Kawan-Kawan Saya

Thursday, October 21, 2010

Buku Sekolah Iman dan teman baiknya.


Semalam balik kerja iman tunjukkan hasil kerja sekolah dia. Dalam minggu nie iman tak ke nursery kerna embah dia ada umah. Jadi, dia duduk dgn embah dia jer sebab dia sendiri tak nak ke taska jika embah dia ada. So, sepanjang hari dia sibuk membuat kerja sekolah. Selalunya dia akan mencontneg white boardnya. Tetapi, semalam ayah dia bagi satu buku untuk dia belajar nulis atas buku pulak...

Sungguh tak di duga dalam 1 hari sahaja buku sekolah dia dah penuh dah. Bak kata nenek dia, Iman nie kalo bagi kerja sekolah cepat siap nieh.. hehehe.. Memang iye la tue.. 1 hari shj, buku sekolah dia dah penuh dgn pelbagai lukisan muka org. Sampai ke kulit buku pun dia conteng.

Skang dia tengah belajar lukis muka orang. Dari stat lukis bentuk panjang2, pastu bulatan.. Now, dia dah pun leh hasilkan muka orang siap dgn mata, hidung, mulut, telinga dan rambut.. Completela juga sampai leh buat muka tue jadi nangis.. hehehe....

Buku sekolah iman. Penuh dah buku nie... hari ni tukar buku lain pulak.

antara hasil lukisannya. Yang nie tak lengkap dgn telinga dan rambut lagi

sampai ke kulit buku pun abis di contengnya. 24jam sentiasa dgn pen.. tak leh di pisahkan.

dan ini peneman baiknya.. "OOmeeenn!!" katanya..


p/s : selepas balik zoo tempohari.. sampai ke hari ini, mulutnya tak lepas sebut Zhi-ra-pah.. (zirafah). Minat benar dia dgn zirafah..

5 comments:

Fieza said...

Wah iman yer..anak cikgu katakan.. Fiza rasa syakil pun nak kena ajar menulis la skang ni..suka conteng dinding sanagt..

nome said...

ada bakat jd pelukis nih...siap ada mata, idung dgn bentuk muka bagai..mmg kreatip la iman nih...dlm satu hari abis satu buku dia conteng...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

fieza >> menulis, abjad dia kurang suka.. but melukis.. minat tul dia... lagi2 kalo ada gambar binatang dan muka orang.. suka lah dia.. try bg syakil mesti penuh buku tue..

k.nome >> ehehe.. pelukis ala2 datuk lat kot... hahaha.. atok dia suggest suh bawa iman gie CM tgk org m,elukis.. mesti dia suka.. tak try pun lagi..

alfa juliet said...

iman ada bakat..trust me, bukan semua budak leh lukis di usia muda..anak sy bulat2 je boleh..hehehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alfa >> errm.. itu yang hari2 dia dok adap dari pagi sampai ke petang.. memang kuat menconteng dia nieh.. itu yang dah leh nampak rupa dah tuee.. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...