Kawan-Kawan Saya

Friday, June 12, 2009

::: Masakan Untuk Berbuka Puasa :::

Actually, ini adalah menu makan malam buka opuasa aku pada hari KELMARIN... hehehe.. disebabkan semalam aku tak de MOOD nak update blog, jadi aku POSTkan lah pada hari ini. So, dah agak basi la ceritanya. Takper la.. disebabkan aku yang masak dan aku yang nak makan lauk nie, jadi aku letakkan la juga kat blog aku. hahahahaha..!!~~

Pada hari RABu aritue, tiba2 tekak aku nak makan SAMBAL DAGING. Selalunya aku beli daging kat TESCO. Daging FRESH. daging tue sedap dan lembut. Tapi, memandangkan aku posa aku takut lambat sampai umah, jadi aku beli daging kat pasar malam sebelah umah aku nie jer. Nsib la ada pasar malam kat umah nie. senang la sikit keje aku.

Masak punya masak sampaila time MAGHRIB. elok ajer azan, aku siap masak daaaaa... ha.. apa lagi, aku terus makan la.. Itulah masalahnya kalo keje jauh2 nie. Pergi keje dah la awal pagi. Sebelum matahari timbul. Balik pulak, terus bertungkus lumus gitu gini dah masuk maghrib. bayangkan bulan Puasa. selalunya kami tengah masak azan berkumandang. Mana dan nak makan Time tue. Nak taknak lepas pukul 8mlm baru dapat makan. kalo bukan bulan puasa pukul 9mlm baru makan. erm.., itu yang kadang2 tak dapat najk pi solat terawih.. Ruginyaaa.. tak dapat gie kan..?? banyak Fadhilatnyaa..

haaa.. cerita pasal terawih nie.. taklama dah nak masuk bulan puasa nieee.. caiyokk!! caiyok..!! kena abiskan Puasa aku yg tinggal belas2 hari nieee.. waahh..!!~~ leh tahan banyak kan..? tapi, kira dah berkurangan la dari 30 hari... huhuhu..!!~~ itula.. sapa suruh beranak time bulan nak Posa....hehehehe... :-)

layan gambo la yeaa.. Aku dah kekeyangan.. Air aku minum air masak ajer...


Pucuk Paku Goreng

inilah sambal daging Ku...

Ikan sardin goreng salut tepung.




PhotobucketPhotobucket

4 comments:

ppb_ppkp said...

amboi...resepi baru ni...ikan sardin goreng celup tepung..nak try ler

suhida said...

jue,sadin tu salut dgn tepung pe jue?

kak dayah said...

mak akak pon ajar gitu gak...kalau nak goreng ikan...sedap sikit katanya..ikan goreng tuh pon tak lah keras sgt bila dah sejuk...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak imah >> aaaaa.. kak imah kan rajin masak. leh la try.. beli jer tepung bersalut kat pasaraya.. pasnie leh try..

suhida >> jue pakai tepung apa ntah namanya. Tapi tepung tue untuk goreng ayam. mamca tepung kentucky gaks. tapi tepung nie bungkusannya dalam plastik bukan yg dalm kotak... kat pasaraya banyak.. :-)

kak dayah >> tul2.. tull kalo panas, dia tanggup.. ngap.. ngap.. sedap kan..???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...