Kawan-Kawan Saya

Monday, June 29, 2009

::: Great Eastern Mall :::

Hujun Minggu Kami..

Sabtu - Kami tidak keluar bersiar kemana sebab masing2 ada hal. Aku, ada periksa pada waktu pagi sampai ke tengahari. Periksa kat Uniten, Bangi. Then, asben aku pula ada sekolah ganti. Jadi, kami bersilang ganti la menjaga Iman. Dan kami tak kemana-mana pun.

Ahad - Cadangnya pagi Ahad nak ke Chow Kit untuk pergi SURVEY barang2 untuk buat persiapan BESDAY Party nnt. Tapi.., gitu gini dan perasaan malas nak keluar menguasai Diri Kami. Bukan aku sahaja. Asben aku pun mcm malas. Nak tak nak dalam pukul 3 lebih baru aku kuar rumah. Erm.., lambat tul keluar. Sampai Chowkit, pi terus kedai tue.. tengok la dulu apa2 yg patut dan buat checklist dulu. Xbeli apa2 pun lagi. Kemudian baru kami akan dtg balik untuk memborong..

Then, selepas itu kami cadang nak pulang jer.. sebab mcm malas je nak jalan2. Dan tiba-tiba sampai kat Jalan Ampang tue, tiba-tba aku rasa nak singgah masuk kat Great Eastern shopping Mall. Lagi Pun ada benda aku nak Cari kat sini.. Aper yeaa..?? errmm.. So, aku pun membelok masuk ke mall itu. 1st time aku masuk mall nie. Walaupun xjauh ngn umah aku, tapi inilah pertama kali aku jejak kat sini. Tenang jer mall nie.. Tak ramai org tapi ramai orang2 Loaded dan Mat Salleh yang shopping sini. hehehe.. kami yang hanya berpakaian selekeh nie, selamber jer masuk.. iyer la... bukan MOOD nak jalan pun. So, pakaian selebet jer.. kihkihkih..!!~

Dari atas sampai ke bawah kami Ronda.. Ok jugak tempat nie.. tak banyak kedai best sgt Tp. Yang BEST nya ada banyak kedai untuk Kids & Baby laaaa... Macam2 adaaa.. Patutla banyak mat salleh datang sini siap bawa anak-anak kecik... Actually, Apa yang aku cari kat GREAT EASTERN nie yeaaa..?? Jom Follow aku sat...

mula-mula sampai nak singgah TOYCITY dulu.. TOYCITY nie kecik jerrr.. Terpaksala bergilir dokong iman sebab stroller tak bawa..

Iman xreti dok diam masa dukung diaa.. toleh sana toleh sini..

then, ada kedai " Cotton Picking ". Jual barangan baby juga.. boleh tempah alas bantal yang tertera nama anak kita..

Yang nie pulak kedai "The Choo Choo Train". Ada jual stroller, carseat dan pemainan yg berasakan TRAIN. Semuanya branded2.. Masa aku masuk tue, semuanya MAT SALLEH tengah memilih barang.

Posing bergambar sekejap dengan Iman sementara ayahnya ada di dalam..

Aik..?? naper aku berposing depan eskolator..? Sebab eskolator nie tinggi sgt.. aku nie dah la gayat.. Dia naik sampai ke atas. Skip satu tingkat. So, senang la sikit. xpayah berpusing2.. huhuhu..!!~

Yang nie pulak depan "Birthday handiCraft". Tempat kelas budak2 untuk membuat HandiCraft sendiri.

Gambar ini di tangkap oleh asben aku.. sebab dia suka tengok esculator tuee.. ada 2 esculator skip tingkat. So, kalo nak naik ke ingkat 6, hanya naik 2 esculator jer..

