding time dan ada animal show..

wafaa >> budak tgh belajar.. mmg pun.. sama la kita.. duk jerit2 panggil anak.. kita nak jalan ke sana dia nak jalan ke situ.. aduuhaii.. tapi sonok melayan dia..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...