Kawan-Kawan Saya

Wednesday, June 24, 2009

::: Berita TerKINI dariKu...!!~~ :::


Berita Terkini yang PERTAMA :


Semalam balik dari Opis, mak aku ajak pi TESCO. So, aku pun meluncur laju la ke arah TESCO. Temankan mak aku nak membeli barang-barang dapur sikit. Sampai2 sahja di TESCO aku pun mcm biasala ke arah tempat menimbang berat badan tueee.. tempat aku melaburkan 20sen setiap kali datang ke TESCO. Kali nie aku pie kat penimbang yg sebelah dengan PIZZA HUT..

Haaa...!!~ TERKEZUT aku dbuatnyaaaaa...!!~ Nasibla aku tak terus melompat kat situ sebab terkezut... hehehehe..!!~ kalo tak, tersimpul2 malu aku sebab orang duk memerhati aku. Knaper la agaknya MINAh nie terkezut sampai melompat.. hehehe... :-)

Nak tau sebab aku terkezut...? tengok pada gambar yang aku snap nieee.. Mau tak terkezut aku.. Kata nak DIET dan menurunkan berat badan kann...?? So, tengoklah apa yang telah terjadi.. huhuhu...!!~~ Sungguh KECEWA aku dibuatnyaaaaaaa...


64.6KG
amik kaaaauuuuu..!! Makin naik adalah.. bukan makin turun.. adusss...!!~~ Kecewanya aku.... Nyampah laks aku dengan penimbang nie.. betul ker tak betul nie..? hehehe.. tak pasal2 aku marahkan dia... Betul ker naik nie..? Padahal aku dah kurangkan makan, aku Giat berpuasa.. tapi makin naik pula.. CONFUSE nya aku....


*** erm..., dimanakah azam aku sebelum ini..? masihkah ada harapan lagi..? Kena UPkan lagi lah Ushaha aku... huhuhu..!!~~


Berita Terkini KEDUA :

cerita pasal semalam juga.. Semalam masa nak ambil Iman dari babySitter, Kak Bainun kata Iman DEMAM arini.. Badannya Panas. AAH laaa.. aku pegang pun PANAS. So, balik tue.. aku basah2 kan badan dia dan lumurkan badan dia dengan air asam jawa untuk kebahkan panas diaa... Erm.., sepanjang petang semalam sampai ke malam sampai ke pagi tadi mulut iman sangat bising.. Duk bercakap-cakap dan juga menjerit.. aduss..!!~ penat gaks melayannya.. sampai nak tido pun mulut dia bising duk bercakap2 walaupun mata dah pejam. Malam tadi, iman lambat sikit TIDO. Biasanya pukul 7.30mlm dah tido. Tapi malam tadi kul 8.30mlm baru lah dia tido.. selalunya pas minum terus tido sambil guling2. tapi, malam tadi pas minum tetap belum tido. mulu Dok berkata2:

Don..!! Don..! Don..!!~~
Nak..!!~ Nak..!! Nak..!!~

cakap-cakap sampai la dia tertido sendiri.. agak pelik sikit perangai dia malam tadi.. erm.., fikiran aku nak tumbuh gigi kot.. sebab aku nak tengok gigi dia, dia tak bagi. Dan biasanya aku masukkan jari ke mulut dia, dia akan gigit tapi semalam dia TAKNAK sambil tolak tangan aku.. Marah dia kat aku.. huhuhu..!!~ Agak aku jer.. dengan harapan memang nak tumbuh pun... hehehe.. :-)

Iman demam kali nie takde merengek dan muntah2 daaa.. TApi, demam semakin aktif pulaks... so, takde la aku RISAU sangat sebab dia aktif tak pasif... Kalau tidak, risau aku dibuatnyer.. kan..? kan..?

Inilah Iman malam tadi... Demam panas.. aku letakkan KOOLFEVER kat dahi dia..


yang nie pulaks gambar masa pi JUSCO AU2 Sabtu lepassss.. sihat walafiat.. tgh main mainan yang goyang2 tueee.. ntah apa namanya...


