Kawan-Kawan Saya

Saturday, June 06, 2009

::: Terima Kasih Semua :::



Thanx kepada semua kawan2 yang memberi komen pada POST aku yang sebelum ini. Disebabkan ramai yang memberi nasihat dan panduan, jadi aku terpaksa membuka satu ENTRY khas untuk membalasnya. Aku terharu sangat di atas pandangan2 u all semua.. Ialah dalam keadaan aku yang merunsingkan, di dalam dunia blogger nie lah kita mendapat INSPIRASI semula diatas pandangan kawan2 kita. Sumtimes ada benda yang kita tak tau tapi orang lain tahu. Jadi, apa salahnya kita berkongsi cerita, pengalaman, pandangan, pendapat dan nasihat. Iyer tak..?

So, sekarang nie aku rasa lega sikit dari keadaan sebelum ni. Sebab aku dah dapat INSPIRASI apa yang aku patut buat. Oklah.. ni aku nak balas komen2 korang..

  1. Kasih >> Itula.. setakat nie, aku tak pernah try bagi Iman scott emulsion nie.. Slalu dengar kat TV jer. Xtau la supllement nie baik rupanya.. Nnnt aku leh try la.. TQ
2. Kak Ai >> aah Kak Ai.. setiap kali kita sua, xlama tue dia muntah.. Itulah ingat nak pie jumpa Paed jer tapi xtau bila lagi

3. mama auni firdina >> oooo.. sama ngn Ryn la bagi scott nie.. ini memang kena try juga la nie... Auni pun muntah juga ker..? kalo ia, sama kes dengan iman la mcm tue..

4. mommy prince >> itu la arin... Jue risau juga kot2 sebab masalah lain ker.. Itu yang menyebabkann jue Runsing tue... Harap2 xder masalah yang berat la...
** prince pun skang xnak makan ekk..? kot diet kot.. nak kurus mcm mommy dia.. hehehe..

5. alyyani >> itula.. sonok jue dengat alya balik umah buatkan makanan untuk Nia.. kita sendiri pun akan sonok nak masak bila anak kita kuat makan. macam2 la kita nak bagi dia kan..?
** aah.. muak abis ampai muntahkan semua susu yang dia minum tue.

6. Natt >> natt pun suggest bagi scott yea..? ramai ibu2 bagi scott rupanya. Barulah jue tau kelebihan scott nie.. tp, tul la.. kalo anak dah 1thn lebih, memang dah kurang makan sebab nak main jerrr..

7. Kak Wana >> jue pun ada gaks try bagi bubur MCD nie.. bubur yang jue buat sendiri pun ada gaks... Tapi sama juga.. makan sikit then tak lama lepas tue dia muntahkan balik semuanya.. Makan dah la sikit, then muntahkan balik.
Izz dah kuat main ekk..?? iyerla gigi pun dah tumbuh.. Iman laks, sebatang gigi pun tak nampak lagi. aritu doktor kata dah nampak gusi bengkak tapi tak juga muncul2... cuma dia suka ketap bibir jer..

8. kak zura >> masuk angin ker kak? ntah la. jue rasa tak pula sebab dia tak meragam dan takkan sentiasa masuk angin jer kot.. Pasal ubat cacing nie jue pernah dengar tapi jue tak tau pasal kelebihan dan kegunaannya. leh tak akak story sikit..?

9. Jiey >> hopefully mcm tue la jiey. sonok kalo tengok anak berselera jer makan. Minggu depan iman 10 bulan daa.. harap2 adalah perubahan.

10. Reena >> kelvin pun sama yea? pasal kahak tu pun betul gaks sebab doktor ada bgtau akak pasal baby muntah sebab dia ada kahak. Tapi, iman takde pulak kahak sebab dia tak batuk sebelum nie. cuma sejak semalam baru akak dengar dia batuk. Mungkin kelvin sebab kahak kot sebab dia nak mengeluarkan kahak tue melalui muntah.

11. Kak Aieza >> Wahhh..!! panjangnyer kak. Thanz kak. akak kan pengalaman... Tul juga kan.. kena jumpa pakar kanak2 dulu sebab dia lebih tau semuanya termasuk pasal makanan bayi nie. Insyallah ingat nak juga pie jumpa pakar terus.

12. Kak Sue >> erm... Yup..!! insyallah lepas nie akan cuba tanya paed.Hopefully lepas nie iman dah leh makan laaa...

13. Erna >> syafiq tak muntah tapi iman muntah. kalo tak muntah, jue tak la riso sangat. Ini, dia muntah semula. itu yang riso tue kak...

14. kak nas >> jue pernah dengar cerita pasal budak membesar dengan susu sahaja. kalo iman setakat setahun jue leh terima tapi budak tue sampai dah sekolah. hanya bergantung pada susu sahaja tanpa sebarang makanan lain. sebelum pergi sekolah dia minum sebotol, balik sekolah minum lagi. Tak silap jue ada dalam surat khabar bulan2 lepas. itu yang terkejut tue dan merisaukan.

15. wafaa >> thanx wafaa bagi info.. ;-)

16. Ieda >> itula.. nasib la iman nak nyusu dan boleh terima nestum walaupun kena campurkan dalam susu. Kalo tak, lagi la jue susah hati...

17. puya >> jue dah try da.. baru 1st suap dah naik merah padam muka dia sebab muak.. uwekk..!! muka ala2 nak muntah. erm.. cabaran juga nak bagi anak makan kan?

18. Mel >> iman xder gigi lagi.. sebab tue kot dia susah nak makan. Entah la.. aku agak jer.. okla tak yah campur susu. suapkan ajer kan. jue try suapkan dia tak mau. kalo campur susu OK sajer...


abisss daaa.... panjang lebar aku membalasnya. Tak muat kalo post kat comment tue. Apa2 pun aku ucapkan TERIMA KASIH semua. Nanti, apa2 perkembangan Iman selepas nie, aku akan UPDATE kan di sini yea.... :-)

** sekarang pukul 12.45pm. aku nak tido da.... Esok pagi2 nak gerak ke Johor...



2 comments:

nasz said...

tak pe la jue, mane yg sesuai tu, jue buat la. yg pntg pas ni iman blh menelan mknan tanpa memuntahkan balik.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

nasz >> insyallah kak... Thank U.. nnt ape2 jue updatekan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...