Jalan punya jalan.. aku tak jumpa juga kedai yang aku cari tue.. erm.. xder kot kat sini.. Tapi, rasa memang ada kat sini sebab aku pernah terbaca akt website. Dan sebelum na balik tue, dalam tak semena2 kaki kami melangkah ke tingkat bawah tanah. Macam ada kedai jer.. masuk satu kedai ke satu kedai... Dan akhirnya aku jumpa kedai ini :

:

:

:

:

:

:

:

:

" Ballon Buzz " Inilah kedai yang aku cari sebenanrnya... Kedai yang menjual segala kelengkapan untuk Birthday Party. Akhirnya aku jumpa juga.. hehehe.. So, bila dah dapat tau senang la sikit.. aku ushar jer dulu.. Xbeli pape pun lagi... sebab tengah survey menyurvey dulu..

Dan selepas dapat menemui apa yang aku cari, kami singgah minum sat dulu kat stall 1901 sat.. Makan Hotdog dan minum dulu... Dan selepas itu, asben aku mengajak pi makan Kenny Rogers pula.. Skang nie, dia pulaks yang dok teringin nak makan Kenny Rogers.. hehehe.. aku ikutkan saja.... Keluar Great Eastern, kami menuju ke AU2 Jusco pula... Hanya semata2 nak makan Kenny..

Inilah makanan kami...

Iman x makan apa2 sebab baru pas menyusu. Keje dia hanya tolong mengoyak2kan tisu kami. Dah mcm kesan koyakan dari TIKUS pula.. abis bertaburan...

Selepas makan, kami terus pulang sebab dah petang dah.. Tak singgah jalan2 pun..
Lagipun Nak Maghrib dan masa tidur untuk Iman.Sampai jer kat kereta, belum keluar dari Boom Gate Jusco lagi iman dah lena daaaa....


*** erm...,sekejap jer dah masuk ari Isnin... macam tak puas berhujung minggu..



PhotobucketPhotobucket

8 comments:

fazilzura said...

JUE..
walau pun x jauh mano GE tu .. akak pun x penah terjah .. dok lalu jek depan tu .. xpenah singah .. sesak beno ler situ nye..

wah cm besh jgk kedai yg 1 tu yek ..
nak wat nama atas alas bantal akil . eh akil mana ado bantal sdiri.. dia gune bantal beso .. huhuhu nak wat ler nnt..

*** IMAN comel .. ala aritu jmp tapi iman tido lerrr..
bile nak jmp untie ni.. mama iman pun boring tgk muke untie dah ..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kak zura >> itu ler pasal.. jalan ampang tue memang slalu jem dan sesak.. keje banyak tul kat situ.. tapi GE tue memang lenggang dan tenang jer.. Tapi, best juga la jalan2 at sini.. lama gaks kitorg kat dalam tueee..

*** Kihkihkih..!!!~ sian untie.. time tak kena la untie.. saya nie memang mamattido awal... hehehe..

KasiH said...

Tak pernah g pn GE mall lalu pernah laa...menarik gk eh tempat tu..

Bed said...

belum sempat aku menjejakkan kaki lagi GE tuh......wahhh window shopping kamo anak beranak ye....
yg tak tahan...kenny rogers tu...i likeeeeeeee (mana ler tak gemuk aku ni)...

strawberi @ mamadira said...

aku pun tak pernah pegi sini...
ini yg buat teringin nak p ni..
window shopping bole lah...
gaya cam mahal2 je kedai nye

alyyani said...

katne eh shopping complex nih? mcm besar tp mcm kosong je kan? wow, escalator dia mmg bersimpang siur la. ehehe..

Ada Ayrissa said...

bestnya iman jln2 ek?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

kasih >> haaa.. itu la... aku yg slalu ulang alik pun baru jer menjejakkan kaki kat situ.. hehehe..

Bed >> hehehe.. jalan2 yg tak disengajakan.. Ronda2 ajerr.. pas Ronda pi makan pulaks...

strawberi >> haaa.. nnt dtg la sini.. dah singgah sini calling2 la aku.. dekat jer ngn umah mak aku niee..

alyyani >> kat jalan Ampang.. Betul2 depan traffic light nak ke jalan jelatek..

ada ayrissa >> iman suka la sebab asyik kena dukung.. yang penatnya ibu dan ayah diaa.. hikhikhik..!!~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...