** Hopefully, arini nie iman dah kebah daaa... And ada "GUD NEWS" untuk kami.. hehehe...




PhotobucketPhotobucket

16 comments:

~chekuna~ said...

hai jue... kesian iman demam...
semoga cepat sembuh.. berat jue naik ke walau diet.. ke jue peknen ni.. he he...
susah tol kakna nak masuk web jue..nak amik banner kecik tu le nak tepek kat blog kakna.. :)

fazilzura said...

ala jue .. 64kg pun x pasan sgt ler..
nmpak ok jek.. jue rs2 akak berat bape? kahhh daku ni kan kuat makangggg.. time sakit aritu jek rs slim gilos ..

lor Iman demam ker..
adeh bile ler dpt jmp Iman ni.. mak nye dh jmp .. anak nye jek x jmp2 lg..

alyyani said...

tertarik kat gud news bawah entry nih.. apekah itu jue?

hmm.. tak tau la jue, tp rasa mcm kite ni mak2 mcm da susah je nak turunkan berat. mcm alya, ingat berat 43kg lagi, tp masa gi hospital cek pregnant tuh, 46.5kg. mak oi, nak bgtau opg pun segan...

iman demam nak dapat akal baru... :D

strawberi @ mamadira said...

berat gak tu..hihihi..
jue jgn makan nasi selama 6 bulan la..mkan sayr gan buah je..itu klu sanggup... ini petua mek yg kopi o tu...


ps..datang umah daku amik barang tau...

Wafaa said...

jue, takde termometer ke? ada anak kecik elok ada 1. senang kita monitor. kita pon bole tumpang sekaki :p

Bed said...

jue...same ler kiter...akak ni lagi berat...ntah biler la blh tahan nafsu makan ni.....

sian kat iman...demam nak pandai tu jue....get well soon to iman...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

chekuna >> isssshhh.. idok la preggy.. sebab tengah bendera jepun naik menegak nieee.. hehehe...

kak zura >> berat kak berapa ek..? hehehe.. agak berat la jugak jue niee.. kalo leh xnak cecah 60kg langsung tau..

hehehe.. boleh jumpa iman.. tapi, time malam tak dapat laa.. sebab mamat nie memang tido awal gilerr..

alyyani >> maksud GUD NEWS tue.., iman tumbuh gigi la.. hopefully.. sebab iman dah 10bulan pun.. hehehe.. bukan preggy.. lum lagi.. kihkihkih..!!~

46...?? aduss..!! ringan nyerr.. jue pulaks 64.. terbalikkan ajer.. hehehe...

strawberi >> xmakan nasi..?? isskkk idok boleh la jawabnyerr.. kang pengsan terus sehari tak jumpa nasik.. nnt kempunan mcm org mengandung tak dapat makanan pulak.. xsanggup la yang ituu..

** sat lagi daku terjah yeaaa.. :-)

wafaa >> ooOooOoo.. semestinya kena ada. lagi2 kat umah ada baby kan..? Untuk Iman jer, ada 3termometer.. hehehe.. tp, jue suka pakai yg lekat kat dahi tue.. senang dan cepat nak baca.. murah pun murah dari yg digital tue.. digital tue, kitorg pakai untuk diri sendiri jer..

kak Bed >> errrmmm.. xcaya laa.. hehehe.. nak nengok sikit rupa akak mcm maner.. leh..?? asyik nengok picas shasha ajer.. hehehe..

Bed said...

nanti ye jue...jgn terkejut tau...
heeeee

fazilzura said...

Bed kedekut nk tunjuk muke dia...
artis dak tu ..

*** akak berat bape? heheheh nnt akak wat contect .. BP BERAT KU.. kahh leh dak

KasiH said...

sama je berat ko ngn aku...kitaa serupaaa....diet kemain tp makin naik plak...huhuhuhuu~~~

AkMa said...

makin naik ke ju?emmm kena usaha lg ni..try la amik ubat kurus..heheh

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak Bed >> ok.. nak saksi kan nnt.. hehehe

kak zura >> huhuhu..!!~ artis mana tue kak..?? hehehe.. nak sign boleh..??

** boleh gas.. kita lawan sapa lagi berat.. kihkihkih..!!~ daku la pemenang nyer.. hehe

kasih >> oo ye ke..?? ada geng la nie.. hehehe.. itu ler pasal.. cakap nak diet tapi naik pulaks berat nie.. CONFUSE nyerrr..

akma >> yup..!!~ erm.. takut la nak makan ubat2 kurus nieee... hehehe..

nasz said...

mcm berat akak ngndung je jue. ekekek...

iman demam ye, harap cpt sembuh...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

Kak Nasz >> huhuhu..!!~ itu maknanya jue dah berat.. hehehe.. akak ngandung pun baru 64kg.. jue apatah lagi.. hehehe

** hopefully sembuh sepenuhnyerrr...

rosmona said...

tahniah jue..teruskan usaha..kikikikkkk..
akk pon dah macam di pam2 skang..
semua org pakat tegur

Ibu Mifzal Arsyad said...

ala jue..bukan berat mana pun..akak ni lgi la..nak bgtau berat pun malu ni..jue..kalau nak tau penimbang betul ke x..maintan pakai satu penimbang je...kalau x sure ada ralat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...